החברה היפנית מאמצת את הטכנולוגיה החדשה של חברת SDK ותוכל ליצור כוננים קשיחים בנפח חסר תקדים – בתצורת ה-PMR המועדפת
שוק הכוננים המכאניים נחשב לעתים קרובות כדינוזאור העולם הטכנולוגי אשר הפסיק את ההתפתחות וההתקדמות שלו כבר מזמן, וכעת רק ממתין לאיטו ליום בו יגווע לגמרי ויפנה את מקומו לטובת כונני ה-SSD המהירים, החסכוניים והקטנים יותר – אך במציאות גם שוק וותיק זה לא מפסיק להשתכלל ולהתפתח כל הזמן, ואף ניצב כעת בפני צומת דרכים שיהיה משמעותי מאוד בקביעת החשיבות והרלוונטיות שלו בשנים הבאות.
התחרות שנותרה בעולם הקשיחים היא בין שלוש יצרניות בלבד, כידוע – כאשר Seagate כבר הכריזה לפני כמה שנים על תוכנית הפיתוח שלה לטכנולוגיית ה-HAMR (ר"ת Heat Assisted Magnetic Recording) שאמורה לאפשר לה לספק לנו נפחים גדולים יותר ויותר, ואילו Western Digital חשפה לפני כמה חודשים את האלטרנטיבה האישית שלה בדמות ה-MAMR (ר"ת Microwave Assisted Magnetic Recording). עם זאת, בזמן ששתי המתחרות המרכזיות הללו מתחרות על כתר הדור הבא בשוק, הראשונה שעשויה להעניק לנו כוננים בנפח 14 טרה-בייט היא דווקא טושיבה הצנועה – והפרחים לחברת SDK היפנית הוותיקה.
שימוש בפלטות המגנטיות מהדור התשיעי החדש של SDK, שיגיעו לשלב ייצור המוני מסחרי החל מתחילת שנת 2018 (בזמן שטרם ידוע לנו מתי בדיוק נראה ייצור דומה אצל Seagate ו-WD, אשר מתבססות על פיתוח עצמי בתחום), יאפשר לטושיבה להציע נפח חסר תקדים של 1.8 טרה-בייט לכל שכבת הקלטה בכוננים בתצורת 3.5 אינץ׳ ובטכנולוגיית ה-PMR (ר"ת Perpendicular Magnetic Recording) הוותיקה והמוכרת, ולא ב-SMR המומלצת פחות. המשמעות היא שכוננים עם שמונה פלטות מגנטיות בתוכם, ארוזים בתא הליום אטום, יוכלו להגיע לנפח כולל של 14 טרה-בייט, שאותו עדיין טרם פגשנו בטכנולוגיית ה-PMR – כשבמקביל כוננים עם שבע פלטות בתוכם וללא הליום (לכאורה) יוכלו להגיע לנפח מרשים לא פחות של 12 טרה-בייט, הכל ללא התפשרות על הביצועים היחסיים שלהם.
אין ספק שכוננים קשיחים אלו, כאשר יושקו רשמית, יהיו יקרים עד מאוד ויתקשו להתחרות ביחסי העלות-תועלת של כונני 4 או 6 טרה-בייט מודרניים והמוניים – אך מדובר בסופו של דבר בעוד קפיצה טכנולוגית חשובה קדימה שתעזור לשמור על מעמדם של הדגמים המכאניים בנישות הספציפיות בהן הם זורחים, בייחוד בתקופה בה ירידת המחירים של מוצרי ה-NAND קפאה לחלוטין ונוצר מעין סטטוס-קוו בהפרשי המחירים הברורים בין הטכנולוגיות.
ואף מילה על אמינות ?!
ASKME, אנא תחזור למלונה.
לשם מה להגיב בכל כתבה כשאתה מחוסר השכלה וידע?
אמינות שממינות…
קפיאת המחירים של הssd הייא זמנית בלבד ונובעת מגידול בביקוש. בסופו של דבר השוק יתאזן והיצע יתאים את עצמו לביקוש והמחיר יירד עם הזמן כמו בכל טכנולוגיה.
היתרון הכמעט יחיד של טכנולוגית הקשיחים זה מחיר נמוך. וכשהיתרון הזה יעלם הענף יכחד. לדעתי לפחות עד שהטכנולוגיה הזאת תהיה מספיק זולה בשביל השוק הביתי המחיר של הssd יהיה כבר תחרותי מידי (גם אם עדיין יקר יותר) וכבר נוכל לראות כוננים של 7-5 GB של ssd במחיר זהה ל14GB של כונן קשיח.
TB כן?!
הטכנולוגיה של אינטל ומייקרון יכולה לשנות משמעותית. עדיין לא פרצה סופית.
כבר יש כונני 4 טרה בתצורת 2.5" והם נמכרים לשוק הצרכני. הם קצת עבים יותר מהסטנדרט