יצרנית שבבי הזכרון הקוריאנית מציגה כונני אחסון חדשים מתוצרת עצמית, עם שבבי הדור החדש
במקביל להמתנה הדרוכה עד להגעתה של טכנולוגיית ה-QLC שתאפשר לדחוס הרבה יותר מידע בשבבי אחסון בגודל נתון ותוכל לאפשר לנו לפנטז על כונני SSD בנפחים של טרה-בייטים בתור ברירת מחדל חדשה, אנחנו מברכים על כך יצרנית שמצליחה להפיק יותר מטכנולוגיית ה-TLC התלת מימדית הנפוצה כיום – ואחרי טושיבה-סאנדיסק, אינטל-מיקרון וסמסונג נראה כי גם SK Hynix מצליחה במשימה הזו, עם שבבים בעלי נפח מדהים של לא פחות מ-512 ג׳יגה-בייט לכל שכבת שבב.
SK Hynix היא השחקנית הרביעית בגודל בשוק ייצור שבבי ה-NAND, עם נתח שוק של קצת יותר מ-10 אחוזים אשר מחוויר בהשוואה לשלושת המתחרות המרכזיות שמחזיקות יחד ביותר מ-80 אחוזים של התחום, אך זה לא מונע ממנה להמשיך במרדף הטכנולוגי אחרי שמות גדולים ממנה – וזה מה שמעניק לנו עתה מוצרים מעשיים ראשונים המבוססים על שבבי 3D NAND בתצורת TLC של שלושה ביט בכל תא אחסון, במבנה בן 72 שכבות, עם נפח כללי שזהה לטוב ביותר שזמין בשוק כולו, החל מסוף השנה שעברה.
כעת נראה כי אנו מתקרבים לרגע בו כל כונני האחסון המודרניים בשוק יבוססו על שבבי 512 ג׳יגה-ביט, או 64 ג׳יגה-בייט – כאשר שילוב של עד 16 שכבות שבב מסוג זה במארז אחוד תוכל להעניק נפח אפקטיבי עצום של טרה-בייט שלם.
הכוננים שתציע SK Hynix יבוססו על בקרי SSD ועל קושחה שפותחה באופן פנימי בחברה, בדומה לתהליכים שניתן למצוא אצל טושיבה ואצל סמסונג, ויהיו מיועדים לעולם הארדוהי ולעולם השרתים בראש ובראשונה – עם נפחים של עד 4 טרה-בייט הן בתצורת 2.5 אינץ׳ סטנדרטית בממשק SATA והן בתצורת M.2 קומפקטית ועדכנית יותר.
הביצועים של הכוננים האישיים מבית Hynix, שכלל לא קיבלו שמות רשמיים בשלב הזה, אינם מרשימים באופן קיצוני – עם מהירויות העברה רציפות של עד 560 מגה-בייט וביצועים אקראיים של עד 98,000IOPS בקריאה ועד 32,000IOPS בכתיבה בדגמי ה-SATA III, והעברה רציפה של עד 2,700 מגה-בייט בשנייה בתוספת לביצועים אקראיים של עד 230,000IOPS בקריאה ועד 35,000IOPS בכתיבה בדגמי ה-NVMe. עם זאת, ראוי לזכור כי כוננים אלו מיועדים לשימושים ספציפיים בתחום מרכזי המידע, כך שיתכן כי יש כאן עוד לא מעט פוטנציאל שאינו ממומש במלואו בשלב זה בשל שיקולים מסחריים פנימיים של היצרנית.
מאפיינים נוספים של הדגמים הם זכרון מטמון המבוסס על שבבי NAND מסויימים שמופעלים בתצורת פסאודו-SLC, זכרון מטמון נוסף מבוסס זכרון דינאמי ומנגנוני תיקון שגיאות מובנים לקבלת אמינות משופרת. המוצרים אמורים להגיע אל החנויות במהלך הרבעון השני של שנת 2018.
כוננים אלו אולי לא יהיו זמינים לרכישה מעשית בידי הצרכנים הביתיים הפשוטים, אבל אנחנו בהחלט נשמח לראות את אותם שבבים חדשים מתוצרת Hynix מוצאים את דרכן לידי יצרניות נוספות שכן יתמקדו בנישה זו – ויפעילו לחץ תחרותי נוסף בשוק אשר הוכיח כבר כי הוא זקוק לכך בהקדם.
סתם עובדה מעניינת:
בתמונה של כונן ה- SATA SSD רואים את רכיבי הזיכרון ומשמאלם מולחמים עוד 9 קבלים גדולים.
אלו נקראים Hold Up Capacitors ותפקידם להחזיק את המתח בכונן לזמן קצר במקרה של כיבוי אספקת המתח באמצע כתיבה ע"מ לאפשר את סיום הפעולה ללא איבוד נתונים.
גם בכונן ה- M2 ניתן לראות קבלים, אבל משום מה רק 2 מתוך ה- 8 האפשריים מולחמים.
אמת. נפוץ בעיקר בכוננים לעולם הדאטה סנטר
מי נגד מי ?