לגוגל יש טאבלט יוקרתי חדש משלה, שמריץ מערכת Chrome OS בהתבסס על שבבי אינטל – וידרוש מכם תשלום בנפרד עבור כיסוי-מקלדת ועבור עט מגע תואם
לצד דגמי ה-Pixel 3 שתפסו באופן טבעי את מרכז הבמה, הציגה לנו אינטל גם מוצר מחשוב חדש אשר מצטרף אל נייד ה-Pixelbook – טאבלט Pixel Slate היברידי וגדול מימדים באופן יחסי, שמגיע על מנת להדגים לשאר היצרניות את הפוטנציאל של מערכת ה-Chrome OS בתור תחליף לאנדרואיד ותחליף (חופשי) לחלונות בעת ובעונה אחת.
גוגל ביצעה התאמות של מערכת ההפעלה המקוונת השולחנית שלה כך שתפעל טוב יותר באמצעות מגע בלבד, עם סידור יישומים במרכז המסך, המלצות מבוססות בינה מלאכותית לצד כפתור החיפוש, דפדפן כרום בתצורה שולחנית עם תמיכה בתוספים השונים שלו ומצב כפול מסכים מעודכן למולטי-טאסקינג – כל זאת בהתבסס על מסך מגע בגודל 12.3 אינץ׳ וברזולוציית 3,000×2,000 פיקסלים בעל חיפוי מגן מסוג Gorilla Glass 5.
מתחת למעטפת הכחולה אנו מוצאים שבבי Amber Lake כפולי ליבה אולטרה חסכוניים עדכניים של אינטל, אשר מקוררים באמצעים פסיביים וחרישיים לגמרי, זכרון דינאמי של בין 4GB ל-16GB, אחסון פנימי מבוסס כונן SSD בנפח של בין 32GB ל-256GB, קישוריות Wi-Fi 802.11ac כפולת ערוצים, קישוריות Bluetooth 4.2 וגם סוללת 48 וואט-שעה שאמורה לספק עשר שעות עבודה.
עוד מאפיינים של המוצר עם רמקולים סטריאופוניים קדמיים, סורק טביעות אצבע שמובנה בכפתור ההפעלה, מצלמות 8 מגה-פיקסל מקדימה וגם מאחור, שבב אבטחה Titan M מובנה – ומחבר USB Type-C אחד ויחיד שמשמש לטעינה, העברת נתונים והצגת תמונה על מסך משני.
הטאבלט יוצע עם כיסוי-מקלדת מתקפל וגמיש בעיצוב מעוגל מעניין, שיאפשר שימוש בו הן כמחשב נייד והן כטאבלט בעל מעמד מתכוונן, ממש כמו דגמי ה-Surface המקבילים של מיקרוסופט – כאשר טווח החומרות והמחירים הזמין מכסה הן את הקצה התחתון של ה-Surface Go והן את השוק היוקרתי יותר של ה-Surface Pro העדכני.
מחיר התחלתי של 600 דולר עבור ה-Pixel Slate עשוי להישמע תחרותי למדי כאשר משווים אותו לטאבלטים גדולים אחרים בשוק המבוססים על מערכת חלונות – אך ראוי לציין כי מחיר זה מעניק גישה למערך עם שבב Celeron 3965Y בסיסי, זכרון RAM של 4GB וגם אחסון מובנה של 32GB בלבד, ללא המקדלת וללא עט המגע הייעודיים אשר נמכרים בנפרד במחירים של 200 דולר ו-100 דולר בהתאמה. המחיר תופח במהירות גם עבור אלו שמעוניינים בעוד זכרון דינאמי, עוד כוח עיבוד ועוד נפח אחסון – וכך במחיר של 1,000 דולר לגרסה עם 8GB של זכרון דינאמי, שבב Core i5-8200Y וכונן SSD של 128GB מתקבל דמיון גדול בין ההצעה של גוגל לזו של מיקרוסופט וה-Surface Pro.
האם גוגל מסוגלת לגרום לצרכנים להעדיף את Chrome OS על פני חלונות 10 בטאבלט שלהם כאשר לא מעורב כאן מחיר מתשלם יותר? כנראה שבקרוב נגלה.
בנוסף לטאבלט היוקרתי קיבלנו גם מכשיר Chromecast חדש מהדור השלישי, כצפוי, עם עיצוב מינימליסטי עוד יותר בגוון שחור או לבן ועם שבב מהיר מעט יותר, תמיכה בתצוגת 1080p בקצב רענון של 60 פריימים בשנייה ואותו תג מחיר מוכר של 35 דולר. לא רא בכלל – אם כי הפער המרכזי נשאר עצם הזמינות הרשמית של מוצרי גוגל בשוק המקומי שלנו.
האם אי פעם יבוא יום בו נוכל להזמין את מכשיריה של גוגל לביתנו היישר מהחנות המקוונת הרשמית? אנחנו לא מאבדים תקווה.
רא
סוף סוף יש מערכת הפעלה נורמלית אם עדכונים נורמלים בשונא מייקרוסופט שמביא עדכונים מתרדים בעיקר שצריך לבוא מיגסה של אופיס לבורסה אחרת ועוד המון באגים מתרידים
מערכת הפעלה נורמלית? חח בהצלחה