הייתם קונים לוח אם ללא חריצי PCI-Express אך עם זוג כרטיסי מסך מולחמים על גבי המעגל המודפס? מה לגבי לוח אם עם 40 פאזות הספק? באסוס החליטו לבדוק את הסוגיות
אסוס מודל 2012 היא אמנם יצרנית מגוונת על מכשירים שונים (ומשונים), אך גם לא שוכחת לרגע את היותה גם יצרנית לוחות האם הגדולה בעולם ומציגה זוג לוחות קונספט שגרמו לנו לגרד את הפדחת בתמיהה.
ראשון בתור הוא ה-ZEUS, לוח אם גדול מימדים מבוסס תושבת LGA2011 וערכת שבבים X79 עליו לא תמצאו אפילו חריץ PCI-Express בודד לנחמה. למה? כי הוא מכיל זוג ליבות גרפיות (וכל הרכיבים הנלווים להן) שמובנות בו ישירות.
עוד כולל ה-ZEUS שמונה חריצים לזכרונות DRAM עם יכולת לאכלס עם 128GB של זכרון, שמונה חיבורי SATA III ו-4 חיבורי SATA II, זוג חיבורי Thunderbolt, חיבור HDMI, חיבור DisplayPort בגודל מלא, 12 חיבורי USB 3.0 ועוד – כיאה ללוח High End.
Asus ZEUS, הצצה אל עתיד לוחות האם? |
אסוס לא חשפה אילו כרטיסים גרפיים בדיוק מובנים ב-ZEUS, אם כי ברחבי הרשת מלחששים שמדובר בזוג כרטיסי Radeon HD 7970, לא פחות – מה שעשוי להסביר מדוע לוח האם צורך זוג חיבורי 6PIN וזוג חיבורי 8PIN בנוסף לחיבור ההספק הראשי.
מי ירצה לוח אם שקובע עבורו את זהות כרטיסי המסך במערכת, ללא אפשרות שינוי או שדרוג? לאסוס הפתרונים, אך אנחנו מוכרחים לציין שלא נופתע כל כך אם הלוח לעולם לא יהפוך למוצר ממשי.
חשבתם שזה הכל? הכירו את לוח ה-Wolverine, אשר מבוסס על ערכת השבבים Z77 ומציע מבנה בעל לא פחות מ-40 פאזות הספק, יותר מכל לוח אם אחר עליו שמענו אי פעם.
פאזות הן מעגלים המיועדים לספק את המתח לרכיבי לוח האם, כאשר מספר פאזות שמספקות מתח לאותו רכיב יעבדו יחדיו, על כן מספר פאזות גדול יותר משמעותו היא שרכיבי המעגלים השונים יפעלו פחות זמן בממוצע, יתחממו פחות (ועל כן יאריכו חיים, לכאורה), יציעו מתח יציב יותר ורועש פחות.
ה-Wolverine נראה סטנדרטי למדי, אך מתחת לפני השטח יש הרבה (הרבה) פאזות |
בשל מאפיינים אלו נהוג לחשוב כי לוחות אשר כוללים מספר פאזות הספק גדול יותר יוכלו להתמודד טוב יותר עם עומס כבד ועל כן יעניקו יכולות המהרה משופרות, אך היום נראה שישנה הסכמה כוללת על כך שלוחות אם עם מספר מוגזם של פאזות (20 ומעלה, לשם הדגמה) לא באמת מציעים יתרון על פני לוחות אם סטנדרטיים ופשוטים יותר – מה שכאמור לא מונע מאסוס לדחוף את המגמה המשוגעת קדימה עם ה-Wolverine.