לאחר שהודיעה ראשונה על אבטיפוס של כונני SSD (ר"ת Solid State Disk) במהלך שנה שעברה, והציגה את יתרונם באופן מעשי בתערוכת CeBIT השנתית, בתחילת החודש, סמסונג משיקה כעת את הטכנולוגיה באופן רשמי. כמו-כן, חשפה החברה את התכונות העיקריות של טכנולוגיה זו ביחס לטכנולוגיה עליה מבוססים הכוננים הקשיחים (HDD) בהם אנו משתמשים היום.
על פי הנתונים אין ספק כי הכוננים הקשיחים מחווירים לעומת כונני ה-SSD. מצד שני, מדובר על נתונים של כונן SSD בגודל 1.8 אינץ' בלבד אשר משמש במוצרי אלקטרוניקה בידורית (CE) בעיקר, במחשבי לוח (Tablet PC) ובמחשבים ניידים קטנים במיוחד שהשכיחות שלהם נמוכה בהרבה.
בכל זאת, אין להתעלם מן הנתונים שסמסונג מציגה, למשל, צריכת החשמל הכל-כך נמוכה של כונן זה. אם אכן הנתונים משקפים את המציאות הרי שלכונן SSD שכזה יש צריכת חשמל הנמוכה פי 3 מזו של כונן קשיח ממוצע בגודל זה בזמן שהוא עובד. כמו-כן, משקלו קטן פי 4 ממשקלו של כונן קשיח ממוצע בגודל זה, דבר שחשוב מאוד במוצרי CE למיניהם, שהם מטבעם צריכים להיות קטנים וקלים.
אך למרות כל היתרונות והנתונים היפים יש להם חסרון גדול מאוד הנובע ממחירם הגבוה של שבבי ה-NAND המרכיבים אותם. אך מחיר זה נמצא בירידת מגמתית, כאשר על פי הערכות אנליסטים מחירם של שבבי NAND צונח בקצב של 30 עד 40 אחוזים בשנה ביחס לקצב צניחה של כ-20 אחוזים בשנה לכוננים קשיחים. כך, בעוד גיגה-בייט של זיכרון NAND עלה כ-55 דולרים בזמנו, מחירו של אותו גיגה-בייט עומד היום על כ-30 דולרים. כך שהכפלת נפח כונן ה-SSD מ-16 ל-32 גיגה-בייט עומדת תוך שמירה, פחות או יותר, על עלות השבבים שלו, כ-900 דולרים באותה תקופה ביחס לכ-1000 דולרים היום.