יצאנו לבחון מארז מתקדם של Cooler Master, עם הרבה כיווני אוויר והרבה RGB בתוכו
בביקורת זו אנו מביטים אל מארז Mid Tower חדש של Cooler Master בעל חווית תאורה ואיוורור שאפשר להעריך.
יצרנית החומרה והציוד ההיקפי Cooler Master מוכרת לכל, אך מעל לכל בעיקר מוכרת בשל סדרות מארזיה המלוות את משתמשי המחשבים האישיים מקרוב בעשרים השנים האחרונות. ל-Cooler Master סדרות חדשות לאחרונה, כאשר אחת מהן היא ה-MasterBox. סדרת מארזים זאת מכילה שילוב של תאורה צבעונית וזרימת אוויר יעילה.
ה-MasterBox MB530P הוא מארז Mid Tower התומך בלוחות אם בתצורות ATX, mATX ו-MITX. כיאה לעולם מארזי הגיימינג כיום, הוא מגיע עם דלתות זכוכית מחוסמת. כן, דלתות. גם הדלת האחורית של המארז עשויה עולה זכוכית לצורך שמירה על אחידות ותצוגה של סידו הכבלים האחורי. המארז נמכר בישראל במחיר 579 שקלים.
המארז מכיל שלושה מאווררי 120 מילימטרים בעלי נורות RGB נשלטות מקדימה, ועוד מאורר 120 מילימטר שחור סטנדרטי מאחור. אבזור מהסוג הזה לא רע בכלל, במיוחד בהתחשב ששווי שלושת אלה עומד על כ-150 שקלים בערך.
המארז מרווח מאוד ומתאים לרוב קונפיגורציות החומרה הקיימות היום. המרחק בין ממשקי ההרחבה למאווררים הקדמיים עומד על 41 סנטנמטרים ואין בעיה להתקין כל כרטיס מסך בו תחפצו. למארז תמיכה ברדיאטור קדמי של עד 360 מילימטר וברדיאטור עליון של עד 240 מילימטר לשימוש בקירור מים. לצורך הדגמה, הצלחתי אפילו להתקין לוח אם שרשמית אינו נתמך במארז זה מדגם X570 Xtreme של Gigabyte, לוח אם בתצורת E-ATX. כמובן שבשום אופן לא אמליץ לבצע זאת לפני וידוא של התאמה.
למאווררים הקדמיים בקרה מלאה הנתמכת רשמית על ידי כל יצרניות לוחות האם הפופולאריות כיום לרבות אסוס, Gigabyte, MSI ו-ASRock. כמובן שיש לחבר גם חיבורים חשמליים מסוג SATA ו-Molex לספק הכח על מנת לספק כח למאוררים.
ה-MB530P אוהב סידור כבלים וגישה קלה אל רכיבי המערכת. ישנם פתחים להעברת כבלים ומספיק ווים לשימוש באזיקונים בגב המארז.
כך נראה המארז במבט ממול כאשר הפאנל הקדמי במקומות. ניתן כמובן לשלוף אותו בקלות על מנת לנקות את מסנני האבק שישנם בצדדים.
אותם מסננים אגב מאפשרים למאווררים הקדמיים הללו לנשום לרווחה. זאת, לאחר כמה דורות מארזים בהם אנשי מדיה ומשתמשים ביקשו שליופי לא יהיה מחיר של חניקת מאווררים. Cooler Master נענתה בהתאם.
הפאנל הקדמי-עליון של המארז מכיל כפתור הדלקה מואר ונשלט ב-RGB, חיבורים למיקרופון ואוזניות וארבע יציאות USB מהן שתיים בתקן 2.0 ושתיים בתקן 3.0. בנוסף, ישנו גם כפתור לשליטה ידנית בנורות ה-RGB של המאווררים וכפתור ההדלקה. כמובן שזאת בנוסף לשליטה התוכנתית. לצערי למארז זה אין תמיכה ב-USB 3.1 Gen2 Type-C החדיש.
כך נראית המערכת כשהיא מורכבת במארז ועובדת.בחרתי בצבע שמתאים ל-Cooler Master והוא הסגול האופייני שלה. בעוד שהמערכת תומכת בקירור מים, ה-U12A הוא קירור אוויר רציני למדי וגם גבוה (כ-16 סנטימטרים). למארז אין בעיה כלל לתמיכה בקירורי האוויר הגבוהים ביותר בשוק.
התאורה הקדמית שמייצרים המאווררים וזאת שנשפכת פנימה נהדרת בחוזקה ולחלוטין שמה את הטון על מערכת המחשב כולה. כמובן שחשוב לציין שזרימת האוויר נהדרת וישנו לחץ אוויר חיובי במארז הודות לכך. אוויר חם נדחף לבחוץ באמצעות המאורר האחורי הכלול ועולה כלפי מעלה דרך פתחי האיוורור.
בזכות מנגנון פשוט לתפעול שנסגר על כבילה, גב המארז MB530P יהיה מהנקיים ומהמסודרים שאפשר לעבוד עליהם, ודבר שבהחלט יכול להשתמש בדלת זכוכית ואולי בתאורה גם בחלק זה אם המארז באמת נחשב ליצירה מרכזית בחדר. ניתן לראות את עגינת כונני ה-2.5 אינצ'. מה שאנחנו לא רואים כאן הן שתי המסילות היעודיות להתקנה של כונני 3.5 או 2.5 אינצ'.
בעידן ה-M.2 כיום, נראה שהצורך בכוננים גדולים שאינם מותקנים על גבי לוח האם קטן עבור קהל הגיימינג. לאחרונה אנו אפילו עדים ללא מעט מערכות מחשב חדשות שלא מכילות כלל אחסון שאינו מעודכן על לוח האם עצמו, בעיקר עם הירידות במחירי הכוננים בנפחים של 1TB ויותר.
במערכת הרצתי כרטיס מסך מדגם RTX 2080 Super של Gigabyte יחד עם מעבד Ryzen 9 3900X של AMD, כאשר מד צריכת החשמל הראה כ-375W בעת מאמץ תלת מימדי למערכת. לאחר שעתיים של הרצה בטמפרטורת חדר חיצונית של 26 מעלות צלזיוס, כרטיס המסך הגיע לטמפרטורה מירבית של 70 מעלות צלזיוס, והמעבד ל-69 מעלות צלזיוס עם גוף הקירור שבתמונות.
המערכת נשארה שקטה מאוד לאורך כל הבחינה. למעשה, בשביל מערכת עם 3 מאוורים קדמיים, התרשמתי מרמת הרעש הנמוכה יחסית ומדחיפת האוויר המתקבלת מהם.
אסטתית, אני חושב שה-MB530P מעוצב בטעם טוב. אין כאן צבעים צעקניים מלבד אלה שאפשר להגדיר במאווררים, אין יותר מדי פלסטיק "גיימרי" זול שכן רוב התוכן הפנימי וחלקים גדולים מהמסגרת עשויים בעיקר ממתכת.
אהבתי את הפילטרים הקדמיים לסינון של אבק, אהבתי את השטח הפנימי הגדול ואת סידור הכבלים יוצא הדופן שניתן לבצע מאחור. יש לי תוכניות למערכת עתידית עבור המארז הזה ואני חושב שזאת חותמת ראויה למדי שאני יכול לתת למוצר זה.
מומלץ – מארז Cooler Master MasterBox MB530P
בכללי ובגדול המארז נראה טוב.
עם נכנס לפרטים הקטנים אז ככה.
לא נראה לי שגיימר שמחפש מארז צעקני יבחר במארז זה.סולידי מידי
עם השתמשתם במאוררי RGB קידמי למה שחור אחורי היה אפשר להשקיע עוד 20 סנט
הכנסת קירור מים לחלק העליון נראה לחוץ.נראה לי שדיי חוסם את הלוח אם ואת פתח כניסת ה-8 פין ללוח אם.
בשביל לפרק SSD אחורי במקרה הצורך הוא הוספה מאוחרת צריך לפרק לוח אם.
מצטער על השליליות על הבוקר כנראה קמתי הפוך…
כמה העלות שלו? 500 שקל פלוס מינוס? לא הייתי ממליץ עליו ,הייתי כן ממליץ על PHANTEKS ENTHOO PRO או משהו אחר מהחברה 100 אחוז פרקטיות במחירים שווים(שלי עלה דאז 90 דולר)
נראה אסתטי. עם זאת עוד מאורר מלמעלה היה מועיל יותר (במארזים טובים יש מקום לשניים עיליים) וכן 2 מאחור. לא הוזכרה מהירות המאווררים…
באשר ל-SSD M2 – כדאי מאוד שהלוח יאפשר, כי זה לא רכיב שמחזיק לעד ויש מהירים יותר מאחרים. מה שכן, התושבת פרטצ'ית שחבל"ז. למה לא לתקוע אנכית כמו כרטיס זיכרון?