Intro
כשכבר חשבנו שזה לעולם לא יקרה שוב, אינטל מפתיעה עם מעבד Core i3 המכיל את היכולת לבצע המהרת תדר – ועכשיו אנחנו מגישים לכם את הביקורת שתחשוף את כל היכולות שלו ואפילו תדריך אתכם כיצד לבצע אוברקלוקינג משלכם
מאז צאת סדרת המעבדים Sandy Bridge ומשפחת Core i3, i5 ו-i7 מהדור השני, אוברקלוקינג היה שמור למעבדים מסויימים בלבד. בניגוד לדורות הקודמים, נוצרו תנאים חדשים לביצוע המהרה למעבד ומי שרצה לעשות זאת היה צריך להיות מחוייב לכך לחלוטין.
במה שאני נוהג לכנות "משולש האוברקלוקינג", לצורך המהרת מעבד משתמש צריך לוח אם תומך, מעבד תומך וקירור מתקדם למעבד. כך, צומצמו מספר המשתמשים אשר מבצעים המהרה באופן מורגש. האפשרות הייתה מוצעת לכולם בעת רכישת מחשב חדש, אך רבים פשוט סרבו בשל ההקרבה הכלכלית שיאלצו לעשות רק בשביל שאולי בעתיד יגעו בנושא.
בנוסף לכל אלו, אוברקלוקינג היה שמור בעיקר למעבדים היקרים בכל סדרה. 2600K ו-2500K בדור Sandy Bridge הביאו יכולות המהרה, וכך כל סדרת i5 ו-i7 בכל דור שיצא אחרי זה הכיל מעבד K שאפשר לבצע המהרה. ה-K מסמל שמכפלת המעבד פתוחה לשינויים וכך, למרות שתדר הבסיס היה ונשאר נעול על 100 מגה-הרץ, מכפלת התדר הזאת ניתנת להרמה בלוחות אם תומכים.
לפני שלוש שנים הייתה מחווה של אינטל למותג "פנטיום" שליווה אותה 20 שנה, והיא שחררה מעבד כפול ליבה פשוט בעל מכפלה פתוחה, אך הוא לא זכה לפופולאריות רבה בשל הצורך להשתמש בלוח אם מתקדם שעלה ברוב המקרים הרבה יותר מהמעבד עצמו.
הפעם מכניסה לראשונה אינטל מעבד Core i3 תחת מעבדי האוברקלוקינג שלה.
Core i3 7350K – כבר אין חשש לפגיעה במכירות Core i5
יתכן ואחת מהסיבות העיקריות שלא ראינו מעבדי Core i3 בעלי מכפלה פתוחה היא החשש שמעבדי Core i5 מהפשוטים יותר פשוט יחשבו כלא כדאיים כאשר מעבד זול יותר יוכל להשוות אליהם ביצועים. בדור Kaby Lake החדש וסדרת 7000 החליטה אינטל שכן לאפשר זאת, בעיקר כש-Core i5 7400 "הפשוט" כבר מגיע בתדר של 3.0 גיגה-הרץ, שלא כמו Core i5 6400 שהגיע בתדר יחסית נמוך של 2.7 גיגה-הרץ.
Core i3 7350K – מפרט טכני
- תושבת: LGA1151
- ליבות: 2 ליבות ופונקציית HyperThreading לשתיים לוגיות נוספות
- תדר פעולה: 4.2 גיגה-הרץ
- זיכרון מטמון: 4 מגה-בייט מרמה שלישית
- תהליך יצור: 14 ננו-מטר
- מעטפת חום: 60 וואט
- אוברקלוקינג: מכפלה פתוחה, יכול להתבצע על לוחות בעלי ערכות השבבים Z170 ו-Z270
- ליבה גרפית מובנית: Intel HD 630
- מחיר מומלץ לצרכן: החל מ-800 שקלים
בשביל חלק מהמאפיינים הטכניים של Kaby Lake נקשר כאן את הביקורת של Core i7 7700K. שם תוכלו לקרוא על מה חדש בדור הזה של אינטל לתושבת LGA1151. בביקורת זאת נתמקד בעיקר בכמה מהיר ה-i3 7350K, במיוחד באוברקלוקינג, וניתן גם דגש על הדרך לבצע את האוברקלוקינג.
הגיע הזמן לגשת ישר אל מבחני הביצועים. מערכת הבדיקה לא השתנתה ונשארה דומה לזאת בה השתמשנו בביקורת Core i7 7700K
מערכת הבחינה למבחני הביצועים
- לוח אם לתושבת LGA1151: – דגם ASRock Z170 Extreme6
- לוח אם לתושבת אקסטרים: Gigabyte X99-Gaming G1 WiFi
- קירור למעבד: Noctua NH-D15
- זיכרון: G.Skill Ripjaws Z DDR4 4X4GB 2666Mhz
- ספק כח: Corsair HX1050 1050W
- כרטיס מסך: Asus GTX 780 Ti MATRIX 3GB
- כונן קשיח: Samsung SSD 830 128GB
- מסך: BenQ XL2430T 1080P 144Hz
- מערכת הפעלה: Windows 10 Pro
מעבדים נוספים שנבחנים
- Core i7 5960X 8-Core 3.0Ghz
- Core i7 5820K 6-Core 3.3Ghz
- Core i7 6700K 4-Core 4.0Ghz
- Core i7 6950X 10-Core 3.0Ghz
- Core i7 7700K 4-Core 4.2Ghz
ביצועי המעבד במשחקים
עולם משחקי המחשב היום גדול ומגוון מאי-פעם. כמו כמות הסוגים, המנועים הגרפיים והסגנונות העיצוביים כך גם ביצועי המשחקים על חומרה שונה כיום.
לקחנו שלושה משחקים בולטים מהתקופה האחרונה שידועים בשימוש כבד ונכון בחומרה מודרנית, במיוחד בשימוש יעיל בליבות מעבדים. משחקים אלו הם GTA V, Witcher 3 ו-The Divisionn, שלושה משחקים שזוכים לפופולריות רבה בימים אלו.
מבחני הביצועים שלנו בשלושת הכותרים הללו מראים לנו תמונה מאוד ברורה בנוגע ל-7350K. מדובר אחרי הכל על מעבד בעל 2 ליבות פיזיות ועוד שתיים לוגיות וזה לחלוטין מתבטא בכמות הפריימים הממוצעים לשניה ובעיקר במינימום. מינימום נמוך נובע מחוסר היכולת של המעבד לבלום הפתעות בעלות עומס גבוה לזמן קצר, דבר שמעבד בעל יותר ליבות יכול לעשות בצורה ברורה.
הדבר מוביל לחוויית משחק שיכולה להיות בעייתית בכותרים כבדים למדי כמו שלושת אלה. זאת אגב, הסיבה שבחרנו בהם להיות בביקורות המעבדים האחרונות. בעוד שב-GTA V התמונה טובה למדי, ולא צריך להיות חשש כלל לבחור ב-i3 7350K כמעבד למערכת גיימינג, Witcher 3 המצויין מראה תמונה אחרת לגמרי. סביבות מורכבות בעלות אלמנטים רבים צריכות מעבד בשרני שיכול לעמוד בעומסים, וכאן היתרון של מרובעי הליבות ברור ומובהק.
מבחן הרינדור Cinebench נכנס גם לתמונה כשמדובר במעבד שכזה:
ברור לכולנו, וגם לאינטל שמעבד שכזה לא הולך לשמש לעריכת תוכן וזה מתבטא בביצועים מקביליים נמוכים למדי. ציון של 445 למעבד ב-Cinebench R15 יהיה מקביל למרובעי ליבות שפגשנו בתחילת העשור כמו Core i5 2400 למשל. ביצועי הליבה הבודדת לעומת זאת? כצפוי, גבוהים מאוד ועומדים בקו של מעבדי Kaby Lake אחרים. 4.2 גיגה-הרץ הוא לא תדר עבודה נמוך, אחרי הכל.
נתוני צריכת החשמל לא מפתיעים אותנו. מעבד 14 ננומטר שכזה מבית אינטל מכיל מעטפת חום של 60 וואט בלבד, וגם היא כוללת ליבה גרפית שמנה למדי בדמות HD 630. בלעדיה, אם אינטל הייתה יכולה להצהיר על מעטפת חום, כנראה שהיא הייתה נמוכה גם מ-45 וואט. אפילו עם GTX 780 Ti הרעב, מערכת הבדיקה לא עלתה על 310 וואט בעת משחק.
רעיון תמוה. החיתוך בין קהל היעד של המכפלה הפתוחה לבין זה של Core i3 נראה ריק.
Alex Katz
לדעתי, ההשוואה של המעבד הזה ל-i7 לא משרתת שום מטרה.
איך הוא ביחס למעבדים אחרים שיותר קרובים לטווח המחיר שלו?
למשל ה- i5 6400 שהזכרתם בכתבה?
זה סה"כ מעבד בשביל מי שרוצה לשחק באוברקלוקינג.
הוא לא נותן תמורה טובה לכסף מבחינת ביצועים.
אני מחכה לראות מה אינטל תחטוף מהמעריצים שלה אחרי שסוף סוף ישחררו את התוצאות האמיתיות על הרייזן, אולי אז תשנה את יחסה לצרכנים ואז אשקול אולי לחזור לאינטל אחרי הרייזן שאני אקנה( להחליף משחה למעבד עצמו…הגזימו בענק!!! אלף דולר על חתול בשק!!! לא אצלי!!!)
אני גם תוהה מדוע ההשוואה נערכה מול מעבדים בסגמנט העליון, ולא מול מעבדים כמו i5 6500 ו-i5 7500. השוואה כזאת היתה עשויה להיות הרבה יותר מועילה.
ואני חושב ששימוש בכרטיס גרפי מתקדם יותר כשם 980Ti או GTX 1070 היה יכול להיות עדיף.
עבר זמנו של ה 780TI ומן הסתם יש לבצע מבחני בדיקה עם כרטיסים מהדור החדש.
זה נכון במיוחד כאשר בודקים מעבדים, נדרש כרטיס גראפי מתקדם חדיש ו"חזק" בכדי לבטל את האלמנטים האחרים.
אתה אמור לבצע את הבדיקות עם 1080 או 1070 לכל הפחות.
(אני בעל 780TI מומהר מאוד ויודע במה מדובר, עם I7 4790K).
אני שמח לראות שהאתר חזר לביקורות כגון זאת שנעשתה, עם זה תמוהה בעייני הבחירה בשימוש בכרטיס מסך 780, הייתי אומר שהיינו צריכים לראות ביקורת עם 1080 או אפילו titan במידה והאתר יכול לקבל סמפל, על מנת לראות הבדלי ביצועים מקסימלים בין הדורות.
אבל אני אשבח את הביקורת כי סוף סוף קיבלנו ביקורת ראוייה.
אני מבטיח, אנחנו על סף שינוי משמעותי באופי ופירוט מבחני הביצועים. עוד קצת…
780TI הוא כרטיס חזק מספיק בשביל שמעבד I3 יהיה צוואר הבקבוק במערכת.
א. ביקורת חובבנית ביותר.
דבר ראשון את מי זה בדיוק מעניין המעבד sem-budget הזה כאשר לוח אם שתומך ב OC עולה בערך או לא יותר ממנו.
מי שנמצא על budget וחייב להתפשר על i3 ככל הנראה גם יתפשר על לוח זול כמו H110.
ב. דבר נוסף הוא למה ההשוואה היא למעבדי i7 ומעבדי xtreme? הרי המעבד הזה נועד לקרוץ ל budget users שהיו רוצים להשוות אותו למעבד i5 שעולה מעט יותר ממנו.
ג. למה GTX780Ti? עזבו שזה כרטיס נוראי כיום (בעיקר בזכות NVIDIA ו GameWorks) אבל לפחות הייתם משתמשים בכרטיס budget ריאלי עבור משתמשים שהיו שוקלים לרכוש את המעבד הזה מההתחלה.
ד. חלאס עם הכתבות המיותרות על אינטל, רוצים לשמוע יותר על Ryzen…. הבנתי שאינטל היא ספונסר אבל זה לא סיבה לא לדבר על הדבר הכי חם עכשיו בעולם החומרה.
איזה חדשות אתה רוצה שיהיה על רייזן? רייזן קיבל פה סיקור באתר, כרגע כל מה שיש זה שמועות והדלפות של מבחני ביצועים מאוד ספציפים.
אתר אחד טוען שלט ניתן לעבור את מחסום ה 4ghz ואחרים טוענים שבקלות ניתן, יש כאלה שטוענים שלא ניתן להשתמש ב4 סטיקים של זכרון או בזכרון בתדר של 3000mhz, כרגע אף אחד כמעט לא יודע כלום חוץ מזה שזה יהיה טוב.
אני מזמין אותך להיכנס ל reddit.com/r/amd ולראות את הבלאגן שהולך שם, חרושת השמועות לא מפסיקה.
אני כן מצפה שביום חמישי בערב ובשישי בבוקר יהיה באינטנרט יותר מידע, ושאז גם האתר יוכל לספק סקירה רצינית.
עוד 48 שעות למאנאייאק…! _ (או 24ש ליתר דיוק)
RYZEN : מבחנים אמיתיים ותוצאות אמת!
עד אז….. אפילו זקני העם נוצרים לשונם.
הדור של היום… מרוב שהם לא נדרשים לכתוב וליצור…. הבנת הנקרא שלהם שווה ל X X X
ועוד מתפלאים במשרד החינוך..?!
את רומזת על עצמך בקיצור?
זבל.