MateBook E
במקביל לקיבוע המעמד שלה בתור אחת משלושת היצרניות הכי מצליחות בשוק הסלולר, החברה הסינית פוצחת בנסיון מסקרן נוסף לפרוץ לעצמה דרך אל לב ליבו של שוק ה-PC
ההבדלים בין מכשירים חכמים ניידים למחשבים אישיים הופך לקטן יותר ויותר, והמחשה טובה לכך היא כנראה העובדה שעוד ועוד יצרניות בוחרות לנסות את מזלן בשני התחומים הללו במקביל.
בשנה שעברה הייתה זו Huawei הסינית המצליחה שהחליטה לקפוץ אל המים העמוקים של חלונות 10 עם טאבלט ה-MateBook שלה, שאמנם זכה לכמות בריאה של ביקורות לא מתנצלות מהמבקרים אך לא שבר את רוחה של מי שכנראה עדיין זוכרת גם ימים שבהם מכשיריה נחשבו ללא יותר מחיקוי זול של יצרניות וותיקות יותר – וכעת אנחנו מקבלים שלושה מחשבים אישיים חדשים מתוצרתה, שבהחלט ראויים למעט מתשומת הלב שלכם.
https://www.youtube.com/watch?v=kuZWxnflMZc
MateBook E – בשידור חוזר
הדור השני לטאבלט של Huawei ממשיך להרגיש קודם כל כמו תרגיל בהוכחת יכולות מזעור, עם עובי של פחות מ-7 מילימטרים ומשקל של כ-640 גרם שגורמים ל-Surface Pro ולכל טאבלט חלונות אחר בשוק, פחות או יותר, להסמיק מבושה. האם הוא גם יעיל ונוח? זו כבר שאלה שונה.
הדגם החדש מאמץ את מעבדי ה-Y האולטרה חסכוניים, כמובן, מדור ה-Kaby Lake, עם דגם ה-Core m3-7Y30 כפול הליבה כבסיס ודגם ה-Core i5-7Y54 הכפול (אל תתנו לשם לבלבל אתכם – עדיין מדובר בדגם עם מעטפת של 4.5 וואט בלבד) בגירסאות יקרות יותר, בשילוב עם זכרונות LPDDR3 של 4 ג'יגה-בייט או 8 ג'יגה-בייט ונפח אחסון תומך NVMe בממשק M.2 של בין 128 ג'יגה-בייט ל-512 ג'יגה-בייט. אין ספק כי מדובר במכונה מינימלית ביכולותיה שנועדה לביצוע פעולות בסיסיות בלבד – אבל בסטייל ובניידות שאין דומים להם, כאמור, כאילו מדובר בטאבלט אנדרואיד.
המסך מבוסס יחידת IPS בגודל 12 אינץ' וברזולוציה של 2,160×1,440 פיקסלים, הקישוריות מורכבת מ-Bluetooth 4.1 ומ-Wi-Fi כפול ערוצי שידור וקליטה בתקן 802.11ac, הרמקולים הכפולים תומכים ב-Premium Audio של דולבי, המצלמה הקדמית היא ברזולוציית 5 מגה-פיקסל, יש סורק טביעות אצבע מובנה והסוללה היא בקיבולת מוגדלת במעט של 33.7 וואט-שעה, עם הבטחה לתשע שעות של ניגון וידאו – וכנראה חמש או שש שעות של עבודה מאומצת ומגוונת יותר, אם להתבסס על היכולות (החלשות) בתחום של הדור הקודם. עוד הקרבה יחסית שנדרשת על מנת לקבל את המימדים האולטרה-קומפקטיים.
ה-MateBook E ישא תגי מחיר בלתי מבוטלים של החל מ-1,000 יורו לדגם בסיס עם 4 ג'יגה-בייט של RAM ו-128 ג'יגה-בייט של אחסון, 1,300 יורו לדגם עם מעבד Core i5, זכרון RAM של 8 ג'יגה-בייט ו-256 ג'יגה-בייט של אחסון ו-1,500 יורו לדגם עם 512 ג'יגה-בייט של SSD פנימי. לא זול בכלל, אך מנגד גם מעיד על הגישה השונה של Huawei בהשוואה למיקרוסופט, כשכל טאבלט אמור להגיע כברירת מחדל עם מקלדת ה-Folio המתקפלת (שכוללת גם את המעמד המובנה המאפשר שימוש בהטיות שונות), עם עט המגע MatePen שכולל ציין לייזר וגם עם יחידת ההרחבה החיצונית MateDock 2 אשר תוסיף צמד חיבורי USB 3.0, חיבור HDMI וחיבור VGA למערך הדליל יחסית שנמצא בטאבלט עצמו – זאת לעומת תמחור בנפרד עבור הטאבלט ועבור כל התוספים שלו אצל ה-Surface Pro העדכני.
ה-MateBook E הוא מכשיר נישתי מובהק, אך הגלגול החדש שלו אינו מתכחש לכך ומתיימר להיות המצטיין בנישה זו, גם אם להרבה מאוד מהצרכנים לא יהיה ברור לשם מה הוא נוצר בכלל.
נוצר – להתחרות בסרפייס. חבל שלא מכה אותו גם במחיר…
לא, תודה.
אין כאן שום בשורה וייחוד –
לא עיצובית
לא טכנולוגית
ולא תקציבית.
אז בשביל מה ?
מה הקטע המטופש של העמודים? במילא האתר כבד ולוקח לו נצח להיטען.. אז עמוד בשביל 4 וחצי מילים?
לא
ממתי כותבים את המחיר ביורו ?!