נייד הגיימינג הנהדר (והיקר) של החברה האמריקאית מתעדכן ומרחיב את ההיצע שלו
גם אחרי שרוב יצרניות המחשבים הניידים ניסו את ידן ביצירת מכונות גיימינג שיהיו דקות וקלות יחסית, ה-Blade ("המקורי", עם מסך 14 אינץ׳) של Razer ממשיך לבלוט לחיוב ללא בעיות מיוחדות תודות למעטפת האלומיניום השחורה המינימליסטית שלו, שמחביאה בתוכה חומרה ראויה ו"חגיגה" עם 16 מיליון גווני הארה אחורית.
הוא לא העוצמתי ביותר ובטח לא המשתלם ביותר שקיים, אבל יש בו שיק וקצת 'מגע קסם' שהופכים אותו לקורץ מאוד – וכעת הוא מקבל עדכון עבור שנת 2017, שתאפשר לכם לרכוש אותו בעלות (קצת) זולה יותר, או לחילופין בגירסה מתקדמת יותר.
בעוד שהדגם של ה-Razer Blade שהושק במחצית השנייה של 2016 הציע אך ורק מסך מגע ואך ורק ברזולוציית 3,200×1,800 פיקסלים, ה-Razer Blade 2017 יתחלק לשתי מהדורות שונות שנבדלות בראש ובראשונה לפי יחידת התצוגה: עם מסך IPS ללא מגע ברזולוציית FullHD ובגימור מט מצד אחד, ומסך תומך מגע ברזולוציית 3,840×2,160 פיקסלים, או 4K 'אמיתי' (בהשוואה ל-+QHD של דגם השנה שעברה), מהצד השני.
הדגם "המוזל" בעל המסך הצנוע יתאים יותר לגיימרים שזקוקים למינימום של גימיקים נוספים, בעוד שהדגם בעל התצוגה המתקדמת יתאים לאלו שמעוניינים בגישה לתכני Ultra HD (שאינם בהכרח משחקים) ורואים בטכנולוגיית התמיכה במגע תוספת מתבקשת למחשב בעידן המודרני.
יחידת העיבוד המרכזית בכל גירסאות 2017 שודרגה קלות מה-Core i7-6700HQ הנפוץ ל-Core i7-7700HQ שיוכל לספק תוספת של עד כ-10 אחוז לביצועים, אפשרויות האחסון הפנימי הורחבו עם כונני M.2 תומכי תקן ה-PCI-Express בנפחים של 256 ג׳יגה-בייט, 512 ג׳יגה-בייט או טרה-בייט אחד שלא היה זמין בעבר, וגם זכרון ה-DDR4 בנפח 16 ג׳יגה-בייט זכה לשיפור מהירות ל-2,400MT/s בהתאם לתמיכת דור ה-Kaby Lake – כאשר לצערנו מדובר בזכרון שמולחם ללוח האם, ועל כן לא ניתן להחלפה או שדרוג באמצעים סטנדרטיים.
יחידת העיבוד הגראפי נותר להיות דגם ה-GeForce GTX 1060 הנייד שמצוייד בזכרון GDDR5 בנפח של 6GB, מערך החיבורים נותר זהה עם USB Type-C אחד שתומך בתקן ה-Thunderbolt 3 המתקדם, חיבור HDMI 2.0b אחד בגודל מלא ושני חיבורי USB 3.0 Type-A הנפוצים והמוכרים, וגם מערך הקישוריות האלחוטית נשאר ללא שינוי עם התבסבות על כרטיס ה-Killer 1535 של Rivet Networks, שמספק קישוריות Wi-Fi 802.11ac עם מערך 2 אנטנות קליטה ו-2 אנטנות שידור וגם קישוריות Bluetooth 4.1. גם המקלדת נותרה זהה עם הארת Chroma אחורית צבעונית ומנגנונים למניעת תופעת ה-Ghosting – אך ללא שידרוג ללחצנים מכאניים מתקדמים בפרופיל נמוך, כמו אלה שקיימים בדגמי ה-Blade Pro הגדולים יותר, לצערנו.
סוללת המכשיר נשארה זהה אף היא עם קיבולת 70 וואט-שעה שכנראה תספק חיי סוללה די דומים לאלה שכבר ראינו (טובים קצת יותר עם מסך ברזולוציה נמוכה יותר וטובים פחות בדגם עם מסך מגע מתקדם יותר), וגם המימדים החיצוניים נותרו דומים – עם פרופיל בעובי 17.8 מילימטרים בלבד, משקל של בין 1.86 קילוגרם ל-1.95 קילוגרם בתלות בדגם, וגם מטען-ספק כח חיצוני בעיצוב ייעודי בעל מימדיים קטנים מהממוצע שמשלים את החבילה.
ה-Razer Blade 2017 עם תצוגת FullHD יהיה זמין בשבועות הקרובים, ואילו הדגם עם תצוגת ה-4K יושק רשמית במהלך הרבעון השני של השנה, כשהחדשות הטובות הן שדגם הבסיס החדש יהיה זול במעט מהדגם של שנה שעברה – עם מחיר מומלץ של 1,900 דולר במקום 2,000 דולר, שללא ספק עדיין יהיה יקר מדי עבור חלק גדול מהצרכנים המתעניינים.
דגם ה-4K העדכני עשוי לשאת מחיר התחלתי דומה לזה של קודמו, 2,000 דולר, אך ברור כי הדגמים החדשים יגיעו לרמות מחיר מירביות גבוהות יותר, בשל התוספת לנפח מקסימלי של טרה-בייט שלא היה זמין קודם לכן – ואנחנו רק מחזיקים אצבעות לכך שלניידים הללו תתחיל להיות סוף סוף נציגות קצת יותר משמעותית בשוק הישראלי המקומי, על מנת שכל אלו שיהיו מוכנים להשקיע את הסכומים הבלתי מבוטלים הנדרשים לכך יוכלו להנות מנייד מעוצב וקומפקטי בדרך קלה ונגישה יותר.
2000$?
11000 פלוס מינוס אצלינו.
במחיר הזה כבר נחכה לחצי הבא ונהנה יותר עם נייח בעל כרטיס VOLTA _ או VEGAn
נ.ב.
לא קשור אבל ככל שאני חוקראת וקוראת עוד ועוד על מעבדי ה RYZEN, אני מגלה שהמעבדים הללו הם יצאי דופן!
אני גרופית של אינטל, אבל נכון להיום מכל מה שיש ברשת, יוצא שהמעבדי הRYZEN הללו הם ממש מהפכה!
מעבד AMD 8/16 ליבות עם 16CACH שעולה 380$
ע ו ב ד ב ר מ ה ש ל מ ע ב ד :
מעבד אנטל 8/16 ליבות עם 20CACH שעולה יותר מ 1000$
ו ה ע ו ב ד ה ה כ י ס ק ס י ת , ש RYZEN ע ו ש ה ז א ת ב ח צ י מ צ ר י כ ת ה ח ש מ ל !!!
95W 380$ > 140W 1000$
עם כל הכבוד לנייד החדש…
הוא לא יגיע לארץ לארץ בקושי מגיעים האבחזרים שלהם…
אז זה לא נראלי רלוונטי לארץ