חברה ספרדית קטנה מאמינה כי יש בשוק מקום למחשבי לינוקס יוקרתיים, ותנסה לכבוש אותו עם ה-KDE Slimbook
לינוקס היא לא מערכת ההפעלה הראשונה (ואפילו לא השנייה והשלישית) שחושבים עליה כששוקלים לרכוש מחשב נייד חדש, אבל זה לא אומר שהיא לא מהווה אופציה קבילה ומועדפת עבור צרכנים מסויימים, שלא זקוקים לה ולהפצותיה רק בשל יכולתן לפעול באופן סביר על חומרה וותיקה ובסיסית – יש אנשים שעבורם לינוקס הוא כלי העבודה הבסיסי הנבחר, ובחברה בשם Slimbook מעוניינים להציע להם דיל שאי אפשר לסרב לו.
החברה המדוברת יצרה בשיתוף פעולה עם קהילת הקוד הפתוח את נייד ה-KDE Slimbook, שמציע חומרה ומראה מודרניים ועדכניים בשילוב עם שכבת התוכנה ומערכת ההפעלה הגראפית מבוססת היוניקס KDE Neon, שנבדקה והותאמה ספציפית עבור החומרה של המוצר.
ה-KDE Slimbook יוצע בתצורת בסיס עם מסך 13.3 אינץ' בעל רזולוציית 1080p, מעבד Core i5-6200U כפול ליבה של אינטל מדור ה-Skylake, זכרון DDR3L בנפח של 4GB, קישוריות Wi-Fi בתקן 802.11n וכונן SSD בנפח 120GB מדגם ה-EVO 850 של סמסונג בתצורת mSATA – כל זאת במארז עשוי אלומיניום שמזכיר במידה רבה את ה-MacBook Air ומתחריו, ובתג מחיר בלתי מבוטל של 730 יורו. שווה או לא – זה כבר תלוי בכם ובצורך לשם למערכת שמבוססת על הפצת ה-KDE או כל הפצת לינוקס פופולרית אחרת שכנראה תעבוד ללא בעיות עם חומרה זו. ה-Slimbook כולל גם מקלדת באנגלית ובספרדית עם הארה אחורית, קישוריות Bluetooth 4.0 מובנית, צמד חיבורי USB 3.0 וסוללה בקיבולת של כ-53 וואט-שעה.
דגם מתקדם יותר (ומשתלם פחות) של ה-KDE Slimbook עם מעבד Core i7-6500U זריז יותר יוצע למכירה במחיר התחלתי של 850 יורו, ובשני המקרים יש אפשרות להוסיף זכרון דינאמי עד לנפח כולל של 16GB, להחליף את כונן ה-SSD בדגם בעל נפח של 250GB או 500GB וגם להחליף את בקר הרשת האלחוטי מתוצרת אינטל בדגם שתומך בתקן 802.11ac מהיר יותר – כאשר את אלו תוכלו לעשות מול חברת Slimbook עצמה או באופן עצמאי, במידה ותרצו לחסוך כמה שיותר מתג המחיר הסופי.
מחשב לינוקס במחיר של כמה אלפי שקלים עשוי להישמע כמו רעיון מוזר ומיותר, אבל היי – כבר ראינו ניידים מבוססי מערכת ה-Chrome OS שמכוונים לפלח השוק הגבוה והיוקרתי, אז למה לא לנסות לבצע משהו דומה גם עבור עולם הקוד הפתוח?
ה-KDE Slimbook מוצע למכירה דרך האתר הרשמי של חברת Slimbook, עם הבטחה לתחילת משלוחים אחרי ה-15 במרץ 2017, כאשר קיימת אפשרות לבצע הזמנה של המוצר גם לישראל, בתוספת של 100 יורו לעלות הכוללת. לא זול – אבל אם זה בדיוק מה שאתם מעוניינים וזקוקים לו, כנראה שלא תוכלו למצוא את זה בשום מקום אחר בסביבה.
אין לו קהל למחשב הזה
לא. אפשר לרכוש מחשב נייד בחצי מחיר (כל עוד החומרה לא אקזוטית) ולהתקין עליו מע' מבוססת לינוקס… כי כמעט כל אחת כזו לשוק האישי חינמית לחלוטין.
איפא תטמצא מחשב ב פחות מ 3000??
תלוי איזה גירסה
מה ז"א איפה? בארץ יש, אבל אם רוצים מחשב חזק, בסניפי אמאזון למיניהם.
הייתם משלמים 730 יורו עבור מחשב נייד מבוסס לינוקס?
תשובה : לא
הכל תלוי במה יש במחשב הזה:
יכול להיות שבאמת זהו רק גימיק למי שיש כסף מיותר.
ויכול להיות שהמחשב הזה יכול לעשות המון.
LINUX נחשקת מאד כשמדובר על נושא של אבטחת מידע, נדרשים כלים ספציפים בכדי לעבוד או למי שחובב בערוץ הזה. יכול להיות שהמחשב מיועד בדיוק לשם כך.
אם המערכת הפעלה הזו מכילה כלים מניפולטיביים ודורשת מעט התערבות אדם…. אז לדעתי יהיו מי שישלמו עליו.
אי אפשר לקנות אותו ולהתקין עליו ווינדוס?
730 יורו למחשב נייד טוב, זה לא מחיר בשמיים.
אישית הייתי רוצה לראות מגוון גדול יותר של מחשבים ניידים שנמכרים עם לינוקס מותקן מראש.
לכל הפחות, הייתי רוצה לראות מגוון גדול של מחשבים ניידים שמגיעים ללא מערכת הפעלה (או FreeDos) כלל. כך יחסך ממני לקנות רישיון מיותר עבור חלונות.
במחיר הזה יש את הנייד של שיאומי עם אותו מעבד, זיכרון DDR4 כפול בנפח, SSD כפול בנפח, כרטיס גרפי 940MX.
המחשב הוא לא מה שיגרום לאנשים לעבוד בלינוקס. זה לא שאי אפשר להתקין לינוקס על כל מכונת וינדוס, פשוט אף אחד לא רוצה, כי אין הפצה אחת של לינוקס שהיא בגדר סבירה למשתמש הפשוט. אובונטו הכי מתקרבת לזה, אבל גם היא מפוצצת בבאגים, איטית להחריד (יחסית ל"קלילות" של לינוקס) וקשה למשתמש פשוט…
לדרוש 730 יורו עבור מחשב עם מפרט כל כך עלוב ומערכת הפעלה שאפשר להוריד בחינם, גובל בחוצפה.
אני מעדיף לינוקס על חלונות בכל יום בשבוע, ביחוד עם KDE, מכל בחינה שהיא.
הדבר היחיד שאני משתמש בו בחלונות, זה רק אותם משחקים שיש לי שלא עובדים בלינוקס (היום הרבה משחקים, כולל טריפל A, עובדים בלינוקס, בsteam).
לכן, אני שמח על ההצעה, דווקא היקרה יותר, בגלל המפרט.
בגדול, אפשר להתקין לינוקס על כל מחשב…
ומי שדיבר פה על באגים… שמע, חלונות זה באג אחד גדול, אבל אם אתה חושב ש"אל תכבה את המחשב! מבצע עדכון!" ו"המחשב שלך בסיכון, תעשה בלה בלה בלה" וכדומה זה מה שאתה חושב למשהו מוצלח, אז תסלח לי, אתה איד…ט.
לא קונה נייד אלא אם כן אני מתחיל ללמוד או משהו, סיכון מיותר והרבה כאב לב
קצת הגזמת, זה מחשב נייד בכמה אלפי שקלים, לא הימור על אופציות בינאריות בכסף שמיועד לניתוח מציל חיים…