הדגמים החדשים מבית המותג הוותיק מעדיפים לוותר על שבבי תלת מימד וממשקים עדכניים בתקווה לספק יחסי עלות-תועלת מנצחים
אנחנו ממשיכים לקוות לכך שהמותג Plextor יצליח לחזור לעניינים ולשחזר מעט מהשם הטוב שממנו הוא נהנה בעשור הקודם, ולמרות שאנחנו לא בטוחים בכך שהבעלים החדשה Lite-On תצליח במשימה הזו – נראה שהיא ממש לא מתכננת להפסיק לנסות. בעתיד הקרוב זה אמור לקרות באמצעות משפחת כונני SSD חדשה ומוזלת שתענה לשם S2C, שנמצאת בדרכה אל החנויות.
כונני ה-S2C מציעים קונספט פשוט למדי – אלו הם דגמי 2.5 אינץ' בלבד (וריאציית M.2 דומה תוצע תחת השם S2G) בנפחים של בין 128 ג'יגה-בייט ל-512 ג'יגה-בייט, אשר מבוססים על בקר ה-SM2258 העדכני מבית חברת Silicon Motion (שאמור להיות שיפור חשוב ומהותי ל-SM2256 המאכזב) שלו ארבעה ערוצים לשבבי NAND ותמיכה בתיקון שגיאות קדמי LDPC – ולצידו שבבי הבזק מישוריים סטנדרטיים שיוצרו בתהליך 16 ננומטר אצל חברת SK Hynix הקוריאנית.
לא תמצאו כאן שבבי הבזק תלת מימדיים חדשניים או תמיכה בתקן ה-NVMe, אך דגמי ה-S2C בכל זאת לא מוותרים על זכרון מטמון מבוסס זכרון DDR3 דינאמי (בנפח של 256 מגה-בייט לדגם הבסיס ובנפח 512 מגה-בייט לדגמים בנפחי 256 ג'יגה-בייט ו-512 ג'יגה-בייט) בתוספת לזכרון מטמון נדיף עם נפח של בין 8 ג'יגה-בייט ל-24 ג'יגה-בייט בתצורה דמוית SLC – מה שאמור להעניק ביצועים מיטביים לפרקי זמן משמעותיים יותר לעומת כוננים תקציביים שאינם כוללים זכרון DRAM כלל.
קשה להעריך מה יהיו ביצועי הכוננים במסגרת ביצוע משימות מעשיות וממשיות, אך ב-Plextor מכריזים על מהירויות העברה רציפות של עד 520 מגה-בייט בשנייה בקריאה ועד 480 מגה-בייט בשנייה בכתיבה, וביצועים אקראיים לקבצי 4KB קטנים של עד 98,000IOPS בקריאה ועד 78,000IOPS בכתיבה (בדגם ה-512 ג'יגה-בייט) שנקבעו מתוך מבחני ה-IOMeter וה-CrystalDiskMark הפופולריים. בחברה גם טוענים כי מערך פיזור חום אפקטיבי בכוננים יאפשר לשמוע על רמת ביצועים מיטבית למשך פרקי זמן ארוכים מהרגיל, אך כאמור אלו הם נתונים שיוכלו להתברר לנו רק עם בואן של ביקורות בלתי תלויות.
כונני ה-S2C יוצעו עם שלוש שנות אחריות ופרמטר MTBF של 1.5 מיליון שעות, לנפח כתיבה כולל של 75 טרה-בייט עבור דגם ה-128 ג'יגה-בייט הבסיסי ו-150 טרה-בייט לדגמי ה-256 ג'יגה-בייט וה-512 ג'יגה-בייט, מה שכנראה יהפוך את דגם ה-256 ג'יגה-בייט האמצעי לטוב ביותר בסדרה במונחי נקודת האמצע בין ביצועים, אמינות ומחיר.
המחירים המומלצים של כונני ה-SSD החדשים האלו טרם נחשפו, אך יש לנו תקווה גדולה לכך שהם יוכלו להתחרות גם בכוננים הזולים ביותר בקיימים בחנויות נכון להיום, ובכך יהפכו רלוונטיים לקהל יעד רחב של אלו המשדרגים לראשונה מכוננים מכאניים לכונני SSD. נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם בהתאם.
240GB במחיר של 180ש"ח?
500GB במחיר 300ש"ח?
אם כן אני קונה 2 של 500 גיגה
והדבר הכי חשוב המחיר לא מופיע בכתבה הזאת…
שים לב שהם עדין לא יצאו… אל לנו להיות קטנונים בטח יגיע עידכון כאשר יצאו