שתי יצרניות בולטות נוספות מצטרפות אל המירוץ שמטרת העל שלו היא לאפשר לנו להפוך כל מחשב למכונה עם ביצועים גראפיים גדולים
אנחנו ממשיכים לעקוב בעניין אחרי השוק המתפתח של מארזי Thunderbolt 3 חיצוניים עבור כרטיסי מסך, שכבר הוכיחו לנו כי מדובר לראשונה אי פעם בפתרון ממשי ויעיל לתוספת כוח עיבוד משמעותית למערכת קיימת, שדורשת אך ורק חיבור של כבר בודד בכדי לפעול.
העסק עדיין יקר מדי עבור רוב הצרכנים הממוצעים, אך התקווה המרכזית שלנו היא שכניסה של עוד ועוד מתחרים לשוק תדרבן קיצוץ משמעותי במחירים, שיביא את הבשורה גם אל קהל המיינסטרים, ולא רק אל חובבי המשחקים האדוקים ולאלו שמעוניינים ביצירת תחנת עבודה נייחת בהתבסס על מערכת נישאת. לא בטוח שזה מה שידרבן את המהפכה, אבל בימים אלה אנחנו מקבלים צמד מוצרים חדשים שמצטרף למירוץ הזה: ה-ROG XG Station 2 של אסוס, וה-Extrenal Graphics Dock, פשוט כך, של Zotac.
המארז החדש-ישן מבית אסוס הוא ללא ספק הבשל יותר מבין השניים, וזה שמיועד ספציפית לעולם הגיימינג עם מיתוג ועיצוב אגרסיביים תואמים (וככל הנראה גם מחיר גבוה בהתאם, אם כי זה עדיין לא נחשף רשמית). היצרנית הציגה את המארז בעבר כשהוא מגיע עם חיבור PCI-Express חיצוני ייעודי ובלעדי, אך נראה כי בדגם הסופי של ה-XG Station 2 הקונספט הזה נזנח וחיבור ה-USB Type-C תומך ה-Thunderbolt 3 הפך לפייבוריט הנבחר, במה שמהווה יישור קו משמח מבחינתנו עם שאר הדגמים שכבר נמכרים בחנויות.
ה-XG Station 2 כולל ספק כח מובנה בהספק של 600 וואט, מתוכם עד 500 וואט יוכלו להיות מוקצים לכרטיס המסך (כלומר תמיכה בכל כרטיס גראפי מודרני באשר הוא, עם עוד הרבה יתירות) ו-100 וואט נוספים יוקצו לתמיכה בטעינה של המחשב הנייד שאליו יחובר המארז, על בסיס אותו כבל. התחנה החיצונית תציע בנוסף גם ארבעה חיבורי USB 3.0 Type-A להרחבת היכולות של המחשב המחובר, חיבור Gigabit Ethernet קווי – וגם חיבור USB 3.0 Type B נוסף, שמהווה תוספת ייחודית למדי אשר נועדה לכפר על שיטות הקידוד גוזלות רוחב הפס המובנות בתקן ה-Thunderbolt 3, לקבלת רוחב פס אפקטיבי של 40 ג'יגה-ביט בשנייה באופן מלא, ולא טיפה אחת פחות מכך.
מנגד ניצב לו המארז החיצוני של חברת Zotac, ששמו הגנרי עשוי להעיד על כך שאינו בשל להשקה באותה מידה כמו התחנה של אסוס – תמצאו בו עיצוב כסוף מעוגל שנראה כמו משהו שהייתם מצפים לקבל מכונן אחסון חיצוני מגודל, לצד ספק כח מובנה בהספק של 400 וואט שיתמוך גם הוא בטעינה של המחשב הנייד המחובר למערכת בנוסף להזנה של הכרטיס הגראפי שיורכב בפנים, ארבעה חיבורי USB 3.0 Type-A, חיבור USB Type-C תומך Thunderbolt שמיועד לחיבור המערכת החיצוני כמובן, ותמיכה בכרטיסי מסך הן מבית AMD והן מבית NVIDIA, באורך של עד 33 סנטימטרים ובעובי של עד 2.5 חריצי מארז (slots) סטנדרטיים.
ב-Zotac מצהירים כי מארז העיבוד הגראפי החיצוני שלהם יוכל לתמוך בכל מוצר מחשוב אשר כולל חיבור Thunderbolt 3 משלו, ולמרות שהמצב ככל הנראה לא עד כדי כך פשוט ללא תמיכה קושחתית מתאימה באותו צד נגדי – עצם הנכונות של החברה להציע תמיכה רחבה ככל הניתן של הטכנולוגיה היא מעודדת, בהשוואה למוצריה של אסוס ו-Razer למשל אשר מצהירים מראש על תמיכה רשמית רק במוצרי מחשוב ספציפיים, כאשר כל מכשיר אחר ששם הדגם שלנו אינו מצויין עשוי לפעול, או שלא, ללא וודאות או לקיחת אחריות כלשהי מצד היצרנית.
גם במקרה של Zotac אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה המחיר של המארז החיצוני, אך יש לנו תקווה לכך שיהיה כאן דגם אשר כן יצליח להתחרות במוצרים כדוגמת ה-Devil Box של חברת Powercolor וה-Node של AKiTiO, בחלק התחתון של ספקטרום המחירים. מי יודע, עם קצת מזל אולי נזכה להפתעה ונקבל מארז Thunderbolt 3 ראשון שמתומחר בפחות מ-300 דולר – נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם.
מעניין אם אפשר לעשות חיבור PCI-E חיצוני. אם כן, היה פותר את הבעיה…
מה אומר לך המושג "CUSTOM PC"?
הידעת שניתן להאריך ולהציב את חיבור ה PCI-E היכן שאתה רוצה?
זה פשוט כבל מאריך ל PCI-E, כך ניתן להציב כרטיסי מסך או כל רכיבי PCI אחרים הרחק מהתופת.
יש סיבה שהם יושבים קרוב למעבד
זה נראה פתרון יקר ולא בהכרח משתלם.. מקווה שאני טועה
איך זה עובד בעצם?
זה פשוט רכיב חיצוני לכל דבר? הריי המעבד לא מדבר ישירות עם הכרטיס מסך דרך הBUS של המחשב?
קצת כמו אפשר לאמר כרטיס מסך דרך הCLOUD?
מה ההבדל באמת בביצועים בין חיבור THUNDERBOLT ובין שהמעבד מדבר ישירות על הBUS?
כאילו זה היה יכול להיות כל דבר אחר חוץ מכרטיס מסך, פשוט בDIRECTX נניח במקום לדבר עם הכרטיס שעל הBOARD הוא מתקשר עם הכרטיס החיצוני דרך הPORT?
מהירות THUNDERBOLT 3.0 שווה ערך ל PCI 3.0 X4 או PCI 2.0 X8 , זה טוב לרוב הכרטיסים אבל אל תצפו לדחוף 1080 למקסימום.
אוקיי זה די מעפן. זה בסך הכל תחנת עגינה ללפטופים שמתחבר דרך PCI EXPRESS
400 דולר לתחנה ועוד 400-600 דולר לכרטיס מסך, בסה"כ קניתם עוד מחשב בנוסף למחשב שכבר היה לכם. הגיוני. ¯_(ツ)_/¯
כן, 1080 מאבד המון במעבר לpci-e X4… הוא מאבד 4% P:
https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080_PCI_Express_Scaling/24.html
מה שכן זה נכון שזה לא שווה לשולחני עם נניח 6700K ב OC (בגלל המעבד ועוד, יש ביקורות עם ביצועים) אבל זה עדיין מעולה ויספק ביצועים טובים ומספקים עם 1060 או 1070 נניח.
לגבי אם זה שווה או לא זה תלוי ביישום, אם אתה צריך נייד עם מעבד חזק אבל לא כרטיס מסך חזק כשאתה לא בבית ומשחק אז זה עדיף על מערכת נוספת.
הצחנה הכי זולה היום עולה 300$, מערכת שתבנה ב 300$ לרוב תהיה חלשה ממה שיש בנייד חזק, רק מעבד ברמה של 6700HQ עולה 200$… מה עם לוח, זיכרון, מארז HDD/SSD, ספק וכו'…
כן, אפשר לבנות מערכת ב 300$, היא לא תהיה ברמה של מה שכבר יש לך בנייד. (מחיר הכרטיס מתווסף ל 300$ האלו בכל מקרה)
סביר שמחשב גיימיג נייד עם 1060 או 1070 יהיה זול יותר משילוב של מחשב עם מעבד חזק, כרטיס חלש שעדיין כולל חיבור TB3 + התחנה + כרטיס 1060/1070 בהתאמה, אבל את התחנה קונים פעם אחת ואז אפשר לשדרג, את הנייד לא.
ונייד כזה יהיה גדול וכבד מנייד ללא כרטיס חזק…
אם אתה לא צריך נייד, אין פה שאלה בכלל.
אני אישית חושב שבעתיד הלא רחוק נראה יותר ויותר מחשבים עם כרטיס מובנה חזק כמו ה *iris 580 עם חיבור TB3 כדי להפוך לתחנת משחקים בבית.
בדרך ובא לך לשחק קצת ? שחק על LOW על המובנה, מגיע הביתה מחבר לך איזה *1060/70/80.
* ברור שהכוונה לכרטיס שיהיו רלוונטים כשזה יקרה
מה הקשר בין זה לבין TB3 ?
ראית את הגודל של הכבלים האלה (וצריך גם חיבור ענק) ?
ראית את המגבלת אורך של אותם מאריכי PCI-E ?
נראה אותך מוצאת מאריך PCI-E באורך של כבל TB3.
זה ממש אבל ממש לא ישם עבור חיבור כרטיס מסך לנייד, מה גם שזה יחייב הפעלה מחדש למחשב בעוד ש TB3 לא…
לא חושב שניתן לחבר ולנתק (הוט פלאג) תוך כדי עבודה. לכן זה עדיין לא קיים כיציאה חיצונית. אבל כדאי לפתח. יאפשר לצמצם את הלוח לסנטימטרים.
אני חושב שזה דווקא כן שימושי.
נניח יש לי מחשב נייד שהוא לא של גיימניג וחשבתי שהכרטיס מסך NVIDIA הסביר שלו יספיק לי לפיתוח גרפיקה. אבל הבעיה המרכזית של ניידים וכרטיסי מסך זה החום. הנייד שלי פשוט מתחת להפעיל את המאוור ולהשתנק אחריי 2 דקות רצופות של גרפיקה כבידה. אי אפשר לפתח ככה על מחשב כזה.
עכשיו, במקום לקנות נייד חדש לפיתוח אני יכול פשוט לקנות את התחנת עגינה הזו. למרות שאז אני כנראה אצטרך לקחת את התחנת עדינה איתי כי אני לא הולך לקנות תחנת עגינה בכל מקום שבו אני יעבוד עם הנייד.
למרות ש… אפילו תחנת עגינה זולה עם כרטיס מסך זול יהיה יותר טוב ממה שהלפטופ שלי יכול לעשות. כי אי אפשר ממש לעבוד על לפטופ שהוא מתחיל לאבד יציבות בעיבוד תמונה בגלל חום. זה בילתי אפשרי לפתח עליו.
אז אם יש תחנות כאלה זולות, כאילו עם כרטיסים זולים זה יכול להיות מעולה.
בנוסף, אם אתה כן מחליט לקנות מחשב גיימניג נייד עם כרטיס חזק, נראה לי שחלק גדול מהמחיר הולך על העובדה שהכרטיס מסך צריך לעבוד בתנאי איוורור הרבה יותר קשים. יש מצב שלקנות מחשב נייד לא של גיימינג, פלוס התחנת עגינה הזו יצא יותר משתלם ממחשב נייד גיימינג מבחינת מחיר\ביצועים.
הציגו פה ושם גם תחנות עגינה ניידות, זה כולל GPU, כמה USB והיו גם כאלה עם סוללה נוספת ככה שחיבור הכרטיס לא יפגע בחיי הסוללה של הנייד.
קומפקטי מאוד אבל לא ניתן לשידרוג…
Thunderbolt מבוסס על PCIE בחלקו, וגם כרטיסי מסך חיצוניים עם TB2 מגיעים לביצועים לא רעים.. איבוד של אחוזים בודדים בביצועים זה לא רע בכלל.