החברה היפנית ממשיכה להרחיב את תת המותג שלה עם כונן ה-TL100, שמציע את הבסיס המינימלי בשוק המודרני, במחיר שנמוך בהתאם
המירוץ אל עבר תחתית שוק ה-SSD ממשיך בכל רגע נתון, ולמרות שבתקופה האחרונה קשה לטעון שראינו קפיצת מדרגה או מהפכה כלשהי בתחום המחירים, אין ספק כי המחיר הממוצע של כונן ה-SSD ממשיך לרדת לאיטו, והמבחר בקרב מועדון המוצרים שמתקרב לרמה של 0.25 או אפילו 0.2 דולר לכל ג'יגה-בייט גדל.
עתה, המועדון הזה מקבל חבר חדש ומסקרן אליו – ה-TL100 החדש של טושיבה-OCZ, שהוא כנראה הדגם הצרכני הזול ביותר שהצמד יצר מאז ומעולם.
ה-TL100 מבוסס על בקר בזהות לא ידועה (אנו מנחשים כי מדובר בבקר מפיתוח עצמי של טושיבה או בבקר ה-SM2258 של בחרת Silicon Motion), בתוספת לשבבי הבזק של טושיבה בתצורת TLC ותהליך ייצור מישורי עדכני של 15 ננומטר – וללא זכרון מטמון מבוסס DRAM, אשר מוחלף בידי שבבי SLC בנפח קטן שמשמשים כמטמון לשיפור ביצועים רגעיים.
כל זה מניב כונן עם מפרט מרשים למדי על הנייר, בעל מהירויות העברה מיריבות של עד 550 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 530 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, ובעיקר ביצועים אקראיים של עד 85,000IOPS בקריאה ועד 80,000IOPS בכתיבה – אם כי עד שלא נראה את הביצועים בפועל במבחני הביצועים הנפוצים שמשמשים כנקודת השוואה, ובעיקר במטלות שמדמות שימוש ממשי, יהיה קשה להעריך מה הן יכולותיו האמיתיות של ה-TL100, והאם הוא מצליח להתקרב לדגמי ה-TLC הזולים שבכל זאת לא וויתרו על זכרון ה-DDR3.
ה-TL100 יהיה זמין בנפחים של 120 ג'יגה-בייט ו-240 ג'יגה-בייט בלבד בתחילת הדרך, עם אחריות של 3 שנים לכל אחד מהדגמים עבור נפח כתיבה כולל סביר של 30 טרה-בייט ו-60 טרה-בייט בהתאמה, אשר מתורגמים לכתיבה של כ-27 ג'יגה-בייט ו-54 ג'יגה-בייט מדי יום למשך שלוש שנים. המחירים המומלצים הם 68 דולר לנפח הגדול, ו-45 דולר לנפח הקטן – ויש גם תמיכה בטכנולוגיית ה-DevSLP לצריכת הספק זעירה במיוחד של כ-10 מילי-וואט במצב מנוחה ('שינה'), כך שהדגמים בהחלט מתאימים לשימוש חסכוני גם במחשבים ניידים למיניהם.
המחירים האלה אינם הנמוכים ביותר בשוק, אך נמצאים קרוב למדי לרמה של 60 דולר עבור נפח של 240 ג'יגה-בייט ו-40 דולר עבור נפח של 120 ג'יגה-בייט, שהיא כן רמת הבסיס שזמינה כיום בשוק, כאשר אנחנו כבר יודעים מנסיון העבר שרוב הדגמים זוכים למחיר שוק שנמוך משמעותית מהתג שהוצמד להם בהשקה – כך שיתכן כי יש כאן פוטנציאל למוצר משתלם מאוד, בתלות בטיב הביצועים המעשיים כמובן.
נמשיך לעקוב ולספר לכם עליו – ועל כל כונן SSD משתלם וראוי אחר בסביבה.
מתישהו בקרוב המהירות של הדיסקים האלה לא תשנה הרבה, כי צוואר הבקבוק יהיה ה-SATA6, שכרגע הוא הערוץ הנפוץ ביותר לחיבור דיסקים.
כך שעד שלא נראה לוחות ממוצעים עם חיבור ייעודי ל-SSD (דרך ערוץ PCI-E או סלוט מיוחד), יהיה רף מהירות די מוגבל לכל הכוננים האלה.
אבל…. כבר יש.
בימנו כמעט כל לוח אם ממוצע מגיע עם חיבור M.2, וגם אם לא אז תמיד אפשר להרכיב כרטיס מתאם על חיבור הPCIEX16 הנוסף שיש כמעט בכל לוח אם – גם בישנים בני 4+ שנים.
ככה ש Sata III כבר ממש לא צוואר בקבוק.