החברה מתיישרת עם השוק ומגדילה את מכשיריה, כאשר ה-Apple Watch שאיחר למסיבה מציג שכלול על הקיים בתחום השעונים החכמים, עם כמה הברקות
בדיוק כמו שציפינו, וכתבנו, אפל השיקה אתמול את הדור הבא של מכשירי הסמארטפון שלה, האייפון 6 והאייפון 6 פלוס. בעלי מסכים גדולים מבעבר, האייפון 6 (בעל מסך 4.7") והאייפון 6 פלוס (בעל מסך 5.5") הם המעבר החד ביותר של החברה לכיוון הטרנד החם של שוק הסמארטפונים – פאבלטים – והחברה לא מתביישת להגיד שהיא חושבת שמצאה את הפתרון המושלם. בשילוב עם שעון חכם העטוף ספיר, העוקב לאחר הדופק של המשתמש, מיקומו וההודעות ממכשירו הסלולארי, אפל נכנסה רשמית לשנת 2014.
iPhone 6 וה-iPhone 6 Plus
הראשונים מהמוצגים באירוע הינם העדכון לסדרת הסמראטפונים של החברה, האייפון 6 והאייפון 6 פלוס, בעלי עיצוב מחודש המקנה למכשירים גוף דק ועגול יותר, בהשראת סדרת הטאבלטים של החברה. המכשירים מגיעים בשני גדלים – האייפון 6 יגיע עם מסך בגודל 4.7" וברזולוציה של 750×1334 ליצירת דחיסות פיקסלים של 326 לאינץ' רבוע, והאייפון 6 פלוס יהדר מסך של 5.5" עם רזולוצית Full HD, היוצר דחיסות פיקסלים של 401 לאינץ' רבוע.
ראשית, האייפון 6
הדור הבא של האייפונים למיניהם, האייפון 6 (הגרסא שנכנסת לכיס) מחדשת לנו כמעט כלום, אך משדרגת את הקיים כמעט בכל מקום במכשיר. בעל מבנה אחיד הבנוי ממסגרת אלומיניום, המסך של המכשיר, בעל השם המחודש "Retina HD" מתעטף ומתעקל בצדדיו ליצירת תנועת זרימה בין המסך למבנה. המצלמה החדשה, שכעת בולטת החוצה ממיקומה שמאחורי הטלפון, נשארה ברזולוציה של 8 מגה פיקסל, אך כמובן מהודרת בשידרוגים. מבינהם, "Focus Pixel", המונע על ידי שבב מיוחד של החברה להבנה טובה יותר של התמונה ולפוקוס מהיר יותר, ושדרוג צילום הוידאו, בהוספת 60 פריימים לשניה ב-1080P ו-240 פריימים לשניה בהילוך איטי.
מפרט טכני
מערכת הפעלה: iOS 8
שבב: A8 + M8
מסך: 4.7" Retina HD, ברזולוציה של 750×1334 (דחיסות פיקסלים של 326 לאינץ' רבוע)
זכרון ראם: 1 גיגה-בייט
מצלמה אחורית: 8 מגה פיקסל, ייצוב דיגיטלי מובנה, וידאו 1080P ב-60/30 פריימים לשניה, הילוך איטי של 720P ב-120/240 פריימים לשניה.
מצלמה קידמית: 1.2 מגה פיקסל, וידאו ב-720P
סוללה: גודל לא ידוע, זמן דיבור ב-3G כ-14 שעות, האזנה למוסיקה כ-50 שעות
קישוריות: דור 4 LTE-A (עד 150 מגה ביט הורדה, 50 מגה ביט העלאה), Wi-Fi a/b/g/n/ac, בלוטות' 4.0
משקל: 129 גרם
מידות: 6.9*67*138.1 מ"מ
תאריך מכירה: מכירה מוקדמת – 12.9, מכירה כללית – 19.9
מחיר: 16 גיגה-בייט – 650$, 64 גיגה-בייט – 750$, 128 גיגה-בייט – 850$
בנוסף לשדרוגים במצלמה, בשני הדגמים החדשים של החברה נמצא שבב NFC לתשלומים אלחוטיים מאובטחים, פיצ'ר שאפל קוראת לו "Apple Pay". איתו, החברה מקווה שתיפטרו מכרטיסי אשראי וכסף מזומן וביחד עם טביעת האצבע, נוכל לשלם בעזרת האייפון שלנו במקומות תומכים, שעל פי החברה, ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס כבר בעניין.
שנית, האייפון 6 פלוס
בגודל 5.5", זהו האייפון הגדול ביותר שיש לאפל בארסנל. נוצר, כמו אחיו הקטן, בצל טרנד הפאבלטים ההולך ומתפתח, לאייפון 6 פלוס יש לא רק מסך גדול יותר, אלא גם איכותי יותר. ברזולוצית Full HD, המסך של ה-6 פלוס מקבל דחיסות פיקסלים של 401 לאינץ' רבוע, מה שהופך אותו למסך הדחוס ביותר שהחברה יצרה אי פעם.
מפרט טכני
מערכת הפעלה: iOS 8
שבב: A8 + M8
מסך: 5.5" Retina HD, ברזולוציה של 1080×1920 (דחיסות פיקסלים של 401 לאינץ' רבוע)
זכרון ראם: 1 גיגה-בייט
מצלמה אחורית: 8 מגה פיקסל, ייצוב אופטי מובנה, וידאו 1080P ב-60/30 פריימים לשניה, הילוך איטי של 720P ב-120/240 פריימים לשניה.
מצלמה קידמית: 1.2 מגה פיקסל, וידאו ב-720P
סוללה: גודל לא ידוע, זמן דיבור ב-3G כ-24 שעות, האזנה למוסיקה כ-80 שעות
קישוריות: דור 4 LTE-A (עד 150 מגה ביט הורדה, 50 מגה ביט העלאה), Wi-Fi a/b/g/n/ac, בלוטות' 4.0
משקל: 172 גרם
מידות: 7.1*77.8*158.1 מ"מ
תאריך מכירה: מכירה מוקדמת – 12.9, מכירה כללית – 19.9
מחיר: 16 גיגה-בייט – 750$, 64 גיגה-בייט – 850$, 128 גיגה-בייט – 950$
בנוסף למסך המשודרג, למצלמת ה-6 פלוס עוד יתרון על ה-6, זאת על ידי הטמעת ייצוב אופטי לעומת ייצוב דיגיטלי בלבד. ייצוב אופטי מאפשר לעדשת המצלמה "לרחף" ולתקן את התזוזה של הצלם, בכך קבלת תמונה וטובה יותר.
בסך הכל האייפונים שהציגה אפל השנה הם שידרוג ולאו דווקא מהפכה, אך שידרוג מהותי בכך, כאשר האספקט המרכזי כאן הוא הגודל. העלאת גודל המסך מהגודל המקורי של 3.5" ל-4" באייפון 5 היה אומנם צעד ראשון, אך כבר כשהושק ההגדלה לא הייתה משמעותית מספיק, ולא נחסכה מאפל הביקורת. כעת, כשהמכשיר הקטן ביותר שניתן לקנות בדור האייפון החדש של החברה הוא 4.7", החברה ממקמת את האייפון מעל המינימום שאנו רגילים אליו היום. עם התוספת של האייפון 6 פלוס בגודל מסך של 5.5", יש לנו לא רק תשובה לפאבלטים המוצנעים של השוק, אלא גם למתחרים הגדולים ביותר שנראו בשוק, כמו ה-5.7" שב-Note 4 מבית סמסונג, 5.9" של ה-One Max של HTC וה-6" ממכשיר הדגל של נוקיה, ה-Lumia 1520.
Apple Watch
כמובן שאפל לא יכלה לסיים את האירוע ללא "עוד דבר אחד..", משפט שמאז מותו של מנכ"לה לשעבר סטיב ג'ובס לא נאמר, והציגה החברה את המתחרה שלה לשוק השעונים החכמים, ה-Apple Watch.
השעון, שמסכו בא בגדלים של 1.5" ו-1.7", עשוי מספיר המונע שריטות ובעל חוזק חסר תקדים, מאפיין ששמענו עליו במהלך השנה האחרונה ושצופה להיכנס גם לדור החדש של האייפונים. האפל וואטצ' בעל מבנה עגלגל כמו בני משפחתו החדשים במחלקת האייפונים, אך להפתעת רבים, הוא לא דק בשום מובן של המילה. יש שיגידו שהשעון אפילו טיפה שמן. בעזרת 4 אורות לד הנמצאים בתחתית השעון, הצד הצמוד לעור, המכשיר יכול למדוד את הדופק של הלובש. בעזרת תוכנה נלווית, אפל יכולה לנטר בצורה מהימנה את הפעילות של הלובש, אם בספירת צעדיו ועד הבחנה בין עליה במדרגות והליכה במישור. בנוסף למדידת דופק, שבב GPS ו-חיישן תנועה נותנים לשעון יכולות מיקום מתקדמות.
הפרדה נוספת בין השעון של אפל לבין שאר השעונים החכמים המצאים בשוק, היא שיטת ההתראה של המכשיר. במקום רטט רגיל להתראת הלובש על הודעה או שיחה נכנסת, אפל פיתחה שיטה מיוחדת שבה השעון "יטפוח" על זרוע המשתמש, מה שירגיש כמו נגיעת אצבע קלה. אפל מצהירה שבעזרת שיטת ההתראה הזו רק המשתמש ידע מתי קיבל התראה, כאשר בהיעדר רטט, אנשים סביב הלובש לא יוכלו לשים לב שקיבל הודעה. בנוסף, אפל הגדילה את המערכת הזאת לניווט שנעשה באמצעות השעון, והלובש ירגיש שוני בסוג הטפיחה שעל הזרוע כאשר יצטרף לפנות שמאלה או ימינה, שינוי מרענן משאר השעונים החכמים מבוססי רטט פשוט.
השעון, שכבר בא בשני גדלים שונים, יבוא גם בתצורות שונות:
- Apple Watch: הגרסא הרגילה שבאה בפלדת אל-חלד, מסך ספיר ושלל רצועות. מחיר לצרכן: כ-350$.
- Apple Watch Sport: הגרסא הספורטיבית המורכבת מאלומיניום, מזכוכית מוקשחת ורצועות צבעוניות ועמידות. מחיר לצרכן: לא ידוע.
- Apple Watch Edition: הגרסא היוקרתית העשויה מ-18 קראט זהב, מסך ספיר ורצועות וכיסויים מעוצבים במיוחד. מחיר לצרכן: לא ידוע.
הממשק, אשר נעזר בניווט בעזרת המולטי טאץ' הידוע של החברה, מקבל מיכשור נוסף לניווט, בשם "Crown". הכתר נמצא בצד ימין של המכשיר, ואפליקציות שונות התנהגותו שונה, כמו ירידה ברשימות. אם ניקח שוב לדוגמא את אפליקציית התמונות, גלגול הכתר קדימה יקרב את התמונה ובהתאם לכך גלגול אחורה ירחיק אותה.
ה-Apple Watch יגיע אלינו רק בחודשים הראשונים של שנה הבאה, שעד אז למתחרות הגדולות יש זמן לשפר את הצעותיהן בתחום, ואף להוציא עוד דור שלם של מכשירים' לא משהו היוצא מן השורה כשזה מגיע לחברות כמו סמסונג ו-LG.
האירוע ספטמבר של אפל אמנם נגמר, אך השלכותיו ימשיכו איתנו עד לאירוע הבא ומעבר לו, כאשר השנה החברה הציגה את המגוון הגדול והרחב ביותר של מכשירים משאי פעם הציגה. האייפון 6 והאייפון 6 פלוס נועדו להתחרות בשוק שסטנדרט הגודל שלו גדל בשנים האחרונות, ונראה כי ההצעה של אפל יעשו את העבודה, אם כי הם אינם מהפכות, אלא שדרוגים של הקיים.לצד האייפונים החדשים, השעון החדש של החברה מציג קונספטים מוכרים מהשוק החדש יחסית, אך מצליח לחדש בעזרת מערכות שניוניות לניתור הפעילות היומית, להתראת המשתמש ולשימוש יעיל של המכשיר, כל אלה, בזמן שהם לא שינויים גדולים מהמוכר, הם שינויים שיצליחו להבדיל את ה-Apple Watch מפלטפורמת ה-Android Wear והפתרונות של סמסונג לשוק השעונים החכמים.
בשינוי שפחות דובר עליו, מיתוג ה-Apple Watch כמו שהוא ולא בתור "iWatch" שאליו ציפינו כמסורת מאז השקתו של ה-iPhone, בשילוב עם השקת שירותי ה-Apple Pay, אנחנו רואים תמונת מצב שבו אפל משנה אסטרטגיה והולכת על הפשוט. לא שהשעון של החברה הוא פשוט בהכרח, אך התודעה שאפל רוצה להשיג היא שם גנרי, שם שכולם ידעו מיד, כמו שמכשירה הטלפוני הוא איי+פון, היום השעון שלה הוא פשוט Watch, והתשלום שלה הוא Pay. שינוי משמעותי או סתם משחק אותיות? מה שכן זה שאנחנו רואים אפל שונה. יותר נכנעת מצד אחד, אך שומרת על שוני מצד שני.
עכשיו בטח יהיו תגובות "אבל אנדרואיד יותר טוב".
כן. לפני שנה קניתי אנדרויד. בעצם 2. האחד הוא Galaxy S4 והשני טאבלט גם של סאמסונג.
מהיום הראשון של שימוש בS4 חוויתי בעיות בסוללה. לא עבר יום והגעתי מ100 אחוז ל0 של סוללה.
לאחר מספר חודשים גם הטאבלט התחיל לעשות בעיות בסוללה, ועכשיו אם אני מנתק אותו מהאינפוזיה של כבל הטענה – הוא לא שורד יותר משעה.
מה גם שהייתה בעיה נוראית בGalaxy S4 שהמסך מגע התחמם נורא כשהרצתי משחקים "די כבדים". עד כדי כך שלא היה אפשר לשלוט במשחק באופן נורמאלי.
קניתי Ipad Air. ואיך אומרים – |על איכות לא מתפשרים". סוללה מעולה. לא מתחמם.
ומה שהכי עיצבן אותי באנדרויד שאין הרבה אפליקציות איכותיות. כל הדברים הטובים רק בחנות של אפל. לא מצדיק את המהלך הזה, אבל זה חיסרון בולט לבעלי אנדאויד.
אבל אנדרואיד יותר טוב!
בתור אחד שעבר כבר מזמן לאנדרואיד עדיין מצער אותי שחברה שפעם היית מובילת שוק בחדשנות פשוט נגמר לה הסוס.
והדבר הכי עצוב הוא שכמו האמרה על הפראיירים אנשים עדיין ימשיכו לקנות מוצר ישן עטוף בעטיפה חדשה.
ל-1 , אז ניסית 2 מכשירים של סאמסונג ולא אהבת, זאת סיבה לשלול את כל המכשירים של כל החברות?
קניתי MOTO G והמסך לא נופל מזה של האייפון והוא עושה 100% מהעבודה בלי שום בעיות עם הסוללה, מטעין אותו פעם ביום וזהו.
חומרה בת שנתיים אבל בלי S-LAG שיכול לשגע פילים
תסלחו לי, אבל אני מחפש את אלה שכתבו:
– "מי רוצה להסתובב עם טלוויזיה ליד האוזן" כשסמסונג הוציאו את ה-S3 עם 4.7"
– "3.5 אינץ' זה הגודל המושלם"
– "4 אינץ' זה הגודל המושלם"
– "no one's going to buy a big phone" – בעצם הוא מתהפך בקברו…
לדעתי צריך לקרוא למכשירים:
אייפון 6 (ה-5.5 אינץ' שהוא כמעט יישור קו מול מכשירי הדגל האנדרואידים, כמעט בגלל הרזולוציה)
ואייפון 6 מינוס (ה-4.7 אינץ' שהוא יישור קו מול מכשירי הדגל האנדרואידים מדור קודם).
אבל זו דעתי…
The new iPhone comes with a bigger screen and better image quality.
The new iPhone will be called, "last year Samsung Galaxy"
אתה מדבר על הנקסוס 4 כמובן
6812
דווקא ממך עידן, לא ציפיתי ליפול בזה.
זה כמו שתשווה מעבד ארבע ליבות מסדרת Q הנושנה ל-I7 דור 4.
לשניהם יש 4 ליבות.
שניהם רצים בתדר דומה.
אינטל ממחזרת! אינטל מוכרת לנו טכנולוגיה של הדור הקודם!!
לא.
אמור לי, כמה פעמים השתמשת ב-NFC בשנים שהוא היה קיים על אנדרואיד? אה, לא השתמשת בו, חבל כי יכולת לשלם..אה רגע. לא הייתה פלטפורמה אחידה ובעלת פריסה רחבה לתשלום ב-NFC עד היום…
לאמא שלי יש נקסוס 4. היא שונאת אותו. מתחמם, נתקע, עדין, מסך לא בהיר, סוללה חלשה. גם לו היה NFC. עובדה שהיא מוצאת את האייפון 6 הרבה יותר מתקדם מהנקסוס שלה.
האייפון 6 חדש בשנתיים מהנקסוס שלה. הנקסוס שלה הוא מכשיר שעלה 250$ – 300$ בעת ההשקה. אתה משווה אותו למכשיר שעולה 700$ שנתיים אחרי זה. מעבר לזה, יש המון אנשים שדי מרוצים מהמכשיר. אפילו מאוד מרוצים.
כשאנשים באמת ישלמו עם ה NFC של אפל – נדבר. נכון לכרגע, זה "על הנייר" בדיוק כמו בפלטפורמות אחרות. מה גם של- NFC יש עוד שימושים פרט לארנק אלקטרוני ואנשים כן עשו בהם שימוש (גם אם לא נרחב) בשנים האחרונות.
כמעט כל הבנות (קהל היעד העיקרי שעוד נשאר לאפל בישראל) שאני מכיר כבר עברו מאייפון. הטיעונים העיקריים הם מסך קטן ותלות מעצבנת ב Itunes.
אני חושב שהמהלך של הגדלת המסך הוא מהלך חכם. סך הכל המכשיר אטרקטיבי.
אני גם חושב שנגמר לאפל הסוס. אפל הפכה מחברה שיצרה קטגוריות חדשות לחברה שמיישרת קו עם המתחרים. טלפונים סלולרים עם מסכים גדולים ושעונים חכמים היו בשוק הרבה זמן לפני אפל. חשבתי שאפל יצליחו יותר עם השעון החכם, אבל גם הם יצרו צעצוע חסר תועלת שאחרי שנתיים יזרק לפח.
זה פשוט שקר, google wallet קיים כבר שנים ומאפשר תשלום עם google wallet. ברשתות כמו best buy, gap, toy'sRus ועוד רבות אנשים משלמים עם NFC.
היתרון התוכנתי של אפל עדיין קיים. עם כמה שזה מצער להגיד, חווית השימוש באייפון 5 טובה יותר מאשר בגלקסי 5, שמתקשה לעבור מאפליקציות למסך הבית או כל מעבר בסיסי דומה בלי לאגים ו-shuttering, שנתיים או לא שנתיים.
עדיף לחברות להתחיל לשים על זה דגש כי לא כולם רוציםיכולים להתעסק עם רומים וכו' וזה בסופו של דבר מה שקובע את חווית השימוש במכשיר, ולא עוד מגה הרצים במעבד או פיקסלים במסך.
בסדר, אבל יש לא מעט מכשירים בשוק שהם לא גלקסי 5 ועובדים חלק למדי. הנקסוס 5, ה M8, ה G2. הם גם זולים משמעותית מהאייפון 6 ואף עדיפים עליו חומרתית. כמו כן, יש מכשירי WP8.1 נפלאים. לגלקסי 5, חוץ מזה, יש גם יתרונות אחרים על פני האייפון. אפשר לבחור לא להעדיף אותם, אבל להתעלם מהם לחלוטין – זה מעוות ושקרי.
חוץ מזה ש"יתרון תוכניתי" לא מתחיל ונגמר בכמה שמכשיר עובד חלק. ליתר דיוק, זה עניין די שולי. אז יש LAG, מה זה משנה? זה לא משפיע על שימושיות, זה לא מונע ממך מלעשות דברים מסויימים. מערכת הפעלה סגורה, ללא גישה למערכת הקבצים, לדוגמה – כן מונעת ממך מלהשתמש במכשיר כ"סמארטפון" באופן מלא. מערכת הפעלה ללא ווידג'טים / אריחים "חיים" – כן מונעת ממך שימושים מסויימים. מכשיר אנדרואיד הוא "מחשב" לכל דבר ועניין. בן אדם יכול להעדיף דברים אחרים על פני זה, אין בעיה. אבל להציג אך ורק את מידת ה"חלקות" של המערכת כיתרון האולטימטיבי זה פשוט מעוות ושקרי.
דרך אגב, תרשה לי לחלוק עליך לגבי "חווית השימוש" במכשיר עם מסך צר ביותר. להקליד בכזה מכשיר – זה לא נוח. (גם אם הוא לא אייפון).
COLOR="silver"]- – – תגובה אוחדה: – – -[/COLOR]
[=Ymac;4947680]
למי שאמר על המחיר – זה המחיר של כל סמארטפון דגל בימינו.
אם אתה משווה לנקסוס 4, אז פשוט אין השוואה.
זה שהמפרטים דומים לא אומר שאפל מוכרת לנו חומרה מ-2012 במחיר כפול.
גם סמסונג עולה להם 214 דולר לייצר אס 5 והם מוכרים אותו ב-700
אגב, אפל אמרו שהשעון פתוח לאפליקציות צד ג׳ ושחררו כלי פיתוח למפתחים (watchkit) כלומר זה עניין של זמן ותהיה תאימות של כל דבר ממפתח שאכפת לו מה אפליקציה שלו[/]
אין בעיה – זה המחיר של טלפון דגל. אבל אתה השוות את האייפון 6 לנקסוס 4. אתה לא יכול להשוות מכשיר שעולה פי 2 מהמחיר לפני שנתיים של מכשיר אחד.
החומרה של אפל די איכותית. אבל עדיין יש שם התקמצנות מסויימת. לדוגמה, רק 1GB RAM. לדוגמה, מסך עם PPI לא "בשמיים" (ביחס למכשירי דגל בשנת 2014).
בסדר, אבל יש לא מעט מכשירים בשוק שהם לא גלקסי 5 ועובדים חלק למדי. הנקסוס 5, ה M8, ה G2. הם גם זולים משמעותית מהאייפון 6 ואף עדיפים עליו חומרתית. כמו כן, יש מכשירי WP8.1 נפלאים. לגלקסי 5, חוץ מזה, יש גם יתרונות אחרים על פני האייפון. אפשר לבחור לא להעדיף אותם, אבל להתעלם מהם לחלוטין – זה מעוות ושקרי.
חוץ מזה ש"יתרון תוכניתי" לא מתחיל ונגמר בכמה שמכשיר עובד חלק. ליתר דיוק, זה עניין די שולי. אז יש LAG, מה זה משנה? זה לא משפיע על שימושיות, זה לא מונע ממך מלעשות דברים מסויימים. מערכת הפעלה סגורה, ללא גישה למערכת הקבצים, לדוגמה – כן מונעת ממך מלהשתמש במכשיר כ"סמארטפון" באופן מלא. מערכת הפעלה ללא ווידג'טים / אריחים "חיים" – כן מונעת ממך שימושים מסויימים. מכשיר אנדרואיד הוא "מחשב" לכל דבר ועניין. בן אדם יכול להעדיף דברים אחרים על פני זה, אין בעיה. אבל להציג אך ורק את מידת ה"חלקות" של המערכת כיתרון האולטימטיבי זה פשוט מעוות ושקרי.
דרך אגב, תרשה לי לחלוק עליך לגבי "חווית השימוש" במכשיר עם מסך צר ביותר. להקליד בכזה מכשיר – זה לא נוח. (גם אם הוא לא אייפון).
אין בעיה - זה המחיר של טלפון דגל. אבל אתה השוות את האייפון 6 לנקסוס 4. אתה לא יכול להשוות מכשיר שעולה פי 2 מהמחיר לפני שנתיים של מכשיר אחד.
החומרה של אפל די איכותית. אבל עדיין יש שם התקמצנות מסויימת. לדוגמה, רק 1GB RAM. לדוגמה, מסך עם PPI לא "בשמיים" (ביחס למכשירי דגל בשנת 2014).
אולי אני במיעוט אבל LAG יומיומי זה בלתי נסבל מבחינתי. אין צורך לפרט על החסרונות של האייפון, אין לי שום אהדה אליו. אני רק מציין שחווית שימוש חלקה צריך להיות דרישה בסיסית בתכנון הממשק. כמו שאתה לא אוהב
לקנות מחשב חדש ב-2014 ולגלות שלוקח יותר מרבע שנייה לפתוח את "המחשב שלי", גם אם הוא מריץ קרייסיס על אלף FPS. אותו דבר צריך להיות בטלפונים.
זו דעה לגיטימית. אבל:
א. יש גם מכשירי אנדרואיד שאין בהם לאג. לבוס שלי ואחותי יש את הנקסוס 5. ההתרשמות שלי שהוא "חלק" מאוד.
ב. יש לציין את היתרון הזה לצד החסרונות ולא להציג את זה כאילו זה הדבר היחיד שמשנה.
לא, המעבדים לא זהים.
לאייפון מעבד בארכיטקטורת ARMv8 ולנקסוס יש מעבד סנאפדרגון ישן יחסית.
אז בסדר, שניהם שתי ליבות בתדר דומה.
להזכירכם ה-5S במבחני ביצועים לא נפל מסמארטפונים מרובעי ליבה מפלצתיים יותר מהנקסוס.
אבל זה כן משנה.
א. זה לא חוכמה להציג ממשק חלק כשאין שום דבר שמעמיס על המכשיר (ווידג'טים לדוגמה).
ב. סמסונג היא לא המתחרה היחידה של אפל/אייפון. די עם הדוגמה המטופשת הזו. מה גם שסמסונג התחילה להיות מודעת לבעיתיות הזו, היא במגמת שיפור רצינית ואני מעריך שהמגמה תמשיך.
אפל תמיד שמים מעבדים טובים במכשירים שלהם. התוצאות בהחלט טובות בסה"כ. מעולם לא אמרתי אחרת – אולי הובנתי או התנסחתי לא נכון. אני מסכים עם הטענה שלך – צריך לתקוף על נק' התורפה ולא התקפה כללית. לכל דבר יש יתרוונת ויש חסרונות.
אני כנראה נשאר בין היחידים שנמאס להם משני הצדדים, ואולי ממתין לראות מה מכשירים מבוססי X86 של אינטל יביאו יחד עם חלונות 9 למובייל וסנכרון המשתמש מהמחשב השולחני.
מבאס לי שאנחנו בסוף 2014 ומכשירים פתוחים לא מקבלים את האהבה שהם צריכים ממפיצות הלינוקס (מי שמכיר מכשירי קוד פתוח יודע על מה אני מדבר).
באייפון 4 ועוד איך יש לאגים עם iOS 7.
אייפון 4 הוא מכשיר מלפני יותר מ-4 שנים. כמה זמן ציפית שהוא יסחוב?
למה לא? הוא הרי סחב יפה בהתחלה?
מה שמעלה את תיאורית הקונספירציה (מגובה ע"י מחקר) שאפל בכוונה גורמת להאטה בדגמים ישנים בשביל שאנשים ישדרגו
יופי, הנה התחלנו עם קונספירציות. יש לך משהו מבוסס לומר? אחרת, אין ממש טעם לדיון כזה.
בוא נסה להריץ את מערכת ההפעלה הנוכחית של סמסונג על הגלקסי S1 המקורי, שיצא בערך באותו זמן כמו האייפון 4. או שאולי גם סמסונג בעצם ארגנו קנוניה?
אבוי לנו אם לא נהיה סקפטים ונפקפק בדברים שכאלו. כשל מתוכנן הוא דבר שקיים במקומות רבים.
אני לא אומר שלא צריך לפקפק, בטח שצריך. צריך להטיל ספק ולבדוק ולאו דווקא להאמין.
אבל לתת כתשובה בדיון מקצועי תיאוריית קונספירציה, זה פשוט לא רציני.
אלפי מהנדסים ומתכנתים עובדים באפל על המוצרים האלה. אתם באמת חושבים שאם הייתה קנונייה להאט בכוונה מכשירים זה לא היה נחשף?
אתם באמת חושבים שאם היה בכך שמץ של אמת, לא היו פריצות לאייפון שמנטרלות את הקוד הזדוני ומאפשרות לאייפון 4 לטוס עם IOS7?
קחו לדוגמה את התרמית של יצרניות האנדרואיד לשיפור ביצועים בבנצ'מרקים השונים. כל היצרניות הגדולות (למעט LG נדמה לי, לא בטוח) חטאו בכך והכניסו קוד שברגע שהוא מזהה אפליקציית בנצ'מרק הוא מפעיל את כל הליבות על 100%. זה כמובן ניפח את התוצאות. ובכן, זה התגלה, ואפילו די מהר.
בעידן ה-Big data והזמינות הגדולה של אינפורמציה היום, אי אפשר באמת להסתיר דברים לאורך זמן. בטח שלא כאשר מעורבים בעניין מאות ואלפי עובדים. הדברים מודלפים ומתגלים בשלב זה או אחר.
אם יש הוכחה שאפל האטו בכוונה את האייפון 4, אשמח לראות אותה ואם היא רצינית – אף אאמין בכך. אבל כל עוד מדובר בשמועה פורחת ובתיאוריית קונספירציה שאינה מעוגנת בשום דבר בעצם, זה פשוט לא רציני ואף מגוחך.
זו ממש לא חייבת להיות קנוניה. הדרך היא פשוטה וחוקית
יוצרים מכשיר > מעדכנים תוכנה עם תוספות תוך השקת מכשירים מתקדמים יותר > מכשיר ישן נהיה איטי כתוצאה מעדכונים כפויים > לקוח רוצה לקנות מכשיר חדש
בכך אנחנו תמימי דעים: אני מסכים שיש בעיה רצינית בעדכון כפוי שגורם למכשיר להיות לאגי, גם אם זה קורה 4 שנים לאחר שהמכשיר הושק.
זו בהחלט נקודה לרעת אפל. עדיף היה לנהוג כמו יצרניות האנדרואיד ופשוט לא להוציא עדכונים למכשירים ישנים. למרות שיש לציין שמדובר בעדכון כפוי למחצה – לא חייבים להוריד ולהתקין אותו.
יחד עם זאת, את תיאוריית הקונספירציה של sting אני דוחה מכל וכול, אלא אם יש למישהו הוכחה לכך (ואז אשמח לעוד "נשק" נגד אפל). אני מאמין שאם הייתה הוכחה כזו, הייתי כבר קורא עליה באחד האתרים שאני מנוי עליהם.
מחזק כל מילה. מהגלקסי 4 והלאה הם הפסיקו לחשוב על הPOWERUSERS וניסו לפנות לקהל הלקוחות של האייפון. אני לא רואה את עצמי קונה שוב מכשיר של סמסונג בעתיד הנראה לעין.
תתפלא, אבל באייפוד דור 2 אפל תכננו את הסוללה בצורה כזאת שהיא תפסיק לעבוד אחרי שנה וחצי. הפרשה נחשפה על ידי מספר נערים מניו-יורק שרצו להחליף סוללה באייפוד ונתקלו בסירוב מצד אפל. משרד עורכי דין הרים את הכפפה והסכים לייצג את הנערים בחינם. הם דרשו (וקיבלו) תוכניות של הסוללה והסתבר שהסוללה תוכננה בצורה כזאת שהיא תפסיק לעבוד אחרי שנה וחצי. בסופו של דבר הייתה פשרה מחוץ לבית משפט ואפל הסכימה להחליף בחינם סוללות.
אין לי בכלל ספק שהיצרנים מכניסים חומרה או תוכנה עם תאריך תפוגה למכשירים שלהם, אחרת הם היו פוגעים קשות ברווחים שלהם, כמה פעמים קרה לך שהמכשיר התקלקל בתקופה קצרה אחרי תום האחריות (לפעמים עוד לפני שהסתיימה).
אני מאמין שאתה מכיר את הסרט הדוקומנטרי The Light Bulb Conspiracy ? אם לא ראה בלינק –
http://topdocumentaryfilms.com/light-bulb-conspiracy/
לא צריך Zero Day attack מובנה בשביל להשבית. רק לדאוג לכך שעדכון התוכנה הבא יעשה את המכשיר הישין שלך איטי מספיק כדי שתקנה חדש.
URL]http://www.nytimes.com/2014/07/27/upshot/hold-the-phone-a-big-data-conundrum.html?_r