OCZ Vertex 3 Max IOPS 240GB
לחברת OCZ ניסיון ברור בשוק ה-SSD, ניסיון שכבר יצא לנו לראות, שכן כמעט את אותו הדגם הנ"ל ביקרנו כבר בעבר בגרסתו הרגילה. ניכר שחברת OCZ לא רק מצליחה בשוק הזכרונות וספקי הכוח, הרי שהיא גם מצליחה בשוק הזה.
לחברה מספר דגמים של SSD, אשר רובם נגישים למשתמש הממוצע והשאר לבעלי האמצעים (והמצלצלים). דגם ה-OCZ Vertex 3, עליו נרחיב מיד, כבר הכותר אצלנו בראונדאפ האחרון לכונן עם הביצועים הגבוהים ביותר. עכשיו הוא חוזר אלינו לסיבוב נוסף בגרסת ה-Max IOPS היוקרתית שלו, והמטרה שלו היא שוב לטפס גבוה. אך הפעם האתגר קשה יותר כשלשאר המתחרים יש תותחים לא פחות כבדים…
סוג בקר: SandForce 2281
מודולי זכרונות: Micron MLC NANDבליטוגרפיה של 25 ננומטר
מהירות רציפה מקסימלית: מהירות של 550MB/s בקריאה, מהירות של 520MB/s בכתיבה
מהירות רנדומלית מקסימלית: מהירות מקסימלית של 85,000 IOPS בכתיבה, מהירות מקסימלית של 60,000 IOPS בקריאה
נפח: 240GB (מגיע גם בנפחים של 120GB, 60GB ו-480GB)
מחיר: 430 דולר
מודולי זכרונות: Micron MLC NANDבליטוגרפיה של 25 ננומטר
מהירות רציפה מקסימלית: מהירות של 550MB/s בקריאה, מהירות של 520MB/s בכתיבה
מהירות רנדומלית מקסימלית: מהירות מקסימלית של 85,000 IOPS בכתיבה, מהירות מקסימלית של 60,000 IOPS בקריאה
נפח: 240GB (מגיע גם בנפחים של 120GB, 60GB ו-480GB)
מחיר: 430 דולר
כן, גם כונן זה הוא SandForce טהור, ולמעשה דגם זה עבר מספר גדול של תלאות כתוצאה מאותו בקר. כמו במקרה של Corsair, הבקר שעל הכונן נולד עם חבלי לידה לא קלים והטריד מספר משתמשים עם בעיות יציבות כגון מסכים כחולים, הפעלות חוזרות ונשנות והאטות למינהן. הבעיה נפתרה לאחר מספר עדכוני קושחה, וכעת על פי הדיווחים הכונן נקי מאותן בעיות שפקדו אותו בהתחלה. מיותר לציין שגם אנחנו לא נתקלנו בבעיות אלו.
כעת, אם כן, הכונן יכול להתמודד ללא כל הפרעה בתחרות על כס הביצועים, והפעם הוא חמוש בגרסה מהירה יותר הנקראת Max IOPS ומספקת גישה רנדומלית גבוהה יותר מבגרסה הרגילה. כמובן שכל השאר נשאר אותו הדבר – כמו בגרסה הרגילה, וכמו ברוב בקרי ה-SandForce, הבקר יודע להשתמש בחלק מנפח הכונן כזיכרון מטמון, מה שבפועל מגדיל את הביצועים אך מצמצם את הנפח שלו מ-256 ל-240 ג'יגה בלבד.
מה קיבלנו?
לא קיים כל שינוי על האריזה בהשוואה לגרסה הרגילה, מלבד שורת ה-Max IOPS שמתנוססת לה מתחת ללוגו. האריזה הינה מינימלית למדי, מבחוץ ומבפנים. להלן תכולת האריזה:
- הכונן עצמו
- מתאם מ-3.5" ל-2"5
- מדבקה למארז
- חוברת הוראות
כמו השניים האחרונים, גם OCZ מספקת לנו מתאם מ-2.5" ל-3.5", בעוד שאר התכולה היא מינימליסטית (אם לא מחשיבים את המדבקה המסורתית של OCZ). לא קיים דבר מיוחד במראה החיצוני של הכונן עצמו, כשהוא מכיל צבע שחור ומדבקה סטטית בחזית וגימור מט משופשף מאחור. כמו ה-Corsair, גם ה-OCZ קליל יחסית להרמה.
מי שמחפש את ה-M4 ימצא אותו בביקורת הקודמת. לא קשה להשוות נתונים משם
עדיין אין מנצייח לOCZ
OCZ מהחברות הראשנות ליצור כונני SSD וגם שמה לה למטרה להיות הכי חדשנית ומיתקדמית בשוק ולכן יש להם הרבה נסיון והרבה מוצרים שאין לחברות אחרות כמו מוצרים לכול אחד עד מוצרים בעלי כמה TB וסופר מהרים פי4+ מאשר ה SSDהרגלים אבל הם עולים הרבה הרבה כמה אלפי דולרים ולא סתם הם מצדקים את מה שהם אומרים שהם הכי מהרים והכי חדשניים ויש להם מוצרים מיוחדים שאין לשאר החברות הכן חברה מעולה
לא SLC לא קונה
אינטל נעלמה משום מה..
כאילו לא מדובר באחת היצרניות הגדולות – אם לא הגדולה ביותר – בתחום.
למה אין CRUCIAL בהשוואה?
התזמון של הבדיקה והיעדר הכוננים של CRUCIAL מעלים חשד.
אבל איך מעתיקים את הos?
אם איזו תוכנה ניתן להעתיק את os מההרד דיסק לssd?
כמשתמש, מה אכפת לי ממבחן סינטטי?
איך ה-OCZ קיבל מקום ראשון?
איפה הכוננים "הפופולריים"
אני לא יכול שלא להצטרף למה שנאמר קודם.
איפה הכוננים החדשים ?
VERTEX4 / INTEL 520 ויקיר הפורום M4 ?
זה כמו לערוך ביקורות ביצועים למכוניות מרוץ ללא למבורגיני / פרארי וכדומה…
תמורה טובה -סאןדיסק
אחלה כתבה – תודה.
120 עולה פחות מ-700 פה בארץ
240 פחות מ-1500
הראה ביצועים הרבה יותר טובים מטרנסנד ואיי-דאטה.
לא יודע למה ה-Performance Pro במקום השני
הוא מנצח את הכונן של -OCZ ב-6 מתוך 9 בחינות.
גם אני חושב שה-M4
היה צריך להיכנס לפה…חבל
אבל עדיין אחלה ביקורת !
הביצועים הכי גבוהים
http://www.fusionio.com/platforms/iodrive-octal/
כולם מהירים מאוד
מהירים שזה זניח… מה שצריך להסתכל לדעתי זה אמינות יותר מאשר ביצועים הכי גבוהים – כאן הזכירו את M4 הידוע. לצערי שום סקירה לא יכולה לבדוק את זה בלי מידע לאורך זמן.
דעיכת ביצועים
למה אין התייחסות לנושא שעיכת הביצועים? קניתי לפני כמה חודשים כונן של קורסייר (FORCE GT 60GB) , הייתי חדש בכל התחום הזה ולאחר הקנייה התוודעתי לעובדה שקיימת בעיה בכוננים מהסוג הזה של כתיבה חוזרת לאותו המקום אשר גורמת לפגיעה בזיכרון וירידה בביצועים לאורך זמן . יש המלצות עבור מחשב המכיל כוננים משני הסוגים להעביר קבצים זמניים של הדפדפן ומערכת הפעלה לכונן המיכני , בדיוק מהסיבה הזו . בעיה זו גם תורמת לקשיים של SSD לדחוק את רגלי המיכניים . היום אני משתמש בSSD שלי רק לצורך מערכת הפעלה ותוכנות , העברת קבצים שונים ופעולות הכרוכות בכתיבה מרובה לצערי אני עדיין מגביל לכונן המיכני .
ביקורת לא מקצועית
איך אתם עושים מבחן ביצועים ללא סדרה 520 של אינטל???
מה עם vertex 4?
יצא ממש לא מזמן,שווה בדיקה לא?