אתר החומרה Anandtech בדק לאחרונה את כרטיס הרשת KillerNIC M1 המיועד משחקי רשת. הכרטיס הזה מסקרן רבים בעולם, אשר שואלים את עצמם את השאלה – עד כמה באמת כרטיס רשת שעולה מעל ל-1000 שקלים יכול לשפר את הביצועים במשחקים.
ראשית, הסבר קצר: מה בעצם ההבדל בין כרטיס רשת המובנה בלוח האם (Onboard) לבין כרטיס רשת כמו זה, בעל יחידת עיבוד וזיכרון משלו?
התשובה היא אותה תשובה שהיינו נותנים לשאלה למה עדיף מעבד גראפי או מעבד סאונד אשר יעודיים לכך – פשוט בכדיי להסיר את העומס הנוסף של פיענוח אותות הרשת מהמעבד הראשי (ה-CPU) של המערכת. ברגע שהכרטיס מכיל מעבד וזיכרון לחישובים, אין בעצם כל צורך שהמעבד הראשי יתערב בתהליך…
אז למי בעצם הכרטיס הזה יועיל? לאלה שחשוב להם פינגים (זמני תגובה) נמוכים, ביצועים גבוהים, ודיוק של 1:1 במשחקי רשת. אנו מדברים כמובן על הגיימרים, שאצלם כל שניה מבדילה בין מצב שבו היריב שלהם שוכב מת והם ממשיכים הלאה, לבין מצב שהכל אותו דבר רק מהצד השני… הסיוט הגדול ביותר של כל שחקן מחשב (לאו דווקא שחקן רשת) הוא איחור על המסך בתמונה שאמורה להיות מוצגת, כי בזמן שהגיימר המסכן בוהה במסך בתסכול, דמות המחשב או גיימר אחר יהרגו אותו…
אז האם התוספת הזאת באמת נחוצה?
הריי לכם פירוט על התכונות שמכיל ה-KillerNIC ועל איך הן משפרות את חוויית משחק הרשת:
– MaxFPS: כפי שהשם רומז, מדובר בתכונה שמעלה את קצב ה-FPS (כלומר frames per second, פריימים לשניה שירוצו על המסך) תוך ייעול העבודה של המעבד הראשי, וכן מונעת עיכובים בתקשורת בין הזיכרון (RAM), המעבד (CPU), כרטיס המסך (GPU) וכרטיס הרשת המדובר .
– ULTIMATE-PING: תכונה זו תנמיך את זמן התגובה בין מחשב למחשב, ותאפשר מהירות תקשורת מחשב למחשב ומחשב לשרת מהירה יותר.
– GameFirst: תכונה זו תכריח את מערכת ההפעלה להעביר לעיבוד קבצי משחק חדשים (שהתקבלו הרגע משרת המשחק) בעדיפות ראשונה, לפניי כל משימה אחרת. אופציה זו שימושית לאלה שמשתפים קבצים או משתמשים בכל אפליקציית אינטרנט אחרת בזמן המשחק, ומבטיחה שהפעולות הנ"ל לא יתנגשו עימו.
אם וכאשר תיקנו כרטיס KillerNIC, הוא יגיע לביתכם באריזה הכוללת את הכרטיס עצמו, דיסק התקנה שכולל כמה תוכנות LINUX, כמה מדבקות, חבילת מסמכים שכוללת כתב אחריות, ולמרבה ההפתעה, גם עותק מלא של המשחק F.E.A.R ב-DVD !!!
תוספת זו היא אכן מפתיע, וזה משמח לראות שחברת Bigfoot (כמו חברות רבות וטובות אחרות) מוסיפה לבאנדל שלה גם תוספות כמו זאת, שנותנות למוצר ערך מוסף וגורמות ליחס העלות/תועלת לעלות בצורה משמעותית.
עובדה תמוהה בעיננו היא שכרטיס זה לא מיועד לחריץ הרחבה PCI-E, אלה לגרסא הישנה יותר, PCI. צפויה אומנם בעתיד הקרוב גרסאת PCI-E, אבל למה בעצם לא להוציא אותה מיד?
ולתוצאות, האם ה-Bigfoot KillerNIC אכן שווה מחיר של 299$? התשובות הן חלוקות.
ישנם משחקים שבהם הוא מעלה את קצב ה-FPS באופן משמעותי ויש משחקים שבהם כרטיסי רשת OB עדיפים עליו.
הדבר שהכי אירוני ומרגיז בכרטיס, הוא שאנשים שיכולים להרשות לעצמם את הכרטיס יכולים להרשות לעצמם מערכות מחשב שכמעט ולא ישיגו יתרון עם הכרטיס, ואלה שמערכות המחשב שלהם חזקות פחות ובאמת יהנו מהכרטיס לא יכולים להרשות אותו לעצמם.
לסיכום, כרטיס רשת זה שימושי באמת רק לגיימרים מקצועיים, שחייבים את הביצועים שלהם בכל מחיר, גם במחיר של מעל 1000 ש"ח. יש נקודת אור אחת בכרטיס, והיא שאנשים עם מחשב ישן יחסית יהנו ממנו מאוד והם, ורק הם מראים באמת את חוזקו של הכרטיס. מה חבל שהוא בא בכזה מחיר…