השוק מתחיל להתמלא במחשבים ניידים המבוססים על מעבדי ה-Core M החדשים של אינטל – ואנחנו עושים לכם סדר ביכולות והמאפיינים הייחודיים של כל אחד ואחד מהם
לאט לאט ובשקט יחסי, מצטרפים אל השוק עוד ועוד מכשירים המבוססים על משפחת שבבי ה-Broadwell החדשה של אינטל, ומקדמים את בשורת (ואולי אף מהפכת) ה-14 ננומטר, שבמרכזה התפיסה כי מחשבים מבוססי ליבות x86 כבר לא צריכים להיות שונים פיזית ממחשבים המבוססי שבבי ARM – חיי סוללה ארוכים בצורה מרשימה, קירור פאסיבי חרישי ומימדים זערוריים הם מושגים שהופכים מעתה (או לפחות מתיימרים להפוך) לחלק מהלקסיקון של האולטרבוקים למיניהם, ומגמה זו עתידה להמשיך ולהתחזק כבר בעתיד הלא רחוק עם השקתו של דור מעבדי 14 ננומטר שני.
אז אם אתם מתכננים לרכוש לעצמכם נייד בתקופה הקרובה וגם אם לא – אנחנו כאן כדי לספר ולהסביר מה יש לשחקניות המרכזיות בשוק להציע.
Panasonic Let’s Note RZ4 – הכי קטן שיש
את המכשיר של פנסוניק ככל הנראה לא תראו בחנויות בארץ ובאופן כללי תתקשו להשיג מחוץ לגבולותיה של יפן, אך הוא ראוי לאיזכור כאן בשל משקל בלתי אפשרי כמעט של 750 גרם. נכון, מדובר בנייד עם מסך 10.1 אינץ' בלבד (פאנל IPS ברזולוציית 1920×1200 פיקסלים) – אבל מתי בפעם האחרונה ראיתם נייד כלשהו עם מעבד Core ששוקל 200 גרם יותר מטאבלט? בדיוק, אף פעם.
ה-RZ4 מציע נתונים לא רעים בכלל ביחס לגודלו עם שבב Core M-5Y10 כפול ליבה, זכרון RAM של 4GB, כונן SSD של 128GB וציר שמבצע סיבוב של 360 מעלות עד למצב "טאבלט", בנוסח מכשירי היוגה של לנובו. החסרון המרכזי של המכשיר, פרט לאסתטיקה נוראית למדי, הוא תג מחיר התחלתי בומבסטי של 1,500 דולר. ביפנית זה כנראה נשמע טוב יותר.
Asus Transformer Book T300FA – העממי
אסוס ממשיכה במסורת שלה, ולצד מכשירים יוקרתיים ממשפחת ה-Zenbook מציעה גם מכשירים מוזלים ומשתלמים (יותר או פחות – הכל יחסי) תחת מיתוג ה-Transformer Book. ההצעה הנוכחית היא נייד היברידי (מכונה גם 2in1 בשל היכולת לתפקד הן כטאבלט לכל דבר והן כמחשב נייד סטנדרטי) עם שבב ה-Core M-5Y10 הזול ביותר של משפחת ה-Broadwell שכולל זוג ליבות עיבוד בתדר מירבי של 2.1GHz וליבה גרפית מובנית מדגם HD Graphics 5300, מסך 12.5 אינץ' מבוסס פאנל IPS ברזולוציה צנועה של 1366×768 פיקסלים, זכרון RAM של 4GB, מערכת חלונות 8.1 וסוללת 30 וואט-שעה.
רכיב הטאבלט עצמו קל ודק למדי עם משקל של קצת יותר מ-800 גרם ועובי של כעשרה מילימטרים, אך רכיב המקלדת עם הכונן הקשיח המכאני שלה מכפילה את המשקל הכולל, מוסיפה 14 מילימטרים לעובי והופכת את המכשיר להרבה פחות "אולטרבוקי"
אסוס בחרה במערך בלתי רגיל לנפח האחסון של ה-T300FA, עם שבב eMMC בנפח 64GB בחלק הטאבלט המרכזי ובנוסף גם כונן קשיח מכאני בנפח 1TB אשר נמצא במקלדת/תחנת עגינה. התוצאה היא נפח אחסון מבוסס זכרון הבזק ומהיר (יחסית) עבור מערכת ההפעלה והתוכנות, וכונן קשיח איטי עבור קבצי מדיה ודומיהם. הנייד מבוסס על קירור פאסיבי, אך בשל ההתבססות על כונן קשיח הוא אינו חרישי לחלוטין לצערנו.
לפי הרשמים ברשת, ה-Transformer Book T300FA סובל מחסרונות כגון חיי סוללה בינוניים מינוס והתחממות בלתי מבוטלת בעת שימוש ממושך, אך מנגד נהנה ממחיר התחלתי של 600 דולר בלבד שהופכים אותו למכשיר ה-Core M הזול ביותר בשוק ולכזה שמתחרה תיאורטית ישירות ב-iPad Air 2 – מקום מעניין שבו לא ממש ראינו מכשירים מבוססי שבב ממשפחת ה-Core בעבר.
https://www.youtube.com/watch?v=tHkCq7vMhlk
Lenovo Yoga 3 Pro – כמו שעון שוויצרי, בערך
מכשיר ה-Core M הראשון שהגיע לחנויות וזה שיצר את הבאזז המשמעותי ביותר היה הגירסה השלישית של הנייד מבית לנובו אשר יצר במו ידיו את טרנד ה-Convertibles בשוק (ניידים שיכולים להפוך למעין טאבלט על ידי סיבוב המקלדת ב-360 מעלות).
דור חדש, גישה חדשה: הפעם לנובו מנסה לכבוש את שוק ניידי הפרימיום
הדור השלישי של המכשיר המצליח שם דגש על איכות בנייה משודרגת וייחודית שגולת הכותרת שלה היא ציר קל ודק יותר העשוי מאות חלקים בדומה לרצועת שעון איכותית. גולת כותרת נוספת היא מסך IPS סופר איכותי בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציה של 3200×1800 פיקסלים, ויחד איתו מוצעים גם שבב Core M-5Y70 כפול ליבה בתדר מירבי של 2.6GHz וליבה גרפית מובנית מדגם HD Graphics 5300, זכרון RAM של 8GB, אחסון פנימי מבוסס SSD בחיבור M.2 בנפח 256GB או 512GB, סוללה בקיבולת 44.8 וואט-שעה, מערכת חלונות 8.1, מערכת אודיו של חברת JBL ועוד.
על הנייר ה-Yoga 3 Pro נראה כמו אולטרבוק מרשים ביותר, אך מחיר התחלתי גבוה של 1,300 דולר בתוספת ביקורות בינוניות שדיברו על חיי סוללה מאכזבים, ביצועים לא אידיאליים והנדסת אנוש שלוקה בחסר במספר נקודות הופכים אותו לדוגמה טובה לכל עניין הקנקן ומה שבתוכו שעליו מדבר הפתגם המפורסם.
https://www.youtube.com/watch?v=R98sgmllCEg
HP Envy X2 15 – האח הגדול
מכשיר ה-Core M הגדול ביותר שראינו עד כה מגיע מ-HP, שממשיכה לנסות ולפתח את מותג ה-Envy היוקרתי-ביתי שלה. הדגם המעודכן של הנייד ההיברידי מציע מסך IPS בגודל 15.6 אינץ' וברזולוציה של 1920×1080 פיקסלים וגמישות מסויימת בבחירת המעבד (Core M-5Y10 או Core M-5Y70 בתוספת מחיר לא קטנה של 150 דולר) ובנפח זכרון ה-RAM (נפח 4GB או 8GB). חסרון משמעותי של המכשיר מגיע בגזרת אמצעי האחסון עם כונן קשיח היברידי בנפח 500GB ובמהירות 5400RPM בתוספת זכרון מטמון מבוסס שבבי הבזק בנפח 16GB – ללא אפשרות שדרוג בנפח או לכונן SSD "אמיתי".
ה-Envy X2 15 מגיע עם תחנת עגינה-מקלדת מוזרה במקצת בה משטח מגע גדול בצד ימין (במיקום בו הייתם מצפים למצוא את ה-Numpad) ומעמד אחורי אותו ניתן לכוון למגוון זוויות – ממש כמו ב-Surface Pro 3 של מיקרוסופט. ארבעה רמקולים עם שידרוגי אודיו של חברת ביטס וסוללת 50 וואט-שעה נדיבה משלימים את התמונה ומעניקים למכשיר חיי סוללה סבירים יחסית, אך גם משקל ועובי לא אולטרבוקיים בעליל של 2.45 קילוגרם ו-25 מילימטרים (או 1.8 קילוגרם וכ-15 מילימטרים כאשר מדובר אך ורק בטאבלט).
ה-Envy X2 15 כולל כמה החלטות תמוהות מצד HP שמקלקלות את התוצאה הסופית, אך בתג מחיר התחלתי של 900 דולר (750 דולר כעת, במסגרת מבצע) עדיין מדובר בהצעה מעניינת עבור מי שמחפשים מכשיר שקט, עם מסך גדול ושלל תצורות שימוש.
https://www.youtube.com/watch?v=GLv3UzjPZ7o
אם ה-Envy X2 15 קולע לטעמכם, אבל לא באופן מושלם, ל-HP יש גם אח קטן בשם Envy X2 13 שנושא תג מחיר התחלתי של 950 דולר (כעת 800 דולר במבצע) ומציע כונני SSD (לשם שינוי), מסך IPS ברזולוציה של 1366×768 אם אפשרות שדרוג לרזולוציית 1080p וסוללה מוקטנת בקיבולת 33 וואט-שעה. ה-Envy X2 13 נהנה מעבודה בשקט מוחלט ומביצועים משופרים תודות לשימוש בכונני SSD, אך שומר על משקל בריא של 1.8 קילוגרם (או 1.25 קילוגרם עבור הטאבלט בלבד).
Asus Zenbook UX305 – למי שלא מעוניין בגימיקים
המכשיר השני של אסוס ברשימה הוא האחד והיחיד שמשתייך לאסכולה הישנה (בערך), בלי צירים שעושים סיבוב מלא, בלי תחנות עגינה וכדומה – מדובר באולטרבוק "קלאסי" שמנסה לכבוש את קהל היעד עם עיצוב איכותי במחיר סביר. ה-UX305 מציע גוף אלומיניום דק בעיצוב ובצבעים שהפכו לסימן ההיכר של משפחת ה-Zenbook, וכמו כן גם מסך 13.3 אינץ' עם פאנל IPS ברזולוציית 1920×1080 או ברזולוציית QHD+ של 3200×1800 פיקסלים, שבב Core M-5Y10, זכרון RAM בנפח 4GB או 8GB, נפח אחסון מבוסס SSD בממשק M.2 וסוללת 45 וואט-שעה שאמורה להספיק לעשר שעות פעילות.
ה-Zenbook UX305 מציע מימדים דומים מאוד לאלו של ה-Yoga 3 Pro, בדמות משקל של כ-1.2 קילוגרם ועובי של 12.3 מילימטרים בלבד. כאן גם מגיעה שורת המחץ של אסוס – בעוד שהדגם הבסיסי של האולטרבוק מבית לנובו עולה 1,300 דולר, ה-UX305 יוצע בעלות של החל מ-800 דולר. המפרט באופן טבעי לא יהיה מתקדם כמו זה של לנובו, אך זה נחמד כשקיימת האופציה לקבל מוצר במעטפת דומה מאוד בעבור 500 דולר (!) פחות, ובמקביל נראה כי המעוניינים יוכלו לצייד את המכשירים של אסוס במפרט ברמה זהה ל-Yoga 3 Pro תמורת תוספת תשלום.
Acer Aspire Switch 12 – עוף מוזר
אייסר כבר הוכיחה לנו במספר הזדמנויות שיש לה את מה שצריך כדי ליצור מחשבים ייחודיים ומעניינים. התוצאה הסופית לא תמיד הייתה טובה, אבל לפחות ראו שם חזון. את כל זה קשה לומר על מכשיר ה-Core M הראשון של החברה הטאיוואנית.
ה-Switch 12 מנסה אומנם לעשות משהו ייחודי עם עיצוב שמעניק 5 מצבי שימוש שונים (כמו נייד היברידי עם ציר שנע ב-360 מעלות, אך בתוספת אפשרות נוספת לחלק את רכיב המקלדת לשניים כשחלק אחד ישמש כמעמד והחלק השני יהיה מקלדת אלחוטית לשימוש כמעין מחשב שולחני זעיר), אך עושה זאת עם מפרט חלש יחסית שכולל שבב Core M-5Y10, זכרון RAM בנפח 4GB, אחסון בנפח 60GB או 120GB שמבוסס ככל הנראה על שבבי eMMC ובעיקר עיצוב פלסטיקי וחסר ייחוד שלא ממש שידר איכות למתנסים המוקדמים.
המאפיין החזק ביותר במצע של ה-Switch 12 הוא ללא צל של ספק מסך ה-12.5 אינץ' שלו, עם פאנל IPS ברזולוציית 1080p בטכנולוגיית Zero Gap ליצירת מרחק מינימלי בינו לבין החיפוי שלו, שהוא חיפוי Gorilla Glass עמיד של Corning.
באייסר עדיין לא חשפו כמה יעלה המכשיר שלהם, אך אנחנו מקווים מאוד שזה יהיה מחיר נמוך לפחות כמו זה של ה-Transformer Book T300FA של אסוס, מה שיאפשר ל-Aspire Switch 12 להיות תחרותי למרות החסרונות היחסיים.
https://www.youtube.com/watch?v=BB91k_XXqPA
ראויים איזכור
Asus Transformer Book T300 Chi – הגירסה היוקרתית של ה-T300FA עם מסך WQHD, גוף מתכתי דקיק ומחיר (ככל הנראה) יוקרתי תואם.
Toshiba Portege Z20t – אולטרבוק-הופך-טאבלט היברידי עם מסך IPS בגודל 12.5 אינץ' וברזולוציית FullHD ועם סוללה הן ברכיב הטאבלט והן ברכיב תחנת העגינה-מקלדת שיחד אמורים להעניק לו חיי סוללה מרשימים של עד 16 שעות.
Dell Latitude 13 7000 – אולטרבוק היברידי עסקי עם מסך 13.3 אינץ' מבוסס פאנל IPS ברזולוציית FullHD, סוללות בגוף המכשיר ובמקלדת ותג מחיר עסקי (כלומר, יקר) למהדרין שמתחיל ב-1,200 דולר.
Asus Transformer Book V – קונספט תמוה של אסוס שכולל סמארטפון מבוסס אנדרואיד ושבב אטום תואם של אינטל, אותו ניתן להכניס אל תוך טאבלט שבקרביו מערך חומרתי נוספת מבוסס שבב Core M שמריץ חלונות – כשהתוצאה הסופית היא אולטרבוק היברידי משולב סמארטפון שיכול להיות הן מחשב אנדרואיד והן מחשב חלונות. הלך הרוח בכללי בשוק מצביע על כך שמעט מאוד צרכנים ירצו מחשב נייד מבוסס אנדרואיד כשיש להם יכולת לקבל אחד עם מערכת חלונות, אבל אולי אסוס תצליח לשכנע אותנו שזה בדיוק מה שתמיד רצינו, ואפילו לא ידענו על כך.
HP EliteBook Folio 1020 – תואם המקבוק אייר של HP כולל גוף אלומיניום מוקשח ומשקל נוצה וילחם על ליבם של אנשי העסקים (אלה שמוכנים לשקול לבחור בחלונות על פני MacOS, בכל אופן) אל מול ההצעות מבית דל וטושיבה.
לסיכום – לפעמים דברים טובים באים לאט
אין וויכוח על כך שניידי ה-Core M הראשונים טומנים בחובם מאפיינים מהפכניים בקטגוריה – רובם מציעים מספר מצבי שימוש שונים ויעילים (כמחשב נייד, כטאבלט, כטאבלט עם מעמד), רובם לא ישמיעו ולו ציוץ בשום מצב, רובם מציעים מימדים שהיו נחשבים דמיוניים עבור מחשב נייד עד לא מזמן וחלקם אפילו משתלמים יחסית. למרות זאת, אם אתם לא מרגישים דחף בלתי נשלט לרכוש לעצמכם מכשיר Broadwell חדש ונוצץ בזה הרגע – אולי בכל זאת כדאי להמתין עוד קצת.
חלק מהביקורות למחשבי ה-14 הננומטר הראשונים ציינו חיי סוללה מפתיעים לרעה, התחממות ובעיקר מנגנוני הנמכת תדרים אגרסיביים שהביאו לביצועים פחותים אפילו בפעולות בסיסיות – יתכן כי מדובר בבעיה מקומית בלבד (חלק מהמבקרים דווקא התרשמו מאוד מנציגיו הראשונים של דור האולטרבוקים החדש), אך אנחנו כבר יודעים שבאינטל מכינים 4 דגמי Core M חדשים לתחילת השנה הבאה שאמורים לכאורה לספק ביצועים עקביים יותר וגם לתת מענה למגוון רחב יותר של קטגוריות מחיר.
גם אם מדובר ב"פאניקה" ללא ביסוס ממשי, נראה כי המתנה של עוד כמה חודשים על מנת לקבל עוד קצת חוות דעת ותשובות לסימני השאלה המרחפים באוויר תסייע לרוב הצרכנים לבצע החלטה וקנייה נבונה יותר.
מי הוא נייד ה-Core M שהכי הרשים אתכם עד כה? האם אתם מתכננים להצטרף אל עידן ה-14 ננומטר? אתם מוזמנים לספר לנו בתגובות!
[interaction id="54a146c408b0f989512971ae"]
1,500$ is about 176,500yen… so nah, it doesn't sound better.
And btw, like everything in japan this netbook too has lots of models, so the cheapest one you can find for : ¥139,915, which is about 1,185$.
So… yeah, a bit cheaper but still expensive.
The HP laptops/netbooks here are super cheap… (but since I had problems with HP in Israel couple of years ago, i decided that no matter what I will stay away from them).
המעבדים האלו מיועדים להחליף את המעבדים של הניידים היום? איזה פלח שוק? ניידים/אולטראבוקים/נטבוקים?
שמות מכובסים ל-Atom משודרגים.
לא Core i – לא קונה.