ב-AMD מבטיחים להשיק את דור הכרטיסים החדש ב-2011, ויש כאלו שאפילו מציעים הסבר כיצד זה יתאפשר
2011 מסתמנת כשנה מלאה באירועים משמעותיים עבור AMD – פיטורי המנכ"ל דירק מאייר (וחוסר היכולת למצוא לו מחליף בחצי השנה שחלפה מאז), השקת סדרות מעבדי ה-Fusion, ההשקה העתידים של מעבדי ה-FX וליבות הבולדוזר החדשות שלהם ועוד.
כעת, נראה כי ב-AMD מתכננים להציע 'הפתעה' נוספת למשתמשים השנה – בדמות דור חדש של כרטיסי מסך, הראשון שייוצר בתהליך של 28 ננומטר.
במפגש עם אנליסטים שנערך לאחרונה (בו הודתה החברה גם ב"סופם המר" של כרטיסי המסך הייעודיים לשוק הבסיסי) הצהיר תומס סייפרט (Thomas Seifert, מנכ"ל החברה הזמני) כי התוכנית של החברה להשיק את דור כרטיסי ה-Radeon HD 7000 עוד השנה עומדת בעינה – ב-AMD מתכננים להיות הראשונים להביא לשוק כרטיסי מסך בטכנולוגיה של 28 ננומטר.
סייפרט סיפר כי כל מוצרי ה-28 ננומטר מבית החברה יתבססו על תצורת Bulk (חתיכת סיליקון "שמנה" כבסיס, בניגוד לתצורת ה-Silicon On Insulator בה נעשה שימוש בשכבת סיליקון דקה יותר על מצע מבודד), מה שיאפשר ל-AMD לעבוד עם שתי היצרניות שלה יחד, TSMC ו-Globalfoundries, ולהקל על המעבר לטכנולוגיה החדשה.
מהלך מפתיע מבית AMD? |
הודעה זו ללא ספק תתקבל בברכה אצל כי מי ש"סבל" מהיובש שפקד את שוק כרטיסי המסך בחודשים האחרונים, אם כי בינתיים לא לגמרי ברור כיצד מתכננת AMD לעמוד במשימה.
לפי הערכותיה של TSMC עצמה, ייצור המוני של שבבי 28 ננומטר בהתבססות על HKMG (ר"ת High-K Metal Gate) יחל רק ברבעון הראשון של שנת 2012, מה שלא ממש מתיישב עם התוכניות וההצהרות של AMD.
באתר semiaccurate.com מציעים פתרון לוגי לתעלומה – שיטת ייצור אחרת שתסייע ל-AMD "לקפוץ לעתיד" ולהקדים את המתחרות.
התהליך המדובר מכונה Low Power HKMG, ומוגדר כתהליך שפחות מתאים לשימוש המדובר (אם כי לא בהכרח חלש יותר, למרות שמו), אך שווה את ההשקעה, תודות לראשוניות שהוא עשוי להקנות ל-AMD בשוק.
באתר ציינו כי מוצריה של AMD יהיו מסוגלים לעשות שימוש בתהליך בזכות תדרי השעון הנמוכים (יחסית) בהם עובדים המצללים (Shaders) שלהם – מה שגם אומר, ככל הנראה, כי NVIDIA לא תוכל לעשות מעשה דומה, היות והמצללים בכרטיסיה מאופיינים בתדרי עבודה גבוהים יותר (Project Denver, אגב, עשוי להיות סיפור אחר לגמרי).
הספקולציה הזאת פותחת את הדלת למגוון הערכות שונות – האם ב-AMD יציגו תחילה כרטיסי מסך לשוק הבינוני, וכרטיסי מסך מתקדמים יותר בארכיטקטורה שונה מאוחר יותר (כפי שעשו בדור הנוכחי)? כיצד ישפיע התהליך השונה על הסיכוי לראות את ארכיטקטורת ה-GCN של החברה כבר בדור הנוכחי? אילו ביצועים ואילו יכולות יציגו המוצרים שיבוססו על תהליך ה-Low Power המדובר?
הרבה שאלות ומעט מדי תשובות. אנחנו נמשיך להמתין ולהיות בהיכון, בתקווה לשמוע עוד על תוכניותיה של AMD בתחום בקרוב.