יצרנית הכוננים הקשיחים עתידה לבצע קפיצת ראש אל עולם שבבי ההבזק עם רכישתה של יצרנית ומפתחת השבבים ואמצעי האחסון האמריקאית
לאחר מספר שבועות בהם קיבלנו שלל דיווחים על כך שהיא מחפשת רוכש, נראה כי סאנדיסק מצאה את חברת האם החדשה שלה – והיא לא אחרת מ-Western Digital האמריקאית, יצרנית הכוננים הקשיחים המכאניים הגדולה בעולם.
שווי העסקה עוד על 86.5 דולר לכל מנייה של סאנדיסק, שמהווה פרמייה של כ-15 אחוזים לעומת מחיר השוק העדכני ושווי כולל של כ-19 מיליארד דולר, שהופכים אותו לאחת מהעסקאות הגדולות בעולם החומרה, ובעולם אמצעי האחסון בפרט.
אם וכאשר עסקה זו תאושר ותהפוך לסופית, Western Digital תהפוך לא רק למובילת שוק הכוננים המכאניים אלא גם למתחרה משמעותית מאוד בשוק שבבי ההבזק, הן בייצור (בשיתוף פעולה עם טושיבה שככל הנראה יימשך גם אחרי ביצוע העסקה) והן בפיתוח מוצרים המבוססים עליהם, החל ממערכי אחסון לשוק העסקי, דרך כונני SSD על כל סוגיהם וכלה בעולם כרטיסי ה-SD וכונני ה-USB, שבהם סאנדיסק היא השם המוביל כבר הרבה שנים.
וכך, נראה כי שתי ה'דינוזאוריות' של עולם הכוננים הקשיחים, Western Digital וסיגייט, משלימות תהליך מודרניזציה חשוב והופכות לשחקניות רלוונטיות גם בעידן החדש של שוק האחסון – WD עם הרכישה המיועדת של סאנדיסק והמתחרה הגדולה סיגייט עם ההשתלטות על מפתחת בקרי ה-SSD המוכרת SandForce, אותה ביצעה בשנה שעברה במסגרת רכישה של חטיבת טכנולוגיות ההבזק של LSI.
האם בתוך כמה שנים, כשדעיכתם של הכוננים המכאניים תיכנס להילוך גבוה (לפי התחזיות), נראה את Western Digital וסיגייט הופכות למתחרות גדולות של סמסונג, קינגסטון ואינטל בשוק כונני ה-SSD, או שאולי הן כבר איחרו את הרכבת וכל מה שקורה עכשיו הוא בגדר מעט מדי ומאוחר מדי?
מקור: wikimedia.org
קישורים נוספים
התעוררו בזמן. עוד כמה שנים והם היו הופכים לנוקיה.
Sandisk היא כבר היום מתחרה ראויה ליצרניות הSSD הגדולות.
אין ל-WD סיבה לא למכור כונני SSD מעתה והלאה – לצד ההצעות הנוכחיות – ואני מניח שהשם שלה יעזור במכירות.
להערכתי נראה מWD בקרוב את כל הסוגים – HDD, SSD, Hybrid
WD חזקה בתחום ה-OEM.
כנראה המהלך הזה יתן פוש לשילוב SSD במחשבים בסיסים