הטאבלט הבא של מיקרוסופט יהיה דומה מאוד לדגם הנוכחי המצליח, רק עם חומרה פנימית מעודכנת
ימים ספורים לפני מסיבת העיתונאים הרשמית, במה שמתחיל להרגיש קצת כמו הסטנדרט החדש בעידן השיווק הדיגיטלי – הפרטים אודות מוצר ה-Surface הגדול הבא מגיעים לרשת באופן בלתי רשמי, אך אמין ומפורט למדי.
במיקרוסופט הצהירו כי הדגם החדש של ה-Surface Pro לא יקבל את המספר 5 בתור היורש המרכזי הבא, ולפי התיעוד שמגיע אלינו ניתן להבין מדוע – הדגם החדש שאת שמו הרשמי אנחנו עדיין לא יודעים (אולי Surface Pro 4 (2017)?) זהה כמעט לחלוטין לדגם הנוכחי, לפחות מבחינת המראה החיצוני ומערך החיבורים הדל שאותו הוא מציע.
בתמונות הטריות ניתן לראות כי הדגם החדש עתיד להיות זמין בארבעה גוונים שונים, בערך כמו ה-Surface Laptop החדש של החברה, כשאל הצבע הכסוף הסטנדרטי יצטרפו גם אדום כהה, כחול ושחור, שיהיו זמינים גם עבור מעטפת הטאבלט עצמו, גם עבור כיסוי המקלדת שלו וגם עבור עטי המגע והעכברים האלחוטיים שיוצעו עבורו – אך פרט לכך הכל נראה דומה ומוכר מאוד, ללא שום סימנים לתוספת המיוחלת של מחבר USB Type-C או Thunderbolt 3 או לשינוי במימדים.
מה שכן אמור להשתדרג במסגרת המכשיר המתקדם והפופולרי בן השנה וחצי הוא החומרה הפנימית, באופן טבעי – עם מעבדים מדור ה-Kaby Lake שיוכלו להוסיף עוד 10 או 15 אחוזי ביצועים באותה מעטפת צריכה, ואולי גם זכרונות LPDDR4 מהירים וחסכוניים יותר.
אין לנו שום מידע מוחשי על כך כרגע, אך אנחנו בהחלט נקווה שבמיקרוסופט ישכילו לשדרג גם את מדרג התמחורים של ה-Surface Pro הטרי – משום שדגם בסיס עם 4 ג׳יגה-בייט של זכרון דינאמי ו-128 ג׳יגה-בייט של אחסון בעלות התחלתית של 900 דולר אולי נחשבו סבירים, פחות או יותר, אי שם בסוף 2015, אך מרגישים עתיקים בהחלט עבור מוצר פרימיום באמצע שנת 2017. עם זאת, כדאי לזכור שגם ה-Surface Laptop הוצג רק לאחרונה עם מאפייני אחסון זהים, במחיר בסיס של 1,000 דולר, כך שאולי לא כדאי לצפות לניסים ונפלאות גם הפעם.
ה-Surface Pro לשנת 2017 יוצג רשמית באירוע תקשורתי של מיקרוסופט בשנחאי, סין, ואנחנו רוצים להאמין שיש לה עוד קלפים חזקים בשרוול עבורנו, משום שנכון לעכשיו היצע משפחת ה-Surface העדכני מרגיש לנו מיושן ומוגזם משהו, בהשוואה לכל השיפורים שדאגו לבצע השחקניות הנוספות הקטגוריה. צפו לעדכונים בקרוב מאוד.
רק מחירי פרמיום, כי אפל הצליחה כך.
Segev Arye Weiss מתחיל להתקרב אלינו
אפשר לעדכן : באתר של מיקרוסופט כבר אפשר לראות את המפרט המלא והרשמי כולל המחירים בPre-Order