מילה על המהרה
המהרה אפשרית בלוח האם הזה. כל האפשרויות נמצאות בביוס ואפשר לשחק איתן כדי להשיג תדר פעולה גבוה יותר עם מעבדים בעלי מכפלת תדר בסיס פתוחה (מעבדי K). בכל זאת, בחרתי שלא לבצע ולהדגים המהרה בלוח האם הזה.
ניכר שהפעם גיגהבייט החליטה להשאיר את הנושא בצד בגלל שמייצבי המתח לא כוללים קירור. אם ארצה להעביר הספק חשמלי הגבוה בכ-35 אחוזים מזה הקיים במעבד Core i7 4770K, ארצה שהוא יעבור דרך מייצבי מתח המקוררים היטב. מדובר באחד הרכיבים הרגישים בלוחות האם כיום ולא ארצה להכניס את ה-Z87N-WiFi לסיכון. התחממות יתר של מייצבי מתח עלולה להביא לתאונה מביכה ואפויה היטב.
סיכום
כפי שאתם רואים, מה שהגדולים יכולים לעשות גם הגמד יכול, ואת זה רואים טוב מאוד במבחני הביצועים. רבים שואלים אותי למה מבחני הביצועים קיימים, על אף שלרוב ההבדלים בין לוחות אם שונים מגיעים לרמת סטיית תקן. התשובה שלי פשוטה לשאלה הזאת, והיא להראות שגם לוחות אם שאינם נחשבים ליקרים במיוחד, או שונים בגודלם יכולים להפיק ביצועים ראויים.
ה-Z87N-WiFi הוא לא לוח אם שבא להדגים ביצועים טובים, אלא כזה שבא להדגים יציאות מרשימות על פני שטח מודפס קטנטן וזה בדיוק מה שהוא עושה. תקשורת האינטרנט יחד עם Bluetooth הקיימת בלוח האם הזה מרשימה גם במימדים של לוחות האם המתקדמים ביותר בשוק. מלבד היכולת לאכלס כמות זיכרון נדיבה, כמה כוננים קשיחים ומעבד מודרני, ה-Z87N-WiFi נותן מענה מושלם למשתמשים רבים שרוצים מחשב קולנוע בייתי שישרת כמדיה סנטר לכל דבר. אפשר לחבר אותו לרשת בייתית של מחשב, לרשת אלחוטית מהירה בתקשורת אופטית ולשרת קצבים בכבל, והכל בו-זמנית (!).
על אף שלא בהכרח מיועד למשתמשי קצה, ה-Z87N-WiFi יכול לתת מענה מלא למערכת מחשב מתקדמת שכוללת כרטיס מסך מתקדם ככל שיהיה, 16 גיגה-בייט של זיכרון ואפילו מעט המהרה למעבד.
מחירו של לוח האם הזה הוא בערך מה שניתן לצפות ממנו, גודל לא בא בחינם. את ה-Z87N-WiFi תמצאו היום בישראל נמכר במחיר של כ-670 שקלים. אני מצפה שמחיר זה ירד בקרוב בעקבות כניסתם של מוצרי Z97 חדשים לשוק. מי שצריך את מה שה-Z87N-WiFi יכול לתת לו, לא יתאכזב. על אף שזקוק לכמה שיפורים קטנים, ה-Z87N-WiFi מומלץ לכל מי שמחפש לוח אם איכותי בתצורת MITX.

לוח אם – Gigabyte Z87N-WiFi rev 2.0

הטוב
- תקשורת אינטרנט מרשימה עם שתי יציאות RJ45 ו-WiFi בתקן ac
- כולל Bluetooth 4.0 המתאים למערכות שמע אלחוטיות ושלטים לשימוש קולנוע ביתי
- תומך בהמהרת מעבדים
- ביוס גרפי אינטואטיבי ומלא אפשרויות
- צריכת חשמל נמוכה
הרע
- ביוס יכול להיות מהיר יותר
- לא כולל גוף קירור למייצבי המתח – לא מיועד לממהירים שרוצים לסחוט את יכולות ההמהרה מהמעבד
OC
סריקה נחמדה , לא יותר .
דווקא בגלל שכול התוצאות יצאו מאוד דומות אז נושא ה OC חשוב , אולי יש התקדמות בשוק של מייצבי המתח כך שלא צריך לשים 16 שלבים כמו פעם ? הרי צריכת החשמל הולכת וקטנה של המעבדים.
נדרש מבחן OC כאן ….
לגבי הביוס אפשר ללחוץ על f2 והביוס משתנה לממשק הישן ולסירוגין.
ה GA-Z97N-WIFI יותר זול
אחלה ביקורת, אבל רצוי לעשות ביקורת גם ללוח GA-Z97N-WIFI, שזהה כמעט לחלוטין ל GA-Z87N-WIFI, רק שהוא מבוסס על ערכת השבבים Z97 ויש לו עוד 2 חיבורי SATA3 (סה"כ 6 במקום 4). ב TMS ה GA-Z97N-WIFI זול יותר, ולכן אין ממש סיבה לקנות את ה GA-Z87N-WIFI.
תחשבו שוב
למדיה סנטר כבר לא חייבים HTPC מלא. אפשר לקנות קופסת אנדרואיד עם XBMC ולהנות מכל העולמות במחיר זעיר.
זה לוח HTPC שום OC ושום נעליים. הטענה שלך לא מוצדקת.
XMBC על אנדרוייד זה על הפנים
איטי ולא עובד חלק לא תומך בתלת מימד ISO MVC
דווקא אם כבר הלהיטים ב HTPC זה מחשבים כמו INTEL NUC וגיגהבייט BRIX
מחשבים זולים שעושים את העבודה
בלי המהרה למה לקנות ציפסט Z ?
בלי המהרה מה הטעם להשקיע בציפסט Z ? מה רע בציפסט H81 וזהו ? אותו כמות זכרון,אותם מעבדים .