הממהירים המומחים עשו את המתבקש מהם, הוציאו החוצה את מיכלי החנקן הנוזלי – וניפצו את השיאים הגדולים של מבחן ה-3DMark
אחרי שראינו את הביצועים המפלצתיים תחת אמצעי קירור "פשוטים" בביקורות השונות ברחבי הרשת, היה זה די ברור כי רק זמן הוא מה שמפריד בין ה-GeForce RTX 2080 Ti לבין שבירת שיאים רשמיים וגדולים עוד יותר בתחום העיבוד הגראפי – וזה אכן קרה בתוך זמן קצר, תודות למאמציו של וינס לוסידו, המכונה K|NGP|N.
האוברקלוקר המהולל (או שאולי המטורלל, אם תעדיפו) עשה שימוש במעבד Core i9-7980XE בן 18 ליבות מבית אינטל, בלוח אם ובתוכנת המהרה מבית EVGA (איתה הוא משתף פעולה באופן מסחרי) ובכרטיס מסך מדגם GeForce RTX 2080 Ti אליו הוצמד מערך קירור ייחודי בחנקן נוזלי – בכדי לשבור את תוצאות השיא הבינלאומיות המוכרות בכל מבחני משפחת 3DMark המודרניים עבור כרטיס בודד.
יחידה העיבוד הראשית הומהרה לתדר 5.5GHz עבור כל ליבותיה באמצעות קירור חנקן בכדי שלא להוות צוואר בקבוק עבור התוצאות הגראפיות, ולאחר מכן דגם ה-RTX 2080 Ti שבפנים הואץ לתדרים עצומים של בין 2,385MHz ל-2,415MHz, בשימוש במתח ליבה של עד 1.068 וולט, ביחד עם מהירות של 8,658MT/s (או 17,226MT/s באופן אפקטיבי).
התוצאות היו שיאים חדשים במבחן ה-Time Spy, במבחן ה-Time Spy Extreme, במבחן ה-Fire Strike Ultra, במבחן ה-Fire Strike Extreme ובמבחן ה-Fire Strike הסטנדרטי – כלומר בכל מבחני הביצועים המודרניים של חברת UL לפלטפורמות שהן חוד החנית, כשבכל המקרים מדובר ביתרון בריא למדי לעומת תוצאות השיא הקודמות אשר היו שייכות לדגמי ה-Titan V, גם הם מבית NVIDIA כמובן. לא בטוח שזו הוכחה חד משמעית לכך שארכיטקטורת ה-Turing מתקדמת יותר מ-Volta – אך בהחלט יתכן כי זה הוא המצב כאשר מתמקדים בביצועים הקשורים לעיבוד והצגה של סצינות ויזואליות.
ימים ספורים אחרי השיאים של K|NGP|N קיבלנו גם שיאים כלל עולמיים חדשים עבור תוצאות בשימוש במערך של צמד כרטיסי מסך, הן עבור Time Spy Extreme והן עבור Fire Strike Ultra, תודות לממהיר ויוטיובר אחר בשם JayzTwoCents, שהדגים זינוק של עד 77 אחוזים בניקוד לעומת המירב המתקבל לכרטיס RTX 2080 Ti בודד.
ראוי לציין כי התוצאות עבור צמד כרטיסי RTX 2080 Ti, מחוברים ביניהם בגשר NVLink מהדור החדש, הושגה ללא שימוש בקירור חנקן קיצוני עבורם – תוך כדי התבססות על תדרי עבודה מירביים "צנועים" של כ-2,160MHz – ובהשוואה ליחידת עיבוד בודדת הפועלת במהירות דומה מתקבלת קפיצה של כ-98 אחוזים (!) בניקוד, אשר ממחישה כנראה את הפוטנציאל העצום הקיים לממשק החדש של NVIDIA בהשוואה ל-SLI המזדקן.
כל התוצאות הללו ללא ספק מוכיחות כי יש עוד לא מעט הפתעות שמצפות לנו מכרטיסי המסך הטריים הללו, ומארכיטקטורת ה-Turing באופן כללי, בעתיד הנראה לעין – אז צפו לעדכונים בהקדם האפשרי.
יופי לו.