ההשלכות על המגזר הפרטי
גם במגזר הפרטי מערכת ההפעלה החדשה מביאה עימה בשורה, בעיקר לחובבי המשחקים ולגיימרים כבדים. "עם המעבר ל-64 ביט נפתח עולם חדש בתחום הגרפיקה ומשחקי המחשב", אומר ערן קולבר, מנהל אזורי במיקרוסופט ישראל. "מערכת ההפעלה ומעבד ה-64 ביט יביאו ליצירת דור חדש של משחקי מחשב שידמו יותר לעולם הממשי. במיוחד יורגש השיפור בכל הנוגע להדמיה במשחקי מחשב של מזג אוויר ותאורה. השילוב בין זיכרון נוסף ומהירות גבוהה יותר יאפשר להגיע עם הגרפיקה למקסימום תוך שמירה על איכות התמונה", מוסיף קולבר.
כמו-כן, ממשק המשתמש של מערכת ההפעלה בגרסת ה-64 ביט החדשה זהה לחלוטין לזה של גרסת 32 ביט הרגילה. כך, כל מי שבבעלותו מעבד 64 ביט יכול לעבור בקלות לעבודה עם מערכת הפעלה אשר תדע לנצל את יכולותיו של המעבד מבלי שיחשוש כי עליו ללמוד תפריטים חדשים או להתרגל לממשק משתמש חדש. כמו-כן, מחירה של גרסת 64 ביט של Windows XP Professional זהה למחירה של גרסת 32 ביט. אך לצד כל היתרונות שבמערכת ההפעלה החדשה קיימים גם מספר חסרונות אשר יאטו ויעכבו את המעבר לעיבוד ב-64 ביט אצל משתמש הקצה:
1) בעוד מערכת ההפעלה החדשה מאפשרת הרצה של יישומי 64 ביט חדשים או יישומי 32 ביט קיימים, הוסרה לחלוטין התמיכה בעיבוד ב-16 ביט. כך למעשה, תוכנות אשר מבוססות דוס (DOS) לא ניתנות להרצה בגרסת ה-64 ביט של Windows XP Professional.
2) גרסת 64 ביט של מערכת ההפעלה החדשה קיימת רק בגרסת Enabled, כלומר, ניתן לרשום בעברית אך ממשק המשתמש הוא באנגלית. זאת בניגוד לגרסה הרגילה של Windows XP אשר קיימת בשתי גרסאות: Enabled ו-Localized (ממשק המשתמש מותאם לשפה העברית. כך לדוגמה, במקום כפתור \'Start\' בצד שמאל תמצאו כפתור \'התחל\' בצד ימין). לפי מיקרוסופט ישראל, אין לחברה כל כוונה להציע גרסת Localized כך שאם כרגע אתם עובדים עם מערכת הפעלה בעלת ממשק משתמש עברי ותרצו לבצע את המעבר ל-Windows XP בגרסת 64 ביט, תאלצו להסתגל לממשק משתמש באנגלית.
3) לדיסק ההתקנה של גרסת ה-64 ביט מצורפים רק 4000 דרייברים לעומת עשרות אלפי דרייברים הקיימים לגרסת ה-32 ביט של מערכת ההפעלה. אמנם רוב יצרניות החומרה וחברות התוכנה עובדות בימים אלו גם על גרסאות 64-ביט לדרייברים ולתוכנות שלהן אך מדובר בתהליך שיימשך מספר חודשים אשר עלולים להיות קריטיים למשתמש הקצה. לכן, לפני שאתם ממהרים להתקין את מערכת ההפעלה החדשה וודאו באתר היצרן כי לחומרה ולתוכנות שלכם קיימות גרסאות 64 ביט. זאת גם בדיוק הסיבה שמערכת ההפעלה החדשה קיימת בגרסת OEM בלבד (לא תמצאו גרסאות RETAIL בחנויות). כך, מקווים במיקרוסופט למנוע מהצרכן הממוצע את הבלבול הרב שהוא עלול להיתקל בו אם יבחין על מדף החנות בשתי גרסאות שונות של מערכת ההפעלה.
למעשה, אפשרות הבחירה נותרת בידיו של מרכיב המחשבים בלבד אשר אמור לדעת להתאים ולמכור את גרסת 64 ביט של מערכת ההפעלה אך ורק בעת הרכבת מחשב מבוסס על מעבד 64 ביט, שכן את מערכת ההפעלה לא ניתן להתקין כלל וכלל על מערכת מבוססת מעבד 32 ביט. כמו-כן, אם אתם מתכוונים לרכוש מחשב חדש בקרוב, המבוסס מעבד 64 ביט, ויחד איתו אתם רוכשים מערכת הפעלה חדשה, תוכלו לבקש ממוכר המחשבים את גרסת ה-64 ביט שכן כפי שציינו מחירה זהה לזה של גרסת ה-32 ביט.
במיקרוסופט אם כן, מודעים לעובדה כי המעבר לעיבוד ב-64 ביט יארך זמן רב במגזר הפרטי בעיקר בגלל העובדה שמשתמש הקצה הממוצע לא יבחין בשיפור כלשהו במסגרת עבודתו השוטפת בתוכנות היומיום, כך שמבחינתו הטרחה הכרוכה במעבר אינה הכרחית. לכן, במיקרוסופט מכוונים תחילה בעיקר למגזר העסקי שם יש דרישה רבה למעבר לעיבוד ב-64 ביט. בנוסף לכך, צריך לזכור כי במגזר הפרטי יצרניות המעבדים עדיין מציעות למכירה מעבדי 64 ביט ו-32 ביט במקביל, דבר אשר מעכב גם הוא את המעבר. אך הבידול הזה יתקרב לסיום לקראת תחילת 2006 כאשר יצרניות המעבדים יפסיקו את ייצורם של מעבדי 32 ביט כגון Sempron ו-Athlon XP בחברת AMD ו-Pentium 4 5xx ו-Celeron D בחברת אינטל ולמעשה יחליפו אותם בגרסאות 64 ביט, כדוגמת Sempron 64 ו-Celeron D 64.
ולסיום, הערה חשובה מאוד: שימו לב כי כפי שלא הייתה גרסת שדרוג של Windows XP למעבר מ-Windows 95/98 כך גם כעת לא תהיה גרסת שדרוג של Windows XP Professional x64 ויש לבצע התקנה נקייה. כלומר, אם ברצונכם לעבור לחלוטין מ-32 ביט ל-64 ביט יהיה עליכם לפרמט את הכונן הקשיח עליו מותקנת ההפעלה הנוכחית ולהתקין עליו את גרסת ה-64 ביט של מערכת ההפעלה. או, אם ברצונכם להתקין את גרסת ה-64 ביט כמערכת הפעלה שנייה, יש צורך להתקינה על מחיצה נפרדת מהמחיצה עליה מותקנת מערכת ההפעלה הנוכחית.