החברה היפנית שנמצאת בחובות עתק לא מוותרת על שוק האחסון המסורתי ומזכירה לנו שיש בו שלוש מתחרות פעילות, ולא רק דואופול
שמות מותג כמו HGST, סמסונג ואפילו Maxtor עשויים לבלבל אתכם, אבל למעשה נותרו בשוק הכוננים הקשיחים המכאניים שתי מתחרות עיקריות, Seagate ו-Western Digital – עם אלטרנטיבה קטנה נוספת בדמותה של חברת טושיבה (Toshiba) המתקשה, שצמצמה את תחום העניין שלה לייצור של כונני 3.5 אינץ' שולחניים בלבד.
מצב כזה לא ממש בריא, בלשון המעטה, לשוק שבו היינו רוצים לראות תחרות ומחירים אטרקטיביים, ועל כן אנחנו מברכים על כל מהלך חדש שעשוי להביא לשיפור כלשהו המצב, כמו עכשיו – כשאותה טושיבה מכריזה על סדרה חדשה של מוצרים, ספציפית עבור מערכי אחסון רשתיים, עם הנפחים הגדולים ביותר שלה עד כה.
סדרת ה-N300 החדשה מיועדת למערכי NAS קטנים יחסית עם עד 8 כונני אחסון (אך כמובן תוכל לשמש גם למחשבים נייחים רגילים או למערכים גדולים יותר), וכוללת שלושה דגמים שונים בנפח של 4 טרה-בייט, 6 טרה-בייט ו-8 טרה-בייט. כל הדגמים יסתובבו במהירות סטנדרטית של 7,200 סל"ד, יכללו 128 מגה-בייט של זכרון מטמון מהיר מבוסס DRAM, בחיבור SATA III למהירויות העברה רציפות מירביות של עד 230 מגה-בייט בשנייה ועם זמן MTTF (זמן ממוצע עד תקלת חומרה) של מיליון שעות.
הדגמים החדשים פותחו במטרה לשרוד עבודה רציפה במשך כל יום וכל היום, כמתבקש מכוננים עבור עולם מערכי האחסון, ובטושיבה מצהירים גם על צריכת הספק נמוכה יחסית של פחות מ-10 וואט לכל הדגמים, לצד שקט יחסי עם פעולה של עד 30 דציבל (הכוונה ככל הנראה לנתון של עוצמת רעש מעל לסביבת רעש ממוצעת בחדר מגורים) בדגם ה-4 טרה-בייט ועד 33 דציבל בדגמי ה-6 טרה-בייט וה-8 טרה-בייט שמכילים כמות גדולה יותר של פלטות אחסון וראשי קריאה.
הקשיחים עושים שימוש בטכנולוגיית ה-PMR הוותיקה והמוכרת לאחסון על מדיה מגנטית, עם פלטות בנפח של עד 1.33 טרה-בייט כל אחת, שמעניקה כידוע ביצועים עדיפים ביחד לטכנולוגיית ה-SMR החדשה יותר והצפופה יותר – וגם אורך החיים נהנה מכך, עם נפח כתיבה לא רע עבור כוננים מכאניים של 180 טרה-בייט בכל שנה.
דגמי ה-N300 עתידים להגיע לשוק בשבועות הקרובים, ולמרות שאנחנו עדיין לא יודעים מה יהיו המחירים המומלצים הרשמיים – אנחנו מחזיקים אצבעות לכך שתוספת המבחר הזו תסייע לכלל המחירים עבור כוננים קשיחים שולחניים להפוך לקצת יותר ידידותיים למשתמש, הן בתחום מערכות ה-NAS והן בתחומי צרכנות ביתיים אחרים. מי יודע, אולי סדרות חדשות שכאלו יוכלו להפוך כונני 6 טרה-בייט ו-8 טרה-בייט לברירת המחדל החדשה בשוק הביתי בקרוב.
יש לי את ה-5 טרה של טושיבה שהציע את יחס המחיר/תועלת הטוב ביותר שמצאתי. אבל.. הייתי צריך להחליף אחד אחרי יומיים בגלל סקטורים דפוקים.. כלומר, יש להם בעיה בבקרת איכות. מה שכן, המוחלף עובד בסדר כבר חודשים.
יש לי 2 דיסקים קשיחים של טושיבה (דגם 2TB)
הראשון עובד מצויין מהיום שרכשנו אותו. נמצא כבר חצי שנה במחשב של אחי
השני הגיע עם סקטורים פגומים מהיום הראשון שרכשנו אותו. לקח לי 3 חודשים להבין כי זאת הבעיה (בדיקות בHDTUNE שהדגישו את הסקטורים הפגומים ותקיעות בכונן בהגעה לאותם סקטורים + קבצי וידאו corupted) וכעת הכונן נשלח ליבואן (נרכש במקור אצל א.א מחשבים)
אני מניח כי זה עניין של מזל בסופו של דבר. מוזר לי שכונן מגיע תקול כבר מיומו הראשון.
אני קניתי עכשיו כונן טושיבה 3 טרה לאשתי, וכדי לא לחזור לחנות עם כונן תקול, פשוט התעקשתי על בדיקה מהירה של הכונן בחנות. בינתיים נראה בסדר.
צריך להזכיר גם את פוג'יטסו, שייצרו דיסקי 2.5 אינץ' לניידים בזמנו. לא חושב שמכרו את הליין לחברה אחרת. היו אמינים מאוד.
לטושיבה היתה בזמנו סידרה בעייתית של 250 ג'יגה (2.5 אינץ'). אני מעדיף עדיין WD בכל מקום.
תחרות – תהיה מול SSD…
מי צריך בשוק הביתי כל כך הרבה טרה?
עדכון בנוגע לכונן שנשלח לתיקון
היום הוא הגיע חזרה – הביאו לי כונן חדש בניילונים, וכרגע נראה כי הוא עובד בצורה תקינה
בחייך. סרטי 4K ומעלה… תמונות HDR. + חוק הטבע אומר שכל מקום פנוי – יתמלא.
אותו דבר קרה לי הכונן מתחמם במהירות ומרעיש…