מישהו הזמין לוח E-ATX מבוסס Z68 עם 26 פאזות המאפשר מערך של 4 כרטיסי מסך?
Zotac היא שחקנית "צעירה" (הוקמה בשנת 2006) שוודאי מוכרת לרובכם, אם בכלל, מתחום כרטיסי המסך, אם כי בתקופה האחרונה ראינו את החברה מנסה את מזלה גם בתחומים חדשים – מחשבי HTPC ולוחות אם, רובם בתצורה מוקטנת המיועדת למחשבי מדיה ומחשבים סלוניים.
כעת נראה שלאנשי החברה נמאס "לחשוב בקטן", ועל כן הם קופצים היישר אל המים העמוקים – ומציגים לוח אם מגודל ומרשים במיוחד שעשוי להיות חלומו של כל אוברקלוקר.
הלוח המדובר עונה לשם ZT-Z68 Crown Edition-U1DU3 (אנחנו נסתפק ב-U1DU3, ברשותכם) ומגיע בתצורת Extended ATX (מימדיו הם 330×305 מילימטרים) שבהחלט לא תתאים לכל מארז.
מבנה הלוח כולל לא פחות מ-26 פאזות – 24 פאזות למעבד ועוד 2 פאזות לזכרונות, יחד עם משנקים מוצקים וקבלי High C ו-Super ML (קבלים העשויים מפולימרים) שמבטיחים לאפשר יכולות המהרה מתקדמות ואיכותיות.
הלוח מבוסס על תושבת LGA1155 וערכת שבבים מסוג Z68 המתאימות למעבדי ה-Sandy Bridge ועתידות להתאים, לפי הדיווחים, גם למעבדי ה-Ivy Bridge העתידיים.
הלוח מציע 4 חיבורי PCIe 2.0 ושבב BR-03 מבית NVIDIA אשר מכפיל את רוחב הפעם הזמין – מה שיאפשר ליצור מערכי SLI ו-CrossFireX של 2, 3 וגם 4 כרטיסי מסך (אם כי מיקומם הצפוף של החריצים יגביל אתכם, כך נראה, לשימוש בכרטיסים דקים בלבד), בחיבורים נדיבים של x16/x16, x16/x8/x8 ו-x8/x8/x8/x8 בהתאמה, מה שאמור להבטיח כי לא יווצר 'צוואר בקבוק' במערכת באף אחד מהמערכים הנ"ל.
בנוסף לכל אלו תוכלו למצוא ב-U1DU3 6 חיבורי USB 3.0, 4 פנימיים ו-2 בפאנל האחורי, נקודות לניטור מתח, חיבור IDE "ענתיקה", חיבור PCI, חיבור PCIe x1, 8 חיבורי SATA 6Gbps פנימיים, חיבור mSATA פנימי המיועד לכונן SSD שיאפשר שימוש בטכנולוגיית ה-Smart Response, כרטיס Wi-Fi פנימי (כמיטב המסורת של מוצרי Zotac) שיאפשר לכם לזנוח את כבל ה-Ethernet, חיבור Ethernet (למקרה שדווקא לא תרצו), 8 ערוצי אודיו, חיבור PS/2, חיבור eSATA, מנורות לד לחיווי תקלות, כפתורי Start ו-Reset ויכולת לשמור ולהשתמש בשלושה סטים שונים של קושחות UEFI.
נראה שבחברה הצנועה מהונג קונג לא ממש חוששים מתחרות ישירה אל מול חברות הענק של שוק לוחות האם, דוגמת Gigabyte ואסוס, אך ללא מחיר או תאריך השקה מיועד ל-U1DU3 (או מידע כלשהו על ביצועי הלוח הלכה למעשה), קשה בינתיים להעריך מהם סיכוייה של Zotac בהתמודדות זו.
מה זה אומר 26 פאזות?
מה זה פאזה בהקשר הזה?
וכמו כן מה זה משנק?
מה עם 2 מעבדים או יותר ?
על זה אף אחד לא חשב ?
כיום אדם שנצרך למחשב עבודה בגרפיקה נאלץ לקנות שרת עם מעבדי XEON
Smart Response
מישהו יכול להסביר לי מה זה??
קראתי בויקיפדיה אבל לא כ"כ הבנתי…
1 – כי אין דרך אחרת
אם אתה רוצה יותר ממעבד אחד – אתה צריך מעבד שתומך בעבודה עם מספר מעבדים, ורק מעבדי XEON MP תומכים בתחנות עם 2, 4 או 8 מעבדים.
אגב,
1. לא כל מעבדי ה-Xeon תומכים בזה – רק אלו שהם MP (כלומר Multi Processors שמגיעים בתושבת שונה. מעבדי XEON רגילים למעשה מאוד דומים למעבדי ה-Core i7 – אותה תושבת אותם תכונות.
2. יש לוח "בייתי" שמתאים ל-XEON MP – של EVGA. חפש עליו פרטים.
3. למה שמישהו יהיה צריך היום 2 מעבדים בתחנת עבודה כשיש ריבוי ליבות ואתה יכול לשים גם 6 ו-8 ליבות על תחנת עבודה עם מעבד אחד? מה בדיוק ינצל גרפיקאי עם 12 או 16 ליבות? מה זה תורם? בכלל אתה יודע של-2 מעבדים של 2 ליבות יש לרוב פחות ביצועים מלמעבד אחד של 4?
ל-1
מה ??
אתה תקוע לפני כמה שנים טובות.
זה לא נכון היום.
ל-1
יותר פאזות אמורות להבטיח יציבות טובה יותר למערכת, שבתורה אמורה לאפשר אוברקלוקינג טוב ויציב יותר.
אם אתה רוצה להעמיק בנושא, אתה מוזמן לעיין בזה-
http://www.improbableinsights.com/2009/08/28/do-i-need-32-phase-power-on-my-motherboard/
משנק-
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%A7
Your'e welcome.