שתי יצרניות אמריקאיות ואחת סינית מתקרבות עוד קצת לנקודה בה יחזיקו יחדיו במעל ל-60 אחוזים מכלל שוק המחשבים
מה צופנות השנים הקרובות עבור עולם המחשבים האישיים? האם אנחנו בדרך להתכנסות והצטמצמות משמעותית בכמות ובמגוון המכירות והמתחרות בו, או דווקא עם הפנים אל פריחה מחודשת כשהרע ביותר כבר מאחורינו? לא בטוח שלמישהו יש תשובה חד משמעית לשאלה הזו, אך לעת עתה נראה כי השוק בהחלט מבצע צעדים לכיוון התכנסות, עם שלוש נציגות שהופכות לגדולות יותר ויותר בזמן שהאחרות דורכות במקום או אפילו מחליקות אחורה.
נתונים רבעוניים עדכניים מאת שתי חברות חקר השוק הבולטות IDC ו-Gartner מבהירות כי שוק המחשבים ממשיך להצטמק, בדיוק כפי שעשה ברוב הרבעונים מאז תקופה השיא שלו בשנת 2011 (אם כי על קצב המגמה אין הסכמה מוחלטת בין הצדדים), אך נראה כי דווקא בחברות דל, לנובו ובעיקר HP יכולים להיות מרוצים מהמצב, שכן נתח השוק היחסי שלהם דווקא צמח מתחילת המחצית השנייה של שנת 2017, כאשר כעת שלושת היצרניות הללו מרכיבות יחד נתון שיא של בין 56 אחוזים ליותר מ-58 אחוזים מכלל מכירות השוק, בזמן שמתחרות קטנות יותר כדוגמת אפל, אסוס ואייסר נותרות מאחור.
אם אכן נראה בשלב כלשהו שחקניות כדוגמת טושיבה וסמסונג מצטרפות אל סוני ופוג'יטסו ומוותרות על מקומן בשוק, לא מן הנמנע כי ניתן יהיה לדבר על עידן שבו הבחירה בין מחשבים תסתכם במספר יצרניות שאותן ניתן למנות ביד אחת בלבד, אך לעת עתה ניתן להעריך כי לא מדובר במציאות עבור מחר בבוקר, אלא בתהליך שעוד יקח זמן (אם אכן יתרחש) – ממש כמו שלא ניתן להכחיש את העובדה שצרכנים רוכשים פחות מחשבים אישיים נייחים וניידים מבעבר, אך שוק ה-PC בהחלט לא מת, כפי שנהוג להכריז מפעם לפעם.
תחזית מעניינת של חברת Gartner לשנים הקרובות טוענת כי היקפי המכירות שאותם אנחנו רואים בשנתיים האחרונות, עם קצת מעל ל-250 מיליון מחשבים אשר נמכרים ברחבי העולם מדי שנה, ימשיכו ללוות אותנו לפחות עד סוף העשור – אם כי במסגרת של מגמה בה נראה התחזקות משמעותית בקטגוריית המחשבים הניידים היוקרתיים ווהדקיקים, על חשבונם של מחשבים ניידים גדולים ומסורתיים יותר ומחשבים נייחים. האם כל זה רק יאיץ את התחזקותה של השלישיה הפותחת, או יתן צ'אנס לעלייתן של מתחרות נוספות ומשמעותיות ביותר? אנחנו מבטיחים להמשיך לעקוב ולעדכן אתכם.
מדובר על מחשבים שהורכבו מראש ונמכרים כמחשבי מותג?
כי נראה שהסטטיסטיקה הזו לא כוללת את אלה שמרכיבים מחשבים לעצמם?
להגיד ששוק המחשבים הולך וקטן נשמע הזוי בעיניי.
לא כל כך נפוץ בעולם הלפטופים.
שעל זה הייתה הכתבה