ערכות השבבים ל-AMD – המשך
לוח ה-LanParty NF730 של DFI מבוסס אף הוא על ערכת השבבים של NVIDIA שמיועדת לשוק ה-Low/Mid Range של המשתמשים. הפרט המעניין בלוח זה הוא סידור הרכיבים הלא סטנדרטי, שכמותו לא ראינו זה זמן רב.
![]() |
חברת GIGABYTE סיפקה אף היא לוח High End בשם GA-M780SLI-DS5, שאמור להיות הפתרון לשוק הגבוה למעבדי AMD, אך ניתן לראות שההשקעה בו אינה גבוהה כמו בלוחות ה-DQ6. כפי הנראה, רמת ההתעניינות בו תהיה תלויה בעיקר במחירו ביחס למתחרים, וביכולות האוברקלוק שלו.
![]() |
מבית היוצר של ASUS קיבלנו את לוח ה-Crosshair II Formula המשתמש בערכת השבבים 780a. השקת דגם זה מוכיחה ש-ASUS חוזרת לשתף פעולה עם AMD, ומשיקה לאחר זמן רב לוח R.O.G המתאים לפלטפורמה זו. מדובר בלוח החזק ביותר של היצרנית למעבדי ה-Phenom, והוא דומה בתכונותיו ללוחות המקבילים המיועדים למעבדי אינטל.
![]() |
תערוכת CeBIT השנה סיפקה לנו מבט נדיר על המוצרים החדשים בתחום לוחות האם שילוו אותנו בשנה הקרובה. קיבלנו בשמחה את העובדה שחברות נוספות נכנסות למאבק העיקש בשוק הגבוה, בין אם הן יצרניות וותיקות וגדולות כגון Foxconn, או חדשות בתחום שמנסות לגרד מעט נתח שוק כמו ASRock. הלוחות המרשימים ביותר שראינו באירוע היו דווקא אלה שהציגה Foxconn, החולקת את המקום הראשון עם לוחות ה-R.O.G של ASUS. מאידך, דווקא מחברת GIGABYTE ציפינו לראות חידושים מרעננים, ולא את אותם המותגים השחוקים שדורשים רענון בהקדם.
נראה כי הצרכן הממוצע יזכה לראות תחרות בריאה גם השנה, בעיקר בשל דריסת הרגל המשמעותית של החברות הקטנות יותר כגון ABIT, DFI ו-ASRock שמוכיחות פעם אחר פעם שהן עדיין רלוונטיות בעיני הצרכן.