חברת ATI היא אחת מחברות השבבים הגדולות בעולם. אולם, למרות מגוון המוצרים הרחב והשווקים הרבים בהם היא פעילה, לא זכינו לראות התייחסות מיוחדת לישראל מצד החברה – כלומר עד עתה.
השבוע ערכו שלושה בכירים בחברה ביקור בזק בארץ, ובמסגרתו הם קיימו מסיבת עיתונאים והציגו את האג\'נדה שלהם לשוק המחשוב הביתי העתידי.
שלושת הבכירים אשר הגיעו לארץ, הם כריס הוק (Chris Hook) – מנהל חטיבת יחסי הציבור של ATI באזור EMEA (ר"ת Europe, Middle East and Africa), סוון אייטן (Sven Rathjen) – מנהל המכירות של ATI במרכז אירופה ובשווקים מתפתחים וראובן סורייה (Reuven Soraya) – מנהל השיווק של חטיבת ערכות השבבים של ATI.
השלושה הגיעו ארצה בכדי "ללמוד" את השוק המקומי כהגדרתם, על מנת שיוכלו לתכנן אסטרטגיה להגדלת חלקם בו. החברה כרגע בשלב בניית היסודות שלה בארץ, ושלא תחשבו שישראל היא היחידה אשר זכתה לכבוד הזה, בשנה האחרונה ביקר צוות דומה של ATI בטורקיה, בהודו ובמקומות נוספים בעולם.
מימין לשמאל: כריס הוק, ראובן סורייה וסוון אייטן
אולי המעניין מבין שלושת הבכירים, היה ראובן סורייה. סורייה, ישראלי לשעבר אשר למד באוניברסיטת בן גוריון, החל לעבוד ב-ATI לפני כ-7 שנים, וכיום הוא מנהל השיווק של חטיבת ערכות השבבים של החברה הקנדית. במסגרת תפקידו עורך סורייה הצגות ומצגות רבות לקהלים מקומיים ברחבי העולם, אולם, כפי שהוא ציין השבוע, הפעם הייתה זו המצגת הראשונה אותה הוא העביר בשפת האם שלו.
חברת ATI הוקמה בטורונטו שבקנדה בשנת 1985, והשנה היא חוגגת 20 שנים. לחברה מרכזי פיתוח בבוסטון, פלורידה, סנטה קלרה, טאיוון והודו. ענקית הגרפיקה מעסיקה כ-3000 עובדים, כאשר כשני שלישים מהם מועסקים במחלקת המחקר והפיתוח שלה – בהחלט מכובד.
ATI הייתה מהראשונות להציג כרטיסי מסך התומכים בהאצת תלת מימד, מהראשונות לשווק כרטיסי מסך מתקדמים לניידים וכעת היא גם נכנסת לשווקים פחות מוכרים כמו כרטיסי מסך לקונסולות המשחקים ושבבי תצוגה לטלפונים סלולריים.
החברה אינה מייצרת לרוב את המוצרים (את זה עושות עבורה חברות ייצור חיצוניות אשר מייצרות את השבבים שלה), אלא מתמקדת בפיתוח הטכנולוגיה. קבלני המשנה של החברה מייצרים עבורה לרוב את הסיליקון – השבב עצמו, כאשר חברות צד שלישי, כמו Sapphire, GECUBE וכו, לוקחות את השבבים ומרכיבות אותם על מוצרים מוגמרים שלהם.
מספר מצומצם של מוצרים מוגמרים השאירה ATI לעצמה, ואינה מוצאיה את הייצור שלהם לחברות חיצוניות. מוצרים אלו הם
משפחת ה-All In Wonder של החברה (כרטיסי מסך המשולבים עם טיונר לקליטת שידורי טלוויזיה), משפחת ה-Fire GL וה-Fire MV (כרטיסי גרפיקה מקצועיים – לגרפיקאים) ומשפחת כרטיסי ה-Mac שלה (כרטיסי מסך למחשבי ה-Mac של Apple).
לפני שניגש לספר לכם מה אמרו החברים מ-ATI השבוע, נספר בקצרה מה הם הציגו. ראשית, על השולחן הגדול שבחדר, הוצגו מספר לוחות אם אשר מתהדרים בערכות שבבים של ATI – זיהינו שם לוח התומך
בטכנולוגיית ה-CrossFire של החברה, את
לוח ה-A8R MVP של ASUS התומך גם הוא ב-CF ומיועד לשוק ה-MainSream ולוח של ECS המיועד למעבדי אינטל וכולל ערכת שבבים של ATI וכרטיס מסך מובנה. כמו כן, הוצגו מספר כרטיסי
Radeon X800GTO של Sapphire ושל GECUBE וכרטיס Radeon X1800XT CF Master בגרסת טכנאים – בהחלט חגיגה לעיניים.
לוח CrossFire של ATI עם כרטיס Radeon X1800XT Masterבמהלך האירוע, ערכו נציגי ATI הדגמה קצרה, והריצו על מחשב SFF (ר"ת Small Form Factor – מחשב במארז קטן במיוחד) מערכת אשר כללה כרטיס Radeon X1800XT והציגה את כל
תוכנות הדגמת הטכנולוגיה של ATI (מה שנקרא "Real Time Demo") מאז שנת 2000 ועד לימינו עם
רובי המפורסמת של החברה. Real Time Demo, היא תוכנה אשר מריצה בזמן אמת גרפיקה על כרטיס המסך שלכם ומראה את יכולותיו (לכן, אל תנסו להריץ את הדמואים החדשים ביותר, אשר מיועדים לכרטיסי ה-X1800, אם ברשותכם כרטיס ישן – פשוט לא תוכלו להנות מהמראה) – והחוויה לראות כיצד התפתחה התעשייה וכיצד השתפרה הגרפיקה בחמשת השנים האחרונות הייתה מרהיבה.
תוכנת ההדגמה של שנת 2000, אשר הגיעה עם ההשקה של סדרת ה-Radeon, מציגה אמנם גרפיקה מרהיבה יחסית לאותה נקודת זמן, אולם כיום ניתן להבין עד כמה חסר מרקם בעולם הממוחשב, עד כמה העולם שטוח והתנועות אינן חלקות.
לעומת זאת,
תוכנות ההדגמה של סדרת ה-X1K החדשה, מציגה גרפיקה ריאליסטית להחריד. התרשמנו במיוחד ממשחקי האור והצל של הדמו של רובי, ומהעולם הריאליסטי של תוכנת חנות הצעצועים. בהחלט מעניין מה מצפה לנו בעוד חמש שנים….