לקחנו לסיבוב את הדור החדש מבית יצרנית המארזים האהודה, בכדי לגלות האם הוא ממשיך בהצלחה את המסורת שבנו דגמים כדוגמת S340
חברת NZXT נמנית בין יצרניות המארזים החשובות ביותר בעשור זה בעיקר בזכות הובלה ובניה של טרנדים מאוד חזקים בעולם המחשוב האישי. במהלך העשור הזה היא סייעה בשכנוע משתמשי מחשב רבים ששוק המארזים לא יכול להמשיך ולהתדרדר לצורות פלסטיק הזויות וחדות בקידמת המארז, ושיש לפנות גם לאלו שרוצים קדמה בסגנון מודרני.
אלו שאכן רצו סגנון מודרני – קיבלו אותו. לפני מספר שנים חשפה NZXT קונספט עיצובי רענן ומרהיב העונה לשם H440. לא עוד צעקנות עיצובים בולטת מדי – מחיצות בין איזורים וקוים פשוטים הם שם המשחק לאלו שרוצים חומרה מתקדמת שמאוחסנת היטב במארז.
ההשפעה של ה-H440 מורגשת חזק מאוד בעולם המארזים עד היום. לאחר השקת המארז הזה החלו לצאת מארזים רבים בהשראתו. פתאום כולם רוצים עיצוב מודרני פשוט ותא חוצץ לספק הכל. NZXT החלה במהפכה קטנה משלה.
יש חדש – H500 נוחת במקומו של S340
לאחר ה-H440, החליטה NZXT להוליד מארז נוסף לאלו שרוצים פתרון תקציבי יותר, כי לא כולם יכולים להרשות לעצמם מארז בכ-550 שקלים. תמורת סכום הנמוך מ-350 שקלים יכולתם לקבל את ה-S340, שהביא לתמורה אדירה בעבור המחיר וקטף שבחים רבים. כעת הגיע הזמן להמשך ולהשתפר עם מארז קובייתי חדש.
ה-H500 החדש מבית NZXT הוא גרסה פשוטה יותר למארז העונה לשם H500i ומכיל כמה שיפורים בהם ניגע בהמשך. מארז זה הינו מסוג Mid-Tower ומחירו עומד על 380 שקלים חדשים.
אריזתו של המארז קומפקטית וליד קרטונים אחרים כמעט וניתן לחשוב שמדובר במארז מיני, אך העיצוב המינימליסטי הוא זה שגורם לכך. ממש כמו ה-S340 שלפניו, ה-H500 מציע לוק מרובע לחלוטין מכל כיווניו. היא מגיע עם דלת זכוכית מחוסמת המחוברת באמצעות בורג אחד ומנגנון תפיסה.
אם להיות כנה, אני לא מעריץ גדול של המנגנון המינימליסטי הזה, שכן הוא מכניס לסיכון הפלה של דלת הזכוכית. לאחר שחרור הבורג הבודד מגב המארז, כל שיש הוא פשוט להפעיל כח על דלת הזכוכית על מנת להוציא אותה לכיוון המשתמש. הבעיה היא שכל הכח שמפעילים מתפרץ ברגע שאותם שני וווים יוצאים מחוריהם.
קדמת המארז נקיה לחלוטין. אין פרט אחד מלבד לוגו חרוט של NZXT. אין נורות מכל סוג הדולקות בקדמת המארז הזה.
גג המארז גם הוא נקי מלבד איזור בו קיימים חורי עגינה למאורר מסוג 120 או 140 מילימטרים. עם המארז מקבלים מאוורר עילי אחד מסוג 120 מילימטרים ואחד אחורי, גם כן מסוג 120 מילימטרים.
היציאות הקדמיות במארז כוללות שתיים מסוג USB Type-A 3.0 לצד כפתור הדלקה מקושט בנורת לד, ושני ממשקים אנלוגיים לאוזניות ומיקרופון לצד נורת חיווי אמצעי אחסון. מדובר בכמות מינימלית של ממשקים שהייתי מחשיב כסבירה וטובה למארז כיום. הייתי שמח גם לראות USB Type-C או לפחות עוד יציאת USB אחת בתקן 2.0 לכל הפחות.
כפי שציינתי, מארז זה מגיע עם שני מאווררים מסוג 120 מילימטרים בחלקו האחורי. שניהם מכוונים להוציא אוויר אל מחוץ למארז ולמאוורר העליון יש מסנן גס פשוט אשר הברגים מחוברים דרכו. ניקוי של המסנן נעשה על ידי ניתוק המאוורר.
עיצוב הוצאת אוויר מהסוג הזה הוא פרי מוחה של NZXT והוצג עם מארז ה-S340 לפני מספר שנים. לדעתי שימוש חוזר בו אינו מתאים כל כך להתקדמות הטכנולוגית והעיצובים של חומרה כיום. קירורי מים רבים למעבד בשלל מחירים כבר מגיעים בתצורה של 240 או 280 מילימטרים, ומי יותר מ-NZXT אמורה להכיר זאת.
הגיע הזמן להמשיך את האבולוציה לתיאום של קירורים ולהגדיל את השטח המיועד לקירור עילי בעיצוב מהסוג הזה. אולי אפשר להשתמש בפתרון מודולארי שיאפשר שימוש רק במאוורר אחד, בשניים או אפילו ללא מאווררים עיליים כלל.
תחתית המארז מכילה מסנן נשלף לאוויר הנכנס לספק הכח, וארבע רגליים גדולות בעלות תחתית גומי. בתחתית המארז ישנו מנגנון השולט על המרחק בו ניצב כלוב הכוננים הקשיחים מספק הכח. כברירת מחדל, הוא מותקן רחוק למדי וישנו רווח לספק כח ארוך.
חלקו הקדמי של ה-H500 אינו נפתח מבחוץ כלל. למעשה, מדובר בפיסת מתכת אחת לכל אורכו הקדמי והעליון של המארז. הדרך להתקין מאווררים ורדיאטורים בקדמת המארז מתבצעת על ידי הסרת הפאנל המיועד לכך, התקנה עליו ועגינה שלו באמצעות ברגים יעודיים.
מבט אל מה שקורה מאחור מציג אמצעי עגינה לכל רכיבי החומר הנלווים המתחברים ללוח האם. ישנם שני מגשים המיועדים להתקנה של כונני SSD סטנדרטיים בתצורת 2.5 אינצ' בנוסף לשני מגשים המיועדים להתקנה של כונני 3.5 או 2.5 אינצ' בחלק התחתון במחיצה בה אנו מתקינים גם את ספק הכח.
ישנן תעלות אשר מבהירות שסידור כבלים הוא חלק מהחוויה, ושמדובר בפעולה חשובה למדי במארז שכזה.
לפני שניגשים להרכבת המחשב חשוב להכיר את שחקני המשנה, הברגים השונים ואמצעי ההתקנה. במדד האזיקונים שלי בין 0 שמהווה "לא אכפת לנו איך המחשב יראה" עד 10 שמדגיש "כדאי שזה יהיה נקי ומסודר", ה-H500 ממוקם גבוה למדי. יש גם מתאם המתחבר ללחצנים הקדמיים ומפצל לחיבורים השונים – זאת, כדי שלא נקבל כמות גדולה של כבלים נפרדים המגיעים אל לוח האם, אלא כמקשה אחת.
הרכבת המערכת ב-NZXT H500
מערכת המחשב המורכבת כוללת את הרכיבים הבאים:
- מעבד AMD Ryzen 5 2600 @ 4.0Ghz
- לוח אם Asus X470-F Gaming STRIX
- זיכרון Kingston HyperX Predator RGB DDR4 2X8GB 2933Mhz
- כרטיס מסך Palit Jetstream GTX 1080 8GB
- קירור מעבד CoolerMaster MasterAir MA410 TUF
- ספק כח Antec HCG Modular 850W
- כונן קשיח Steagate Momentus SSHD 500GB
תחילה בחרתי להכניס את לוח האם עם הרכיבים המורכבים עליו. גובה הקירור הינו 16.5 ס"מ וזה הוא לחלוטין הגובה המירבי בו ה-H500 תומך. המרחק בין חלון הזכוכית לקירור כאשר הוא סגור הינו מילימטר בודד. זה לא המרחק הגדול ביותר בין לוח אם לדלת מארז ולכן יהיו קירורי קצה עליון מסויימים שלא יתאימו להתקנה במארז הזה, לתשומת ליבכם.
כל ברגי התקנת לוח האם מותקנים במפעל NZXT, ולכן התקנת לוח האם התבצעה בקלות וללא התעסקות עם ברגים נוספים.
את התקנת ספק הכח מומלץ לבצע כאשר כל הכבלים הרצויים כבר מחוברים אליו, שכן הגישה עלולה להיות לא נוחה במיוחד לאחר התקנתו.
מנגנון עגינת כונני ה-2.5 אינצ' הוא מהמעניינים שנתקלתי בהם. בכדי לשחרר את המגש הזה, יש ללחוץ עליו ולמשוך לצד. מדובר במנגנון נטול ברגים. כן ישנו צורך לחבר את הכונן בברגים למגש עצמו.
כך נראה גב המחשב לאחר סידור כבלים מינימלי שנעשה. ה-H500 הוא מארז מאוד נח ופשוט לעבודת חיווט כבלים ולא הייתה בעיה כלל לסגור את הדלת האחורית. לא ניכר לחץ נגדי כלל מהכבלים. ההערה היחידה שיש לי היא שהכנסה וחיבור של כבל מסוג 8PIN ללוח האם היא לא לבעלי לב חלש אם התקנתם את לוח האם מבעוד מועד, שכן הגעה למחבר בלוח האם קשה במיוחד בין המאווררים המותקנים. מומלץ לפרק מאוורר עליון בעת התהליך.
כך ההרכבה נראית מצידו הימני של המארז. מיקום החורים הוא נכון ביחס למבנה לוח אם סטנדרטי והחיווט מאוד נקי ומדויק. האורך המותר לכרטיס המסך הינו כ-40 סנטימטרים, וכרטיס המסך שלנו שאורכו כ-30 סנטימטרים נראה קומפקטי ונח למדי בפנים.
כך נראית מערכת המחשב המורכבת במבט צד.
כמובן שאי אפשר בלי מערכת המחשב דלוקה ובמלוא הדרה. חלון הזכוכית מאפשר תצוגה נקיה כל איזור לוח האם וזה הסטנדרט שאנחנו רגילים לקבל מ-NZXT בכל הנוגע לאיזור זה.
רעש וטמפרטורה
רעש וטמפרטורת המערכת נבדקים כאשר המאווררים מחוברים כולם ללוח האם ומכוונים לפי טמפרטורת המעבד. ללוח האם שליטה מלאה במהירות המאווררים וכאשר המערכת תתחמם הם יפעלו בסל"ד גבוה יותר.
- רעש הסביבה של מערכת המחשב נמדד ממרחק של חצי מטר ממערכת המחשב ועומד על 26dBA בדיוק.
- רעש הסביבה הנמדד כאשר מערכת המחשב דלוקה במנוחה הינו 27.6dBA.
- רעש הסביבה במאמץ נמדד לאחר חצי שעה של מאמץ במבחן Unigine Heaven התלת מימדי והיה 31dBA.
רמת הרעש מהמערכת נחשבת לבינונית בכל הנוגע להשתקה של חומרה, והסיבה לכך טמונה בעיקר בטמפרטורת הרכיבים.
כאשר דלת המארז פתוחה טמפרטורת המעבד במאמץ הינה 70 מעלות צלזיוס. כאשר דלת המארז סגורה, טמפרטורת המעבד טיפסה ל-78 מעלות צלזיוס וגם רמת הרעש עלתה בהתאם. טמפרטורות אלה לא נחשבות לגבוהות במיוחד, אך ההפרש מעט מדאיג. נראה שלסולידיות בעיצוב וכניסת האוויר המינימלית יש מחיר בדמות טמפרטורה ורעש בהתאם.
זה בהחלט לא מקרה חמור, אך האפקט צפוי להצטצמם בשימוש שונה של אמצעי קירור ורכיבים בעלי פליטת חום נמוכה יותר. צריכת החשמל של מערכת זאת במאמץ מירבי היא כ-320 וואט. NZXT, הנה סיבה נוספת טובה לאפשר עגינה של שני מאווררים עיליים.
סיכום
יש כאן המשך מסורת מאוד ברור של NZXT. מארז ה-H500 החדש שלה בא לשנות להוסיף מספר דברים על ה-S340 שכבר הפך לקלאסיקה בקרב חובבי העיצוב המודרני והסולידי.
השימוש בזכוכית מחוסמת לדלת הצד הוא אלמנט מאוד חזק בעיצוב מארזים כיום והוא צובר פופולאריות רבה. אני חושב שהסיבה העיקרית לכך היא בעיקר העמידות לשריטות, משהו שממש לא ראינו בחלונות הפלסטיק של עולם המארזים עד היום. שם, בדרך כלל צלקות הן לתמיד.
נוחות ושיפור אמצעי החיווט גם הוא עבר שדרוג קליל בין S340 לבין H500. בניית מחשב במארז ה-H500 היא קלה מאוד ופשוטה. זאת, כל עוד מדובר במערכת מחשב סטנדרטית, שזה מה שהייתי מצפה שמשתמשים יבנו במארז תקציבי יחסית שכזה. H500 הוא לא המארז הראשון שאמור לעלות לכם בראש כשחושבים על קירור מתקדם, מערכי SLI ושאר מותרות.
חשוב לדעת שיכולת ההתמודדות עם צריכת חשמל גבוהה היא משהו שמשתנה בין מארזים ואת H500 הייתי מתייג ככזה שמתאים למערכות גיימינג בינוניות בתקציבן.
כן חושב שהגיע הזמן לתת לפריים הזה רענון רציני קצת יותר בדמות תאימות טובה יותר לרדיאטורים ומאווררים. אשמח בעתיד הקרוב לראות את הגישה הזאת משתפרת עם רוחב מעט גדול יותר באופן כללי למארז, על מנת לאפשר תאימות מירבית לקירורי מים ומאוורר אחורי של 140 מילימטרים. אשמח לראות תוספת עגינה של מאוורר עליון. כמו כן, אשמח לראות מעט יותר דרכים בהן אוויר טרי יכול להכנס אל המערכת מקדמת המארז, מלבד מסנן פשוט בצד האחורי של הדלת.
מומלץ – NZXT H500
מארז זה מקבל את המלצתינו לחובבי האסטתיקה המודרנית. בתג מחיר של 70 דולר או כ-380 שקלים חדשים בארץ הוא מועמד ראוי למדי לאלו שספציפית רוצים את המראה הזה, במיוחד בלבן. שיפורים קטנים יכולים להפוך את המארז הזה למשתלם וראוי אף יותר.
כמעט 10º …..
אשמח לדעת מאיזו חנות בארץ ניתן להשיג במחירים שמופיעים בכתבה
https://www.tms.co.il/index.php?route=product/search&search=H500