עם הגעתו של האייפון לשוק, אנחנו מקבלים הצצה למה שקורה בפנים – דברים שאפל החליטה לא להכריז עליהם, מתגלים
האייפון 6 רק הגיע למסיבה, וכבר מתפשט מול המצלמה. המכשיר הנחשק ביותר בשוק כרגע הגיע לידיהם של iFixit, והם לא חיכו הרבה כדי לגלות מה הולך שם בפנים. בין סוללות מוגדלות, כמויות זיכרון שלא הוכרזו וקושי בהוצאת הסוללה, האייפון החדש יפה גם מבפנים.
סוללה
כמו שמקובל בתחום הפאבלטים, סמארטפונים עם מסכים גדולים כנראה גם יגיעו עם סוללות גדולות. אפל ידועה בסוללות הקטנות יחסית, שבעזרת תיקוני תוכנה ואופטימיזציה של הדרייברים מאפשרים למכשירים שלה לשרוד זמן סביר. אז לא רק שאנחנו מקבלים סוללות גדולות עם האייפון הגדולים, אנחנו מקבלים קפיצה משמעותית.
האייפון 6 פלוס מגיע עם סוללה של 2915mAh, כמעט כפול מזה של האייפון 5s (המגיע עם סוללה של 1560mAh). אחיו הקטן, האייפון 6, מגיע עם סוללה של 1810mAh, הפרש של מעל 1000mAh מאחיו הגדול. האם סוללה הגדולה פי 1.6 בשביל מסך הגדול ב-0.8" זה מה שדרוש בכדי להשאיר את זמני הסוללה שווים בין הדגמים אנחנו לא יודעים, אך מה שבטוח זה שזמן סוללה לא יהיה בעיה רצינית בשתי הגרסאות.
זיכרון RAM
עם השקתם, מידע בנוגע לזיכרון הפנימי של המכשירי האייפון 6 וה-6 פלוס לא הוכרז או הוזכר על ידי אפל, כשלרוב אפל נמנעת מלהכריז פרטים טכניים במיוחד בכדי למנוע השוואות חומרתיות. גם אם יש נחיתות חומרתית, אפל לרוב מספקת פיתרון וייעול תוכנתי שמוציא מן המשוואה את החוסר לעומת מכשירי אנדרואיד. להשוואה, מכשיר הפאבלט Galaxy Note 4 של סמסונג מגיע עם 3 גיגה-בייט זיכרון ראם.
הנושא העיקרי שעלה כאשר הוכרזו האייפונים החדשים זה הזיכרון. עם פתיחתם של המכשירים, אפשר לאשר סופית שגם האייפון 6 וגם האייפון 6 פלוס מגיעים עם גיגה-בייט אחד של זיכרון ראם מסוג LPDDR3.
חוץ משידרוג מהותי לסוללות, וזיכרון ראם שנשאר דומה לדור הקודם של המכשירים, את רוב הפרטים אנחנו כבר יודעים. המכשירים קיבלו ציון של 7 מתוך 10 בקלות התיקון, ואפשר לראות שאפל הנדסה את הדור החדש של האייפונים בצורה יותר יעילה, כך שקל יותר לתקן אותם.
האייפון 6 פלוס (מקור: iFixit)
האייפון 6 (מקור: iFixit)