Intro
תמה ההמתנה הארוכה עד היום בו אינטל תגיש לנו מעבדים בעלי יותר מארבע ליבות למיינסטרים. הכירו את העוצמה להמונים עם 6 ליבות במחיר מוזל באמת
היום, החמישי באוקטובר הוא היום בו אינטל מחליטה לבצע שינוי משמעותי בעקבות ההתקדמות בשוק המעבדים ולהביא לנו לראשונה עוצמות עיבוד גבוהות משמעותית בדור חדש מזה כשנים רבות. עוד מאז 2009 החלה אינטל לעבוד בנוסחא שכוללת מעבדים בעלי ארבע ליבות כמעבדי Core i5 ו-Core i7 בעוצמות עיבוד ומחירים שונים.
השיפור שנעשה מדור לדור מאז השקת מעבדי Sandy Bridge, מה שזכור כסדרת 2000 האלמותית, הינו יחסית קטן. זה לא סוד שמאז שיצאו לאוויר העולם Core i5 2500K ו-Core i7 2600K, נעשה קשה יותר ויותר להביס אותם במטרות מסויימות, במיוחד בגיימינג.
נכון, Core i7 6700K ו-Core i7 7700K שיצאו בשנה שעברה הם מעבדי הגיימינג הכי מהירים שתוכלו להשיג, ויהיו משחקים מסויימים שההבדל בינם לבין מעבדי Sandy Bridge יוכלו להגיע לעשרות אחוזים אך לא תמיד זה היה המצב.
ההבדלים הללו גדלים הרבה יותר כשמגיעים למעבדים המוזלים דוגמת Pentium ו-Core i3. שם שומרים על שתי ליבות עיבוד אך תדרי הפעולה ושיפורים ארכיטקטוניים הופכים מעבד כמו Core i3 7100 3.9Ghz לחזק משמעותית מ-Core i3 2100 3.1Ghz. ממעבדי Pentium דוגמת G620 הפשוט התקדמנו המון ל-G4560 במהירות 3.5GHz עם שיפורי עיבוד גבוהים ותוספת HyperThreading לעיבוד מקבילי מהיר משמעותית.
שדרוג מעבד מדור אחד לדור אחר בסדרת Core של אינטל תמיד היה מלווה בלבטים קשים מצד המשתמש. תמיד צריך לשדרג גם לוח, וגם זיכרון, ואז המשתמש תוהה כמה כל זה יהיה באמת שווה לו ושאם הוא רוצה להתקדם ולהצדיק את ההשקעה הוא יאלץ ללכת על המהירים ביותר בסדרות החדשות.
בשנת 2017 עולם המעבדים השולחניים התעורר לקול רעם כאשר החליטה יצרנית המעבדים AMD לצאת בסדרה שנותנת את הכל, בלי פשרות ומעצורים טכנולוגיים רבים. מעבדי Ryzen הביאו לראשונה מעבדים בעלי 8 ליבות עיבוד לשוק השולחני ועשתה זאת במחיר הוגן.
התוכניות של אינטל למעבדים חזקים יותר למיינסטרים היו מונחות על השולחן, ובהחלט שהיינו מקבלים אותם אך ספק אם כבר השנה. ובכן, אינטל גם היא מתעוררת, מריצה את התוכניות בקצב מואץ ואיזה דרך טובה יותר יש מאשר עם קפה חזק.
הכירו את משפחת Coffee Lake
נכון להיום, משפחת Coffee Lake של אינטל כוללת שישה דגמים החל מ-Core i3 ועד ל-Core i7. לראשונה, מעבדי Core i3 מקבלים חיזוק משמעותי ביותר והופכים למעבדים בעלי 4 ליבות עיבוד שלמות. עד כה, מעבדים אלו הכילו 2 ליבות בלבד ואת טכנולוגיית HyperThreading שמדמה שתיים נוספים לסיוע בעיבוד כללי.
מעבדי Core i3 הינם מדגמים 8100 ו-8350K כאשר שניהם מכילים 6 מגה-בייט של זיכרון מטמון ותמיכה בזיכרון DDR4 עד 2400 מגה-הרץ. ההבדלים העיקריים בין השניים הם תדר הפעולה והאפשרות לבצע המהרה (K הוא סמל למכפלה פתוחה לצורך ביצוע המהרה). מעבדים אלו לא כוללים את פונקציית הטורבו של אינטל ולכן פועלים בתדר המקסימלי המוצהר שלהם, 3.6 ו-4.0 גיגה-הרץ בהתאמה.
אלו לא תדרי פעולה נמוכים כלל והם יציבו את צמד מעבדי Core i3 החדשים הישר מול מעבדי Core i5 קודמים בעוצמת העיבוד שלהם, כמו Core i5 7500 ו-Core i7 7600K.
מעבדי Core i5 מזנקים גם הם בכח והופכים לראשונה למשושי-ליבות. הדגם הסטנדרטי שמושק הינו Core i5 8400 והמתקדם הינו Core i5 8600K שמכיל גם אפשרות לבצע המהרה. תדרי הפעולה הם 2.8 ו-3.6 גיגה-הרץ בהתאמה. למעבדים אלו אין את פונקציית ה-HyperThreading ובכך נבדלים ממעבדי Core i7 שכן מכילים פוקנציה זאת. צריך להבין, יש מקום בשוק גם למעבדים יקרים יותר ובמידה ויכילו פונקציה זאת, הם יבטלו כדאיות של מעבדים יקרים מהם משמעותית.
מעבדי Core i7 של משפחת Coffee Lake כוללים שני דגמים גם כן, לפחות נכון לעכשיו. Core i7 8700 ו-Core i7 8700K הם שני מעבדים בעלי תדר פעולה של 3.7 ו-3.2 גיגה-הרץ בהתאמה ותדרי טורבו עצומים של 4.7 ו-4.6 גיגה-הרץ בהתאמה.
אלו ללא ספק התדרים הגבוהים ביותר שנראו במעבדי Core i7 מהקופסא, והחלק הטוב ביותר הוא שכאן הם מכילים שש ליבות עיבוד יחד עם פונקציית ה-HyperThreading. זיכרון המטמון מטפס מ-8 מגה-בייט בדור הקודם ל-12 מגה-בייט. היחס בין זיכרון מטמון לליבה נשאר 1.5 מגה-בייט.
בביקורת זאת אנחנו נסתכל על פלטפורמת LGA1151 החדש של אינטל, בשבילכם LGA1151-v2 יחד עם ערכות השבבים החדשים וכל מה שצריך בשביל להרים מערכת כזאת. המעבדים המשתתפים בביקורת הם ה-Core i7 8700K וה-Core i5 8400. האחד מייצג את הטוב ביותר של התושבת, השני מייצג את המתמודד למלך יחס ביצועים לשקל החדש.
המעבד Core i7 8700K הינו מעבד בעל 6 ליבות ו-12 נימים המגיע בתדר ברירת מחדל של 3.7 גיגה-הרץ. תדר הטורבו שלו הוא 4.7 גיגה-הרץ כאשר ליבה בודדת נמצאת במאמץ. מעטפת החום של המעבד היא 95 וואט בלבד בכל המצבים הללו.
זיכרון המטמון הוא 12 מגה-בייט מרמה שלישית ו-1.5 מגה-בייט מרמה שניה. מעבד זה כמו השאר בסדרה מיוצר בתהליך 14 ננומטר המתקדם של אינטל. תהליך זה נמצא בשימוש מזה כשלוש שנים והוא הוצג לראשונה במעבדים מסדרת Broadwell דוגמת Core i7 5775C המיוחד.
הליבה הגרפית במעבד היא Intel UHD 630. מדובר למעשה באותה הליבה הגרפית שהכרנו בתור HD 630 אך לאינטל היה רצון גדול להדגיש את התמיכה בתוכן 4K ולכן הפכה אותו ל-UHD. היכולת הגרפית היא זהה למה שהכרתם במעבדים כמו Core i7 7700K. אין זה דבר רע במיוחד, בטח לא באותו תהליך יצור. הליבה הזאת עושה את הנדרש ממנה בכל הקשור להאצת תוכן ותצוגה בסיסית. אל צפו לשחק יותר מאשר משחקי אינדי פשוטים ומשחקי דפדפן עם ליבה גרפית שכזאת, אולי קצת Minecraft. מחיר המעבד הוא 359 דולר, כמו 7700K עד עכשיו.
כך נראה המעבד מבעד למיקרוסקופ. ברשותכם, סיור קטן. מה שאתם רואים בצהוב במרכז הן ששת יחידות העיבוד שמכיל המעבד, וגם משפחת Core i5. בצד ימין נמצאים דגמים כמו בקר הזיכרון, בקר ה-IO ושאר מיקרו-בקרים לניהול תעבורה. בחלק השמאלי נמצאת הליבה הגרפית, ה-UHD 630. מה שאתם רואים בסנדוויצ' שבין ליבות העיבוד הכלליות אגב, הוא זיכרון המטמון המהיר. הוא כמובן משותף לכולן ולכן נדרש פחות ממנו מאשר בעבר.
המעבד השני והמעניין לא פחות שנבחן היום הוא ה-Core i5 8400. זו למעשה הפעם הראשונה שאינטל מקדמת באופן פומבי בהשקה מעבד בעל סיומת 400 מסדרת Core i5. בהתחלה, לא יכולתי גם אני שלא להרים גבה לגבי ההחלטה הזאת. "מה? כמו Core i5 6400 ו-Core i5 7400? הם ממש לא גאוות אינטל" אמרתי לעצמי.
הסיבה לכך היא שהמעבדים הללו ניחנים בתדרי פעולה נמוכים יחסית. לצורך דוגמה Core i5 6400 הגיע בתדר נוראי של 2.7 גיגה-הרץ בלבד, עם טורבו שמשך את כל הליבות שלו לקו ה-3 גיגה-הרץ במאמץ. היו לא מעט מקרים שבהם אפילו מעבדי Core i3 עקפו אותו במשחקים בשל תדר פעולה גבוה יותר. Core i5 7400 קצת יותר סביר, עם תדר נומינאלי של 3.0 גיגה-הרץ וטורבו של 3.4 כל הליבות.
לכן, הגעתי עם Core i5 8400 למערכת הבחינה עם חששות רבים. "תדר של 2.8 גיגה-הרץ כבסיס? נשמע נמוך". ובכן, בהמשך הביקורת תראו למה הופתעתי כשהתחלתי להשתמש במעבד הזה ולבחון אותו. אין Core i5 8500, אולי כי Core i5 8400 לא משאיר לו הרבה מקום. למעבד זה מעטפת חום של 65 וואט בלבד, להזכירכם.
ושוב בתור בעלים של 6700K אין טעם לשדרג עבור גיימינג, ודווקא כשרציתי לרענן את המחשב
למה לא נעשה המהרה ל- 5.3GH ?
למה רק 4.8 ?
5.3 בהמון אתרים אחרים
5.3 זו פנטזיה רטובה למעבד כמו 8700K. אני יודע שהאוברקלוקר המקצועי Der8ouer הצליח להשיג 5.2 תחת מתח גבוה של 1.376V. כמובן שבמצב שלו הוא היה צריך למרוח מתכת נוזלית ולהשתמש בקירור מים.
רוב שבבי ה-8700K בביקורות שעולות היום יעלו עם תדרים של בין 4.0 ל-5.0, תלוי באיכות השבב. השבב שאנחנו קיבלנו לביקורת הוא איפשהו באמצע. עם קירור מתקדם יותר, סביר להניח ש4.9 איתו יהיה יציב למדי מבלי להחליף פתרון טרמי
אספתי כמה תוצאות
למה אף אחד לא מנסה להריץ את הבאס ב-150MHZ ?כולם 100 ?
למה אין מיידע למהירות בלוח או RAID 0 NVMe PCIe M.2
Overclocking the Core i7-8700K – 6 cores at 5.1 GHz! קישור
5.3 קישור מדקה 3:45
5.0 ואפשרות ליותר קישור עד 5.3
מקנא בהם, יש להם שבבים עם סיליקון איכותי. לרובינו אין.
יש להם שבבים שעברו hand picking מראש על ידי מחלקת PR של אינטל,
שספקה להם את הסיליקון לאחר הכנה מדוקדקת. אל תתרגשו
אחלה סקירה ! כתובה טוב 🙂
נו, הבאת אותה בשיחוק.
ביקורת טובה מאוד להמונים ( מבחינת כיסוי התחומים ),
בלי מגילות מיותרות ועם המלצות מועילות, בעיני לפחות.
שאפו !
פעם לא היה מתחרה ל-AMD בתימחור והאת'לון היה שיאן מחיר נמוך וביצועים סבירים – ברף הנמוך. מצער שזה לא נשמר ו-AMD עדיין לא הדיחה את ה'פנטיום' ממקומו. אולי בשנה הבאה. נקוה.
עם כל ההערכה אליך, בבקשה אל תתייחס לאינטל כמקור כל המזימות בעולם
הנה גם אצלו המעבד לא היה משהו בOC:
https://www.youtube.com/watch?v=oCSkyNHXIAE
VideoCardz הוציאו כתבה עם ריכוז של סיקורים מכל העולם, תבקשו מהם להוסיף גם אתכם ויהיה ייצוג ישראלי ועברי אצלם: 😉
https://videocardz.com/73089/intel-8th-gen-core-coffee-lake-s-review-roundup
WHYCRY בחור טוב.
אני מצפה להורדת מחירים אגרסיבית של AMD.
אפשר להגדיל בשקל תשעים?
שלא תגידו שלא ידעתם!
מי שיקנה עכשיו יצטער בעוד 9 חודשים!
ע"פ הדלפה של אחת הלקוחות של אינטל זה יקרה בתחילת החצי השני של 2018
שלא תגידו שלא ידעתם!
את 8700 יחליף מעבד 8\16 באותו מחיר!
אז………
שלא תגידו שלא ידעתם!
ציטוט של WHYCRY:
"קחו זאת עם גרגר של מלח" _ "אבל אם החלטתי לכתוב את זה אז זה עבר ניתוח רציני"
אין עשן בלי אש.
תשעה חודשים נשמע לך כאילו זה מחר או משהו? יש אנשים שרוצים לקנות מחשב בקרוב ולא בסוף 2018
אף אחד לא באמת יודע מלבד אנשים מאוד ספציפיים באינטל. אולי נראה את קאנון לייק באוקטובר, אולי אפילו בדצמבר
ככל הנראה שיהיה אפשר להגדיל… אם הכוונה היא שימוש באותה התושבת. האחרונה שעשתה קדנציה עם סדרה בודדת של מעבדים הייתה LGA1156 והיא הייתה מאוד אקספירמנטלית.
אפשר גם להכנס למצב Cryo-stasis ולקום כשיצא טייגר לייק, דור 10 ננומטר משופר ב2020. אני יודע שברגע נתון זה עובדים מהנדסי אינטל קשה על הדור הזה שנראה בעוד שלוש שנים.
הדבר היחיד שאני מקווה לו היא דרך לשפר ביצועים בכל הקשור לתעבורה וקאשינג של זיכרון. אני חושב שאנחנו נוגעים בתקרת זכוכית לעיבודי ליבה-בודדת בכל מה שקשור לתוכנות היום ויש הרבה צווארי בקבוק חשובים אחרים בשימוש של מערכת המחשב
בדיקת Cinebench R15 דיי שונה באתר wccftech מבחינת ליבה בודדת.
יש לי הרגשה ש-i5-8600K יהיה חביב הקהל.
חביב קהל הגיימינג. בהחלט כן!
נ.ב.
זו לא פעם ראשונה שהאתר המוזכר לעיל מוציא תוצאות כל כך שונות.
ולכן יש להתיחס אליו כמו ששאר המשתמשים המכובדים מתיחסים: פשוט לא לתת לו תשומת לב. יש לו אג'נדה והיא לא בדיוק משרתת את הקוראים התמימים.
8700K יהיה היורש של 7700K עם 36% IPC יותר.
מעדכן שיש התפתחות בנוגע לאוברקלוקינג למעבדים נעולים. נראה שאסרוק (אלא מי) מאפשרת גמישות שעון בסיס שעובדת עם מעבדים נעולים. בודק את זה…
לא בטוח שזה רצוי, היה כבר את זה בדור השישי ואינטל דרשו לעצור את החגיגה מיד…
מזימות ?!
מה מזימה בכך שמחלקת PR של יצרן (שמפיצה מספר מאות איקזמלפרים לעיתונות בתחום עבור יום ההשקה)
תעשה chip binning לטובת הנושא ?
זוהי מתודה ידועה בתחום זה שנים ואינה משהו חדש.
הסיבה ש- hwzone לא קיבלה binned chip כמו אתרי הסקירה הבינלאומיים המוכרים,
היא משום שמי שאחראי לתת לליאור פה בארץ את השבב זה מישהו זוטר ומקומי מאינטל ישראל, ולא מישהו ממחלקת PR הראשית שמשכנה בארה"ב.
אילו ליאור היה מקושר ישירות לאינטל USA ומקבל את השבב שלו מאותו מקור שמקבלים hardwarunboxed ו- jay2cents ,
אז הוא היה מקבל שבב של 5.2ghz בדיוק כפי שהם קיבלו. its as simple as that. אין כאן שום "מזימות", נוידיאה ו AMD פועלים בדוק אותו הדבר,
ולא מובן מהיכן חשבת לשאוב את השמוש המונח הזה עם כל ההערכה שלי גם אליך כמובן.
הביטוי כמובן נאמר בצחוק.
פשוט כמו שאתה רואה, גם GAMERSNEXUS קיבלו צ'יפ רע.
וקשה לי להאמין שהתאמצו בשביל ליינוס, HU, JAY אבל לא בשבילו
השערה: אולי טמפ' החדר בישראל גבוהה יותר עכשיו משאר ההעולם? סה"כ זה כן יכול לעשות את הבדל של 100-200HZ.
כשמחלקת PR עובדת על הכנת רבע אלפיית שבבים להפצה לעיתונות ליום ההשקה, יתכן שמתפקשש להם אחד פה או שם,
וזה מה ש nexus קבלו.
או שיש להם סביבת בדיקות קצת פחות מהוקצעת, אלמנט שמפריע להשיג את התדר המיוחל כמו יתר הסוקרים.
מדוע אין התיחסות ל- NVMe PCIe M.2 ?
RAID 0 + NVMe PCIe M.2 גם אין שום התיחסות ?
אני לא רואה אותי קונה מחשב חדש בלי NVMe PCIe M.2
וחסר מאוד התיחסות
גם בנוגע לקירור NVMe PCIe M.2
ממליץ לאנשי האתר – פתחו מדור 'כתבות קוראים' – חומרים שקוראים הציעו לאתר. יש לי גם כמה מעניינות שחסרות לי באתר.
תודה רבה!
המעבד הכי מעניין הוא i3 עם המכפלה הפתוחה.
לרוב המוחלט של המשתמשים (מעבר לאופיס ואינטרנט) ובהם גיימרים הוא הבחירה העדיפה ביחס מחיר\תועלה.
הרבה ליבות זה מגניב ומרגיש טוב ונכון אבל לא באמת שווה את ההפרש וחסר שימוש חוץ ממקרים ספציפיים מדי.
אם רק היו יכולים לעשות לו עוד קווץ קטן במחיר…
נהנתי לקרוא!
כיף שיש אתר עברי על חומרה – ברמה עולמית! יישר כוח!
לפי הביקורת הזו מ Hardware Unboxed המעבד Core i3-8100 מציג ביצועים דיי יפים יחסית לרמת המחיר שלו בהרבה מהמבחנים ובוא בהחלט מהווה תחרות למעבדי ה Ryzen 3. למעשה הדבר היחיד הבעייתי הוא העובדה שכרגע אין לוחות אם זולים לתושבת 1151v2, כך שבעלות הכוללת (מעבד ולוח אם ביחד) מעבדי Ryzen 3 עדיין משתלמים יותר. ברגע שיהיו לוחות אם זולים סביר להניח שזה יהיה המעבד המשתלם ביותר לשוק הבינוני-נמוך.
מה עם ביצועים ב 1440p ועם גרף טמפרטורה???
מה קורה עם הזמינות בארץ? חות מפלונטר לא ראיתי את המעבדים בשום מקום.
חגים עכשיו 😉
ה8350K פשוט נראה כמו דג מחוץ למים, פשוט לא מוצא את מקומו עם מחיר כ"כ קרוב למעבד מדהים כמו ה8400…
ממש כמו שהיה עם ה7350K מול 7400, כיף לראות שפעם אחרי פעם יותר ליבות ותדר נמוך מנצחים מעט ליבות ותדר גבוהה זה אומר שהתוכנה בכיוון הנכון לעתיד.
ה8100 יהרוג את הR3 כליל ברגע שנקבל לוחות זולים.
עוד משהו, אני בודק עכשיו עם אסרוק לגבי אוברקלוקינג למעבדים נעולים. כן…
הממזרתים מאסרוק שהביאו לנו אוברקלוק לסקיילייק בעקרון הפכו את השיטה לפשוטה יוץר בחלק מהלוחות Z370 שלה.
שוב, עדיין מברר.
עד שאינטל תהרוג את זה שוב P:
אני מקווה שלאור הצלחה של רייזן והתקדמות התדר הצפויה ברייזן+ ורייזן 2 אינל תבין שאין מקום בשור למעבדים נעולים.
AMD עושה חכם כאשר בגדול משווקת שני מעבדים עקריים לכל מספר ליבות אחד לOC ואחד למי שלא רוצה OC ומוכן לשלם יותר על תדר ישר מהקופסא.
בכתבה מוזכר המעבד הוותיק Core i5 2500K, שעוד לא נס ליחו. בתור בעלים של המעבד הזה (מומהר ל-4GHz), עד כמה כדאי לשדרג למעבדים החדשים, למטרות גיימינג?
ואם לרדת לפרטים, מה צפוי להיות למשל ההבדל בביצועי משחקים בין Core i5 2500K @4GHz לבין 8400?
עוד משהו מעניין,
ישנו מחסור עולמי רציני במעבדים מהדור השמיני של אינטל, במיוחד האמור ל- 8700k שהוא ליבת הכותרת בהשקה הזו.
כמו גם העדר מוחלט של לוחות אם עם ערכות שבבים התואמות את המעבדים הנעולים (לוחות אם זולים ותקציביים).
אינטל לא ממש הספיקה עדיין לבנות מלאי תפעולי בסיסי מספק של מעבדים והיא הוציאו לסוקרים את החתיכות הראשונות שירדו
מפס הייצור.
מה שאירע פה, הוא שאינטל נמהרה וזירזה במיוחד את ההשקה הזו, על מנת להיות מסוגלת להעמיד תחרות אל מול ריזן שעשה לה
שמות במכירות העולמיות. נמהרות שלמעשה הקדימה את ההשקה התפעולית בכרבעון סדר גודל, לפני מה שהיו מסוגלים לעמוד בו
אילו היו משיקים בימים כתקונם עם הערכות מלאה מראש.
כרגע אינטל עושה מאמצים קדחתניים להשלים את החוסרים ולהדביק את הקצב.
האמור רק מראה לנו בעצם עד כמה לתחרות שהעמידה AMD השנה, ישנה השפעה ממשית להתנהלותה של אינטל, שאילמלי התחרות
הזו היתה מוציאה את הדור השמיני בקצב שלה בניחותה, אי שם בשלהי 2018, וללא מעבד 6 ליבות, אלא שוב פעם רק 4.
תחרות היא דבר טוב כזרז לסגמנט ככלל, ולצרכן בפרט.
נ.ב
בסרטון של סטיב הוא מאשר ומעיד, שאינטל עשתה chip binning כאשר חלקה לעיתונות (ולו) את המעבד 8700k
שאפשר המהרה עד 5.2ghz, וכאשר הסקירה הזו הוא (רכש מכספו) מעבד retail מחנות, התדר המקסימלי שהושג היה רק 4.8ghz
או בעצם בדיוק כמו שליאור קיבל כאן אצלנו בפורום.
מפתיע מישהו ? זאת אומרת אם למישהו עוד היה ספק בנושא הזה…
כבר הערנו לך בשבוע שעבר עידן עוד כשהפרכת את הטענה הדמיונית אז לדבר כך "שמעבד 8100 יכסח ל- R3 את הצורה ויהרוג אותו כליל",
אז הראנו לך את זה עם המעבד שהיה מקביל ל I3-8100 באמצעות המבחנים של I5-7400. אז למרות שהוכחנו את טענתך כמנותקת מהמציאות,
לצערי אינךל לומד ואנו נאלצים לחזור על כך בשנית:
הפעם יש לנו גם את "הראיה הרשמית" לכך עם מדידות I3-8100 (מחליפו של I5-7400) אשר לא מפתיעות כלל ועיקר ותואמות בדיוק את מה
שראינו כבר אז (תהנה – הגרף למטה).
היית אולי שמח שכך יהיה אך I3-8100 עם מחיר הגבוה ב- 8$ (127$ לעומת 109$) וביצועים שחלשים ממנו בכ- 16% לא רק שלא יהרוג את R3
אלא יחלוק איתו את העוגה זה לצד זה, בהתפלגות מכירות של כנראה 50% לכל אחד מהם (לפחות בקרב הצרכני שכן באים מהתחום ומביני בו.
אני ואתה בהחלט נעדיךף לקבל עוד 16% ביצועים בפחות 8$.
עתה לשאלתך השניה לגבי IPC אז התשובה היא כן, ראינו זאת, היה במבחן אחר (של ) Jay:
בדקו את ה IPC של דור 8 וזה נמצא זהה אחד לאחד לדור 7 של אינטל. מדובר למעשה באותה ליבה כמו דור kaby lake אחד לאחד על חודו
של פרומיל האחוז. אין הבדל אלגוריתמי טרנזיסטורי בין השבבים וזה גם היה צפוי (אינטל לא הסתירה זאת).
הנה מה שיש לרייאן שראוט מ- PC perspective לספר לנו בנוגע להשקת דור 8 של אינטל מעבדי 8700k ו- 8400 מבחינת זווית הראיה שלו, הוא תמיד נותן זווית מעניינת:
ניתוח תמונת שוק המעבדים – מה יש לנו עד כה:
בסגמנט המחיר הנמוך, מה שנקרא value machines עומדים זה לנגד זה מעבד I3-8100 נעול תדר מצד אחד של הזירה,
מעבד המוגבל לצערנו (יותר נכון לצערה של אינטל) לתדר 3.6ghz והוא במחיר 117$.
מולו ניצב מן הצד השני מעבד Ryzen 3 – 1200 שהוא מעבד לא נעול, ולכן מאפשר המהרה עד תדר 4.0ghz לכל ארבעת ליבותיו במחיר 109$
נמצא כי כשמחברים את המעבדים לכלי "דינמומטר" המחובר ישירות לגל הארכובה ומודד את ההספק הנקי של המעבד,
הריזן 1200 המומהר ל- 4ghz מהיר בביצועיו ממעבד i3-8100 לפי מבחן cinebench בכ- 6% תחת multithread וכ- 3% תחת single thread ולהלן הציונים:
תחת multithread ריזן 1200 מחלץ 599 נק' בעוד שאינטל מחלץ 566 נק', ותחת single thread מדובר בפער שבין 158 נק' לעומת 153 נק'.
משמע שבסגמנט הזה לא נראה על פניו, שיש חשש ל- AMD לנגיסה רצינית במכירות ryzen 3- 1200, וזאת משום שהוא עדיין מסוגל לשכנע את הקונה
הפוטנציאלי, בהציגו מחיר מעט נמוך יותר לצד ביצועים מעט עדיפים.
עכשיו בואו נראה מה קורה כשעולים לקטגוריה הבאה, לסגמנט הביניים:
מעבדי I5-8400 ו- Ryzen 5 – 1600 המתחרים ראש בראש (כנראה ?) ולאחר ש- AMD (אולי ?) תוריד מעט את המחיר של ריזן 1600 בכדי ליישר קו.
אך האם היא חייבת להוריד מחיר ?
קרי אנו שואלים, האם i5-8400 שקול למעבד Ryzen 1600, או שיש ל AMD יתרון והיא יכולה להותיר את מחירו על 209$ (מחירו דהיום בשוק) ?
עוד לפני שאנו נגשים לשאול את השאלה הזו אנו נתבונן על העובדות הטכניות היבשות:
מעבד i5-8400 מכיל אמנם 6 ליבות אך אין לו HT, בעוד שהמעבד ריזן 1600 גם הוא מעבד 6 ליבות אך עם HT.
שנית, המעבד i5-8400 הוא שוב כמקודם לצערנו (או יותר נכון לצערה של אינטל) מעבד נעול תדר (ל- 4ghz)
אך גם המעבד ריזן 1600 מאפשר תחת המהרה להגיע לאותם תדרים.
משמע שהיתרון הקלאסי של אינטל ביכולת להגיע לתדרים גבוהים יותר אינו ממוצא גם בסדרה זו של מעבדים והוא נבצר בנוכחותו,
ובהינתן IPC דומה כיום בין אינטל ל- AMD, צפוי מעבד ריזן 1600 להחזיק יתרון ביצועי תחת multithread, ושיווין עקרוני תחת single thread (משום שהתדרי עבודה זהים).
בואו נבדוק זאת בהשוואה דומה למקודם, באמצעות כלי דינמומטר שמודד את ההספק נטו של המעבד, נראה מה קורה שם בכלי cinebench:
תחת multithread מעבד Ryzen 1600 שאינו נעול ומאפשר עבודה תחת 4ghz מחלץ ציון של 1276 נק' לעומת 869 נק' בלבד ל- i5-8400
ותחת single thread הריזן 1600 מחלץ 158 נק' לעומת 168 נק' למעבד i5-8400.
נשים לב כי היתרון הביצועי של ריזן פה הוא תהומי, לא פחות מ- 47% תחת multithread.
ותחת single thread היתרון עובר לטובת i5-8400 והוא נהנה מ- 6% על פני הריזן 1600.
*יתרון יחסית קל לאינטל תחת single thread אך כזה שהיכולת להבחין בו בשמוש יום יומי במחשב זניח ולא ממש מורגש – יידרש למעשה טכומטר המודד את הפערים
עם בנץ בצד על המסך, רק על מנת שנוכל לדעת שהוא בכלל קיים, משום שבחושינו האנושיים פער של 6% אינו בר אבחנה.
היתרון בכח החישובי והביצועי פה במעבד ryzen 1600 כאשר זה מומהר ל- 4ghz על פני מעבד i5-8400 הוא דרמטי בשימוש במכונה כיום,
בה סביבת מערכת הפעלה מודרנית ואפליקציות מודרניות יודעות לחלק את המטלות על פני הליבות השונות של המעבד, ובשעה שאפילו משחקים כבר מתחילים
לנצל ריבוי ליבות.
ולכן הפער האדיר בגודל 47% תחת multithread (וחסרון של רק 6 אחוז תחת single thread) מצדיק על פניו במחשבה כמותית וחישובית, את פרמיית המחיר
הגבוה יותר שיש למעבד ריזן 1600 על פני מעבד i5-8400
**209$ לעומת 168$
יחד עם זאת AMD תצטרך לשבת מן הצד ולעקוב אחר קצב המכירות של ריזן 1600, ולנתח העוגה ועד כמה המכירות של מעבד זה נפגעות כתוצאה מהשקתו
של המעבד החדש של אינטל. במידה והוא יצליח במחירו 168$ לנגוס בנתח רציני, AMD תידרש להוריד מחיר על מנת להיות יותר תחרותית מולו.
לגבי מה יקרה בסגמנט העליון:
i7-8700k לעומת ryzen 1700, יהיה מאד מעניין. במחשבה ראשונית הרי שאותה חלוקה שיש כיום בין 7700k ל- 1700 תשמר,
משום שאותן הסיבות קיימות גם היום למי שבחר באינטל להמשיך ולבחור בו, אותה היכולת להגיע לאזור תדר 5ghz ובשל כך לקבל את הביצועים הטובים ביותר
באותם מקומת שנשענים על ההספק לליבה בודדת (יתרון 5ghz של אינטל לעומת 4ghz של AMD).
ואותן הסיבות למי שבחר בריזן 1700 גם כן נשארו, נושא הביצועים תחת ריבוי ליבות אלא ש…. הפער הצטמצם ללא ספק כאשר אינטל שופכת לזירה הפעם
6 ליבות במקום 4, ועתה נוגעת בביצועי ריזן 1700 תחת multithread. הפער די נמחק.
אי לכך הדבר הקטין את יתרונו המקורי (הגדול) של הריזן 1700 בביצועי הספק כולל תחת ריבוי ליבות, ועל מנת להמשיך ולתת לו כדאיות בשוק, יהיה על AMD
להוריד את מחירו על מנת לשמור על פער גדול דיו ממחיר 360$ שבו נמכר ה i7-8700k.
להערכתי המאד זהירה, מחירו ירד לכוון 270$ (או פחות מכך) תוך כדי ניסוי וטעיה ומדידה מהשטח שתעשה מחלקת התמחור של AMD.
אלא שהורדת מחירו של זה לכוון 270 דולר מקרבת אותו יותר מדי לסדרת משושי הליבות ריזן 1600, מה שיגרום כנראה להכרח להוריד גם את מחירם של אלו
והכל על מנת לשמור על חלוקה לינארית והומוגנית יותר בפורטפוליו של סדרת מעבדי AMD.
בקצור,
כל שינוי של מחיר של מעבד כזה או אחר ש- AMD תנקוט בו, יגרור בלית ברירה את תמחורם המחודש של כל יתר מעבדיה, כדי לשמר על מרווחים נכונים
בין המעבדים השונים. מה שבסופו של דבר יוביל ג- להורדת מחיר ריזן 3 , רק בגלל סיבה זו ולא בגלל אינטל (שכן i3-8100 עדיין לא מאיים עליהם בעצמו כפי
שנוכחנו לראות מעלה).
בלי OC והוא עדיין מתרחה בR3 בOC מקסימלי בלי בעיה בתוכנה שהיא גולת הכותרת של ביצועי הרייזן…
וכל זה באותו מחיר…
מה לגבי זה, ויהיו עוד הרבה במבחן המלא שיתן עוד תוצאות, ביחוד בגיימיג לדעתי.
גם הכרטיס מסך המובנה יכול להכריע את הכף במקרים רבים.
נסיונות פאטתיים לשמור על "הכדאיות" של מעבדי רייזן, וכל האמצעים כשרים.
נו באמת !
אף מילה על זה שרייזן מצריך כרטיס מסך ועוד כהנה וכהנה.
ו"הראנו" ו"הוכחנו" והכל ברבים, ומי שלא מסכים הוא סתם עקשן ומאותגר בינתית
ומוזר וכו' וכו'.
רייזן לא גרועים ומקומם בשוק בדיוק כמו מעבדי אינטל הן מהדור השביעי וגם השמיני.
הכרזת רייזן לא הייתה כל כך מזמן בכדי שלא נזכור שגם למעבדי רייזן היה מחסור בלוחות אם
שלא לדבר על העדכון של הביוס שהגיע עוד יותר מאוחר.
אז אוי לזה ואבוי לזה. אם כבר, שתי היצרניות מוציאות מוצרים לא אפויים.
אז למה לקדוח את הראש רק על אינטל , מר nec_000 ?
מי שקונה R3 עוד לפני השקת 8100 לא התכוון להשתמש במאיץ מובנה כי אין שכזה במעבד,
אלו לקוחות שמראש מכוונים למאיץ דיסקרטי.
ולכן בבואנו לפתח את שוק הלקוחות הזה של מאיץ דסקרטי, אין עורך מוסף שמביא 8100 על פני 1200,
חוץ ממחיר גבוה בכמה גרושים.
500 שקל כמו ה I3 בקודמים זו נקודה שהרבה קונים לא יקנו כרטיס למשחקים אלא יהנו מהכרטיס המובנה.
אני כמעט בטוח שברגע שיצאו ה APU החדשים הR3 הקיימים פשוט יעלמו כליל, אין בהם הרבה הגיון כרגע וAMD תעשה בחוכמה אם זה יהיה לפני שלוחות H310 יגיעו.
נסיון נואל לשמור על הכדאיות של אינטל גם כשהיא לא זכאית לו, עיין ערך מעבד i3-8100 שקול בצועים למתחרה רק יקר ממנו בכמה גרושים,
וכפי שהראנו בניתוח… וכל האמצעים שלך כשרים הא מר שאל אותי ?
נו באמת…
לגבי הצורך בכרטיס מסך שרייזן 1200 צריך כבר ענינו קודם לפוסט זה ל- none77 , טענה לא רלוונטית למי שמתעניין בריזן 3.
לגבי שאלתך בסוף דבריך, "למה לקדוח על אינטל"….
רגע משהו לא ברור לנו:
זה רק אנחנו ששמנו לב שמדובר בהשקת דור 8 של אינטל (שבוצעה לפני 3 ימים), וכותרת השרשור (גלגל מעלה) מדברת עליו ?
או שרק אתה עוור לכך ולכן שואל שאלות קנטרניות, שעושות יותר … מעצמך מאשר מיתר חברי הפורום
הטענה הזו היתה נכונה גם לפני השקת 8100, מה השתנה עידן ?
בחיי תתחיל לנתח עם הראש בבקשה.
מי שלפני כן (לפני 5.10) חשק בריזן 3 , קנה אותו בידיעה שהוא צריך גם מאיץ מובנה. זהו פלח השוק. להלן קבוצה A.
בפלח השוק של "קוני מאיץ מובנה" ב- 500 שח, ל- AMD כלל אין מתמודד בסגמנט, לא לפני 3 חודשים, ולא עכשיו. זה יבוא רק ב 2018
עם סדרת APU חדשה. להלן קבוצה B.
החיתוך של שת הקבוצות לעיל הוא חיתוך ריק.
ולכן עם כל הכבוד ומלוא הסליחה עידן, אתה (ועוד אחרים כמו askme) בורים בתורת הקבוצות ועל כן מעלים טענות בלתי רלוונטיות בנושא הזה
של מאיץ גרפי, שאינו רלוונטי למתענייני ריזן 3. לא לפני 5.10, ולא אחרי 5.10. זה הי נוח. למד משמעותו של חתוך שתי קבוצות שאינן חופפות באף איבר בינהם.
בחיי, התגובות ברבים שלך, nec_000 מצחיקות אותי.
מה אתה/ם ? לגיון ?
אבל הנימוקים שלך, די מעציבים, למען האמת.
מה שלרעת AMD הם גרושים, נו בטח, כרטיס מסך בסיסי עולה גרושים.
והשוואת תלושות ממציאות, כמו להשוות מעבד נעול לגירסת X של רייזן,
כשהגירסה הרגילה מדדה לה למטה באותו גראף עצמו ועיגול פינות כאן ואי
מענה ישיר שם, וכמובן פניני לשון כמו " אתם בורים " ועוד כהנה וכהנה דברים
שאחרים מקבלים עליהם באנים על ימין ועל שמאל, כל זה באמת פאטתי ונואל ונלוז בעיני.
בקיצור, מי שמסכים עם כבוד גאוניותך הוא
ומי שלא הוא בור ולא מבין וכו' וכו'.
הבנתי.
^זה שהנך נבער מבחינה מדעית בתחום הנדון, כמו גם חסר השכלה וכלים בהצגת טיעונים משכנעים ובשל כך נאלץ
להסיט את הדיון תמיד לשפה עוקצנית אישית ומתנגחת (כהרגלך), אל תתפלא עם הזמנת לאחר מכן הצבת מראה לא מחמיאה
בפרהסיה ליד כל החברים. משהו שהוא אמנם לא טקטי ובדר"כ כותב שורות אלו נמנע ממנו (כמה שניתן), אך במקרה כשלך
הוא כנראה פשוט בלתי נמנע.
ההודעה שלך כלפי חבר פורם nec דברה על nec בלבד, לא על התוכן המקצועי הנדון בדיון, או שלא שמת לב ?
כמו כן להזכירך, היית זה אתה שזכה עד כה מבין החברים הקבועים להערה על התנהגות בפורום, לא אלו שעונים לך.
וזה שעונה לך (כרגע) יודע לשמור על כבוד ותרבות, אך גם יודע "להרביץ תורה" כשצריך ובמסגרת הכללים המותרים,
משהו שאתה לא מפרש נכונה. לקורא לאחר בור בתחום מקצועי אקדמאי מתקדם, כשהו כלל אינו מבין במה שהוא כותב, זה בתוך הכלל המותר.
גם כותר שורות אלו נבער ובור לחלוטין בהמון תחומים שאין לו מושג ירוק לגביהם וזה תקין לומר לו זאת.
מצטער שאתה הוא הנחבט הראשי (בדרך כלל), חשוב טוב טוב איך הגעת למצב הזה. רמז: ראה את העוקצנות שלך כמה פוסטים קודם.
אדם נבון יודע לבחור מלחמות: הוא בוחר בכאלו שיש לו סיכוי ראלי לנצח בהן. והוא בורח מכאלו, שדי ברור לו מראש שהוא הולך לחטוף ולהפסיד.
עד עכשיו כבר שנה ועדיין לא הפקת את המסקנות הנדרשות בנושא, ולכן נופל כך פעם לאותו בור מחדש.
אתה לא מנתח עם הראש אלא עם הלב והאהדה שלך לAMD…
עד עכשיו מול הR1200 עמד I3 7100 שהיה חלש ממנו בלא מעט, ככה שזה היה או 7100 ב 480 שקל או R3 1200 ב 650 שקל (150 לכרטיס בסיסי)
עכשיו ב530 יש מעבד חזק יותר משמעותית מR3 1200 (ללא OC), עם GPU מובנה ובלי צוריך ללוח עבור OC.
אם משווים מול OC ל R3 1200 אז יש הימור שכן לא כל 1200 מגיע ל4GHZ, צריך לוח B350 לOC והטירחה והסיכון לעשות OC רק כדי להגיע, אולי, ל6% מעל 8100 בחלק מהמקרים ובחלק עדיין לא.
מי האדם השפוי שיעשה את זה ?
הסיבה היחידה שקנית את ה 1200 לפני חודשיים היא שרציתי מחשב וקיבלתי מידע (שהתברר כאמין מאוד) על כך שלא יהיו לוחות זולים בהשקה…
זה פוסט אישי נטו.^^^^^.
משהו ממשי יותר בנושא עצמו ? אולי בכל זאת ?
כמו קביעתך שמי ששוקל ללכת על רייזן 3 לא מעניין אותו כרטיס מסך מובנה,
ועוד כהנה וכהנה אקסיומות פרי מוחך שאין לי מושג מאיפה הבאת אותן.
אני כבר לא מזכיר את כל ההתלהמות כלפי אינטל וביטויים בסגנון "הלך עליהם" ו"נוקאות"
ושאר ירקות "מקצועיות" שהספידו את אינטל גם אם כל הטראראם לווה במעין ניתוחים מלומדים,
לכאורה.
וראה זה פלא, הדברים לא ממש כאלה. אבל למישהו קצת קשה לקבל את העודבות כהוויתן, כנראה.
אני לא אכנס לניתוחי הפסיכולוגיה בגרוש שלך עלי, אם כבר דיברת על מלחמות אבודות, הנה לך אחת כזאת
מבחינתך, רק שלמרבה המזל שלך, זה בכלל לא המקום לזה.
יש לך הזדמנות לתקן את כל חצאי האמיתות שפיזרת כאן בקשר למעבדים, אולי בכל זאת, לשם שינוי,
תעשה זאת. למען הפורום, כמובן.
התייחסות בכמה רבדים:
ראשית בחרתי לצטט את המלל הבא שמוטב שתערוך אותו – הוא מצביע על כשל אינהרנטי בהבנת חישוביות:
"עכשיו ב530 יש מעבד חזק יותר משמעותית מR3 1200 (ללא OC)"
קצת תורה:
אפילו מעבד שחזק פי 2 מאחר (לא רק 10%), הוא רק חזק יותר "בנקודת מדרגה" אחת. שזה מעט מאד. זה כלום בעצם.
ופער של 10% מוגדר בכלל כפער בלתי רלוונטי בחישוביות ולא מתייחסים אליו.
אך מדוע זה כך ?
בשביל זה צריכים להבין אלגוריתמיקה ומה הוא סדר גודל הפעולות הנדרש למימוש מטלה.
חישוביות מבקשת להמחיש "פערים" בכוח החישובי, כאשר מדובר על סדרי גודל של קבוצה:
למשל ההבדל בין N, ל- N כפול log N.
או למשל כאשר מדובר על N בריבוע, לעומת N כפול log N.
וכן הלאה וכן הלאה…
כאשר מדברים על פערים לינאריים מסדר גודל של 10%, 30%, 100%…..
לא מדובר בפערים גדולים, אפילו לא בקטנים – ובעקרון מקובל לומר שזה אותו כח חישובי בכלל.
קרא קצת בעברית את היסוד, אם מעניין אשלח לינקים לחומר שלם יותר:
https://he.wikipedia.org/wiki/תורת_הסיבוכיות
שנית לטענה שהעלאת:
ביצועיו של 8100 אינם רלוונטים אל מול ריזן 1200 כשהוא לא מומהר, משום שריזן הוא מעבד פתוח מכפלה!
לא נכון להשוותו לאחר, כאשר עוקרים ממנו את יתרונו היחסי כפי שעשית.
ולכן לא אתייחס עוד לטענה זו שהעלתה, שהיא מעוותת מציאות ומוטב שתשמוט אותה.
שלישית:
לאחר שהבנת שפער של אחוזים בודדים אינו רלוונטי ולא מתחשבים בו מאומה, אז תבין עתה מדוע כשמעבד יעבוד חלילה בהמהרה רק ב- 3.9ghz
במקום ב- 4.0ghz, לא מתייחסים לכך, זה לא ישנה את התמונה, ובחישוביות רלוונטי. לא תרגיש זאת בעבודת המכונה, לא תדע על הפער למעט בטכומטר
שרץ בצד ומראה לך הבדל זניח ובלתי רלוונטי/פרקטי.
רביעית לסיפת דבריך:
לא קניתי ריזן 1200. אולי התכוונת שאתה קנית אך בטעות פספסת בשגיאת כתיב ?
רוב קהל היעד של המעבדים הזולים לא שמע ולא מעוניין בהמהרה. רוב לוחות האם הזולים כגון A320 ו-H310 גם לא תומכים בזה.
ממש לא הייתי מכניס המהרה למשוואה כאלמנט בעל חשיבות.
חסרה "י" בסוף…
כל השאר פשוט לא רלוונטי כי זה כמו לדבר לקיר, סורי, אבל זו האמת.
אם אתה באמת לא מבין שאף אחד לא יסכים לעשות OC רק כדאי להגיע לאיפה ש8100 כבר נמצא מראש באותו מחיר פשוט אין טעם לדבר על זה.
ובסטוק זה כל כך חד כיווני שזה אפילו לא מצחיק, אל אתה לא קורא לזה הפרש גדול אז תהיה בריא אבל אתה פשוט נשרטתה חזק עם האהדה לAMD.
אשמח לתשובה אם מישהו יודע (לאחר שתסיימו להתנצח כמובן…)
התשובה היא שזה תלוי. יש משחקים שבהם ההבדלים יהיו קטנים ויש כאלה שהם צפויים להתנפח מאוד (למשל Overwatch יציג הבדלים קטנים, PUBG יציג גדולים)
לא יהיה שום הבדל מוחשי. הסבר מעמיק:
במדידות אולי 5% פער FPS אך בתנאי הבא:
שהמעבד הוא זה בכלל שנמצא ברוויה באותה עת, ולא המאית הגראפי.
ה מקרה נדיר מאד, שכן העומס מושת על המאיץ הגראפי ברוב רובו המכריע של המקרים, והוא החוליה החלשה בספור,
כך שהמעבד הוא זה שנאלץ להמתין לו ולא להפך. במקרה שכזה מעבד חזק יותר או פחות לא ישנה כהוא זה כי שניהם מעוקבים על ידי המאית הגראפי ולא ההפך.
היה והמקרה הנדיר אירע והמאיץ הגראפי שלך אינו נמצא ברוויה (זה דיון תאורטי כרגע) אזי הפער שיפתח מסדר גודל של 5%
הוא ממילא בלתי מורגש בחושיו של אדם מבחינת FPS. צריכים פער של פי 2 FPS על מנת לחוש בו בקלות.
אפשר לאבחן פער גם בפחות מ 100%, כמו למשל 50% באם הפער נמצא באזור חיוג FPS שהוא נמוך דיו כדי שיהיה אפשר לאבחן אותו.
למשל בקפיצה מ 30FPS ל 45FPS עוד איכשהו מאובנת, אבל מ 60 ל- 90 כבר קשה מאד מאד ומרבית האנשים אינם מסוגלים לאבחן זאת.
קרי שגם כשמדברים על פערים אחוזיים, זה מאד תלוי באיזה סף של FPS נמצאים:
ככל שעולים בסף רענון התמונה, כושר לאבחן אחוזית הולך ויורד. ומעל לסך מסוים כבר לא ניתן לאבחן אותו מאומה ללא קשר בכמה ה FPS ישתפר.
כיום הסף המדיד על ידי אנוש נגמר באזור 120hz.
"תורת הסיבוכיות היא ענף של מדעי המחשב, שבמסגרתו חוקרים את הסיבוכיות של בעיות; כלומר, נבחנים המשאבים הנחוצים לפתרון בעיה נתונה באמצעות מחשב, ומושווית יעילותם של אלגוריתמים שונים בפתרון בעיה זו. המשאב העיקרי הנבחן הוא זמן הריצה; כלומר, נבחן משך הזמן (האסימפטוטי) הנחוץ לשם ביצוע האלגוריתם. משאב נוסף הוא כמות הזיכרון הנחוץ לשם ביצוע האלגוריתם. ניתן להביא בחשבון משאבים נוספים, כגון כמה מעבדים נחוצים לשם פתרון הבעיה בעיבוד מקבילי."
ליאור – בתור מנהל (משמע חבר כבד) בפורום שהוא בנושא מחשובי, הייתי מציע לך לא לעשות צחוק מהנושא, אלא להכנס וללמוד אותו.
לא רק שזה מעניין מעל לגדר הרגיל, וגם יאפשר בידך לפתח קריירה מכניסה לחיים טובים, אלא שעל הדרך תוכל להבין טוב יותר את התחום
אותו אתה חובב ומסקר. זה רק עוד כלים שיעזרו.
הוא לא עוסק במשהו שצריך עד כדי כך תואר במדמ"ח, מי יכול להיכנס לנעלך אם כבר? 😉
אולי אם יש לך 1080 או 1080TI ואתה משחק על 1080P…
עד GTX1070 הוא לא באמת מגביל ואם הוא לא מגביל 8400 לא יעזור.
https://www.youtube.com/watch?v=_jiXkrRoD4w&t=200s
* אם אתה חורש משחקי מולטי כמו BF1, PUBG וכו' אז מעבד מאובע ליבות עלול לגרום לשיהוקים קטנים, אפשר לחיות איתם אם אתה לא סופר תחרותי…
או במילים אחרות, אולי אחרי כל מה שהמלצת, מישהו יגיע לקרסולייך ?
^בדר"כ "שיהוקים" קטנים מקורם בצווארי בקבוק של IO ופחות במעבד עצמו.
שכן גם אם המעבד מגיע לרוויה ברגעים אקראיים, התופעה פחות מורגשת בדמות "שיהוק", אלא בדמות עליית זמן חישוב פריים במשחק
למשל מ- 10 מיל' שניות ל- 15. וזה לא משהו שניתן לחוש בו או לראות אותו. זה כמו ירידה מ 100 FPS ל- 66 לפריים בודד ונעלם.
מצד שני המתנה ל- IO שאורכת הרבה מאד זמן באפו יחסי כדי מאות מילישניות בהחלט מורגש כשהוקים ברורים זה כמו ירידה מ 100FPS ל 10 (ומטה).
פריים בודד שיתעכב כך כבר יהיה מורגש. ואם אלו כמה פריימים עוקבים "עלא יוסתור" – שיהוק פר אקסלנס.
היה לנו דיו מאד מעמיק בנושא לפני שנה או שנתיים עם coch, אם אתה זוכר או אם היית אז בפורום. עשינו השוואה בין i7 ל- i5 ומצאנו
שלא שם היה הסביה לגמגומים, coch התנדב לערוך את הנסוי על שתי מערכות זה לצד זה.
היי,
אני רוצה לקנות מחשב חדש, וקראתי קצת על המעבדים החדשים של אינטל, כמובן שהתרשמתי מה-i58400 שמקבל שבחים בכל הביקורות.
לפני שאני מוציא הרבה כסף על כרטיס מסך, רציתי לשאול עד כמה חזק כרטיס המסך המובנה של המעבד? אני רוצה לשחק במשחקים כמו civilization, nba2k, ותוהה אם ניתן להריץ אותם ללא כרטיס מסך בנפרד
תודה.
שאלה טובה מצטרף גם אני.על הקנה שדרוג המחשב אחרי שאשתקד הצטידתי בgtx1060 תודות לחברי הפורום
^^^^^
שאלה טובה שכבר קיבלה תשובות מעולות.
הנושא יותר ממוצא, לידיעתך.
למי אתה עונה?
אחרי כל האומצויות שיצאו פה ,הייתי רוצה לעשות סיכום קצר לאיך אני רואה את הדברים.
אז קודם כל טבלת מחירים בארץ למעבדים הרלונטים לדעתי של AMD מול הסידרה החדשה של אינטל
אוהה, סוף סוף דברי טעם בדיון הזה.
סיכום יפה ומנומק, והעיקר – קצר .
אכן, 8700k בליגה משלו.
להבדיל מכמה מגיבים כאן ובכלל, אני לא מספיד לא את זה ולא את זה.
הלוואי ובתחום אמצעי אחסון היינו רואים שיצרן א' מאלץ יצרן ב' להוזיל / לשפר מוצרים.
כל עוד כאן, בתחום המעבדים זה המצב, וגם יש לכל יצרן מה לשלוף מהכובע, אין לי שום
סנטימנט / נאמנות/ התחייבות לאף צד במשוואה.
כל מקרה לגופו ולמעבדו.
וכפי שנאמר בדיון אחר, הלוואי וחברות תוכנה מובילות יישרו קו עם ניצול הליבות
שצצות מצד כל יצרן, כי כרגע זה די משתרך מאחור.
הרייזן 3 1200 כרגע 519 ב-KSP ו-555 באייבורי. צריך לרדת משמעותית (450 לפחות). אז יהיה יותר תחרותי. אגב ATHLON 950 לא רחוק מאחוריו בביצועים (15% פחות) וכרגע ב-330 ש"ח.
youtube + שם המשחק + intel HD 630.
למשל:
https://www.youtube.com/watch?v=hlD6zISDn18
לא יכולתי להסכים יותר.
כבר אמרתי קודם ונאמר גם ב HU שה8350K פשוט מיותר במחיר הזה שכן 8400 הוא קניה חכמה בהרבה. בדיוק כמו שהיה עם ה7350K מול ה7400 רק מעט פחות קיצוני מאז.
אני סבור של8600K עוד יש מקום כלשהו בשוק, בעיקר למטרת משחקים נטו, אבל אם זו היתה בחירה שלי אני לוקח 8700 רגיל על פניו בכל יום, אני יעדיף HT על פני 500-700~ באותו מחיר (אחרי קיזוז לוח H360 או H370 במקום Z370)
חברים , 73 תגובות על אוויר. נו בחייכם.
נעשה סדר בבלאגן:
מעבדי דור 8 הינם מעבד דור 7 בדיוק.
נכון להיום , לאור מחיר הלוחות לדור 7 משופר בצירוף עלות המעבד הופכים רכישה זאת ללא כדאית.
לוח H110 עולה כ-250 ש"ח
לוח Z370 עולה 650 ש"ח
ניקח 2 מעבדים מקבילים:I7-7700 דור 7 עולה 330$
i7-8700 דור 7 משופר380$
הבדל ביצועים כ-40% יותר. אם אכן זהו התמחור הנכון , אז במעבד זאת עיסקה משתלמת. אמור לעלות עוד כ-25% סה"כ כ-100 דולר כ-480 דולר.
אולם , לוח האם עולה עוד 100 דולר. במקום 55 דולר כ-155 עד 200 דולר. בגדול לא עיסקה משתלמת
מעבדי 4 ליבות יש מאז 2006 עם ה Core 2 Quad
היום אין דבר כזה נגיד 4 ליבות נפרדות שמערכת ההפעלה יכולה נגיד להריץ חלונות ב2 ליבות , ולינקוס ב-2 ליבות בצורה ניפרדת לחלוטין כולל פניה לI/O. הכל נעשה ע"י בקר פנימי במעבד שמחלק את כוח העיבוד בין הלבות. אך אין הפרדה מוחלטת.
למשתמש אין אפשרות לקבוע איזה מעבד יקח את הכוח החישובי , אי אפשר לבצע פוסט ל-2 מערכות נפרדות לא בצורה של וירטואלי.
חלומו של כל משתמש נגיד ש2 מעבדים יעבדו אך ורק על מערכת ההפעלה שהכל יזרום יפה עם חלוקת זיכרון RAM ניפרדת ועצמאית. ו2 מעבדים עצמאית ללא תלות יבצעו הרצות של תוכנות ואפליקציות.
^ דווקה יש מספיק בנצים שהוכיחו שזה לא נכון.
מדיי פעם כשעושים ביקורות למעבדים החזקים של אינטל בסוקט 2033 או 2066 דחפו שם גם איזה מחשב כפול סוקטים, הביצועים בפרודקטיביות גבוהים יותר (משצע יש להם יותר כוח עיבוד כולל) הביצועים במשחקים נמוכים יותר (משמע שמעבד אחד חזק יותר עדיף שם)
והאמת שיש הסבר פשוט לזה, הדיליי שנגרם כתוצאה מחלוקת העבודה לשני מעבדים פשוט הורג ביצועים.
תחשוב על זה ככה:
רייזן 7 בנוי מפיסת סיליקון אחת אבל כמו שני מעבדים של 4 ליבות ו8MB קאש, בדבר גורם לפגיעה קלה במספר משחקים.
threadripper בנוי משני מעבדים על אותו סוקט, הדבר גורם לפגיעה בביצועים אפילו יותר גדולה בגיימיג למרות כוח עיבוד גדול יותר.
7700K ו8700K בנויים כמיקשה אחת עם קאש שקושר את כל הליבות, הם מעבדי הגיימיג הכי טובים כיום.
איפה תהיה מערכת עם שני מעבדים נפרדים לגמרי ?…
הטיעון שלי פשוט. קח 2 מחשבים .1) עם מעבד I7-7700K ותריץ עליו 2 בנצים במקביל ותריץ שעון .לאחר מדידית הזמן נעבור למחשב ב עם אותו לוח אם, אותה מערכת הפעלה אותם תוכנות שרצות ברגע רק ההבדל שאילו היו 2 מחשבים שבכל אחד תריץ bench אחד.
2 המחשבים היו עם מעבד שכוח העיבוד שלו כמחצית מi7-7700 לדוגמה -I5-7400. וברגע ומדוד זמן ותוצאה.
*אפשרי למדוד במחשב אחד שיציין תוצאה כאילו 2 בנצים הורצו במקביל.
המסקנות שתיראה -2 מעבדים שהריצו 2 בנצים עצמאים יסיימו מהר יותר ועם תוצאה גבוהה יותר או קרובה בסיכום הכללי , מאשר מעבד אחד שמריץ 2 בנצים במקביל
לא ברור לי מה הטיעון שלך.
נניח שברוב המקרים אתה צודק נגיד בהשוואה בין מעבד אחד עם 8 ליבות לשני מעבדים 4 ליבות.
מדובר פה על מעבד 6 ליבות לעומת מעבד 4 ליבות שניהם על אותו מעבד פיזי.
בהנחה שליבה בודדת זהה, מה הטענה שלך שאין הבדלים בינהם?
none77, הטענה שלי כפי שכבר ציינת, שמעבד 4 ליבות אינו באמת 4 ליבות מופרדות לחלוטין.
יש השהייה בין כל ליבה, ואין הם עובדים בו זמנית בזמן אמת. הראיה לכך מתבטאת במשחקים כפי שכולם ציינות.
בתאוריה שיש להם כוח עיבוד זהה, אולם יש השהייה .
כלומר , לא חשוב רק התוצאה של הBENCH, אלה תוך כמה סיים זאת.
לצורך הניסוי, אקח מחשב אחד עם I7-7700 ואריץ 2 BENCH שונים בו זמנית ואמדוד זמן.
ובעמדה אחרת, 2 מחשבים I3-7100 ** אמדוד תוצאה במחשב אחד ואכפול פי 2.
הטענה שלי היא כזאת , בהינתן כוח עיבוד מחצית מ7700 עם מחצית מכמות הליבות, אין עוררין שהתוצאה ב2- מחשבים I3 7100 תהייה
גבוהה יותר ממחשב אחד I7-7700 2 המחשבים יסיימו את הבדיקה מהר יותר.
מסקנה, אין הפרדת ליבות מוחלטת , ולכן עדיף במקרה של מעבד מרובה ליבוד, שירוץ בתדר כמה שיותר גבוה שיקטין את זמן ההשהייה
א. זה תלוי ביישום, ברינדור למשל התוצאה של כל מחשב I3 7100 תהיה מחצית משל 7700K
(למשל אם אני רוצה לרנדר 20 תמונות עוקבות, 10 על כל אחד מה 7100 וכל ה20 על 7700 המחשבים יסיימו באותו זמן+- (מניסיון))
ב. יש הרבה ישומים שאי אפשר לחלק לשני מחשבים, משחק למשל או תוכנות שלא יכולת לחכות ללטנסי האדיר שיש במעבר בין מחשב למחשב (זה אפילו יותר גרוע מלוח עם שני מעבדים שזו היתה הדוגמה הכי גרועה בתגובה הקודמת שלי)
ג. 2 מארזים, קשיחים, לוחות אם זיכרונות ועוד עוד, לא סתם מאז שיצא המעבד כפול הליבה הראשון שרתים ומחשבים אישיים עשו קפיצה מטורפת ביכולת פר אותו מחיר.
אם היו יכולים ליצור היום מעבד עם 10000 ליבות ולהחליף חדרים שלמים של מחשבים במארז אחד היו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים.
זמן השהיה, אני מניח שאתה מדבר על תיקשורת בין ליבות, זה אחד היתרונות הגדולים של אינטל על AMD היום שכן היא עושה את זה דרך קאש סופר מהיר
הבעיה עם זה שברגע שעולים ל 20 ליבות + הקאש מגיע לגדלים פסיכיים ולא ראליים ולכן המעבד הבילתי נמנע לרשת תקשורת כמו הskylake X הוא בדיוק זה, בילתי נמנע.
רואים פגיעה ברורוה בביצועים לעומת ארכיטקטורה מבוססת קאש (broadwell X) אבל זה מאפשר להם לעלות ל28 ליבות מ 22 באותו תהליך יצור.
אם איני טועה, רינדור לא לוקח 100% CPU רצוף. ולכן הזמן הייה זהה.
הבדיקות לכוח עיבוד אינן מודדת זמן השהייה אלה תוצאה סופית.
במחשב שלי למרות שהCPU הועמס ב100% עדיין המחשב לא היה תקוע, אולם גישה לI/O כגון כונן קשיח גורמת יותר האטה למחשב .
רינדור זו אחת הפעולת שלא משנה איזה מעבד יש לך וכמה ליבות יש לו הוא על 100% כמה שניות אחרי ההתחלה עד הסוף.
כשאתה רואה מחשב על 100% הוא לא יתקע כ"כ מהר בגלל שמערכת הפעלה מנתבת כוח עיבוד בצורה חכמה לכל מיניי דברים שקופצים ברקע על חשבון ירידה באחוזים לתוכנה שדרשה קודם 100%.
קח רינדור כבד, תגדיר את התוכנה ל"זמן אמת" ותיראה שאתה לא יכול להזיז אפילו את העכבר בצורה חלקה בגלל שהכל מופנה לרינדור…
לא קראתי את כל הדיון אבל נראה לי שלא התיחסתם למערכת ההפעלה ורבוי מעבדים.
בכל מערכת הפעלה יש מנעולים LOCKS שמונעים גישה לקבצים (טבלאות) בזמן שמעבד כלשהוא
עובד איתן עד שיסיים וישחרר את המנעול. בזמן הזה כל מעבד אחר שנזקק לקובץ פשוט עוצר וממתין לשחרור.
(ויש גם מצב של dead lock שבו כולם מחכים לכולם לעד.) הארכיטקטורה של מערכת ההפעלה תקבע
עד כמה היא תהיה יעילה ברבוי מעבדים. יש התקדמות ברבוי מעבדים בכל הכרזה חדשה של חלונות אבל
מנעולים תמיד יהיהו, ותמיד יגרמו לצווארי בקבוק. הוספת מעבדים בהחלט יכולה לפגוע בביצועים בתלות
ביעילות של מערכת ההפעלה.
https://en.wikipedia.org/wiki/Lock_(computer_science)
https://en.wikipedia.org/wiki/Deadlock
רוב קהל היעד של מחשבים בדר"כ רוכש לאחר שקיבל המלצה מה לרכוש, ממכר מבין עניין.
מניח שהנך מכיר זאת, ואיך זה מתנהל בתכלס…
היה והממליץ מכוון (את חברו המומלץ) לרכוש מעבד זול בתקציב טוב ב- 500 שח ולהמהירו, כנראה שזה מה שיקרה.
מעט מאד צרכנים הדיוטים בתחום מחשוב, רוכשים מחשב חדש בחנות על עוור, ללא כל עזרה ולו בסיסית, ממישהו/חבר/מכר שיכול לסייע.
אפילו המוכר עצמו יכול להיו יועת ברמה כזו או אחרת של יכולת והבנה. לא כל המוכרים הדיוטות בתחום כפי שאנו נוטים לחשוב.
שוב, ג'ו הממוצע לא הולך לבצע המהרה גם אם הוא יודע בדיוק מה זה. הוא מחפש מחשב עם 0 התעסקויות ו-0 סיכונים.
רוב. האנשים. לא. מבצעים. או. מעוניינים. בהמהרה.
אז מה הרעיון לקוות ל-OC גם במעבדים בלי K?
בעיקרון מעבדים נעולים נחשבים ליציבים יותר, ולמכפלה פתוחה יש גם תוספת מחיר בגלל אחריות כתוצאה מהתכונה הזאת (לא מבטיח אחריות על נזקים בגלל OC ע"י המשתמש!)
מבין שתי הגישות, אני מסכים עם זו של ליאור.
לא בגלל שהוא אומר זאת, אלא מניסיון.
כל מי שחושב אחרת, מוזמן לקחת יום , שבוע או יותר חופש ולהיות בחנות / רשת
מחשבים על תקן זבוב על הקיר.
לא יקח לו הרבה זמן להבין כמה אנשים קונים ככה, בלי יותר מידי הכנה ( בייחוד ניידים , אבל לא רק )
או לפי המלצת / הכוונת המוכרים, שגם אם לא כולם, רובם דואגים לאינטרסים שלהם ו/או של החנות.
שורה תחתונה – כאמור, ליאור צודק.
מקווים לOC במעבדים "נעולים" כי אז אפשר לשלם פחות למי מוכן לקחת סיכון מסויים.
נניח לקחת מעבד כמו ה8400 ל4.8GHZ על כל 6 הליבות ב182$ זה דיל מפחיד…
אבל אז אינטל יצטרכו כנראה להעלות מחירים כדי לגלם את האחריות הסטטיסטית לתוכו…
חוץ מזה, בדגם הנ"ל זה לא אפשרי התדר ההוא כנראה כי השבבים פחות איכותיים בדגמים כאלה
התכוונת דיל שאי אפשר להגיד לו "לא".
וואללה, כמה שזה ישמע גיקי, מי יסרב לזה ?
אהה, חשבתי שאתה מדבר על הפירצה שהוזכרה קודם לOC על מעבדים נעולים (בלי רצונה של אינטל) כמו בדור 6.
כן, אם זה בא פתוח מאינטל הם בטח יוסיפו על זה למחיר כמו שהם עושים עם ה8600K סה"כ.
אם אתה מתכוון אלי, אז אני אכן כיוונתי ל"פרוייקט של אסרוק" שליאור בודק.
מאינטל אני ממש לא מצפה למתנות ….
הכוונה היתה לStrong, התגובה שלך נכסה באמצע
זה רק אני… או שפלטפורמת RYZEN 7 1700 עם אוברקלוק קליל ל-3.9GHZ, בהרבה יותר משתלמת מעבדי COFFEE.
כאשר לוקחים בחשבון את כל מחיר הפלטפורמה.
זה רק אתה ……
יש כלל ברור, לא רוכשים מעבדים/לוחות בזמן ההשקה.
מעבדי ZEN היו יקרים בכ-120 דולר בזמן ההשקה .
לוחות אם – 120 דולר גם כן.
זה לא מדויק להגיד שמעבדי אינטל טובים יותר למשחקים.
יותר נכון להגיד, שמעבדי אינטל טובים יותר למשחקים ברזולוציה 1080P.
כי ברזולוציה של 1440P וגם 4K, מעבדי RYZEN משתווים.
בעניין הזה אני עוד יכול אולי להבין את סגמט הלקוחות המסורתי, שקונה מותג "על עוור" ומבלי שבאמת מעניין אותו מאומה:
קרי נכנס לחנות מחשבים, קונה כמו במכולת – במינימום התעסקות ויוצא החוצה כמה שיותר מהר.
אך אלו אינם לקוחות שישבו מראש בקבוצת אלו, שרכשו בשנה האחרונה ryzen 3:
הלקוחות של ריזן 3 מרכיבים קבוצת נישה של "לקוחות מתקדמים" – אותם משוגעים כמוך וכמוני לנושא, שבאים בודקים בציציות
וקונים עם הרבה מאד ידע, נסיון, ושעות צפייה בסקירות ומבחנים מרובים.
לנו שוכני קבוצה זו, המעבד ריזן 3 היה מלכתחילה מתוכנן להיות מומהר, אנו מהווים את הצרכן העיקרי של מעבד זה, לא מישהו אמורפי.
ולכן אותה כמות של צרכנים שהתעניינה בריזן 3 לפני תאריך 5.10 (שהיתה מתוך כוונה להמהירו), היא קבוצה סגורה וזו נשארת אותה קבוצה גם לאחר 5.10 .
אנחנו שבקבוצה זו נבחן גם ברכישה הבאה שלנו, את 8100 אל מול ריזן 1200, אך בהתבסס אך ורק על תוצאות ריזן כפי שאנחנו מתכוונים
לעבוד עימו (דהיינו מומהר). הקבוצה הזו (שלך ושלי) היא אותו גודל לפני תאריך 5.10 ואחרי תאריך 5.10 .
ומי שאינו בקבוצה הזו שלנו, אלו אותם אינדיוידואלים רבים חייב להודות, שהיו בקבוצה B הן לפני 5.10 – ורכשו גם אז i3-7100 לא ריזן 1200
למרות שברור היה שזו שטות לעשות כך, משום שקבלו חצי מעבד (רק 2 ליבות) אך שלמו מחיר מלא וזהה.
לא באמת עניין אותם שזה המצב, או שבכלל ידעו מכך (לא היה מי שטרח ללמדם).
זה שכיום יש לאותה קבוצה (B) אפשרות לקבל סוף סוף מעבד 4 ליבות במחיר דומה לריזן 3 ממותג אינטל, זה רק בונוס עבורם (ולא בטוח כלל שהם מביני מהו)
אך האמור לא ממש יסיט לקוחות מקבוצה A שלנו (שהתעניינו בריזן 3 לפני כן), לרכוש כיום 8100 – לפי כל ההסברים הביצועיים והתמחיריים שהועלו בשרשור
בעמודים הקודמים.
זה לא רק אתה אורי,
גם אני מצטרף.
יחד עם זאת להערכתי AMD תוריד מעט את מחירו של ryzen 1700 בכדי להשאירו ביתרון price/performance גדול גם הלאה.
הפילוח שלך ( לא רציתי להשתמש במינוח אחר, מפאת האסוציאציות השליליות ….) הוא לא ככ מעוגן במציאות.
למעשה הוא הפוך ממנה.
אלה "מביני העניין" יהיו אשר יהיו, מספרם נמוך בהרבה מאלה ש"קונים על עיוור".
גם אם תחול תזוזה מכאן לשם, היא גם בטלה בשישים.
אני מדבר "מהשטח" לא ממאוואי ליבי.
לכן, הטענה של ליאור עדיין תקפה וקיימת.
וכדי לאזן / להמתיק את הנאמר כאן אומר זאת –
לעולם תעמוד ל – AMD הזכות שבגגל המעבדים שהיא הוציאה בשנת 2017, חלה תזוזה מבורכת
בשוק המחשבים בכלל והמעבדים בפרט לטובתו של הצרכן, ואת זה גם עשרה כמוני ( בעיניך )
ואלף אחרים לא יקחו מ – AMD.
משהו מעניין…
Intel Will no Longer Disclose Multi-Core Turbo Boost Frequencies
לעניין רכישות מחשבים , אכן פלח שוק אינטל הינו רב יותר. למעשה הצרכן רוכש את המעבד המשתלם מבחינת מחיר וביצועים או לפי המיתוג. הרי כולם יודעים אינטל מהיר בלה בלה בלה.
מעבר לכך , רוב סוכני המכירות מנסים לדחוף אינטל היות ויש להם הסכמים עם יצרנים / לוחות אם וכדומה.
שוק הPC נחלש ל2 היצרניות הגדולות. ולכן מבצעים החלפות סוקט באופן מהיר
שוק הPC עבר ל2 יצרניות גדולות (למעבדים) הרבה לפני שהתחלנו להחליף סוקטים כמו גרביים…
מחליפים סוקטים מהר היום כי הרבה יותר בנוי לתוך המעבדים:
בקר זיכרון חדש ? צריך להחליף סוקט
יותר PCI-E להרחבה או PCI-E בתקן מהיר יותר ? צריך להחליף סוקט.
תקנים חדשים מחייבים תקשורת מהירה יותר לגשר הדרומי ? צריך להחליף סוקט.
מרגע שהגשר הצפני נכנס כחלק מהמעבד פשוט יש הרבה יותר סיבות להחליף סוקט.
וזה בנוסף לדברים הרגילים כמו שינוי ארכיטקטורה או שינוי דרישות מתח שדורשות החלפת סוקט…
וואללה ?
1500+ פינים וחייבים להחליף סוקט מסיבות טכניות !
אההה
וסנטה קלאוס יביא מתנות בחג המולד ! נוא באמת ……
במקום כל ה"סיבות הטכניות" , אפשר לכתוב את הסיבה האמיתית –
בצע כסף, חמדנות !!!
תאמת שב-LGA1151v2 רק הפעילו פינים נוספים מתוך האלה שלא בשימוש או שמורים.
מעניין אם אפשר היה לעשות את זה בלי שדרוג ציפסט בשביל זה
אני חולק עלייך, המטרה כלכלית בלבד.
אישית , לא רואה הבדל בין אינטל דור 7 לדור 8 שמחייב החלפת לוח.
אם יצרני הלוחות רוצים, הם יכולים להתאים כל לוח למעבד , אף עם תושבת אחרת.
קחו לדוגמה נוספת את מעבדי AMD.
מעבד AM1 הינו זהה בדיוק למעבדי APU לתושבת FM1. גם פה עשו תרגיל שוויקי.
היום משווקים את מעבדי 5350 של AMD כ- A8 וכדומה
מפתיע לטובה. באמת גורם לי לשקול לחסוך כרגע ולא לקנות כרטיס מסך, ולהוסיף בהמשך כשיהיה צורך, או אם אני ארצה לשחק במשחקים כבדים יותר.
היה לי שיקול אם כדאי להשקיע במעבד חזק שיחזיק להרבה זמן ולרכוש כרטיס מסך בהמשך או להשקיע מעט פחות במעבד ולרכוש מדור קודם ואת שאר הכסף להוציא על כרטיס מסך בתקציב מוגבל (לא באיזור ה 1000 ש"ח)
תודה.
לדעתי, אם גודל זיכרון הBIOS זהה הן בלוחות H110 והן Z370. אם מישהו יצרוב BIOS של לוח מתקדם מאותה חברה לגירסה הירודה.
יתכן ואף יעבוד למעבדי דור 8.
^ לא קצת אופטימי להאמין שאין בדיקת סוג ASIC בלוח אם ע"י הביוס?
אוקי אם יש, השבב של הBIOS הינו 8 פינים ויש זוג אחד לגיבוי ואחד לעבודה.
פרק אחד מהם ותלחים ללוח H110.
או לחילופין, אם אפשרי צריבה ע"י דוס, אתה יכול לבצע עידכון ביוס באילוץ. ויש תוכנות עידכון ביוס אונלברסלי.
ואם זה לא הולך, לוקחים צורב ע"י USB שתומך בציפ הנ"ל. וצורבים בלוח עצמו, בחיבור הצורב לפינים המתאימים.
** כמובן יש לודא שהצורב תומך בסוג ציפים אילו
אין תאימות פיזית בפינים בין שני המעבדים (שתי הסדרות ), שלא לדבר על הפנטזיות
של החלפת ביוס בין צ'יפסטים .
מבחינת התושבת 1151 לV2 פיזית תהייה התאמה אחד לאחד
וואללה ?
אתה עוד מאמין שמישהו מתייחס ברצינות למה שאתה אומר ?
הגיע הזמן להתעורר …..
בבקשה, תפסיק להטעות אנשים זה עוד יעלה למישהו במעבד ולוח אם.
אמת, הקשקשת הזאת מסוכנת. את LGA1151 החדש הכינו עם סידור שונה של פינים, כך שיתאים להספקת חשמל משופרת כשמיגיעו מתומני הליבות אליה
לא מסוכן ולא בטיח. נגיד ומישהו יטעה , לא יקבל פוסט זה הכל .
אין מה לחשוש, מעבר לכך יש אחריות ללוח אם וכן מצויין על המעבד תושבת 1151 ולא V2 שהיא בשפה עדינה כמו בדיוק תושבת AM2 לAM3 . במקרה של AMD רק שינו שם ללא נחיצות לציספט חדש כמו אינטל.
הזוי כמה חסרי אחריות אנשים יכולים להיות כשמדובר בכסף של אחרים…
לא יודע מה איתכם אבל עם כסף של אחרים אני נזהר שבעתיים מעם שלי.
יש מה לעשות אפילו עם ההזיות, נקווה שכך יהיה …
חג שמח !!!
i7 8700 מול RYZEN 1700
למרות שהסרט די ארוך והבחור לא בדיוק כריזמטי הוא מסביר בצורה טובה איזה פלטפורמה יותר טובה,מתי ולמי.
שווה צפיה לדעתי
תקציר מנהלים, בבקשה !!!
מה נהייה ? עוד מעט יגיעו לאורך של סרט הודי !
טוב, הנה הסיכום ( לפי דעתו של המופיע בסרט ) –
תיקו !
ויגור זאב עם הכיבסה !
או קיי או קיי, יש הבדלים לכאן ולכאן, לגיימינג עדיף אינטל ולעריכת ווידיאו הרייזן,
אבל שום הבדל דרמטי בין השניים.
נו, כאמור זאת דעתו, אני מניח שזה לא הכי מקובל על כולם …..
זה לא רק השורה התחתונה היא שחשובה כאן.
הוא מתיחס ל OC ומה צריך בשביל רמות שונות של OC , הוא מדבר על עלות הפלטמפרות והזמינות,מה יתרונות וחסרונות, ההבדלים בביצועים בגימניג ברזלוציות שונות ועוד הרבה דברים אחרים. זה לא שהוא אומר פה דברים שלא ידענו אבל הוא מסכם את כל הנקודות לסרט אחד ולדעתי מדבר על כל מה שחשוב לדעת לפני שמחליטים על פלטפורמה.
סבבה.
זה לאלה שממש צריכים להחליט ומתלבטים.
אני ניסיתי לתת את השורה התחתונה מראות עיני.
מה שאתה אמרת כרגע, הופך לא את הסרט לגרוע,
אלא את מה שאני אמרתי. נו, מסיכוני המקצוע …
שורה תחתונה – לא מחכים לדור 8. דור 7 נותן את מה שצריך בפחות גובות.
לוחות אם לדור 8 יקרים, לא משתלמים במיוחד לא בזמן ההשקה.
בקצרה, לא מחכים לא לדור 8 ולא למשיח. נמתין לדור 9 והחירטוטים שלו
607 שקלים ללוח Z370 שנותן 99% ממה שאנשים צריכים זה לא סוף העולם לדעתי, בטח לא בהשקה. אני מדבר על Z370 HD3 כמובן.
מי שבשבילו 607 שקלים ללוח זה מחיר מבהיל יכול להמתין כשבועיים לדעתי עד שיגיעו לוחות זולים יותר
במחיר הזה אני רוכש 2 לוחות ועוד ישאר לי עודף. ודור 9 אינטל תוציא Z470 וגם אז תשלם 700 ש"ח ללוח.
הפזיזות מהשטן, לחכות חודשיים והכל ירד לא צריך למהר.
אני מדבר על לוח שתומך בOC, מכיל כרטיס קול איכותי, קירור ראוי לרכיבים המתחממים וכו'. לא הקרם דה לה קרם אבל לוח טוב ב-607 שקלים.
דור 9 יביא ערכות שבבים חדשות זה נכון, אבל למה לשלם על לוח חדש? בעלי Z87 יכלו לקנות Devil's Canyon בדיוק כמו שבעלי P67 יכלו לקנות Ivy Bridge
בכל זאת לא משתלם. ציפסט H110 עולה 26 דולר , ציפסט H370 עולה 46 דולר
https://ark.intel.com/products/90590/Intel-H110-Chipset
https://ark.intel.com/products/125903/Intel-Z370-Chipset
כלומר הבדלים בין הלוחות צריך להיות סביב 25 דולר עד 50 דולר לציפ כרטיס קול ALC887(נחשב לעילית) ואיזה קירור מאלומניום על רכיבים ועוד כמה בולשיט. כלומר עד 200 ש"ח ללא מע"מ נזרום 250 ש"ח תוספת. בפועל 350 ש"ח.
שווה בטוח לא, אז לא נעשה OC מי ישמע.
ניתן לתמצת הכל לשתי שורות, מתוך רשימת המעבדים החזקים – https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
בדיוק הפוך. זה מבחן שמיכה נוראי ששם מעבדים כמו 1950X מתחת ל-7900X רק כי ככה הוא בנוי.
ההפוך הוא שצריך להביט ספציפית בשימושים הנכונים ואז לקבוע
אני לאחרונה מתחיל לחשוב על החלפת מחשב שלם קומפלט וכל ההתחדשות הזו שנופלת עלינו מכל כוון עושה לי יותר בלבלת ממה שיכול להשטלת עליו.אני יודע שיותר אופציות זה יותר טוב אבל האמת שאין לי כבר מושג מאיפה להתחיל.מצד אחד כל הזמן אומרים לי לחכות כי עוד רגע מעבר לסבוב מחכה לי משהו טוב יותר לכסף שלי אז אני מחכה ואז איך שמתחיל לתכנן מחשב עוד פעם יוצא משהו חדש ושוב אומרים לי לחכות.יש למישהו יושג מתי כל הלחכות הזה עומד להגמר?
היציאות הקרובות היחידות הן ה1070ti והלקוחות הזולים של אינטל. אחריי זה יש קצת זמן לכרטיסי המסך הבאים של נוידיה, עכשיו זמן מצוין לקנות מחשב לדעתי. (או לפחות שקופילייק יהיה זמין)
האמת היא שתמיד צפוי משהו "מעבר לפינה", אבל אם תמשיך לחכות לעולם לא תקנה מחשב חדש. מצד שני, במקרה הנוכחי אני דווקא הייתי ממתין למבצעים של Black Friday (בסוף חודש נובמבר) או למבצעים של חג המולד (לקראת סוף חודש דצמבר) במיוחד אם אנה קונה מחו"ל.
בכל העולם מדווחים על מחסור במעבדים.
תבדקו ב AMAZON ו NEWEGG. אי אפשר לקנות אותם. המלאי אזל.
לא יודע מה המצב בארץ. גם אם כרגע יש מלאי במספר חניות לא ברור עד מתי זה יספיק.
אומרים שהמחסור במלאי ימשך עד ינואר וגם לוחות זולים יהיו רק בינואר.
לפי השמעות בפברואר כבר צפויים להגיע מעבדי RYZEN 2 ב 12 ננומטר מה שיאפשר להם אולי להגיע לתדרים יותר גבוהים.
כרגע לדעתי מי שצריך מחשב עכשיו אין לו למה לחכות ומי שחושב סתם לשדרג ויכול להמתין עוד קצת אז שימתין עוד חודשים.