שבב ה-A11 Bionic של חברת הענק לא מציע רק שם מעניין, אלא גם ביצועים אשר מבהירים כי ההחלטה שלה לעבור לפיתוח עצמי מלא הייתה הגיונית ואף מתבקשת
כמה שבועות אחרי שמכשירי ה-iPhone 8 וה-iPhone 8 Plus זמינים בצורה רחבה וכשה-iPhone X כבר מתחיל להיראות לו אי שם באופק – נראה כי יש לנו די והותר מידע על מנת להכתיר את שבב ה-Apple A11 Bionic החדש שמפעיל דגמים אלו בתור אלוף אמיתי בכל הנוגע לביצועים, וכהוכחה לכך שאפל צברה מספיק ידע ונסיון בכדי לפתח שבבי עיבוד לגמרי לבדה, ללא תלות ועזרה מאף אחד.
העובדה שה-A11, שמיוצר בתהליך 10 ננומטר חדשני אצל TSMC, ניצב בפיסגה בחלק ניכר ממבחני הביצועים של שוק המובייל אינה מפתיעה במיוחד, משום שראינו את זה קורה גם עם שבבי הדורות הקודמים במסגרת משחקי החתול והעכבר שבהם הענקית מקופרטינו נוהגת להציג דגמים חדשים לקראת סוף השנה האזרחית, בעוד שסמסונג וקוואלקום מציגות את שבבי הדגל החדשים שלהן לרוב בתחילת השנה ובכך מאפילות (לפחות בחלק מהתכונות) על המתחרה מעבר לכביש – אך עצם העובדה שהיא עשתה זו בהתבסס על ליבה גראפית משלה, ראשונה אי פעם לאחר ההיפרדות מ-Imagination Technologies, ועם ליבות עיבוד כלליות משלה, הופכת את ההישג למרשים הרבה יותר.
כעת, כשלאפל יש יכולת פיתוח שבבים מלאה בתוך הבית, בתוספת לשליטה על פיתוח התוכנה (שפת התכנות Swift), שליטה על ההתאמה לעיבוד הגראפי (ממשק תכנות היישומים Metal) ושליטה על טכנולוגיות האבטחה – נראה כי היום שבו נראה את כל מוצריה של החברה עוברים להתבסס על חומרה ייעודית הוא קרוב מתמיד. לא רק סמארטפונים, אלא גם מחשבים מכל הסוגים ומי יודע, אולי גם מוצרים IoT חכמים – כולם יוכלו להתבסס על אבני הבניין שיצרה לעצמה אפל בסבלנות במשך העשור האחרון, עם אפשרות לאיחוד תוכנתי מלא שיאפשר לכל יישום לפעול כמעט בכל מוצר, ברמות משתנות בהתאם לכוח העיבוד וההספק הזמינים בו.
עד שעתיד מבטיח ומסקרן זה יגיע, ניתן להתרשם מהפער הענקי שפתח לעצמו ה-Apple A11 בכל הנוגע ליכולות העיבוד של ליבות ה-CPU שלו בהשוואה למה שקיים אצל ARM, קוואלקום וסמסונג – ומהביצועים הגראפיים המרשימים לא פחות, שניצבים אף הם בראש טבלאות הביצועים שמאפשרות השוואה בלתי תלויה (עד כמה שניתן) בין יחידות העיבוד השונות. האם ה-iPhone X יצליח להפיק ביצועים גדולים אפילו יותר מאותו השבב, והאם המתחרות יצליחו להדביק את הקצב בתחילת השנה הבאה? בקרוב נקבל תשובות.
לא הבנתי מה באת לומר בכתבה / ידיעה הזאת.
כלוב זהב. קנית אפל – קנית ותקנה רק של אפל
נחמד לראות שהוואן החדש עובר את הגלקסי 8…
אגב בבדיקת כלל מרכיבי סמרטפון אנדרואיד (PASSMARK), החדש של נוקיה ('נוקיה 8' תחת השם Hmd global TA-1004) מוביל בראש –
https://www.androidbenchmark.net/passmark_chart.html
מעל סאמסונמג, HTC, וואן וחוואוי . כל הכבוד.
מישהו שמכיר את התחום יכול להאיר את עיני? בגרף הראשון נראה שיש הקבלה בין השבב של אפל לשבב של אינטל, שהצריכת אנרגיה והגודל הפיזי של האחרון גדולות בהרבה. זה בגלל המבחן הספציפי? או משהו אחר? הייתי מצפה ששבב של מחשב יהיה חזק בהרבה ביכולות עיבוד משבב של סמארטפון…
נגמרו הימים שהפער הזה היה ממש גדול.
היום שבבי הניידים מפיקים כח עיבוד שמתקרב למעבדים הבסיסיים של מחשבים.
דבר שני המבחנים האלה ברוב הפעמים בודקים דבר ספציפי אחד במעבדים ככה שלא תמיד ההשוואה הזאת נכונה. כלומר יכול להיות שבדבר הספציפי שהמבחן בודק, 2 המעבדים יהיו קרובים בתוצאה אבל זה עדיין לא אומר שהם קרובים בכוח העיבוד.