כונן קשיחים והיברידיים דקים בטירוף מבית Western Digital, בקר SSD חדש ומבטיח של OCZ ו-Indilinx
פורום המפתחים השנתי של אינטל מספק לנו ערימות של מידע חדש ומעניין – לא רק מאינטל עצמה ולא רק בכל הנוגע למעבדי ה-Haswell העתידיים.
Western Digital – כוננים קשיחים בעובי 5 מילימטרים, בדרך לאולטרבוק שלכם
החברה שהחזירה לעצמה לאחרונה את תואר "יצרנית הכוננים הקשיחים הגדולה בעולם" הציגה כוננים קשיחים דקיקים במיוחד, שנראים מתאימים מאוד לעידן החדש בעולם המחשבים שבו עוביו של המכשיר חשוב לא פחות (ואולי אף יותר) מיכולתו להתמודד עם המשימות שתטילו עליו.
בין הכוננים שהציגה WD ניתן היה למצוא כונן 2.5 אינץ' מהסדרה הכחולה בנפח 500GB ובעובי של 5 מילימטרים בלבד, כונן 2.5 אינץ' בנפח 1TB (ובעובי 7 מילימטרים) וגם כונן 2.5 אינץ' היברידי מהסדרה השחורה, שעם עובי של 5 מילימטרים מציע 500GB של נפח אחסון בשילוב עם בין 8GB ל-32GB של נפח זכרון הבזק מסוג NAND, ונשמע כמו פשרה מבטיחה בין כונן קשיח מכאני לכונן SSD.
אנחנו לא יודעים איזו עסקה עם השטן הניבה כוננים מכאניים דקים כל כך, אך התוצאה מרשימה ביותר |
הכוננים הקשיחים החטובים האלו מבוססים על חיבור אקזוטי יחסית מסוג SFF-8038 ומיועדים, נכון לרגע זה, ליצרניות מחשבים בלבד ולא ללקוחות פרטיים. קצת מאכזב, אך עדיין מדובר בחדשות טובות עבור כל מי שלא ממש מתלהבים מן ההתפשרות על כונן SSD מהיר אבל קטן ויקר אשר מציעים חלק ניכר מהאולטרבוקים כיום, הכל בשם הגזרה הדקה.
OCZ – הכירו את בקר ה-Barefoot 3
החברה שדואגת להשיק כונני SSD חדשים בכל כמה חודשים מאמצת את האסטרטגיה גם בעולם הבקרים, כך נראה.
אחרי שהציגה במהלך השנה החולפת את בקרי ה-Everest וה-Everest 2 שהתבססו על חומרה מבית Marvell (בשילוב עם קושחה שפותחה בידי OCZ וחברת הבת Indilinx), חושפת OCZ את בקר ה-Barefoot 3 החדש, הראשון שמבוסס גם על חומרה שפיתחה היא עצמה עם מעבד RISC של 32 ביט אשר עונה לשם Aragon ואפשרות לשנות את נפח זכרון המטמון הדינאמי על גבי הכונן בהתאם אופי המוצר.
הדבר הגדול הבא בתחום ה-SSD? |
הכונן הראשון שיבוסס על בקר ה-Barefoot 3 יקרא Vector ועתיד להגיע לחנויות ברבעון הרביעי של השנה, כאשר ב-OCZ מבטיחים ביצועים שמתעלים על אלו של מוצריה הנוכחיים (100,000IOPS במידע אקראי וצפונה מכך) – הצהרה שאפתנית בהתחשב בכך שלחברה יש מגוון רחב של מוצרים המבוססים על החומרה של מיטב השחקניות בשוק.
האם בעתיד נראה גם יצרניות אחרות מאמצות את בקר ה-Barefoot 3 במוצריהן? לא בטוח, אם לקחת בחשבון את העובדה ש-OCZ היא מתחרה ישירה בשוק, אך במידה שזה בכל זאת יקרה – זו עשויה להיות תפנית חשובה מאוד עבור החברה האמריקאית.
SSD לא מהווה תחרות כל עוד המחיר שלהם יקר
אתם האתר הכי מגניב ברשת
שנה טובה :-)))
דקים בטירוף?
Seriously?