חברת Phison העניקה לנו הצצה לדור הבא של בקרי ה-SSD שלה, עם ביצועים שנשמעים דמיוניים כמעט
בקר ה-Phison E16 מככב בתוך רוב כונני ה-SSD הראשונים בתקן ה-PCI-Express 4.0 החדשני שהגיעו אל החנויות עד כה, ועושה זאת באופן מכובד למדי עם מהירויות העברה רציפות שמגרדות רף של 5 ג'יגה-בייט בשנייה (!) – גבוה משמעותית מהנתונים המירביים שקיבלנו בכל כונני עידן ה-PCI-Express 3.0 באשר הם.
עם זאת, ראוי לזכור ולציין כי ה-E16 זהה כמעט לחלוטין לבקר ה-E12 הפופולרי מאוד של Phison מדור ה-PCIe השלישי, עם שינויים מינימליים שנועדו לאפשר מיצוי של רוחב הפס הכפול בדור ה-PCIe הרביעי ולא הרבה מעבר לכך. בעוד זמן-מה אנחנו נזכה לראות בקרי SSD ראשונים שפותחו מתחילת דרכם לשימוש במלוא הפוטנציאל של ממשק הדור הבא – ושם חגיגת הביצועים תתחיל באמת, כך נראה.
ב-Phison החליטו להכריז כבר עכשיו על צמד מוצרי העידן החדש שלהם, ה-E19T התקציבי וה-E18 המוביל, וגם לספק לנו נתוני ביצועים ראשוניים בכדי לוודא שאנחנו מבינים מה מצפה לנו בתחום מעבר לפינה, החל מתחילת השנה הבאה.
דגם ה-E19T יתמוך בארבעה ערוצי תקשורת פנימיים על גבי כונן האחסון, ללא זכרון דינאמי מובנה אלא תוך התבססות על חלק מהזכרון הדינאמי הכללי במערכת לטובת צמצום עלויות, עם מנגנון LDPC משופר מהדור הרביעי ותמיכה בתקן ה-NVMe 1.4 החדש – כשכל אלו אמורים לאפשר לו להגיע למהירויות העברה רציפות של עד 3.75 ג'יגה-בייט בשנייה הן בקריאה והן בכתיבה ולביצועים אקראיים עם קבצי 4KB של עד 440,000IOPS בקריאה ועד 500,000IOPS בכתיבה, תחת צריכת הספק מירבית של 1.6 וואט בלבד (עבור הבקר עצמו בלבד, ללא שאר רכיבי כונן ה-SSD שכמובן ישתנו בתלות במוצר הספציפי).
תחילת הייצור של שבבי ה-E19T, בהתבסס על ליטוגרפיה וותיקה משהו של 28 ננומטר, עתידה להתחיל בסוף שנת 2019 עם תכנון לזמינות של כונני SSD בחנויות כבר בחודשים הראשונים של שנת 2020 – עם פוטנציאל תיאורטי לקרוא תיגר על הביצועים של כונני אחסון המכילים את בקר ה-Phison E12, ברמות מחירים נמוכות הרבה יותר.
דגם ה-E18 מיועד להיות הכוכב האמיתי של Phison ושל השוק בכלל, עם שלוש ליבות Cortex R5 שיהיו אחראיות על פעולת הבקר בליטוגרפיית 12 ננומטר עדכנית (במונחי תחום זה) מבית TSMC, תמיכה בתקן ה-NVMe 1.4 ובשמונה ערוצי מידע, בנפחים תיאורטיים של עד 16 טרה-בייט (!) ובמהירויות העברה רציפות של עד 7 ג'יגה-בייט בשנייה גם בקריאה וגם בכתיבה, עם תוספת של ביצועים אקראיים המגיעים ל-1,000,000IOPS בקריאה ובכתיבה תחת צריכת הספק של עד 3 וואט.
הנתונים של ה-E18, לפחות על הנייר, הם ללא ספק קפיצת מדרגה לעומת כל מה שאנו מכירים בשוק ה-SSD הביתי כיום, אך נראה כי נזכה לטעום מפירות המהפכה הטכנולוגית הזו רק בעוד כשנה – תחילת ייצור דוגמאות של הבקר מתוכננת לתחילת שנת 2020, בעוד שזמינות כוננים באופן מסחרי מיועדת לרבעון השלישי של השנה הבאה.
מדובר במוצר מסקרן בהחלט אשר יש סיבה טובה להמתין לבואו, אם כי כנראה שלא כדאי לדחות את תוכניות שדרוג המערכת עד אז – אחרי הכל מדובר בפרק המתנה ארוך למדי במונחי עולם החומרה המתפתח ומשתנה ללא הרף.
מדדתי בערך 15 שניות לעלייה של פוטושופ מכונן ה-NVME החדש שלי. השאלה היא, כמה יותר מהיר צריך? ובשביל מה?
התשובה הראשונה כמיתבקש זה שרתים
דבר שני כתוב בכתבה שעולם החומרה מישתנה ללא הרף עם המשפט הנ"ל אני בכלל לא מסכים
קודם כל אנחנו רואים שבכל שאר רכיבי החומרה השוק דיי רבוי ולא ממש מתפתח מצד שני הדיסק הקשיח היה הרכיב המכני הזקן ביותר במחשב אחרי שעברנו ל SSD אז עוד כמה שנים גם השוק הזה יגיע לרוויה
(בדיוק כמו שהטרנד עכשיו כולנו קונים NVME SAMSUNG 970 PRO בלי לחשוב על MMC TLC ושאר ובכלל שכחנו מזה)
תוסיפו לכך את העובדה שכרטיסי המסך לא יכולים לנצל את הפוטנציאל של התקן החדש והמעבר קבצים ל DOK נישאר הרוב אותו דבר