יצרנית לוחות האם MSI נמצאת בשוק כבר שנים רבות. היא ידעה זמנים יותר טובים וכאלה פחות. בשנים האחרונות נראה ש-MSI עובדת קשה על שיפור מוצריה בתחום לוחות האם כדי להפוך למחליפה רלוונטית לשחקניות הגדולות בשוק
לקראת סוף חיי תושבת LGA775 היא השיקה סדרת גיימינג חדשה, שהמשיכה בהצלחה גם בתושבות LGA1156 ו-LGA1155. בהמשך השנים ראינו התקדמות משמעותית בהנדסת לוחות האם עם סדרת הגיימינג החדשה בתושבת LGA1150 לפני כשנתיים. יותר ממשקים, יותר בקרים ועיצוב נחשק יותר.
בביקורת זאת אתמקד בלוח האם החדש של MSI בתושבת LGA1151. לוח אם זה מבוסס על ערכת השבבים Z170 ונושא את השם Z170A Gaming M7. לוח אם זה מתומחר ב-230 דולר ונמצא בקטגוריית הקצה העליון של התושבת החדשה, מתחת לספינות הדגל שמתומחרות בין 300 ל-400 דולר. מחירו בארץ נע בין 1300 ל-1400 שקלים נכון לעת זאת.
המיתוג החדש-ישן של MSI
לכל אלו שמבולבלים מהשמות, הנה הסבר קצר על מיתוג לוחות האם של היצרנית בתושבת LGA1151. סדרת הגיימינג נשארת כשהייתה, עם עיצוב שחור אדום. הפשוט שבסדרה נקרא Z170A Gaming Pro. הדגמים שמעליו הם ה-Gaming M3, M5 ו-M7 בהתאמה. מעליהם יש את ה-Gaming M9 ACK שטרם הושק נכון לעת כתיבת שורות אלו, ואת ה-Z170A XPower Gaming Titanum Edition (כן…) שמהווה את ספינת הדגל והוא המתקדם ביותר שלה בכל קטגוריה אפשרית בלוחות האם. בעתיד הקרוב יושקו לוחות אם בסיסיים יותר ללא מיתוג ה-Gaming שיהיו גם זולים יותר.
Z170A Gaming M7 – מהמתקדמים בתושבת LGA1151
במבט חיצוני מלא, נראה שערכת הנושא של הגיימינג של MSI ממשיכה להתקדם. גוון האדום השתנה לבורדו ויש הרבה יותר ממנו על הלוח. גוף קירור ערכת השבבים ענק, וכך גם גופי הקירור למייצבי המתח בצורת "ר". MSI קיבלה השראה ממתחרותיה והוסיפה גם מכסה מעל איזור הכניסות והיציאות האחורי. דבר זה תורם עוד יותר ליופיו של הלוח ועיצובו.
ערכת השבבים שנמצאת מתחת לגוף הקירור הזה היא כמובן Z170 של אינטל, עליה תוכלו לקרוא יותר בביקורת הזאת. מדובר בשבב בודד שאחראי על מספר יציאות בלוח, ולו מעטפת חום של 6 וואט. מדובר במעטפת חום גבוהה משל Z97 הקודם עם 4 וואט, וגם גופי הקירור נעשו גדולים יותר בהתאם.
זה החלק האהוב עלי ב-Z170A Gaming M7. מדובר בלוח אם מאוד בשרני עם 13 שלבי יצוב מתח, שכל אחד מהם מתקדם ביכולתו ובעמידותו מהשלבים בהם השתמשה MSI עד כה בדורות הקודמים. לצורך השוואה, בלוחות התקציביים יותר בתושבת בדרך כלל תמצאו לוחות בעלי 6 עד 8 שלבים מאיכות פשוטה יותר. בהמשך הביקורת אסביר למה בשרניות מערכת יצוב מתח והספקת כח כל כך חשובה בתושת LGA1151 למעוניינים בהמהרה. על מייצבי המתח ישנם שני גופי קירור כבדים שעשויים מאלומיניום. בין שניהם ובמגע ישר עם המייצבים בא צינור נחושת להולכת חום מהירה ויעילה יותר.
יציאותיו האחוריות של לוח האם כוללות:
- שלוש יציאות USB 2.0
- שלוש יציאות USB 3.0
- יציאת USB 3.1
- יציאות אודיו 7.1 ערוצים כולל חיבור אופטי
- יציאה משולבת מקלדת או עכבר PS2
- שני ממשקי תצוגה מסוג HDMI וממשק תצוגה DisplayPort
- יציאת רשת מסוג RJ45 לתעבורה של עד 1000 מגה-ביט לשניה
- כפתור איפוס ביוס
שימו לב, לוח אם זה כולל את יציאת ה-USB 3.1 החדשה. יציאה קטנה זאת מאפשרת את תעבורת USB 3.0 המוכרת בתצורה קומפקטית ופשוטה (מכונה Type-C) לחיבור (ללא צד נכון ולא נכון). למה אותה תעבורה אתם שואלים? ובכן, MSI מציינת שמדובר בדור הראשון של USB 3.1, ומשמעות הדבר היא שתעבורת המידע תגיע רק לקצב של 3.0 הקיים. מה שמכונה "הדור השני" של USB 3.1 מסוגל להגיע לתעבורת מידע גבוהה הרבה יותר של 10 גיגה-ביט לשניה לעומת 5 בלבד. חשוב מאוד לשים לב לפרט הקטן הזה במפרטי לוחות האם כדי שלא יווצר בלבול. עם זאת, חשוב לציין כי הלוח תומך גם בדור השני של 3.1 דרך חיבור קדמי למארז.
ממשקי ההרחבה של הלוח מסודרים בצורה שמתאימה לגיימרים שרוצים לכלול שני כרטיסי מסך במערך דו-ליבתי, או לפחות כאלה שרוכשים את המחשב עם כרטיס אחד ומתכוננים לשדרוג והוספה. חיבור כרטיסי מסך לשני הממשקים שמוגנים בשכבת אלומיניום יעניקו תעבורת מידע בקצב של X8 בממשק ה-PCI-Express, בעוד שהחיבור הגדול התחתון יעניק X4 בלבד. כפי שציינתי בביקורת 6700K, ממשקי ה-PCI-Express הקטנים עברו מתקן של 2.0 לתקן של 3.0 ותעבורתם עלתה מ-500 ל-985 מגה-בייט לשניה, כך שהם אפילו מתאימים לכרטיסי SSD מתקדמים למיניהם. תוספת נחמדה בלוח האם הזה היא שהממשקים הקטנים פתוחים בקצה הימני, מה שמאפשר התקנה פיזית של כרטיסי מסך באורכים של X4 ו-X8 מבלי לבצע מודינג ולחתוך ידנית את הקצוות.
בחלק העיון ובחלק התחתון תוכלו לראות שתי תושבות M.2 לכרטיסי SSD. כאן נכנס אחד היתרונות הגדולים של ערכת השבבים Z170 על פני Z97. כשבלוחות Z97 נאצלתם לוותר על ממשקי SATA ו-PCI-Express לפעמים כדי לקבל M.2, כאן ניתן לחבר הכל במקביל ולהנות מהכל במקביל. ערכת השבבים קיבלה חיזוק תעבורתי נוסף שמתאים לכך.
מערך ממשקי ה-SATA דומה למה שהכרנו בלוחות Z97 של הדור הקודם. בלוח האם הזה יש שני ממשקי SATA 3.0 נפרדים ושני ממשקים משולבים מסוג SATA Express. במידה ואין לכם כונני SATA Express, שכן זמינותם וכדאיותם מוטלת בספק עוד מהרגע שיצאו, תוכלו להשתמש בארבעת הממשקים הסטנדרטים המיועדים לחיבורי שני ה-SATA Express, כך שסך הכל יהיו לרשותכם שישה ממשקי SATA 3.0. זאת, כמובן בנוסף לממשקי ה-M.2 באיזור ה-PCI-Express.
כיאה ללוח מתקדם בסדרת הגיימינג של MSI, גם כאן תמצאו שבב אודיו מסוג ALC1150 של Realtek והוא מחובר לחיווי מתקדם שמופרד חשמלית מהחיווי של שאר לוח האם כדי להמנע מרעש והפרעות בצליל. לטכנולוגיה הזאת קוראת MSI בשם Audio Boost.
בקר הרשת שנמצא מעליו הוא ה-E2400 של Killer. לבקר זה יש תוכנה יעודית המסייעת בניתוב ובתעדוף של תעבורת רשת למשחקים, על מנת שתוכנות אחרות ברקע לא יגנבו לכם תעבורה ופוטנציאלית יגבירו את הלאג וזמני התגובה. ראוי לציין ש-Killer הוא מותג הגיימינג של יצרנית השבבים קוואלקום.
הביוס של Z170A Gaming M7
גם תושבת LGA1151 של אינטל ממשיכה במסורת הביוס הגרפי. ביוס זה הותאם במיוחד על ידי MSI ללוח האם והוא מכיל את כל המידע וההגדרות להם משתמשים בכל הדרגות זקוקים. בשונה מדורות קודמים, החליטה MSI לבצע את המהלך ולחלק את הביוס למצב פשוט יותר ולמצב מתקדם. למצב הפשוט היא קוראת EZ Mode (באמת? שם זהה למצב זהה בלוחות אסוס?) ויש אפשרות להכנס למצב מתקדם שיאפשר הגדרות יותר ספציפיות.
כל מה שראינו בדור Z97 גם נמצא כאן. אפשרויות כיוונון מאווררים לפי טמפרטורות חיישנים, סייר לוח אם המראה את החלקים המחוברים אליו וגם אפשרויות המהרה. אפרופו, הגיע הזמן להכניס את הלוח למצב טורבו.
המהרה בתושבת LGA1151 – האחריות עוברת ללוחות האם
לחלק הזה המתנתי עוד מטרם השקת המעבדים החדשים והוא חשוב מאוד למשתמשי הקצה שבניכם. אינטל ביצעה שינוי קטן במעבדי דור סקיילייק שיש לו השפעה גדולה על ביצוע ההמהרה למעבד בכל הקשור ליכולת ולהישגים. עם מעבדי ההאסוול הוצגה מערכת שנקראת FIVR, מערכת שליטה פנימית במעבד על המתח וצריכת החשמל. מערכת זאת גרמה למעבד להיות רגיש, ולהמהרה בו להיות עדינה בכל הקשור לצריכת חשמל להשפעה שלה. כתוצאה מכך, נחסכה הוצאה מיצרני לוחות האם, שכן לא היה צורך גדול במערכות כח רציניות, דבר שהוביל להורדה באיכות ההנדסה של אותן יצרניות.
כחלק ממקצה שינויים ושיפורים החליטו מהנדסי אינטל שזה לא היה צעד בכיוון הנכון ואני שמח לבשר לאלו מכן שעדיין לא התעדכנו שהשפעת לוחות האם חוזרת בגדול. איכות החשמל וכמותו משנה שוב, וכך חוזרת גם ההשפעה הגדולה שבהנדסת לוח האם ליכולת לסחוט מהמעבדים יותר על ידי נתינה של מתח נקי ויציב.
תמו הימים בהם לוחות תקציביים עם 4 שלבי מתח שלטו בשוק הכניסה, והחל העידן בו גם ללוחות Z170 תקציביים יהיו מערכות מתח מתקדמות יותר כתוצאה מהשינוי הזה. אל תתנו למצב להטעותכם, לאותם לוחות תקציביים תהיה השפעה ישירה על יכולת ההמהרה, ויש ליחס את השינוי במבנה הלוחות לשינוי במעבדים.
תן, תן, יש לך עוד!
מה שנראה בעבר כמו הנדסת יתר הולך נכנס היום למבחן ולעבודה קשה, ולמערכת 13 השלבים של ה-Z170A Gaming M7 יש תפקיד חשוב בהמהרת ה-6700K. הליך ההמהרה אגב, דומה מאוד לזה אותו אתם מכירים מהדורות הקודמים. ההמלצה היא לדבוק באפשרויות החסכון בחשמל, ולשחק עם מכפלת תדר הבסיס ומתח המעבד הראשי. כך משיגים את רוב פוטנציאל ההמהרה למעבד. זאת, על אף שבדור זה פתחה אינטל את האפשרות לתדר בסיס משוחרר לחלוטין לשינויים. האם זה אומר המהרה גם למעבדים נעולים? זאת נדע בהמשך, עם השקתם של מעבדים נעולים (ללא K).
בזכות שימוש בקירור אוויר מסוג TPC812 של קולר מאסטר, הצלחתי לסחוט תדר של 4700 מגה-הרץ תחת מתח פעולה במאמץ של 1.344 וולט. אני מזכיר, דברים עובדים שונה בתושבת LGA1151, ונגמרו הימים בהם פעולה בטוחה מתבצעת במתחים נמוכים משמעותית. מבחינת פליטת חום, מדובר בזאת שדומה למעבד ה-4790K של הדור הקודם, לטוב ולרע. בעיקר לרע. החדשות הטובות הן שכשיש לוח אם בשרני בעל יכולת גבוהה כמו ה-Gaming M7, אפשר לסחוט את המעבד עוד ועוד על ידי שימוש בקירורים מתקדמים יותר דוגמת ה-D15 של Noctua או קירורי מים למיניהם, אפילו כשזה אומר לטפס מעבר ל-1.4 וולט. להזכירכם, תדר הבסיס ממנו התחלתי הוא 4 גיגה-הרץ.
אני שמח לבשר שה-Gaming M7 של MSI מאוד ידידותי להמהרה, ומלבד קביעה של מתח ליבה ומכפלה של 47 הכיוונונים האוטומטיים שהוא עשה מסביב התאימו לפרופיל ההמהרה, ומאפשרים לי להתקדם עם קירור רציני יותר. ה-M7 הוא פשוט פטנטסטי למטרה זאת.
פתיחה מעולה לתושבת LGA1151
אחרי בילוי של כמה ימים עם ה-Gaming M7 ובהשוואה ללוחות אחרים שיש לי כאן הממתינים לתורם, אני יכול בהחלט להעיד שמדובר בלוח אם מנצח. אני אוהב כל דבר בלוח האם הזה. הביוס, יכולות ההמהרה, בשרניות מערכת הספקת כחשמל והמראה. הכל אצלו פשוט נהדר וניכרת העבודה הקשה שעשו מהנדסי MSI כדי לעשות כאב ראש רציני לתחרות.
מדובר בלוח אם מתקדם למשתמשי הקצה שלא מוכנים לקבל פשרות, והוא מתאים לסחיטת המיץ ממעבד ה-K שלכם. זאת, במידה ויש ברשותכם גם קירור מתאים למשימה. ה-Z170A Gaming M7 ממש לא יעצור בעדכם. חברים מעבר לים עד כה דיווחו גם הם שדברים כמו תאימות זיכרון יכולות המהרה מעולות, מה שרק מחזק את התרשמותי וטענותי.
בין הפרופילים האוטומטיים להמהרה של לוח האם הזה נמצא גם אחד משוגע שיקח את המעבד שלכם ל-5 גיגה-הרץ במידה ויש לכם קירור מתקדם במיוחד. בזמן שאני וסוקרים אחרים עיקמנו פרצוף מול האפשרות הזאת, טעינה שלה והוחכה שהיא עובדת מהר מאוד גרמה לנו להבין שלא צוחקים איתנו. רק תביאו את קירורי המים המתקדמים.
השיפורים האסטטיים בדור החדש של MSI גם הם מקבלים תשבוחות. אני אוהב שהאדום הבוהק הפך לבורדו, ושגם הלוח עצמו קיבל קצת צבע מלבד גופי הקירור. ערכת הצבעים תתאים מאוד לסדרת הגיימינג שלה בכרטיסי מסך ולשלל זיכרונות אדומים בשוק במארזים דוגמת H440. אני כבר ממתין לראות את הרכבות המחשבים שלכם, המשתמשים.
מחירו של לוח האם מציב אותו בין המתקדמים בתושבת, ולאחר הנסיון שלי איתו אני יכול להעיד שהוא בהחלט מתאים לשם. מחיר ההשקה הרשמי שלו בישראל הוא 1399 שקלים על פי MSI אך הוא צפוי להמצא גם בפחות. ככל שתפוצתו תגבר מחירו צפוי לרדת. ההשקעה היא לא קטנה, אך מי שיבצע אותה יזכה למוצר נהדר.
בחירת העורך – MSI Z170A GAMING M7 LGA1151
הטוב
- יכולות המהרה ידידותיות ומתקדמות
- מראה חיצוני מושך ומתקדם
- מערכת יצוב מתח מתקדמת
- שבבי קול ורשת מתקדמים
- כמות מכובדת של ממשקי הרחבה ואחסון
הרע
- לא נגיש לכולם בעלות של למעלה מ-1300 שקלים
- לוח אם לגיימרים? קופון משחק באריזה לא יזיק
B]תקני [/B]ה USB – צריך להסביר שתקן USB 3.1 למעשה כולל את תקן USB 3.0, כך שתקן USB 3.0 הוא למעשה נגזרת של תקן USB 3.1, ולכן יש יצרנים שהחליטו לקרוא לחיבורי ה USB שלהם שעובדים בתקן 3.0 כ USB 3.1 Gen1. סוגי תקני ה USB הקיימים כיום בלוחות האם:
א. USB 2.0 – חיבור בעל רוחב פס גולמי של 480Mb/s ורוחב פס מעשי של 35MB/s.
ב. USB 3.0 – חיבור בעל רוחב פס גולמי של 5Gb/s ורוחב פס מעשי של 500MB/s. לאור פיתוח תקן ה USB 3.1 אפשר לראות את החיבור הזה מכונה גם בשמות USB 3.1 Gen1 או USB 5Gbps.
ג. USB 3.1 – חיבור בעל רוחב פס גולמי של 10Gb/s. מכונה גם USB 3.1 Gen2 או USB 10Gbps.
חשוב לציין כי ערכות השבבים Z170 לא תומכות באופן טבעי בתקן USB 3.1 אלא רק בתקן USB 3.0, כך שאם לוח אם כלשהו מציע חיבור USB 3.1 כזה הוא בהכרח נובע מבקר צד שלישי.
בהקשר של לוח האם הנ"ל, חיבורי ה USB 3.1 שלו נובעים מבקר ה ASMedia ASM1142 המובנה בלוח ולא מערכת השבבים Z170.
3. בנוגע ל[B]חיבורי[/B] ה USB – כאן צריך להבחין בין תקן ה USB לממשק הפיזי שלו (החיבור שאותו רואים ואליו מחברים התקנים). עבור רוב המשתמשים ישנם 3 חיבורים/ממשקים פיזיים רלוונטיים:
א. חיבור Type-A – זהו החיבור המלבני המוכר.
ב. חיבור Type-B – זהו החיבור המרובע שבד"כ נמצא בהתקנים כמו מדפסות.
ג. חיבור Type-C – זהו חיבור חדש בשוק, שכפי שצויין בכתבה, הוא חסר כיוון (אפשר לחבר אליו את ההתקן בשני הכיוונים והוא יעבוד, וזאת בניגוד למצב עם חיבור מסוג Type-A).
יש לציין כי אין קשר ישיר בין חיבור ה Type-C ותקן ה USB 3.1 – שניהם פותחו בערך באותה התקופה, אבל התקן לא מחייב שימוש שיציאות ה USB 3.1 יעשו שימוש דווקא בחיבור ה Type-C. למעשה, ברוב לוחות האם שמציעים חיבורי USB 3.1, רוב החיבורים האלו בכלל עושים שימוש בממשק ה Type-A ולא בממשק ה Type-C. יותר מזה – קיימים לוחות אם בעלי חיבורי 3.0 USB העושים שימוש בממשק מסוג Type-C, ולכן שיש לשים לב לכך לפני שקונים לוח אם או/ו התקנים התומכים בתקן USB 3.1 עם ממשק Type-C.
בהקשר של לוח האם שבביקורת – הלוח מציע 2 חיבורי USB 3.1 בפאנל האחורי – אחד בעל ממשק Type-A ואחד בעל ממשק Type-C. מבחינת חיבורי ה USB 3.0 – הלוח מציע 6 חיבורים כאלו – 2 בפאנל האחורי, כולם מסוג Type-A, ואפשרות לחבר עוד 4 יציאות ע"י header (בד"כ למארז). בניגוד למה שנכתב בכתבה, בעמוד הלוח [URL="http://www.msi.com/product/mb/Z170A-GAMING-M7.html#hero-specification"]Z170A GAMING M7[/URL] לא כתוב שהוא מציע חיבורי USB 3.1 נוספים בעזרת header (אני מניח שהבילבול נובע מכך ש MSI החליטו לקרוא לחיבורים שלהם USB 3.1 Gen2 ו USB 3.1 Gen1).
1. ראוי לציין כי בלוח Z170A Gaming M7 יש תכונה בשם +BIOS Flashback שמאפשרת לעדכן את הביוס גם ללא זיכרון ומעבד מותקנים. אני הייתי גם מוסיף ומציין שללוח יש כפתורי הדלקה ואתחול מובנים וכן צג LED המציג את מצב האתחול. כל אלו הן תוספות נחמדות למשתמש הרגיל אם כי סביר להניח שהוא לא ישתמש בהן, אך עבור מי שמתעסק בהמהרה תכונות אלו בהחלט מהוות שיקול בבחירת לוח האם.
2. בנוגע לכל העניין עם
לא כתוב שהוא מציע חיבורי USB 3.1 נוספים בעזרת header (אני מניח שהבילבול נובע מכך ש MSI החליטו לקרוא לחיבורים שלהם USB 3.1 Gen2 ו USB 3.1 Gen1).
מחירו של הלוח באייבורי 1190 ..
לא יודע למה MSI טוענים שהתמחור שלו הוא 1300-1400
ההחלטה \ Whatever של אינטל שלא לכלול תמיכה בתקן USB 3.1 בערכות השבבים החדשות יותר ממטופשת. עכשיו נזכה לדור נוסף של צורך בהתקנת דרייברים לבקרים עובדים יותר או פחות וכן הלאה.
URL=
@
shimonta
הלוח שנמכר באייבורי ב-1190 ש"ח הוא ה Z170A GAMING PRO של MSI ולא ה Z170A GAMING M7 שבביקורת. למעשה, למרות שרשת אייבורי היא היבואן (או המפיץ, אני לא בטוח) הרשמי של MSI בישראל, הלוח הנ"ל כלל לא נמכר בסניפי הרשת (אולי הוא ימכר בעתיד, אבל כרגע הוא כלל לא מופיע באתר של אייבורי).
אותי מעניין לדעת היכן בדיוק ניתן לראות את התמחור של הלוח – אני לא רואה בשום מקום באתר של MSI תמחור של לוחות, אז על סמך מה נקבע שמחיר הלוח הוא 230 דולר?
אגב, שימו לב שעבור שער דולר של 3.8 ש"ח ובתוספת מע"מ של 18%, 230 דולר הם בערך 1000 ש"ח, כך שמחיר של 1300-1400 ש"ח פירושו 30 עד 40 אחוז רווח, שזה דיי מוגזם לדעתי.
אני לא מבין דבר אחד אם אם הסלוט Pci-e השני כאן הוא רק x4 זה בעצם אומר שהלוח תומך פה רק בCF ולא בSLI?
shimonta הלוח שנמכר באייבורי ב-1190 ש"ח הוא ה Z170A GAMING PRO של MSI ולא ה Z170A GAMING M7 שבביקורת. למעשה, למרות שרשת אייבורי היא היבואן (או המפיץ, אני לא בטוח) הרשמי של MSI בישראל, הלוח הנ"ל כלל לא נמכר בסניפי הרשת (אולי הוא ימכר בעתיד, אבל כרגע הוא כלל לא מופיע באתר של אייבורי). אותי מעניין לדעת היכן בדיוק ניתן לראות את התמחור של הלוח – אני לא רואה בשום מקום באתר של MSI תמחור של לוחות, אז על סמך מה נקבע שמחיר הלוח הוא 230 דולר? אגב, שימו לב שעבור שער דולר של 3.8 ש"ח ובתוספת מע"מ של 18%, 230 דולר הם בערך 1000 ש"ח, כך שמחיר של 1300-1400 ש"ח פירושו 30 עד 40 אחוז רווח, שזה דיי מוגזם לדעתי.
צודק, חוסר תשומת לב מצידי.
תודה על התיקון.
שני האלומיניום X8, הגדול האחרון X4.
איפה מבחני ביצועים ?
לוח יקר מדי לטעמי.
מבחני ביצועים למה? לאיזה הפרשי ביצועים אתה מצפה חוץ מאברקלוק (שלזה יש התייחסות בכתבה)?
אפשר לסכם מבחני ביצועים במשפט אחד – הכל נופל על סטיית תקן של 2-3 אחוז ובזה נגמר הסיפור.
@shimonta אייבורי זה לא המקום היחידי שמוכר MSI גם פלונטר מוכרים.המחיר שם הוא 1323 שקל או 1297 שקל במזומן:
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z170A-GAMING-M7
רשת אייבורי אמורה להיות הנציגה של MSI בישראל (הם היחידים שמופיעים באתר של MSI כמקום ממנו אפשר לקנות מוצרי MSI בארץ), ולפיכך אפשר לצפות שמוצרי MSI יימכרו אצלם במחיר נמוך יותר מאשר בשאר החנויות (אני מניח שבאייבורי קונים ישירות את המוצרים שלהם מ MSI בעוד שהחנויות האחרות צריכות לעבור "שלבים" נוספים בדרך), אך מעשית המחיר באייבורי גבוה יותר, לפחות עבור הלוחות לתושבת 1151:
וה MSI Z170A PC MATE נמכר באייבורי ב-690 ש"ח ובפלונטר ב-673 ש"ח.
ה Z170A KRAIT GAMING נמכר באייבורי ב-1045 ש"ח אבל בפלונטר ב-928 ש"ח.
ה Z170A GAMING PRO נמכר באייבורי ב-1190 ש"ח ובפלונטר ב-929 ש"ח.
יותר מכך – מבחר הלוחות של MSI בפלונטר גדול יותר מאשר באייבורי, וזה דיי מוזר בהתחשב בכך שפלונטר הם לא נציג רשמי של MSI.