לקחנו לסיבוב את כונן ה-SSD החיצוני החדש של WD בשביל לגלות מה ניתן לצפות מאחת האפשרויות הזולות בשוק לאחסון נייד מהיר
את יצרנית האחסון WD או Western Digital כמעט אין צורך בלהציג, אך לאחרונה נראה שהחברה שמה את כל הצ'יפים שלה על עולם ה-SSD וה-NAND עם פתרונות אחסון מהיר.
את ה-Extreme Portable SSD של WD כבר הספקנו להכיר, וכעת מגיעה גרסה מבויתת של הכונן הזה מסדרת ה-My Passport. סדרה זאת החלה את דרכה בכוננים מכאניים סטנדטיים לפני שנים רבות עם פוקוס עיקרי על מחיר נגיש.
הכונן החדש פשוט נקרא My Passport SSD, הינו יחסית קטן והוא מגיע עם חמש שנות אחריות ומהירות העברת קבצים של עד 1050MB לשניה. העיצוב מאוד מזכיר את זה של ה-Extreme Portable ולא בכדי.
הגודל הפיזי יחסית דומה, רק ללא חור לרתמה, ללא מעטפת גומי וללא הגנה מול נתזי מים שיש ל-Extreme Portable.
הכונן עצמו מגיע עם ממשק USB Type-C במהירות של 10Gbps, כבל קצר של Type-C משני הצדדים ומתאם בין Type-C ל-Type-A.
ביצועי הכונן ותאימות
אני חושבים שכונן ה-My Passport SSD מבוסס על החומרה שמצאנו ב-Extreme Portable וזה חדשות טובות. מעל ל-1GB שלם לשניה זו מהירות תעבורה פנטסטית שעושה שימוש בממשק ה-USB 10Gbps. מדובר למעשה בכונן NVMe בתוך מארז הפלסטיק הזה. שימו לב שגרסה ישנה יותר של הכונן קיימת ללא הכיתוב של 1050MB/s על האריזה.
מבחני ביצועים מראים שהביצועים אכן דומים. זאת, כאשר סדרת ה-Extreme Portable של WD התקדמה למהירויות גבוהות אף יותר כיום, עם תג מחיר בהתאם.
הביצועים הללו תואמים לכוננים חיצוניים טיפוסיים מסוג SSD. קצב העברת קבצים גדולים הוא גבוה ומגיע ל-1GB לשניה, כאשר העברה של קבצים קטנים רבים מורידה את המהירות הממוצעת למה שהכרנו בכונני SSD שולחניים כסטנדרט עד לפני כמה שנים.
מחיר, שימושים ויחס עלות לתועלת
מחירו של הכונן הזה נע לרוב בין 120 ל-130 דולר לנפח של 1TB בחנויות כמו אמאזון, זה יוצא בתרגום כ-520 שקלים. בארץ מחירו של הכונן לא רחוק משם ונע סביב 550 שקלים, וכאן תקבלו אותו עם אחריות מקומית של 3 שנים. אולי בקרוב יגיע הכונן גם עם אחריות מלאה של חמש שנים.
ישנה גם גרסה המגיעה בנפח של 2TB וגם אחת של 4TB למעוניינים, מחיריהם כ-900 ו-1,800 שקלים בהתאמה. לא הכוננים הזולים ביותר בשוק, אבל כן מגיעים מהמותג המוכר ביותר לאמצעי אחסון בשוק.
השימושים העיקריים של הכוננים הללו הם כל דבר מאחסון כללי של מדיה, דרך הקלטה ממצלמות, ועד לגיבוי נתונים ממחשבים הודות למהירות התעבורה שלא תייבש אתכם בהעתקה של מאות גיגה-בייטים של מידע.
הכונן מצליח לעמוד תעבורה גבוהה מבלי להראות סימני התחממות גם לאחר זמן רב יחסית. המהירות המירבית שלו גם היא נשמרת ללא הפחתה כלל. ביצענו ניסוי בו העתקנו מספר תיקיות עם קבצים בשלל גדלים בנפח כולל של 800GB. לאחר כ-25 דקות ההעתקה הסתיימה כאשר המהירות הממוצעת נעה בין 450 ל-550 מגה-בייט לשניה. מוצלח למדי.
באופן כללי לא מדובר במוצר מורכב במיוחד, ואחרי שימוש של כשבוע במוצר הוא לא חדל מלעבוד, לא הפחית את ביצועיו ובעיקר נשאר בחתיכה אחת כאשר סחבנו אותו בתיק גב. חשוב לציין שצד אחד של הכונן עשוי מתכת וצד שני עשוי פלסטיק. הצד שעשוי מתכת בא במגע עם רכיבי הכונן ומשמש כגוף קירור עצמו.
עיצוב חלוק הנחל בהחלט הופך את ה-My Passport SSD לכונן חלקלק, ולכן אנו תוהים כמה משתמשים ימצאו את עצמם מפילים אותו מהשולחן שלא בכוונה. בעוד אין לו את המעטפת שיש ל-Extreme Portable, ב-WD מדרגים את הכונן הזה עד לנפילות של שני מטרים, מכובד מאוד. ממשק ה-USB שלו חשוף, אך ישנו איטום במחבר עצמו, ולכן אנחנו לא מצפים מנזקי מים להפוך לדבר נפוץ בכונן הזה. ישר כח ל-Western Digital, יש להם את המלצתנו החמה לכונן זה.