היצרנית האמריקאית מצטרפת אל סמסונג, Gigabyte, Corsair ואחרות בניצול ראוי של תקן העברת המידע החדש אשר מוסיף לצבור תאוצה
דור נייד עכשווי של אינטל, דור נייח שני מבית AMD, דור קונסולות גיימינג חדש והבטחה עתידית של אינטל עבור בעלי המחשבים השולחניים – התמיכה בטכנולוגיית PCI-Express 4.0 מתרחבת בקצב נאה בימים אלה, ואין זה מפתיע כי יותר ויותר יצרניות של כונני אחסון מתחילות לספק את תשומת הלב המתבקשת לתחום עם מוצרים מתקדמים ויוקרתיים חדשים.
Western Digital היא זו שמכריזה עתה על אימוץ רשמי של תקן קישוריות הדור החדש (עבור השוק הביתי) עם דגם ה-SN850 החדש שלה, אשר מעשיר את ההיצע הקיים תחת מיתוג ה-WD Black המודרני עם מהירויות העברה רציפות של עד 7,000 מגה-בייט בשנייה.
ה-WD Black SN850 שמיועד לרשת את ה-SN750 המוצלח והמצליח בבוא העת מבוסס על בקר PCI-Express 4.0 מפיתוח עצמי, לצד שבבי הבזק בתצורת TLC מתוצרת חברת הבת SanDisk – כאשר שני אלו יחד מספקים לנו כונני M.2 באורך סטנדרטי מוכר של 80 מילימטרים (עם אכלוס שבבים בצד אחד בלבד, לטובת מימדים קומפקטיים באופן מירבי ופיזור חום בכיוון המועדף) עם נפחים של בין 500GB ל-2TB שמגיעים למהירויות העברה רציפות של עד 7,000 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 5,300 מגה-בייט בשנייה, ביחד עם ביצועים אקראיים מירביים של עד 1,000,000IOPS.
כונני ה-SN850 יגיעו עם אחריות לתקופה של חמש שנים במסגרת היקף כתיבה נאה של עד 30 אחוזים מנפח הכונן הכולל בכל יום ויום, ויוצעו הן בתצורה הסטנדרטית המוזלת עם מדבקת מתכתית לפיזור חום אחיד – והן בתצורה אקסטרימית יותר עם גוף קירור מתכתי מותאם שהפעם יכלול גם הארת RGB צבעונית מובנית. ההשקה של הגרסה בסיסית ללא גוף קירור אמורה להתרחש לפני סוף שנת 2020, אם כי מחירים מומלצים רשמיים גבוהים מאוד של 150 דולר לנפח 500GB התחלתי, 230 דולר לנפח טרה-בייט אחד ו-450 דולר לנפח של 2 טרה-בייט מעידים על כך שלרוב המוחלט של הצרכנים יהיה מוטב להמתין קצת יותר לירידה הדרגתית בתמחורים.
ה-WD Black SN850 מצטרף אל דגמי ה-980 PRO הטריים מבית סמסונג שהושקו לפני מספר שבועות בראש שרשרת המזון של כונני ה-SSD התומכים ב-PCI-Express 4.0 – גם הוא עם מהירות רציפה מירבית של 7,000 מגה-בייט בקריאה (שככל הנראה מהווה את המהירות האפקטיבית הגבוהה ביותר שניתן לקבל בממשק M.2 סטנדרטי במסגרת עידן ה-PCIe 4.0, בדומה לאופן בו כוננים מגיעים עד ל-3,500 מגה-בייט בשנייה בממשק M.2 תחת PCIe 3.0), ביצועים אקראיים של עד 1,000,000IOPS תחת תנאים אופטימליים והיקף אחריות המכסה כתיבה של 30 אחוזים מנפח הכונן בכל יום במשך חמש שנים, עם מחירים רשמיים זהים של 150 דולר לנפח 500GB ו-230 דולר עבור טרה-בייט אחד.
היתרון היחסי של סמסונג הוא בעצם קיומו של דגם בעל נפח 250GB צנוע יותר שיוכל לשמש פתרון לאלו שמעוניינים בכונן מתקדם ומהיר עבור מערכת הפעלה ומספר יישומים נבחרים מבלי להשקיע סכומים גבוהים במיוחד, בזמן שהיתרון היחסי הקטן של Western Digital הוא בקיומו של הדגם בעל גוף הקירור (בתוספת עלות של 20 דולר בכל אחד מהנפחים) שאמור לספק פוטנציאל לביצועים גבוהים יותר תחת מאמץ ארוך ורציף שיגזום התחממות של הרכיבים העיקריים.
האם יש מנצח אחד ברור בשוק הביתי המודרני? בכדי לענות על כך נזדקק להמתין לביקורות המעמיקות עבור ה-SN850, ונדאג לעדכן אתכם בממצאים בבוא העת.