החברה מתיישרת עם השוק ומגדילה את מכשיריה, כאשר ה-Apple Watch שאיחר למסיבה מציג שכלול על הקיים בתחום השעונים החכמים, עם כמה הברקות
בדיוק כמו שציפינו, וכתבנו, אפל השיקה אתמול את הדור הבא של מכשירי הסמארטפון שלה, האייפון 6 והאייפון 6 פלוס. בעלי מסכים גדולים מבעבר, האייפון 6 (בעל מסך 4.7") והאייפון 6 פלוס (בעל מסך 5.5") הם המעבר החד ביותר של החברה לכיוון הטרנד החם של שוק הסמארטפונים – פאבלטים – והחברה לא מתביישת להגיד שהיא חושבת שמצאה את הפתרון המושלם. בשילוב עם שעון חכם העטוף ספיר, העוקב לאחר הדופק של המשתמש, מיקומו וההודעות ממכשירו הסלולארי, אפל נכנסה רשמית לשנת 2014.
iPhone 6 וה-iPhone 6 Plus
הראשונים מהמוצגים באירוע הינם העדכון לסדרת הסמראטפונים של החברה, האייפון 6 והאייפון 6 פלוס, בעלי עיצוב מחודש המקנה למכשירים גוף דק ועגול יותר, בהשראת סדרת הטאבלטים של החברה. המכשירים מגיעים בשני גדלים – האייפון 6 יגיע עם מסך בגודל 4.7" וברזולוציה של 750×1334 ליצירת דחיסות פיקסלים של 326 לאינץ' רבוע, והאייפון 6 פלוס יהדר מסך של 5.5" עם רזולוצית Full HD, היוצר דחיסות פיקסלים של 401 לאינץ' רבוע.
ראשית, האייפון 6
הדור הבא של האייפונים למיניהם, האייפון 6 (הגרסא שנכנסת לכיס) מחדשת לנו כמעט כלום, אך משדרגת את הקיים כמעט בכל מקום במכשיר. בעל מבנה אחיד הבנוי ממסגרת אלומיניום, המסך של המכשיר, בעל השם המחודש "Retina HD" מתעטף ומתעקל בצדדיו ליצירת תנועת זרימה בין המסך למבנה. המצלמה החדשה, שכעת בולטת החוצה ממיקומה שמאחורי הטלפון, נשארה ברזולוציה של 8 מגה פיקסל, אך כמובן מהודרת בשידרוגים. מבינהם, "Focus Pixel", המונע על ידי שבב מיוחד של החברה להבנה טובה יותר של התמונה ולפוקוס מהיר יותר, ושדרוג צילום הוידאו, בהוספת 60 פריימים לשניה ב-1080P ו-240 פריימים לשניה בהילוך איטי.
מפרט טכני
מערכת הפעלה: iOS 8
שבב: A8 + M8
מסך: 4.7" Retina HD, ברזולוציה של 750×1334 (דחיסות פיקסלים של 326 לאינץ' רבוע)
זכרון ראם: 1 גיגה-בייט
מצלמה אחורית: 8 מגה פיקסל, ייצוב דיגיטלי מובנה, וידאו 1080P ב-60/30 פריימים לשניה, הילוך איטי של 720P ב-120/240 פריימים לשניה.
מצלמה קידמית: 1.2 מגה פיקסל, וידאו ב-720P
סוללה: גודל לא ידוע, זמן דיבור ב-3G כ-14 שעות, האזנה למוסיקה כ-50 שעות
קישוריות: דור 4 LTE-A (עד 150 מגה ביט הורדה, 50 מגה ביט העלאה), Wi-Fi a/b/g/n/ac, בלוטות' 4.0
משקל: 129 גרם
מידות: 6.9*67*138.1 מ"מ
תאריך מכירה: מכירה מוקדמת – 12.9, מכירה כללית – 19.9
מחיר: 16 גיגה-בייט – 650$, 64 גיגה-בייט – 750$, 128 גיגה-בייט – 850$
בנוסף לשדרוגים במצלמה, בשני הדגמים החדשים של החברה נמצא שבב NFC לתשלומים אלחוטיים מאובטחים, פיצ'ר שאפל קוראת לו "Apple Pay". איתו, החברה מקווה שתיפטרו מכרטיסי אשראי וכסף מזומן וביחד עם טביעת האצבע, נוכל לשלם בעזרת האייפון שלנו במקומות תומכים, שעל פי החברה, ויזה, מאסטרקארד ואמריקן אקספרס כבר בעניין.
שנית, האייפון 6 פלוס
בגודל 5.5", זהו האייפון הגדול ביותר שיש לאפל בארסנל. נוצר, כמו אחיו הקטן, בצל טרנד הפאבלטים ההולך ומתפתח, לאייפון 6 פלוס יש לא רק מסך גדול יותר, אלא גם איכותי יותר. ברזולוצית Full HD, המסך של ה-6 פלוס מקבל דחיסות פיקסלים של 401 לאינץ' רבוע, מה שהופך אותו למסך הדחוס ביותר שהחברה יצרה אי פעם.
מפרט טכני
מערכת הפעלה: iOS 8
שבב: A8 + M8
מסך: 5.5" Retina HD, ברזולוציה של 1080×1920 (דחיסות פיקסלים של 401 לאינץ' רבוע)
זכרון ראם: 1 גיגה-בייט
מצלמה אחורית: 8 מגה פיקסל, ייצוב אופטי מובנה, וידאו 1080P ב-60/30 פריימים לשניה, הילוך איטי של 720P ב-120/240 פריימים לשניה.
מצלמה קידמית: 1.2 מגה פיקסל, וידאו ב-720P
סוללה: גודל לא ידוע, זמן דיבור ב-3G כ-24 שעות, האזנה למוסיקה כ-80 שעות
קישוריות: דור 4 LTE-A (עד 150 מגה ביט הורדה, 50 מגה ביט העלאה), Wi-Fi a/b/g/n/ac, בלוטות' 4.0
משקל: 172 גרם
מידות: 7.1*77.8*158.1 מ"מ
תאריך מכירה: מכירה מוקדמת – 12.9, מכירה כללית – 19.9
מחיר: 16 גיגה-בייט – 750$, 64 גיגה-בייט – 850$, 128 גיגה-בייט – 950$
בנוסף למסך המשודרג, למצלמת ה-6 פלוס עוד יתרון על ה-6, זאת על ידי הטמעת ייצוב אופטי לעומת ייצוב דיגיטלי בלבד. ייצוב אופטי מאפשר לעדשת המצלמה "לרחף" ולתקן את התזוזה של הצלם, בכך קבלת תמונה וטובה יותר.
בסך הכל האייפונים שהציגה אפל השנה הם שידרוג ולאו דווקא מהפכה, אך שידרוג מהותי בכך, כאשר האספקט המרכזי כאן הוא הגודל. העלאת גודל המסך מהגודל המקורי של 3.5" ל-4" באייפון 5 היה אומנם צעד ראשון, אך כבר כשהושק ההגדלה לא הייתה משמעותית מספיק, ולא נחסכה מאפל הביקורת. כעת, כשהמכשיר הקטן ביותר שניתן לקנות בדור האייפון החדש של החברה הוא 4.7", החברה ממקמת את האייפון מעל המינימום שאנו רגילים אליו היום. עם התוספת של האייפון 6 פלוס בגודל מסך של 5.5", יש לנו לא רק תשובה לפאבלטים המוצנעים של השוק, אלא גם למתחרים הגדולים ביותר שנראו בשוק, כמו ה-5.7" שב-Note 4 מבית סמסונג, 5.9" של ה-One Max של HTC וה-6" ממכשיר הדגל של נוקיה, ה-Lumia 1520.
Apple Watch
כמובן שאפל לא יכלה לסיים את האירוע ללא "עוד דבר אחד..", משפט שמאז מותו של מנכ"לה לשעבר סטיב ג'ובס לא נאמר, והציגה החברה את המתחרה שלה לשוק השעונים החכמים, ה-Apple Watch.
השעון, שמסכו בא בגדלים של 1.5" ו-1.7", עשוי מספיר המונע שריטות ובעל חוזק חסר תקדים, מאפיין ששמענו עליו במהלך השנה האחרונה ושצופה להיכנס גם לדור החדש של האייפונים. האפל וואטצ' בעל מבנה עגלגל כמו בני משפחתו החדשים במחלקת האייפונים, אך להפתעת רבים, הוא לא דק בשום מובן של המילה. יש שיגידו שהשעון אפילו טיפה שמן. בעזרת 4 אורות לד הנמצאים בתחתית השעון, הצד הצמוד לעור, המכשיר יכול למדוד את הדופק של הלובש. בעזרת תוכנה נלווית, אפל יכולה לנטר בצורה מהימנה את הפעילות של הלובש, אם בספירת צעדיו ועד הבחנה בין עליה במדרגות והליכה במישור. בנוסף למדידת דופק, שבב GPS ו-חיישן תנועה נותנים לשעון יכולות מיקום מתקדמות.
הפרדה נוספת בין השעון של אפל לבין שאר השעונים החכמים המצאים בשוק, היא שיטת ההתראה של המכשיר. במקום רטט רגיל להתראת הלובש על הודעה או שיחה נכנסת, אפל פיתחה שיטה מיוחדת שבה השעון "יטפוח" על זרוע המשתמש, מה שירגיש כמו נגיעת אצבע קלה. אפל מצהירה שבעזרת שיטת ההתראה הזו רק המשתמש ידע מתי קיבל התראה, כאשר בהיעדר רטט, אנשים סביב הלובש לא יוכלו לשים לב שקיבל הודעה. בנוסף, אפל הגדילה את המערכת הזאת לניווט שנעשה באמצעות השעון, והלובש ירגיש שוני בסוג הטפיחה שעל הזרוע כאשר יצטרף לפנות שמאלה או ימינה, שינוי מרענן משאר השעונים החכמים מבוססי רטט פשוט.
השעון, שכבר בא בשני גדלים שונים, יבוא גם בתצורות שונות:
- Apple Watch: הגרסא הרגילה שבאה בפלדת אל-חלד, מסך ספיר ושלל רצועות. מחיר לצרכן: כ-350$.
- Apple Watch Sport: הגרסא הספורטיבית המורכבת מאלומיניום, מזכוכית מוקשחת ורצועות צבעוניות ועמידות. מחיר לצרכן: לא ידוע.
- Apple Watch Edition: הגרסא היוקרתית העשויה מ-18 קראט זהב, מסך ספיר ורצועות וכיסויים מעוצבים במיוחד. מחיר לצרכן: לא ידוע.
הממשק, אשר נעזר בניווט בעזרת המולטי טאץ' הידוע של החברה, מקבל מיכשור נוסף לניווט, בשם "Crown". הכתר נמצא בצד ימין של המכשיר, ואפליקציות שונות התנהגותו שונה, כמו ירידה ברשימות. אם ניקח שוב לדוגמא את אפליקציית התמונות, גלגול הכתר קדימה יקרב את התמונה ובהתאם לכך גלגול אחורה ירחיק אותה.
ה-Apple Watch יגיע אלינו רק בחודשים הראשונים של שנה הבאה, שעד אז למתחרות הגדולות יש זמן לשפר את הצעותיהן בתחום, ואף להוציא עוד דור שלם של מכשירים' לא משהו היוצא מן השורה כשזה מגיע לחברות כמו סמסונג ו-LG.
האירוע ספטמבר של אפל אמנם נגמר, אך השלכותיו ימשיכו איתנו עד לאירוע הבא ומעבר לו, כאשר השנה החברה הציגה את המגוון הגדול והרחב ביותר של מכשירים משאי פעם הציגה. האייפון 6 והאייפון 6 פלוס נועדו להתחרות בשוק שסטנדרט הגודל שלו גדל בשנים האחרונות, ונראה כי ההצעה של אפל יעשו את העבודה, אם כי הם אינם מהפכות, אלא שדרוגים של הקיים.לצד האייפונים החדשים, השעון החדש של החברה מציג קונספטים מוכרים מהשוק החדש יחסית, אך מצליח לחדש בעזרת מערכות שניוניות לניתור הפעילות היומית, להתראת המשתמש ולשימוש יעיל של המכשיר, כל אלה, בזמן שהם לא שינויים גדולים מהמוכר, הם שינויים שיצליחו להבדיל את ה-Apple Watch מפלטפורמת ה-Android Wear והפתרונות של סמסונג לשוק השעונים החכמים.
בשינוי שפחות דובר עליו, מיתוג ה-Apple Watch כמו שהוא ולא בתור "iWatch" שאליו ציפינו כמסורת מאז השקתו של ה-iPhone, בשילוב עם השקת שירותי ה-Apple Pay, אנחנו רואים תמונת מצב שבו אפל משנה אסטרטגיה והולכת על הפשוט. לא שהשעון של החברה הוא פשוט בהכרח, אך התודעה שאפל רוצה להשיג היא שם גנרי, שם שכולם ידעו מיד, כמו שמכשירה הטלפוני הוא איי+פון, היום השעון שלה הוא פשוט Watch, והתשלום שלה הוא Pay. שינוי משמעותי או סתם משחק אותיות? מה שכן זה שאנחנו רואים אפל שונה. יותר נכנעת מצד אחד, אך שומרת על שוני מצד שני.