דור המעבדים שיחליף את Skylake לא יהפוך עולמות, אבל בכל זאת אמור לספק כמה שידרוגים חשובים לצרכנים
שנת 2016 מסתמנת כשנה שבא נגלה האם ל-AMD עדיין קיימת יכולת להתחרות באינטל מבחינת הביצועים ולא רק מבחינת המחיר בלבד, וזה יקרה בעיקר תודות לבוא ארכיטקטורת ה-Zen החדשה שלה – אך גם 'בזכות' העיכוב במעבר לליטוגרפיה חדשה של 10 ננומטר, עליו הכריזה אינטל רשמית לפני כמה זמן.
עיכוב זה, שיביא לנו את מעבדי ה-Cannonlake רק במחצית השנייה של 2017, יצר את דור הביניים שיהיה השלישי בליטגורפיית 14 ננומטר ויכונה Kaby Lake. כעת, צמד שקופיות חדשות שהגיע אל הרשת מגלה לנו פרטים ראשונים אודות המחליפים המיועדים ל-Skylake.
דור ה-Kaby Lake ילווה בדור צ'יפסטים חדש משלו, סדרה 200, שיקבל את השם Union Point ויהיה מבוסס גם הוא על תושבת ה-LGA 1151 העכשווית. למעשה, ייתכן מאוד שתושבת ה-1151 תהפוך למאריכת ימים יותר מכל אחיותיה מאז ימי ה-LGA775 העליזים, בשל קיומו של Kaby Lake ומתוך ההערכה הטבעית שגם דור ה-10 ננומטר הראשון יהיה מבוסס על LGA1151 כמקובל באסטרטגיה של אינטל.
הדור החדש יציע מעבדים שולחניים במעטפות תרמיות של 35 וואט, 65 וואט ו-95 וואט, באופן זהה לדור הנוכחי – מה שכנראה מבטיח שגם מספר ליבות העיבוד בדגמים השונים יהיה זהה למה שאנחנו מכירים כעת. מובטח לנו שיפור ביצועים (מינורי יחסית, כנראה) בליבות העיבוד הכלליות וגם שיפור ביכולות הליבות הגראפיות המובנות, כמובן, שהפעם יציעו תמיכה ברזולוציות 5K, ובתקני דחיסת הוידאו-אודיו H.265 ו-VP9 עם עומק של עד 10 ביט.
Kaby Lake יכלול תמיכה בזכרונות DDR4 ו-DDR3L במהירויות בסיס משופרות של 2,400MT/s ו-1,600MT/s בהתאמה, תמיכה בתקן ה-Thunderbolt 3 (עדיין בהתבסס על שבב ייעודי, ולא באופן מובנה לצערנו), יכולות המהרה משופרות למעבדים בעלי מכפלה נעולה (טווח בחירת תדרים רחב יותר ל-Full Range BCLK שעשה קאמבק ב-Skylake?) וגם תמיכה בטכנולוגיית ה-Optane המסקרנת של אינטל, שאמורה להיות היישום המסחרי והמעשי הראשון של טכנולוגיית ה-3D Xpoint המהפכנית אותה היא חשפה השנה.
לקינוח, בדור ה-Kaby Lake נראה גם תמיכה של טכנולוגיית ה-Rapid Storage של אינטל לכונני SSD מבוססי ממשק M.2 ברוחב פס של PCI-Express 3.0X4 – והגדלה חשובה של מספר ערוצי ה-PCI-Express 3.0 שמגיעים מהצ'יפסט ל-24 (לעומת 20 בדור ה-Skylake הנוכחי), אשר אמורה להפוך כונני SSD בממשק הזה לפופולריים ונפוצים הרבה יותר. ראוי להזכיר כי מדובר בכוננים שיוכלו לספק מהירויות של קרוב ל-4 ג'יגה-בייט בשנייה (!), כך ששינוי שאמור לאפשר למוצרים אלו להפוך למוצרי מיינסטרים במקום מוצרי שוק עליון שהם היום, בהחלט יכול להיחשב כאחד מהשידרוגים המרכזיים של Kaby Lake.
מעבדי ה-Kaby Lake אמורים להגיע אלינו לקראת סוף שנת 2016 – לכאורה בצמוד למעבדים הראשונים שיתבססו על ארכיטקטורת ה-Zen המדוברת של AMD. אנחנו כבר מצפים בקוצר רוח לבחון את יכולות הדגמים הללו ראש בראש, ומקווים שהתוצאה אכן תיצור תחרותיות טובה הרבה יותר בעולם החומרה.