אחד שיודע
שלום. שמי אבי מנסורי, ואני כותב ב-HWzone כבר למעלה מ-5 שנים. במהלך השנים, הגיעו לידי במסגרת תפקידי עשרות מוצרים שונים. סמארטפונים, טאבלטים, אולטרבוקים, נטבוקים, ניידים עסקיים ועוד הרבה מוצרים שונים עליהם כתבתי. עם חלוף הזמן, התחלתי לתהות: מדוע מחשב אישי הוא מחשב הניתן להתאמה אישית, המתאימה לכל משתמש ומשתמש, וסמארטפונים, טאבלטים וניידים – לא באים בחשבון?
התשובה הברורה לכך כמובן הייתה שפלטפורמת ה-PC היא נוחה מאוד להתאמה אישית, ובתכל'ס, להוסיף עכשיו עוד זיכרון RAM לסמארטפון שלכם, נראה פשוטה כדבר לא הגיוני. בפלטפורמת ה-PC קל מאוד להרכיב באופן אישי, תוך בחירה קפדנית של החומרה שלכם. ה-PC הוא למעשה לוח-אם, שעליו ניתן להרכיב כל אשר תחפצו, כמובן בהתאם למגבלות הלוח, ואם גם הוא לא מתאים לכם, אז גם אותו תוכלו להחליף.
בעבר הלא רחוק, גם פלטפורמת ה-PC לא הייתה ניתנת להתאמה אישית, המחשבים שנמכרו אז, עונים כיום לשם "מחשבי מותג", ומעטים מאוד המשתמשים הפרטיים שמשתמשים בהם. מחשבי המותג הם מחשבים אישיים, המגיעים מהיצרן עם סט הגדרות וחומרה קבועים מראש, וכמעט ולא ניתנים לשינוי. כיום, רק ארגונים גדולים שלהם נדרשת אחידות חומרה, משתמשים במחשבים מסוג זה.
אני באמת ובתמים חושב, שאם נסתכל רגע 10 שנים קדימה, נוכל גם את הסמארטפון שלנו להרכיב לבד. אני חושב שזה דבר בלתי נמנע. הדרך המוזרה בה אני מדמיין את המציאות האופורית הזאת, היא שאנחנו הולכים לנו בשוק בשנת 2022 עם הסמארטפון שלנו, שלא מצליח להריץ את Asphalt 21, ומגיעים לדוכן שנראה מרחוק כדוכן פלאפל/שווארמה/בשרים טיפוסי. רק ששם, את המשפט המוכר של חומוסצ'יפסלט יחליפו משפטים אחרים: "כמה RAM להוסיף לך?", "להוסיף גם ליבה גראפית חדשה?", "להגדיל לך מהירות שעון בשקל תשעים?".
כעת, נסו לחשוב על המצב האופורי בו היינו יכולים אנו, להרכיב בעצמנו את הטאבלט שלנו, את הסמארטפון שלנו, או את האולטרא-בוק שלנו, בכזאת קלות – בדיוק כמו שמרכיבים מחשב אישי בהתאמה אישית.
סמארטפון בהרכבה אישית – חלום רטוב או העתיד החדש? |
וכאן, אני נכנס לתמונה. לאחר כמה שנים טובות בתור סוקר גאדג'טים באתר, אספר לכם שזהו מאמר ראשון, מתוך סדרת כתבות, שבה אנסה "לבנות" בעצמי את המכשיר המותאם אישית. את המאמר אני כותב כמובן ללא תלות במחירים, ואני גם מכוון למכשיר הטוב ביותר שניתן לייצר, מחלקים ורכיבים שראינו עד כה בשוק, והוכיחו תאימות בעבודה יחד.
הפעם, נתמקד בסמארטפונים, שבשנתיים האחרונות הפכו להיות החברים הכי טובים של כולנו. המטרה – סמארטפון ללא חסרונות, סמארטפון מושלם. אז כדאי שתהיו מוכנים, כי עכשיו אנחנו מתחילים את המסע בעקבות הסמארטפון המושלם.
עיצוב ואיכות בנייה – אף אחד לא מושלם
עיצוב המכשיר הוא פרט חשוב מאוד כשמדברים על סמארטפונים. עם זאת – לעיתים העיצוב מגיע על חשבון איכות הבנייה, ואין מה לעשות – תחת הכותרת "עיצוב ואיכות בנייה" מעולם לא מצאתי את המכשיר המושלם. לכן, החלטתי לשלב בנקודה זו מספר מכשירים, ומהם להפיק את העיצוב המושלם, שלא בא על חשבון איכות הבנייה של המכשיר.
בכל הקשור לעיצוב המכשיר – ה-Xperia Arc S מבית סוני-אריקסון שסיקרתי לא מזמן, שבה אותי בקסמיו. התחושה הייתה שניתן בקלות ללכת לפאב השכונתי הצמוד, לשבת באנוכיות על הבר, להזמין ג'ין וטוניק בהינף אצבע לכיוון הברמן, להוציא את ה-Arc S מהכיס, להניחו על הבר ומשם – הבחורות כבר יתחילו לזרום אליך על אוטומט.
ורק תעזו לומר שהוא לא סקסי |
ל-Arc S גימור לבן, מבריק, אלגנטי ופשוט. תוסיפו לזה את המסגרת המתכתית שלו, את הקימור העדין שלו בגב המכשיר, ותקבלו מכשיר סקסי ומנקר עיניים.גם איכות הלחצנים הפיזיים שלו הייתה לשם דבר. החל מחלצן הצילום הפיזי, דבר שלא ניתן לראות בכל סמארטפון, דרך מקשי הווליום ועד ללחצן הנעילה – הנדסת אנוש מעולה, הכרוכה במלאכת מחשבת רבה. אפילו החריצים החיוניים כמו יציאת ה-HDMI כוסו בכיסוי צמוד ייעודי, השומר עליהם מפני חול ואבק.
למרות עיצובו הכל-כך סקסי של ה-Arc S, איכות הבנייה שלו לא עשתה עימו חסד. התחושה הייתה שהפלסטיקה בגב המכשיר קצת זולה ולא-עמידה, ובכלל – הוא נראה לנו עדין מאוד. לכן, בכל הקשור לחומרי בנייה איכותיים, נצא לטיול קצר במחוזות HTC, שילמדו אותנו דבר או שתיים על חומרי גלם חסונים.
הוא רק נראה רכרוכי, בפנים מסתתר בריון |
את חומרי הבנייה שהיינו רוצים שירכיבו את גופו של ה-Arc S, ניקח מה-One S מבית HTC. הוא בנוי כמעט כולו מאלומיניום, שעבר תהליך ציפוי קרמי מיוחד, המעניק לו תחושה של פלסטיק רך, קטיפתי, נעים למגע ועמיד מאוד. התהליך נקרא micro arc oxidation ותוכלו לקרוא עליו יותר בחדשה הזאת, או בסרטון הבא:
השגות
1. הציפוי ה"נהדר" של HTC נשרט ומתקלף בקלות יחסית.
2. הS4PRO אדיר, אך עם טבלת מועדי שחרור לA15 השנה, השיפור בCPU, אך יותר מכך בGPU כה עצום, שאני לא חושב שיש לS4P מקום בסמארטפון חלומות.
3. אם כבר סוללה, למה לא של הRAZR MAXX HD, מלך הסוללות?
4. מה עם המסכים הOLED הגמישים שמצפים לנו בתחילת שנה? רז' FHD חייבת להיכלל בסמארטפון חלומות, אם רוצים שעדיין יוגדר כזה אחרי CES הקרובה.
5. מבחינתי, טעינה אלחוטית, עדכונים מהירים סטייל נקסוס ושחרור מלא של כל הDEVICE TREE ע"י יצרנית החומרה כדי לאפשר רומים מקוסטמים צריכים להיכלל- כי אם כבר לחלום, למה לא עד הסוף?
(אישית, אני פחות מתחבר לSENSE ומעדיף VANILLA, אך זה כבר טעם אישי)
ערב טוב.
אבי כתבה מצויינת 🙂
אהבתי מאוד את הכתבה וגם את המפרט שלה, דומה מאוד למה שאני הייתי בוחר.
הדבר שאולי הייתי משנה הוא הסוללה שתהיה למשל 3300 מיליאמפר כמו ב Razr Maxx HD וכמובן נשלפת
בכל אופן כתבה מצוינת 🙂 תמשיך כך ומחכה לחלק הבא בסדרה
כתבה מעולה- כמה השגות
עולם החומרה הולך לכיוון של חומרה קבועה. יש לחברות אינטרס לכך, וניתן לראות זאת גם בעולם התכנה (חנויות האפליקציות אשר חונקות את ההורדות הרגילות סטייל מחשב אישי). ולכן, לצעריף לא נראה משהו כזה בקרוב כנראה, אם בכלל.
חבל, דווקא הייתי רוצה לראות דבר כזה. שנים שאני רוצה לראות מחשב נייד שיכיל אפשרויות קוסטומיזציה מלאות (לא כמו היום שנותנים לשחק רק בקשיח ובראם, ולפעמים עושים טובה ונותנים להחליף גם מעבד).
אבל למרות הריאליזם-פסימיזם שלי, אני מאוד נהנתי מהכתבה. כן ירבו 🙂
שינוי במעבד
דווקא ה A6x מראה תוצאות טובות יותר בכל הנושא הגרפי שזה הדבר הכי חשוב במעבד בסמרטפון.
עוד דבר שרבים היו מתפללים לו
Dual Rom! בדומה ל Dual Bios שניתן למצוא בחלק מלוחות האם של PC, אנשים שיצא להם לפחות פעם לצרוב רום מקוסטם על מכשיר של כמה אלפים היה מאוד מרוצה לדעת שאם במקרה הצריבה הולכת עקום זה לא נורא כי ניתן לבצע Reset ואתה מסודר… No softbrick, No hardbrick, No superbrick
סנס ? באמת
מבין כל הרומים ומהכשירים שחזקתי ביד – סנס הוא הממשק הכי גרוע ולא מובן שנתקלתי בו! – אבל לפחות אני שמח שבחרת באנדרואיד 🙂
ל-5
אפשרי:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drx2.bootmanager
אף לא תכונה אחת מהאייפון?
איך יכול להיות? לא שאני מת על אפל אני לא סובל אותם, אבל עדיין יש להם שמה משהו שגורם לאנשים למות עליהםץ
חבל שגם המחיר יהיה מהחלומות…
ל – 7
זה לא זה! מה שנתתה מדמה מס' VM-ים על המכשיר. אני התכוונתי לצ'יפ נוסף על ה mainboard, בדומה לשני צ'יפים של ביוס על לוח אם. שכאשר אחד מהם נופל השני נותן גיבוי ושיחזור של הביוס שנפל.
ל-8
פרסום אגרסיבי, זו "התכונה" שאתה מתכוון אליה 🙂
בפסקה החמישית
התבלבלת בין "אופוריה" ל"אוטופיה"
מסכים עם המאמר
וגם עם חלק מההערות, אך אני חולם קצת אחרת, כאשר תרצה לקנות פלאפון ימדדו את גודל ידך ויתנו לך המלצה, וישאלו גם לאיזו מטרה (סרטים, עריכת טקסט וכו') וכך תקנה את הפלאפון המושלם בשבילך, כי כמו בנעלים אין מושלם יש מושלם בשבילי…
נחמד לחלום אבל זה לא יקרה
כמה שהייתי רוצה להרכיב את הסמארטפון שלי לבד זה בחיים לא יקרה, וזה בגלל הגודל שלו.
כך מחשבים ניידים לדוגמה, הלוח אם מובנה, המסך מובנה והמון דברים אחרים אתה לא יכול להחליף. לפעמים אתה יכול להחליף מעבד זיכרון ודיסק קשיח אבל כל שאר המחשב נשאר כמו שהו. בסמארטפון שהוא הרבה יותר קטן אין מקום ולא יהיה מקום לתושבות או דברים שניתן לשנות, אלה עם כן אתה מבקש שייצרו אותו במיוחד כמו ניידים של DELL בזמנו
איכות הבנייה לא שייכת רק ל HTC
גם נוקיה מעולה בזה..
קוראים למכשיר Nokia Pureview 808
שמו איננו "לומיה". לומיה היא סדרת המכשירים מבוססי WP.
כמו כן, כברירת מחדל, מנגון ה"פיור וויו" של המכשיר ממזג 4 פיקסלים ל 1. אי אפשר למזג 7 פיקסלים ל 1 – תמונה דיגיטלית חייבת להשאר מרובעת (מלבנית, בעצם) – וחייב להיות בה לפחות מספר זוגי של פיקסלים…
החישוב שלך הוא גם לא נכון, המצלמה לא משתמשת בפועל בכל 41 מליון הפיקסלים.
לא היה מזיק לקרוא חמש דקות…
עורכים?
כתבה כייפית לקריאה!!תודה!
אווףףף
למה אף סמארטפון לא גורם לי להפסיק לחלום על מחשב נייד אימתני, למהה?
קצת מדעתי
מכשיר החלומות צריך ללמוד דבר או שניים מהXTREAMER החדש, לבוא עם אפשרות ברכישה, של קניית המכשיר עם הרשאות רוט.
בגרסה זו אני מצפה למצוא:
בוטלואדר פתוח,
הפצת קוד המקור של המערכת,
דרייברים
קרנל פתוח לשינויים
ובכלל, גמישות פיתוח. כי אם כבר חומרה מהחלומות, למפתחים עצמאים יש יותר אינטרס לשפר את המכשיר, אז למה לא לתת להם יד חופשית?
בנוגע לגמישות פיתוח, צעד שלא רחוק בכלל מהמציאות, אפשר לראות בפורומי הפיתוח של XDA למכשירי HTC, שהקוד והדרייברים ניתנים לכל מפתח שרק יבקש, ולAIKI, שבא עם רוט פתוח וריקוברי של CWM.