חלונות 8 וממשקיה הידידותיים למגע מתקרבת, ובאינטל מציגים דגם רפרנס לנייד דק וקל שיוכל להנות מכל העולמות
לא כולם מרוצים מזה, אבל מערכת ה'חלונות' המרכזית הבאה מבית מיקרוסופט כבר בדרך אלינו, ואיתה גם ממשק ה'מטרו' שפותח ספציפית עבור מסכי המגע השונים.
אין ספק שהטאבלטים אשר פורחים בשנתיים האחרונות הם הסיבה המרכזית לפנייתה של ענקית התוכנה לכיוון ממשקי המגע, אך אין זה אומר שמכשירים אחרים לא יוכלו להנות מהשינוי שתביא עימה חלונות 8. מחשבי All-In-One שולחניים שחלקם מציעים כבר היום מסכי מגע הם דוגמא אחת, ובאינטל משוכנעים שגם ניידי האולטרבוק הקלים והדקיקים יוכלו להפיק תועלת מתוספת של מסך מגע לרשימת המאפיינים שלהם, עם או בלי מערכת החלונות השמינית.
בתערוכת CeBIT 2012 הציגה צ'יפזילה דגם רפרנס מעניין למדי של נייד אולטרבוק בעל מסך מגע קיבולי (Capacitive) בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציה של 1600×900 פיקסלים. המכשיר החטוב (שעיצובו הזכיר לנו את ניידי ה-Series 9 מהדור השני הנהדרים של סמסונג) מתבסס על מעבד ULV מדור ה-Ivy Bridge המתקרב ותומך בעד לעשר נקודות מגע במסך, די והותר עבור מלאי בלתי נדלה כמעט של מחוות מגע שונות ובדומה למה שהתרגלנו לראות בסמארטפונים ובטאבלטים המתקדמים כיום.
למרבה ההפתעה, האולטרבוק מבית אינטל הריץ את מערכת החלונות 7 (כולל תוכנה ייעודית ומותאמת מגע לצפיה במדיה המכונה Zinio), אך עם זאת אין ספק שחלונות 8 אשר צפויה להגיע בסוף השנה הנוכחית היא הכיוון המרכזי עבור מחשבים ניידים שכוללים גם מסך מגע.
האולטרבוק של אינטל (מימין) ונייד ה-Series 9 החדש של סמסונג. יש דמיון? |
מסרטוני ההדגמה עולה הרושם שממשק המגע לא עובד חלק לגמרי, כנראה בשל תוכנה או שילוב חומרה/תוכנה שעדיין אינו בשל לגמרי (היות ומעשית לא אמור להיות למכשירים שכאלו שום בעיה להציע פעולה חלקה לחלוטין, כמו בטאבלטים וסמארטפונים המובילים), אך בהחלט ניתן להבין את הפוטנציאל הקוסם של מסכי המגע גם עבור אולטרבוקים – לא בתור תחליף לעכבר ולמקלדת, אלא בתור תוספת שתשפר את חויית השימוש הכללית.
השאלה הגדולה היא מה תהיה תוספת העלות של מסכי המגע במכשירים אלו, שבין היתר זקוקים להציע מחיר אטרקטיבי כחלק מן הקריטריונים עבור 'אולטרבוק', אם כי עצם העובדה שאינטל דוחפת את הרעיון קדימה מצביעה על כך שכל העסק אכן ניתן ליישום, ואימוצו על ידי יצרניות המכשירים (והצרכנים עצמם) תוכל להביא לירידת מחיר הדרגתית, ואולי בעוד כמה זמן כבר לא נוכל לדמיין מחשב נייד שאינו כולל גם מסך מגע, בדומה לטרנספורמציה שעבר שוק המכשירים הסלולריים.
אולטרבוק הרפרנס אינו מרהיב כמו קונספט ה-Nikiski שהציגה ענקית השבבים ב-CES 2012 (משמאל), אבל נראה לגמרי לא רע גם בפני עצמו |
מכשיר הרפרנס של אינטל נועד להציע קווים מניח עבור יצרניות המכשירים השונות, ובאינטל מגלים שיש כבר כמה אולטרבוקים שכוללים מסך מגע שנמצאים בקנה ועתידים להגיע לשוק לפני סוף השנה הנוכחית. אחד מהם הוא ה-Yoga המדליק מבית לנובו, אחד מהמכשירים המבטיחים ביותר שראינו בתערוכת CES 2012, כך שבהחלט יש למה לצפות.
כמו תמיד, לא נשאיר אתכם ללא תיעוד מצולם של האולטרבוק מאת אינטל, תהנו:
אין סיבוב של 360 מעלות של המסך?
meh.
כל כך לא חלק ולא responsive. למרות שהקונספט נחמד, אני מניח שזה רק ילך וישתפר.
בהשוואת העיצוב
בין אינטל לסמסונג, סמסונג לוקח ובגדול.
עיצוב סמסונג, את האוטרבוק שלו – הוא עיצוב נהדר.
זה mac book pro
העתק מדוייק. כל הכבוד