יצרנית המכשירים הסלולריים סוני אריקסון שלפה בתערוכת CES 2011 את הנשק החדש ביותר בארסנל שלה: מכשיר סלולרי חכם בשם "Xperia Arc" המתבסס על מערכת ה-Android
האם סוף סוף נמצא מתחרה ראוי למכשיר ה-iPhone 4 של Apple? לפי הדיווחים המתפרסמים לאחרונה ברשת, מתקבל הרושם שבהחלט כן. מכשיר ה-Xperia Arc החדש של סוני אריקסון שנחשף השבוע בתערוכת CES 2011 עושה שימוש ככל הנראה בגרסה החדשה ביותר של מערכת ה-Android (גרסה 2.4 לה הוסיפה גוגל אפליקציות ייחודיות), ובנוסף לכך עוביו של המכשיר בחלקו הדק ביותר הוא 8.7 מ"מ בלבד – מה שהופך אותו לאחד המכשירים הסלולריים הדקיקים ביותר שקיימים כיום בשוק. כמו כן, השוואה קצרה מראה כי המכשיר החדש של סוני אריקסון (ששוקל כ-117 גרם בלבד) כולל סוללה חזקה יותר מזו של ה-iPhone 4.
הסמארטפון החדש של סוני אריקסון כולל מסך מגע Multi-Touch בגודל 4.2 אינץ', כאשר תכונה מועילה מאוד שלו היא שהוא עמיד בפני שריטות שטחיות הנפוצות במכשירים בעלי מסך מגע. כמו כן, תומך ה-Xperia Arc בטכנולוגיית התצוגה החדשה של סוני, Mobile Bravia, מה שמאפשר לו להציג תוכן בצורה חדה, בהירה ועשירה במיוחד.
ה-Xperia Arc אף כולל מצלמה מתקדמת בעלת חיישן 8 מגה-פיקסל וזום 2.4x המסוגלת לצלם וידאו באיכות HD ברזולוציה של 720p. ראוי לציין כי המצלמה (שכוללת גם מבזק LED) תומכת בטכנולוגיית ה-'Exmor R' של סוני, מה שמקנה לה יכולות ייצוב תמונה, זיהוי הבעות פנים והתמקדות בצילום חפצים ספציפיים לפי בחירת המשתמש.
סוני אריקסון בחרה לכלול במכשיר מעבד מתוצרת Qualcomm הפועל בתדר של 1GHz, זכרון RAM בנפח 512MB ובנוסף גם יציאת HDMI המאפשרת חיבור למסכי טלוויזיה, מודם פנימי מובנה, כרטיס זכרון microSD וכמובן תמיכה ב-WiFi, Bluetooth ו-GPS. כאמור, המכשיר יתבסס על מערכת ה-Android והוא מכיל כברירת מחדל אפליקציות מוכרות של גוגל.
נתון מעניין נוסף לגבי המכשיר החדש של סוני אריקסון הוא תמיכה בגיימינג בתלת מימד ובמשחקי 'Motion' מתקדמים – מה שבוודאי ישמח את הגיימרים מבינינו. ה-Xperia Arc יהיה זמין לרכישה ברחבי העולם בצבעים כחול וכסוף כבר בחודשים הקרובים, אם כי מחירו המדויק עדיין לא ידוע. בסופו של דבר, למרות שה-Xperia Arc לא מחדש הרבה בשוק הסלולר, אין ספק כי הוא מצליח להחזיר את סוני אריקסון בחזרה למשחק, לאחר שנים בהן מכשירי החברה נחשבו לנחותים משמעותית מאלו של המתחרים.
הבעיה זה התוכן ולא החומרה
אין תוכן לאנדרואיד כי זאת מערכת לא נוחה לתיכנות
הלו, תרגיעו !
מתחרה לאייפון וכו' וכו'.
ממה בדיוק ההתלהבות ? הרי כמה שורות למטה
בעמוד הראשי מופיע החדש של סמסונג, שטוב
לא פחות מהסוני, ומה היחס הזה לאייפון
כאילו זה איזו פסגת ההישג האנושי, כשזה
בסה"כ פסגת השיווק, במקרה הטוב.
מחזק את זה שמעלי
למרות שיש ברשותי אייפון 4 )
ל1
בדיוק רציתי לכתוב את זה, לא קצת הגזימו שכל טלפון חדש אומרים מתחרה חדש לאייפון?
מתי יגידו מתחרה חדש לSAMSUNG?
4, מתי שסמסונג ישלטו בשוק הסמארטפונים, אני מניח
ל-2
כמה שזה לא נכון שזה מדהים 🙂
קצב הגידול בכמות התוכן לאנדרואיד גדול בהרבה מזה של האייפון, וצפוי לעקוף אותו בכמות בשנת 2012 (ואלה ההערכות הכי פסימיות)
אל תשכח שהאנדרואיד קיימת רק מסוף אוקטובר 2008, והפכה לפופולרית רק מאז יציאת הנקסוס אחד בינואר 2010, כאשר האייפון הראשון יצא ביוני 2007 והפך ללהיט באופן מיידי.
לגבי נוחות התכנות אני לא אתווכח פה, כי זה לא נושא אובייקטיבי, אבל מדיניות הצנזורה והאישורים הדרקוניים שנדרשים ממפתחים כדי להעלות את האפליקציות שלהם לאפסטור פוגעים ויפגעו קשה בכמות ואיכות האפליקציות של האייפון, כאשר ניתן להפיץ אפליקציות לאנדרואיד בכל דרך שעולה על דעתך.
ל-2
הפיתוח באנדרויאד הרבה יותר נוח כי אפשר לתכנת איתו בגאווה ובעוד שפות jvm לעומת אובייזקטיב C שהיא השפה הכי גרועה שראיתי בחיים שלי.
גם אל תשכח שיש הרבה יותר מתכנתי גאווה!
סוני צרכים
לתית לו מחיר יותר מישתלם מאפל וגם לשים בוא כמה פיצרים בלעדיים או מיוחדים שאין למיתחרות בשביל שהוא יצליח טוב בהצלחה לי נימאס מהדריק שניקרה חרהפון