GIGABYTE EX58-Extreme – אוברקלוקר חדש בסביבה
לאחר שקיעת האבק שהותירו מעבדי ה-Core i7 של אינטל מאחריהם עם השקתם, ולאחר שהתרגלנו קצת לנוכחותם בשוק (אם כי לא למחיריהם), אנו ניגשים לסקירה נוספת של לוח אם המיועד למעבדי ה-Core i7, הפעם מתוצרת חברת GIGABYTE. אלו מכם המעוניינים בתזכורת אודות התכונות של הפלטפורמה החדשה של אינטל, יטיבו לעשות אם יעיינו בסקירת ארכיטקטורת הנהלם אשר סוקרת את החידושים והתכונות אשר הופכים את הארכיטקטורה למובילה הנוכחית בשוק הביצועים. סדרת המעבדים שהושקה בטכנולוגיית ה-Core i7 מיועדת לשוק הביצועים הגבוהים (Performance) ומשתמשת בתושבת ה-LGA1366. לוחות האם המתאימים למעבדים אלו מבוססים על ערכת שבבים יקרה, פונים לפלח השוק הגבוה ומכילים תכונות ותוספות בהתאם ולכן מדובר באופן טבעי בלוחות היקרים ביותר שניתן למצוא.
המיתון העולמי ואותותיו בעולם הצרכני בוודאי שלא מיטיבים עם המכירות של מערכות יקרות המבוססות על מעבדי Core-i7 אולם היות ובטכנולוגיה עסקינן ולא בכלכלה, נתרכז בצד הטכני של הלוח ונשאיר את יתר השיקולים לכם, הקוראים.
הלוח אותו אנו בודקים הוא ה-GA-EX58-Extreme, הלוח החזק והיוקרתי ביותר בסדרת ה-X58 של GIGABYTE, חברה בעלת מוניטין רב שנים בשוק לוחות האם, המטפחת לאחרונה גם קו מיוחד של לוחות אם לאובקלוקרים. מגמה זו החלה עם סדרת ה-DQ6 ולאחרונה קיבלו חלק מלוחות החברה (לראשונה גם כאלו עם ערכת ה-P45) את התוספת \'Extreme\' המציינת כי הלוח מיועד לאוברקלוקינג, ומגיע עם הכנה לקירור נוזלי.
נכון להיום GIGABYTE מציעה בקו המוצרים שלה לא פחות משבעה לוחות אם מבוססי X58, כאשר ה-EX58-Extreme הוא כאמור היקר שבהם וזהה כמעט בכל תכונותיו ללוח ה-EX58-UD5, שנבדל ממנו בעיקר בקירור הצנוע יותר.
את ביצועי לוחות X58 אנו כבר מכירים מסקירת לוח ה-MSI Eclipse שערכנו בעבר ולכן בתחום זה אנו לא מצפים להפתעות מיוחדות, אולם ננסה להתמקד בתכונות הלוח וכמובן בהשוואת ביצועיו לאלו של הלוחות האחרים שנבדקו כאן בעבר.
מחירו של הלוח בחו"ל עומד על מעל ל-300$, מחיר האופייני ללוחות X58 משופעי תכונות, ובארץ נע מחירו באיזור ה-1700 ש"ח. כאמור זהו אינו לוח זול, אולם הוא אוצר בתוכו שלל תכונות אשר ידברו אל קהל חובבי החומרה, אך מנגד לרוב אינן נחוצות למרבית המשתמשים.