תערוכת Computex מתקרבת ואיתה גם ההשקה הרשמית של זיכרונות ה-DDR3, יצרניות מובילות בתחום הזיכרונות חושפות ועושות את הצעד המכריע לעבר זיכרונות ה-DDR3.
רבות מיצרניות הזיכרונות משיקות ומציעות למכירה כבר היום דגמים שמבוססים על DDR3, הצורך נובע בעיקר בגלל ערכת השבבים P35 של אינטל, שגם היא מוצעת למכירה כבר היום, אך תושק רשמית ותוצג לקהל הרחב לראשונה בתערוכת Computex.
OCZ, שהתפרסמה לא מזמן בעקבות צעד משמעותי שעשתה בתחום ספקי הכוח, משיקה שני דגמים חדשים שיהיו הראשונים בסדרת ה-Premium של החברה, סדרה המיועדת למשתמשים בעלי דרישות ביצועים גבוהות. הדגם הראשון שמדורג כ-PC3-8500 פועל בתדר של 1066MHz ובעל תיזמונים נמוכים יחסית של 7-7-7-21. הדגם החזק בסדרה מדורג כ-PC3-10666 מגיע עם תיזמונים של 9-9-9-26 אך בתדר גבוה יותר של 1333MHz. הסדרה החדשה מגיעה עם קירור ה-XTC (ר"ת Xtreme Thermal Convection) בצבע זהב תוצרת OCZ. כמו כן, הזיכרונות יהיו זמינים בקיטים של 1GB (שני מודולים של 512MB) ו-2GB (שני מודולים של 1GB) שיעבדו ב-Dual Channel. שני הדגמים עובדים במתח נמוך של V1.6 בלבד ומגיעים עם אחריות לכל החיים מבית OCZ. זמינותם של הזיכרונות בשוק תהיה מוגבלת למספר יחידות קטן, שכן זיכרונות ה-DDR3 עדיין בראשית הדרך.
גם Super Talent הכריזה על השקת זיכרונות DDR3 בתדרים סטנדרטים של 1066MHz ו-1333MHz, עם תיזמונים של 7-7-7-20 לדגם ה-1066MHz ו-9-9-9-27 לדגם ה-1333MHz. המודלים יגיעו עם קירור סטנדרטי בצבע שחור, אך יהיו זמינים, נכון לעכשיו, רק במודלים של 1GB או בקיטים של 2GB, והם אמורים להימצא בשוק כבר מהחודש הקרוב.
![]() |
ה-Z של OCZ |
עוד יצרנית גדולה שחשפה את סדרת ה-DDR3 שלה, היא קורסאיר שצירפה את הספרה שלוש לסדרת ה-XMS, סדרה הידועה בעיקר ביכולות ההמהרה שלה ומיועדת לקהל הגיימרים. גם כאן הזיכרונות יגיעו בתדרים של 1066MHz ו-1333MHz, עם תיזמונים ונפחים זהים לזיכרונות ה-DDR3 של Super Talent. כמו כן, החברה טוענת כי כבר בחודשים הקרובים אנו צפוים לראות זיכרונות בתדר גבוה במיוחד של 1600MHz, שכנראה יהיו חלק מסדרת ה-Dominator של החברה, שנחשבת לחוד החנית בכל הנוגע לביצועים וקירור.
כל הזיכרונות שהושקו לאחרונה אושרו על ידי ה-JEDEC (הארגון האחראי על קביעת התקנים לזיכרונות בעולם) ונבדקו על מערכות שמבוססות על ערכות השבבים החדשות של אינטל, דבר המבטיח את מקסימום רוחב הפס וביצועים במערכות אלה. הנהירה הגדולה לכיוון זיכרונות ה-DDR3 עדיין רחוקה, שכן רק ערכות השבבים מבית אינטל תומכות בו, והן כוללות עד כה רק שני דגמים (ה-P35 וה-G33). המתחרה AMD לא צפויה לתמוך בזיכרונות אלה בזמן הקרוב, בטענה כי רצון השוק וביצועי הזיכרון, נכון לעכשיו, אינם מצדיקים את המעבר המידי ל-DDR3.
למען הסדר הטוב אנו נציין כי קיט זיכרון (DDR3 כמובן) בנפח 2GB בתדר של 1066MHz יעלה לכם, נכון להיום, לא פחות מ-490$, שזהו מחיר כפול ממחירו של זיכרון DDR2 בתדר של 800MHz ונפח כפול של 4GB.
למען הסדר הטוב אנו נציין כי קיט זיכרון (DDR3 כמובן) בנפח 2GB בתדר של 1066MHz יעלה לכם, נכון להיום, לא פחות מ-490$, שזהו מחיר כפול ממחירו של זיכרון DDR2 בתדר של 800MHz ונפח כפול של 4GB.
כבר יצא ? ?!
כבר יצא 2x2Gb DDR3 1333MHz 2-2-2-4 ??
30% יותר ביצועים -800% חור בכיס.לא שווה.
יש זכרונות ואין לוח
מה זה שווה בדיוק?
ואפילו אם יהיה לוח מחירו יהיה אסטרונומי בהשקה ומעבר לכך…
ל1 ול3
1:
לא יצא 2-2-2-4, איך הסקת את זה?
2:
יש את סדרת הUltra Durable של GIGABYTE.
אם אני לא טועה הלוחות כבר יצאו, לא?
ל-3
יש לוח ומחירו לא כל כך אסטרונומי, "רק" 1000 ש"ח ומטה, אתה הגרסא החזקה יותר של הלוחות אפשר למצוא ב1500
בושה
במקום להמשיך לפתח את DDR2 שבקלות הו יכול להכפיל את הביצועים שלו כי הו יותר זמן בשוק והיכלות רק השתפרו היום DDR 3 הו יצור מוזר נראה כמו DDR2 רק מהירות טיפה יותר גבוה לא משהו מדהים אבל התיזמונים גרועים והו גם יקר נוראה הסיפור עם DDR3 חוזר על עצמו כמו DX10יש מוצרים שאנו לא יכולים להשתמש בהם כי אין היום עם מה וזה יקר נורה מי שיקנה היום אותם לא יודעה עם הם יעבדו לו כמו שצריך כי הם הם לא יעבדו טוב כמו הDX10שגם לא עובד טוב בגירסה הבנונית במיחד דור ראשון ואין מוצרים תוכנה שאפשר לעבוד איתם אז כול הקונים יתבעו את החברה אשר מכורת מוצרים שלא ניתנן לעבוד איתם בצורה נורמלית אז לא למהר לקנות חתול בשק אז שלא יעבדו עלכיים תודה
כולכם קובעים סתם שDDR3 גרוע
מאיפה לכם שDDR3 גרוע? נסיתם את הזיכרונות האלו? ראיתם ביקורות עליהם? לא! אז על מה אתם מבססים את הטענות שלכם? DDR3 מביא איתו עוד כמה חידושים חוץ מתדרים! כדאי שתחפשו קצת מידע באינטרנט.. התיזמונים לא נוראיים בכלל לעומט מה שיש לDDR3 להציע..
כמו כן לדעתי צריך לזנוח/להפסיק את הקיטים של 1GB או מודלים של 512MB שיפיצו יותר קיטים של 2GB/4GB ויותר מודלים של 2GB
סתם מגבילים אותנו…
AMD צודקים 2GB DRR1 מספיק
חח איזה דפוקים
DDR3 זה בדיוק אותו הדבר כמו DDR2 רק אם חיבור שונה, תזמונים פחות טובים (שלא משנים הרבה ב-Core2Due) ויותר מהירות (mhz), סה"כ זה בדיוק כמו המעבר לכל דבר, רק שהם חכמים ועושים את החיבור שונה, ככה שתצטרכו לשדרג את הלוח אם כולל את הזכרונות, תרגיל שיווקי יפה, לא שאני אומר שהלוח אם הישן מגביל את הזכרונות (שבמקרה יש להם את אותו מספר הפינים..), אך זה בהחלט לא מראה על יעילות כספית מצד הקונים, אך כמובן שלא יהיה ברירה בסופו של דבר, כמו כל דבר בשוק הזה..
nonsense
what is this article !!!
איזה שטויות במיץ עגבניות
אני חושב שהעיקר זה המתח הנמוך.
וזאת הסיבה למעבר לDDR3, מענין מה יהיו היכולות שלו בOC, עם העלאת מתחים.