אחרי ששיתוף הפעולה עם אינטל לא העניק את התוצאות הראויות, כך נדמה, החברה הטאיוואנית פונה אל שותפה נוספת בתחום העיבוד הגראפי
כניסתה של אינטל אל תחום כרטיסי המסך דירבנה שינויים ביחסי הכוחות בין מפתחות הליבות הגראפיות עצמן לבין שותפותיהן שאחראיות להנחית את כרטיסי המסך המוגמרים על מדפי החנויות – אחד מהמשמעותיים שבהם היה בעצם כניסתה של יצרנית המחשבים אייסר (Acer) אל הקטגוריה בפעם הראשונה, בתור מותג מבוסס ומוכר יחסית שכבר מחזיק בתשתיות הפצה בינלאומיות הנחוצות להצלחה.
כרטיסי Arc Alchemist מבית אייסר הצליחו לתפוס כמה כותרות תודות לארכיטקטורת ה-BiFrost הייחודית שהציעה מערך קירור שאינו סימטרי, אך בהתחשב בכל שכל הדור הראשון של אינטל בתחום העיבוד הגראפי הייעודי אינו נחשב לסיפור הצלחה – ספק גדול אם שיתוף הפעולה השאפתני הזה עמד בציפיות של אייסר עצמה. כעת, אנחנו מגלים על שיתוף פעולה חדש שונה של החברה, מעניין לא פחות – הפעם עם AMD, במסגרת מותג ה-Radeon הוותיק שלה.

על פי מידע של האתר xfastest.com, אייסר תשיק בקרוב זוג דגמי Predator BiFrost נוספים עבור כרטיס ה-Radeon RX 7600 הטרי של AMD, שהושק לפני פחות מחודשיים עם תג מחיר בסיסי של 270 דולר. דגמים אלה ישמרו על מימדים ומראה זהים כמעט לגמרי לזה של ה-BiFrost שמבוסס על ה-Arc A770 של אינטל, אם כי ללא הארת RGB סביב המאווררים שהייתה קיימת בגרסה המקורית.
הקירור ההיברידי ידרוש שני חריצים (Slots) פנויים בתוך המארז ויאופיין גם באורך של מעט פחות מ-27 סנטימטרים, כאשר דגם אחד עם תדרי הפעולה הסטנדרטיים של ה-RX 7600 יתומחר בכ-275 דולר בטייוואן ואילו דגם עם המהרה מהמפעל של כשלושה אחוזים יעלה כ-290 דולר במהרה ישירה.
לא נראה כי מדובר בדגמים פורצי דרך בהיבט יחס התמורה למחיר שהם יציעו – אך אנחנו תמיד שמחים על תוספת תחרות לתחום שזקוק לכך, בעיקר כשמדובר בשחקנית טרייה ורעבה שתוכל לבצע צעדים בלתי צפויים בכדי לזעזע את השוק ולצבור תאוצה בו.

בתערוכת Computex לפני חודש וחצי שמענו על תוכניות שאפתניות של אייסר להשיק בעתיד כרטיסי מסך המבוססים הן על ליבות של AMD והן על ליבות של NVIDIA, כולל הגדולות והעוצמתיות ביותר אשר זמינות בתחום הגיימינג – אך מאז ועד עתה לא היו שום עדכונים משמעותיים נוספים בהיבט זה, כך שדגמי ה-RX 7600 הצנועים יאלצו לספק את הסקרנות שלנו בתור פתרון ביניים עד לנחיתתם האפשרית של התותחים הכבדים באמת.

עדכון: מידע מפתיע ומאכזב למדי שמגיע אלינו מאיזור אירופה מציג תמחור רשמי גבוה משמעותית של 400 יורו כולל מס ביבשת, או 1,620 שקלים לערך בהמרה ישירה. בהתחשב בזה שכבר היום ניתן למצוא בחנויות מקומיות דגמי Radeon RX 7600 מיצרניות אחרות במחיר של פחות מ-1,400 שקלים, ההחלטה הזו של אייסר נשמעת בעייתית ותמוהה – אז נקווה שאם צמד ה-Predator BiFrost האדום ינחת בשוק הישראלי באופן רשמי זה יהיה בליווי של קיצוץ מחיר כלשהו.
