דגם מרובע ליבות, דגם מתומן ליבות ותוכניות להשקה ב-2016 למרות הכל: הדור החדש של מפתחת השבבים מתקרב אלינו
אחרי שהתחרות בשוק כרטיסי המסך חזרה ללהוט תודות למעבר לייצור בתהליכים חדשניים של 16 ננומטר ו-14 ננומטר, אנחנו מחזיקים אצבעות להתפתחות דומה שתגיע גם לשוק המעבדים הביתי, עם נחיתתם של מעבדיה הראשון של AMD בארכיטקטורת ה-Zen – החדשה, שתיוצר אף היא בטכנולוגיית FinFET של 14 ננומטר, בדומה לטכנולוגיה בה מיוצרים מעבדיה של אינטל מאז שנת 2014.
עתה, דיווח חדש מהאתר guru3d שופך לנו עוד קצת אור אודות הדגמים שאנחנו עתידים לקבל כחלק מקו ה-FX החדש של AMD, ואילו עדכון רשמי של החברה עבור משקיעיה נותן לנו פרטים נוספים על עיתוי ההשקה.
ארבע דוגמאות הנדסיות מוקדמות של שבבי Zen נצפו בידי גורמים יודעי דבר, עם צמד דגמים לשוק הביתי, כשאחד יספק ארבע ליבות עיבוד פיזיות ושמונה ליבות עיבוד לוגיות (באמצעות טכנולוגיה שמקבילה ל-HyperThreading של אינטל) במעטפת תרמית של 65 וואט, ואילו השני יספק שמונה ליבות עיבוד פיזיות ו-16 ליבות עיבוד לוגיות, במעטפת של 95 וואט. הדגם הראשון כולל 2 מגה-בייט של זכרון מטמון מהיר מרמה L2 ו-8 מגה-בייט של זכרון מטמון מרמה L3, ואילו הדגם השני והמתקדם יותר כולל 4 מגה-בייט של זכרון L2 ו-16 מגה-בייט של זכרון L3, ושני הדגמים מאופיינים בתדר עבודה בסיסי של 2.8GHz ותדר טורבו של 3.2GHz – אם כי לא כדאי להסיק מכך מסקנות משמעותיות, שכן אבי-טיפוס הנדסיים כוללים בדרך כלל תדרים נמוכים יותר מהדגמים המסחריים הסופיים.
הנתונים החדשים תואמים בצורה טובה את הניתוח הזה שהצגנו בפניכם לפני מספר חודשים, שהתבסס בתורו על תצלום רשמי קטן של שבבי ה-Zen העתידיים – אם כי אנחנו בכל זאת נמליץ להתייחס למידע כולו עם קמצוץ של ספקנות
אם לא התרשמתם מכך, אולי תתעניינו לשמוע גם על צמד דגמים שמיועד לעולם השרתים – עם 24 ליבות עיבוד פיזיות (!) במעטפת תרמית של 150 וואט, ועם 32 ליבות עיבוד פיזיות (!!!) במעטפת של 180 וואט. כאן זה השלב לציין כי מעבדי ה-Xeon המתקדמים ביותר של אינטל כוללים 24 ליבות עיבוד פיזיות, כך שנראה כי גם בגזרה הזו צפויה לנו תחרות מעניינת מאוד, אי שם במהלך השנה הבאה.
ה-Zen מתקרב – אבל בכל זאת יגיע עם איחור נוסף
אז מתי סוף כל סוף נראה מעבדי 14 ננומטר ראשון של AMD בחנויות? אם להתבסס על מה שהצהירו ב-AMD במהלך השבוע האחרון, זה יקרה ממש לפני ששנת 2016 מתחלפת בשנת 2017. למרות כוונות עבר לבצע השקה כבר במהלך הרבעון השלישי של 2016 (זה שהחל בתחילת החודש הנוכחי), היה לנו די ברור שזה לא הולך לקרות – וכעת במפתחת מסאניווייל מקווים לספק 'היקפים מוגבלים' של דגמים בסוף השנה הנוכחית, בדרך להשקה מעשית רחבה במהלך הרבעון הראשון של 2017. לנו לא נותר אלא לקוות שזו תהיה הדחייה האחרונה בהחלט, ושסוף סוף נוכל לראות במו עינינו את התקווה הגדולה ביותר לשוק תחרותי מעט יותר.
אם רק יפטרו משיטת המיספור עם אותיות חסרות משמעות (A8, A10), יצליחו יותר. הגיע הזמן לחזור לימי הג'יגהרצים.
Oh ya, dem good old Pentium D days with 3ghz and 100+c cpus.
למה חסר משמעות ה -A אומר apu זה cpu+ Gpu על המעבד .המספרים הם אינדיקציה לרמת הapu כאשר המספר הקטן הוא הנמוך והגבוה יותר חזק
לאחר שהבנתי שאינטל השתגעה עם 10 ליבות במחיר 1700$
צריך תחרות