בקרוב הם נוחתים על המדפים, ואנחנו דואגים לעשות לכם סדר בדגמים ובסדרות השונות של לוחות האם מבוססי ערכת השבבים Z490 של אינטל
פלטפורמת LGA1200 החדשה של אינטל תנחת בחנויות בהמשך החודש והיא מביאה איתה ארבע ערכות שבבים חדשות שהמבילה בהן היא Z490. לוחות אם אלו יתמכו במעבדי הדור העשירי של אינטל שגם הוא צפוי להיות זמין בהדרגה החל מחודש זה ואל תוך הקיץ.
המשותף ללוחות אם בעלי תושבת LGA1200 וערכת השבבים Z490 זה שכולם תומכים בתכונות מתקדמות דוגמת ממשקים נוספים, יכולות אוברקלוקינג ועוד. החלטנו לעשות לכם סדר בין יצרניות לוחות האם הגדולות ולהציג את כל מה שחדש בין כל הדגמים הללו, שכן יש הרבה שטח לכסות ובין כל עשרות הדגמים עשוי להווצר בלבול ובלאגן מצד משתמשים.
סדרת AORUS של GIGABYTE – המובילים במותג
מותג ה-AORUS ממשיך להיות זה שמוביל ביחידות את כל לוחות האם המתקדמים ביותר של GIGABYTE, בלי יוצא מן הכלל. למותג זה סדרת לוחות שמגיעה עד לגבהים בהם החמצן דליל. לפניכם רשימה של לוחות האם המשתתפים בהשקה הקרובה מסדרת AORUS:
המתקדם ביותר שברשימה הוא ה-XTREME WATERFORCE, לוח אם שכולל בלוקים מוכנים לקירור מים על לוח המעגל המודפס המתקדם ביותר שהכינה GIGABYTE עד כה לתושבת מיינסטרים. באופן כללי, ערכת נושא שמלווה את Z490 הפעם היא שהכל מהודנס רמה אחת יותר ממה שדברים הונדסו בדור Z390, לפחות בכל הנוגע למערכות חשמליות ובקרים.
מי שלא רוצה להשקיע 800 או 1300 דולר בלוח אם חדש, יוכל למצוא את רוב התכונות המתקדמות שבלוחות האקסטרים גם ב-AORUS MASTER שממשיך מסורת של "כמעט הכי טוב, בהרבה פחות". עבור 390 דולר, הוא מהווה את הנקודה הריאליסטית הגבוהה ביותר שמשתמש קצה ירצה להשקיע בלוח אם בפלטפורמה הזאת.
כל הדרגות הנוספות דוגמת ULTRA, PRO ו-ELITE שודרגו חשמלית גם הן לעומת דור Z390. נקודות המחיר נותרו דומות למדי, אך עם עליה קטנה במחיר לעומת הדור הקודם. גם ב-200 דולר בלבד, ה-AORUS ELITE לפחות חשמלית יהיה מסוגל להתמודד גם עם Core i9 10900K בעל 10 הליבות ללא בעיה במאמץ, ויאפשר גם המהרה סבירה.
בנוסף ל-AORUS יש גם את הסדרות הנוספות. הפעם ישנו שינוי מיתוג מצד GIGABYTE כאשר יש שני לוחות אם מסדרה שנקראת VISION. ה-VISION למעשה מחליפה את Designare אך לוקחת גישה קצת יותר רגועה עם מחירי הלוחות. ה-VISION G הוא דגם Z490 יוצא דופן בכך שהוא תופס ערכת צבעים חדשה למדי. הרעיון שמאחורי הסדרה הזאת הוא לדבר אל יוצרי התוכן, למרות שהדבר שצריך לדבר אליהם יותר מכל הוא כמות וגיוון הממשקים בלוחות האם. במחיר של 200 דולר בלבד, ועם קירור מתקדם למערכות הספקת החשמל למעבד, ה-VISION G הופך בפוטנציה דווקא ללוח אוברקלוקינג נגיש במיוחד עבור התושבת החדשה של אינטל.
כל לוחות האם של GIGABYTE שהם לא מסדרת AORUS מתחילים ב-VISION D המחליף את Z390 Designare. לוח אם זה הוא מה שנחשב למגוון ביותר בממשקים ליוצרי התוכן ועדיין שומר על יכולות אוברקלוקינג מתקדמות. יש לו ThunderBolt 3 לצד WiFi מהיר בתקן AX וממשקי USB רבים. המחיר בהתאם.
Z490 מתחיל כאן. ה-Z490 UD הוא זנב לאריות בכמות התכונות, הממשקים ויכולות ההמהרה, ובכל זאת בנוי לשרת משתמשים ללא בעיה כלל גם עם מעבדים כמו Core i9 10900K. על אף זאת, יהיה הגיוני לשלב אותו בעיקר עם מעבדים דוגמת Core i7 10700K או Core i5 10600K.
Z490M (ימין) ו-Z490M Gaming X
עובדה שחשוב לציין בשלב זה ותזכורת לקוראים – כל לוחות Z490 למיניהם מגיעים עם תמיכה בתקן PCI-Express 4.0 לממשק M.2 אחד וממשק X16 אחד עבור כרטיס מסך, אך מעבדי הדור העשירי לא יאפשרו זאת וישאירו את הפלטפורמה על תקן 3.0.
GIGABYTE דואגת להבהיר על ממשקי M.2 עליונים "For future use" או "Reserved for future" ושמה מדבקות על הממשק כדי שמשתמשים לא יתקינו שם כונן מבלי היכולת להשתמש בו. במידה והערה כזאת לא קיימת – ניתן יהיה להשתמש בממשק על תקן 3.0 הותיק.
מקווים שעשינו לכם מעט סדר בבלאגן, ונביא לכם סקירות על מספר לוחות אם בעלי ערכת השבבים Z490 של GIGABYTE להתרשמות ממש בקרוב.
אמרתי בעבר – שגו שלא בנו את ה-M2 כמו כרטיסי הזיכרון. היה הרבה יותר נוח להכניס ולהוציא ולמקם בצד
מעניין מאד מי לוקח מבין השניים :
MAXIMUS HERO או AORUS MASTER
מתלבט.
תודה על הכבתה.
את AMD שמשיקה 2 צ'יפסטים הבנתי, אבל למה צריך 4 ערכות שבבים לדור אחד (אולי) של מעבדים?
ואיך בדיוק הוא היה מקבל את המהירות הנדרשת בחיבור PCIE?
יש בעיה להעביר את המעגל המודפס עוד כמה סנטימטרים?
מיקום אנכי של הכרטיס, שחושף את שני צידיו לאויר ולא רק צד אחד, היה מאפשר קירור פאסיבי נוח יותר.
והיה דורש לייצר ליין נפרד של מוצרים לדסקטופ שלא מתאים למחשבים ניידים (שזה רוב המכירות היום) בקיצור זה היה גורר גם מחיר גבוה יותר.
האמת שאני לא רואה שום מניעה לבנות מחזיק אנכי שיתאים ל-M2 שקיים היום רק לא נראה לי שזה בסדר העדיפויות של אף אחד.
כמו שמחבר ה-SATA הראשון (בין הדיסק ללוח) לא כלל לשונית מתכת לנעילת הכבל במקומו, כך גם כאן יהיה (יש לקוות) חיבור שיאפשר הרכבה אנכית.
יש הרבה שאלות לגבי מי שתיכנן את לוחות האם… מי החליט שלמעבדי אינטל צריך 4 חורים בלוח, ול-AMD שני מתפסים בלבד,