כנס העיתונאים של AMD בתערוכת E3 נגמר בזיקוקים בדמות מעבד מפלצתי ביותר לתושבת AM4
על גל ההייפ מהשקת מעבדי Ryzen 3000 הציגה דר. ליסה סו, מנכ"לית AMD ממש שניות לפני סוף הכנס שערכה ב-E3 מעבד מפלצתי במיוחד.
לאלו שעוקבים אחרי AMD זאת כנראה לא הפתעה, ציפינו לכך. אמנם, רבים חששו שנאלץ להמתין לתקופת החגים על מנת לראות זאת. אמנם, AMD בוחרת לירות בכל התותחים.
ה-Ryzen 9 3950X הוא המעבד המתקדם ביותר בעולם לתושבות המעבדים השולחניות. זה מוחלט, זה ודאי, וזה AMD. לראשונה אנחנו רואים 16 ליבות בתדר פעולה אדיר עם 72MB של זיכרון מטמון אשר מתאים לתושבת AM4 הקיימת של AMD.
המחיר – פרימיום, 750 דולר. בהשוואה אליו, נראה שה-500 דולר של מעבד 12 הליבות נראים כמו עסקה לא רעה בכלל. אמנם, בהתחשב בפתרונות אחרים בשוק שמצריכים לוחות אם יקרים ומעבדים אחרים כמו Ryzen Threadripper 2950X של AMD עצמה או Core i9 7960X של אינטל, מדובר במעבד שעולה חצי ממחיר מעבד אינטל, ו-50 דולר פחות ממעבד ה-Threadripper המבוסס על ארכיטקטורה קודמת ולתושבת יקרה.
כמובן שצריך להכיר את ההגבלות ואת התנאים שבאים עם מעבד כזה. בראש ובראשונה צריך שיהיה לוח אם תומך בכך, ושהמערכת החשמלית תהיה ראויה למדי לספק חשמל למעבד בעל 16 ליבות. אנו ממליצים על מערכת הפורום שלנו לשלל המלצות בנוגע לחומרה מתאימה.
העיקר שבסופו של דבר זה קרה. מעבד בעל 16 ליבות יוצא לשוק כאשר רק שנה שעברה 8 נראה כמו הקצה העליון החדש לתושבות המעבדים הסטנדרטיות. הודות ל-AMD נראה שיש פחם במנוע המעבדים והרווח הוא כולו של הצרכן.
גם את ה-Ryzen 9 3950X אנחנו צפוים לראות ממש בקרוב עם אחיו הזולים יותר על המדפים.
אמנם לא צויין במפורש אבל ה-3950X לא יגיע למדפים ביולי יחד עם אחיו הקטנים וצפוי רק בספטמבר.
יש כבר בנצ'S לכל ה 8-12-16 הללו או שזה יקרה רק לאחר מכירה מהמדפים?
(בנצS של משתמשים כמובן).
דרך אגב אתם יודעים שהם יצרו כאלו מעבדים כי הם נעלבו שכל הזמן אתם שואלים "אם זה מריץ CRYSIS
ציטוט מהכתבה:
"נראה שיש פחם במנוע המעבדים …."
מה זה הביטוי הזה?!?! מישהו שמע על ביטוי כזה?
… או שפשוט מתרגמים כתבות מאנגלית ע"י google translate
https://he.wikipedia.org/wiki/מנוע_קיטור
המעבד יעשה קרוב ל 4 אלף עדיף כבר אינטל
יעלה*
עדיף כי?
על פי איזה קריטריון אתה קובע את זה?