ASUS P5B Deluxe – מלך האוברקלוק לחברת ASUS יש היסטוריה מכובדת בכל הנוגע ללוחות אם טובים לאוברקלוק, המייצרים לא מעט הדים בקרב חובבי התחום ברחבי העולם. העובדה המעניינת היא שדווקא לוחות האם שלא משווקים כלוחות ייעודיים לאוברקלוק, הם אלו אשר מצליחים לזכות במירב התהילה וכמובן לקטוף את השבחים של רוב אתרי החומרה והאוברקלוקרים הגדולים בעולם. סדרת הלוחות החדשה של ASUS, ה-P5x, מחזירה עטרה ליושנה – אלו הם לוחות שלא משווקים כלוחות ייעודיים לאוברקלוקרים, אך בפועל מתגלים כלא פחות ממצוינים בכל הנוגע לתדרי שיא ושבירת מחסומים ושיאים. הלוח בו עוסקת ביקורת זו, ה-P5B Deluxe , אינו חדש בשוק ונמצא ברשות רבים מהצרכנים בארץ ובעולם, לכן בחרנו שלא לבדוק את הביצועים שלו בשלל תוכנות ומשחקים כפי שאנו נוהגים בשאר ביקורות לוחות האם שלנו, אלא להתמקד אך ורק בתכונה אחת – היחידה שלא מפורסמת בריש גלי על ידי ASUS – יכולת האוברקלוק שלו. נפתח בסקירה רגילה של מבנה הלוח, ובהמשך הביקורת נספר לכם על נסיונות האוברקלוק שלנו עם ה-P5B Deluxe. ערכת השבבים – P965 כאמור, לוח ה-P5B Deluxe מבוסס על ערכת השבבים P965, אותה אינטל משווקת כערכה הזולה יותר עבור מעבדי Core 2 Duo, כאשר עיקר ההבדל מבחינתנו בינה לבין ה-975 הוא העדר התמיכה הרשמית ב-CrossFire (מערך כרטיסי מסך מבית ATI). אך גם מכשול זה הוסר לאחרונה, כאשר ATI שחררה את הדרייבר שלה לחודש ספטמבר (Catalyst 6.9), שאפשר הפעלת CrossFire על גבי ערכת שבבים זו (אמנם עדיין ישנו הבדל ביצועים קל בין ה-975 ל-965, אך כעקרון – הטכנולוגיה פועלת). למעשה, הסיבה הרשמית היחידה שנותרה להעדפת ה-975 על פני ה-965 היא יכולתה של הראשונה לתמוך במעבדים מרובעי הליבה שהוכרזו לאחרונה, אך גם יתרון זה מתבטל שכן ישנם לוחות המבוססים על ערכת השבבים 965 אשר מסוגלים להפעיל מעבד שכזה ללא כל בעיה – למשל ה-P5B Deluxe שלפנינו. להלן המפרט המלא של הלוח, כפי שהוא מופיע בעמוד המוצר באתר חברת ASUS:
עוד בימי ה-Pentium 4 בתושבת 478 הייתה ASUS ידועה בעיקר בזכות שני לוחות אם, שלעולם ייחרטו בזיכרון האוברקלוקרים: ה-P4P800 וה-P4C800. שני לוחות אלו, מעבר להיותם לוחות מצוינים עבור המשתמש הפשוט, כיכבו בלא מעט מערכות מחשב שהגיעו לשיאי אוברקלוק. יתר על כן, ה-P4P800 הפך להיות אחד הלוחות הנמכרים ביותר בעולם (וגם בארץ), בשל מחירו הנמוך והביצועים והיציבות שהוא הפגין.
בסרטון הוידיאו הבא תוכלו לראות הדגמה של יכולותיו של ה-P4C800-E, כאשר הוא היה בשיאו (הוידיאו צולם על ידי האתר Tom\'s Hardware בשנת 2003) – לצפייה בסרטון.
לוחות ה-P5W DH וה-P5B Deluxe הם כיום לוחות האם שנמצאים באותו מצב בו היו לוחות ה-P4C800 וה-P4P800 בזמנם ויתרה מכך – גם ערכות השבבים של שני הלוחות הללו עוקבות מספרית אחרי הלוחות הישנים: 875 (היוקרתית) ו-865 (העממית) של אז, לעומת 975 ו-965 של היום.
כפי שציינו, לוח אם זה זכה למוניטין מצוין בתקופה האחרונה כלוח הטוב ביותר לאוברקלוק של מעבדי Core 2 Duo (שני רק ל-GA-965P-DS3 של Gigabyte, וגם זה נתון לויכוח). יתר על כן, ה-P5B הוא בין הלוחות היחידים המסוגלים להגיע לתדר FSB אסטרונומי של מעל ל-500MHz – ללא שום התערבות פיזית (Volt-Mod).
אם נוסיף לכך את העובדה שרוב לוחות ה-975 יקרים יותר מלוחות 965, ניתן לומר בוודאות שערכת השבבים 965 היא הבחירה הנכונה כיום למעבדי Core 2 Duo.
Leave a Comment
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך