על פי מידע בלעדי שהגיע למערכת HWzone, חברת M-Systems הישראלית, אשר נרכשה לא מכבר על ידי סנדיסק תמורת כ-1.35 מיליארד דולרים, עובדת על סדרת כונני SSD (ר"ת, Solid State Drive) לשוק הצרכני והעסקי. כונני SSD הינם כוננים קשיחים ללא חלקים נעים, אשר מבוססים על טכנולוגיית הפלאש מסוג NAND ומיועדים להחליף במשך הזמן את הכוננים הקשיחים (HDD, עבור Hard Disk Drive) בהם אנו עושים שימוש כיום.
על פי המידע שהגיע אלינו, M-Systems עובדת על סדרת כוננים חדשה, לראשונה אצל החברה, אשר תשווק כמוצר של סנדיסק. הסדרה מיועדת למשתמשים ביתיים ולא לשימושים צבאיים, והיא כבר בשלבי פיתוח מתקדמים של המוצר. הכוננים החדשים אמורים להכנס למחשבים ניידים של מספר יצרניות, כאשר השמועות מדברות על כך ש-Dell תהיה הראשונה לשלב את הכוננים של M-Systems בסדרת ניידי ה-Core 2 Duo שלה בתוך מספר חודשים.
מנהל ההתקנים של Windows Vista במערכת עם כונן SSD של M-Systems (לחץ להגדלה)
ל-M-Systems ישנה כבר סדרת כונני SSD, המשמשת בעיקר לצרכי צבאות ושאר גופים להם דרישות מחמירות ביותר. הסדרה היא אחת הותיקות בשוק, אולם המוצרים שבה נחשבים ליקרים ביותר.
החברה הישראלית (לשעבר) אינה החברה הראשונה בעולם שמפתחת כונני Flash, כאשר לסמסונג כבר ישנה סדרה שכזו הכוללת כונני 1.8 ו-2.5 אינץ'.
כונן מסדרת ה-SSD הצבאית של M-Systems
כונני SSD הם בעלי יתרונות רבים ומשמעותיים ביחס לטכנולוגיה הנוכחית. היתרון העיקרי שלהם הוא בצריכת החשמל הנמוכה, שעומדת על פחות מ-5 אחוזים מזו של הדיסקים הקיימים היום, מה שמאשר את הגדלת זמן חיי הסוללה של ניידים ביותר מ-10 אחוזים. כמו כן משקלם נמוך משמעותית, כך שכונן SSD בעל נפח מסוים שוקל פחות ממחצית המשקל של כונן HDD בעל אותו נפח. יתרון נוסף, הוא פליטת החום הנמוכה שלהם, והם כמובן שקטים בהרבה ויכולים לעמוד בתנאים של טמפרטורה ולחות קיצוניים. יתרונות אלה הופכים אותם לאידיאלים במחשבים ניידים, שנהנים מאוד מתכונות אלו.
מבחני ביצועים ראשוניים שנערכו לכוננים החדשים והגיעו לידינו, מראים כי בהשוואה לכונן קשיח רגיל בממשק SATA, בנפח 80 גיגה-בייט ובעל מהירות סיבוב פלטות של 7200 סל"ד, של חברת Westeren Digital, הכונן של M-Systems מציג קצב קריאה קבוע ויפה. ואולם, במבחן הכתיבה מתגלה חולשתו של הכונן החדש, אשר מציג בגרסה הנוכחית קצב מזעזע ביחס לכונן HDD סטנדרטי. במבחן הקריאה האקראית מנצח כונן ה-SSD את ה-HDD ללא קושי, אולם בקריאת Burst התוצאות מעט מאכזבות (כונן ה-HDD 7200RPM קיבל אף תוצאה של כ-200 מגה-בייט לשנייה כשהעמדנו את הכוננים בתצורת חומרה שונה במעט).
יחד עם זאת חשוב לזכור כי הכונן של M-Systems מיועד להחליף כוננים קשיחים קיימים של ניידים, אשר לרוב הם איטיים יותר מכונני ה-SATA הרגילים, ומסתובבים במהירות של 5400 ואף 4200 סל"ד בלבד (מה שאומר שההפרש בקצבי הקריאה גדל, הפער בקצבי הכתיבה יורד, אך המגמה נשמרת גם שם).
עתה נשאלת השאלה האם M-Systems-סנדיסק תכבוש את השוק, או שהשוק עוד לא בשל למהפך. חלק גדול מהתשובה טמון בשיווק המוצר, ואם סנדיסק באמת תצליח להכניס את הכוננים לניידים של אחת מיצרניות המחשבים הגדולות (Dell ,HP או Lenovo) בהחלט ניתן יהיה להגיד שהיא בדרך הנכונה. בכל מקרה, את התשובה המלאה, רק הזמן יגלה, ואנחנו נהיה כאן בכדי לדווח.
מבחני ביצועים נוספים, מתוכנת ATTO
זמני גישה מטורפים, קריאה טובה וחרא כתיבה
זמני גישה מטורפיםםם!יותר נמוכים מסקזי 15000 סל"ד.
הקריאה מעולה ויציבה, כמו כונן חדיש וטוב.
רק הקריאה הורסת וחבל כי חוץ מזה מדובר בזהב.
לכן עדיף HHD
מעניין אם זה טוב לOC.
מעניין אם זה טוב לOC.
הטכנולוגיה רק בפיתוח…
הטכנולוגיה רק בפיתוח וכבר רואים תוצאות מפתיעות, תנו לזה זמן.
טופ טכנולוגיה
תמיד הטכנולוגיה הכי הכי חדשה מגיעה קודם כל לצבא,
הצבא עושה עלייה סיבוב מאסיבי, ואחרי כמה תיקונים היא זולגת לאזרחות…
ומה עם מגבלת מספר הכתיבות?
הרי ידוע שברכיבי FLASH יש הגבלה של כ-100,000 כתיבות. שימוש יום יומי בכונן FLASH עלול, די מהר, להגיע למגבלה הזו. למישהו יש הסבר?
זמן חיים ארוך מהרגיל
Endurance
Unlimited read cycles
>5,000,000 Write/Erase cycles
TrueFFS® dynamic wear-leveling
Garbage collection process
>10 years data retention
הגבלת מה??
בחיים שלי לא שמעתי על כזה דבר- הגבלת מספר כתיבות…
הגבלת הכתיבות
מדובר על בסביבות 3-5 מיליון כתיבות לכל טרנזיסטור.
בנוסף, יש לכוננים מבוססי פלאש מערכת שמשנה כל הזמן לאן כותבים את הנתונים כך שאין מצב שחצי מהפלאש הולך למרות שיש עוד אזורים שהם כמו חדשים.
בכל מקרה מדובר על שמירת נתונים לטווח זמן של 10 שנים בממוצע שזה הרבה יותר ממה שאפשר לסמוך על דיסק קשיח רגיל.
הכוננן יחזיק יותר זמן אם ישמש רק לקריאה. מחיפוש קצר בגוגל ניתן לראות שרוב הבעיות עם כוננים כאלה נובעים בכלל מכשלון של הinterface של הכונן ולא של הפלאש לכן לא מדובר פה בחסרון משמעותי בכלל.
כמובן שככל שהשבבים איכותיים יותר הם יחזיקו יותר זמן וזה בעצם ההבדל בין ה"דיסק און קי" הזולים לטובים יותר (וגם מהירות כתיבה)