מעוניינים במכונה ניידת צנועה וזולה במיוחד לגלישה ברשת? יוצריו של המיקרו-מחשב Pine64 מבטיחים לספק לכם צמד הצעות אשר ישאירו עודף מ-100 דולר
מחשבי הכרומבוק של גוגל ושותפותיה יצרו מהפכה של ממש בעולם המחשבים הניידים, כשהחלו לצוץ לראשונה בתחילת העשור והוכיחו כי ניתן לקבל חוויית שימוש סבירה וראויה גם במוצר מחשוב עם מחיר מינימלי של 200 דולר ואפילו פחות.
המהלך הזה העניק פופולריות גדולה ל'ניידי הענן' החדשים, ודרש ממיקרוסופט לבצע התאמות תחרותיות משלה למחשבים מבוססי חלונות, וכל זה הביא לרמות מחירים חדשות ומשתלמות יותר עבור השוק כולו.
עם זאת, נראה כי בכל מצב יש אפשרות לרדת נמוך אפילו יותר, איכשהו – וזה מה שאמור לקרות בקרוב גם במקרה הזה, תודות למיזם החדש של מי שהביאו לנו את ה-Pine A64, המחשב הזעיר שמתחרה ב-Raspberry Pi 3.
ב-Pine64 הכריזו על כוונה לשלב את החומרה שלהם במחשב נייד שלם, ה-Pinebook, שיהיה זול באופן קיצוני – הלוח המבוסס על מעבד A64 מרובע ליבות Cortex A53 של חברת Allwinner במהירות 1.15GHz, יחד עם 2GB של זכרון LPDDR3 וזכרון eMMC 5.0 מובנה של 16GB, ישולב עם מסך IPS ברזולוציה של 1,280×720 פיקסלים ובגודל 11 אינץ׳ או 14 אינץ׳, סוללת 10,000mAh שאמורה להעניק הרבה שעות עבודה לחומרה הצנועה, ומערכת הפעלה מסוג אנדרואיד שהותאמה במיוחד לפלטפורמה (RemixOS), או מספר הפצות לינוקס שהותאמו עבורה (אובונטו, Debian, OpenSuse ועוד) ואולי גם ChromeOS של גוגל בעתיד. כל המערך הזה אמור לשאת תג מחיר של 89 דולר בלבד (!) לדגם בעל המסך הקטן, או 99 דולר לדגם ה-14 אינץ׳ הגדול יותר.
מחשבי ה-Pinebook יוצעו במארז פלסטיק במימדים סבירים יחסית עם משקל של כ-1.2 קילוגרם ועובי של כ-18 מילימטרים (סביר להניח ששני הדגמים לא יציעו את אותם המימדים, ואלו הם נתונים רק לאחד מהם), אשר יכלול צמד חיבורי USB 2.0, חיבור Mini HDMI 1.4a, חריץ לכרטיסי microSD להרחבת נפח האחסון בעד 256GB נוספים וכמו כן קישוריות Wi-Fi בתקן 802.11n עם מערך של אנטנת קליטה בודדת ואנטנת שידור בודדת, קישוריות Bluetooth 4.0, מצלמת 1.2 מגה פיקסל קדמית ומשטח מגע בגודל אלכסוני של 5 אינץ'.
טרם ידוע מתי המכשירים האלה יהיו זמינים לרכישה, אך אנחנו מקווים בהחלט שזה יקרה בקרוב – ובאותם תגי מחיר מרשימים עליהם שמענו, כי מחשב נייד חדש במחיר של פחות מ-500 שקלים נשמע לנו כמו דיל נהדר שבהחלט יוכל לקדם את השוק.
מסכימים איתנו, או חושבים שחומרה זו חלשה באופן מוגזם מדי עבור מחשב בשנת 2017, ללא קשר למחירו? ספרו לנו בתגובות.
עם Backdoors מפה לסין וחזרה…
אוי.. בתור בעלים לא מאוד גאה של מחשב PINE 64 ואחד ששכנע בהתלהבות אנשים נוספים להזמין אותו, אני מוכרח לציין שזו היתה פארסה די גדולה. מה שהתחיל כמיזם גדול – התרסק כשהתחיל לאחר באופן קיצוני בלוח הזמנים, מידר קונים עצבניים, לא סיפק עדכונים על התהליך ולבסוף התפורר לחלוטין כיוון שהיזמים לא טרחו להקים קהילה סביב המוצר. קהילות קיימות (כמו OSMC ו-OpenELEC) התייאשו מלדחוף ריליסים למוצר הזה כיוון שנתקלו בכתף קרה מצד יצרני הרכיבים..
בקיצור; הייתי ממליץ להתרחק מכל מה שהיזמים האלה חתומים עליו.
אם זה שמיש עם הפצות לינוקס ושמיש לשימוש יומיומי (גלישה באינטרנט ואולי סדרות וגם עבודה כמו GIMP או הקאונטרפרט של אופיס) בצורה טובה אז אולי זה כן שווה $99. באמת שאין סיבה ללכת על המימ של אולטרהבוק או "מקבוק פרו" במחירים הזויים כי החומרה גבוה. כל עוד המשכיר של PINE64 יעלה על דרישותיי אז זה יהיה שווה להשקיע $100 על זה.
השאלה היא אם זה כמו הNEXDOCK שאתה צריך לחבר את הRaspberry pi שלך (שגם עולה כסף) מבחוץ מה שהופך את זה לקצת אכזבה כי אז זה פחות לפטופ אלה פשוט דוק לPINE64 שלך.